Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Türkiye' De Görmedim

BaşlatanART DİZAYNTarih25/02/2011 12:40:57Yorum20

İlk mesaj
Yeni Üye17 yazı
Sayın Koniks Üyeleri.
İş kurmak yada yurtdışından olmayan ne getirsem diye düşünen arkadaşlara belki fikir verebilir.
Günümüzde güneş enerjisi kullanımı ve kullanım alanları her geçen gün artıyor. Tabi aynı oranda da cirosu ve pazar payı genişliyor.
Yurtdışına oranla ülkemizde yeni yeni solar enerjinin kullanımı artmakta. (Ege ve güney bölgelerinde daha hızlı olarak.)
Benim Türkiye' de satışını göremediğim ise Solar Duş.
Solar duşların 10-15-20 litre alacak bir su haznesi mevcut. Ve bu haznesine doldurulan suyun güneş panelleri sayesinde kullanım sıcaklığına ulaşması basit olarak çalışma sistemini açıklayabilir.
Ben daha önce yaptığım araştırmalarda www.solarshower.ch internet sitesini bulmuştum. Başka adreslerde mevcuttur.
Güneş enerjisi potansiyelinin yüksek olduğu ülkemizde bu ürünü girişimcilerimiz değerlendirebilir. İthal edebilir ya da üretimini gerçekleştirebilir.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
20 yorum
Yeni Üye14 yazı
Evet inceledim gerçekten güzel düşünülmüş portatif olması falan ama sorun bu 20 litrelik suyu ne kadar zaman da kullanıma hazır hale getireceği (ard arda 3 kişinin duş alması ) üretimi için araştırmaya değer bence paylaşımınız için teşekkürler

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Üye203 yazı
Ben bugün(27 şubat 2011 pazar) siteden mail adresi ile fiyat istedim. Gelirse burada paylaşacağım.
Ayrıca paylaşımınız için teşekkürler.
Bu dünyada herkes bir şey olmaya çalışırken sen hiç ol! Menzilin yokluk olsun. İnsanın çömlekten farkı olmamalı.Nasıl ki çömleği tutan dışında ki biçim değil içinde ki boşluk ise, insanı ayakta tutan da benlik zannı değil hiçlik bilincidir.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Üye508 yazı

güzel düşünmüşler

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Yeni Üye17 yazı
Sayın Yücel bey ve Perkusyon,
Paylaşım için teşekkür etmişsiniz, rica ederim. Amaç bilgilerimizi birbirimizle paylaşıp yardımcı olabilmek. Sizlere bir miktar da olsa fikir verebildiysem ne mutlu bana. Umarım yardımı olmuştur. Başka bilgilere ulaşırsam tekrar burada sizler le paylaşırız.
Hepinize iyi çalışmalar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye920 yazı
bravo ART DİZAYN.. çok iyi fikir bazi üreticiler için...pratik ve her yere taşinabilen...ben şimdiden bile tasarım başladım ...bir az değiştirecem ve kendi fikirlerimi katacağim... evet türkiyede bu iş gider...hatta diş ülkelere bile satar bu ürünü...saygilarimla emzar nebieridze.
YAŞAMAK İÇİN SAVAŞ,SAVAŞMAK İÇİN YAŞA...
TİCARET! Cesaret, Sermaye, Azim, Güven ve Sabir işidir.
Birlik ve ilkler daima kazanır.

http://granitsanat.com
https://www.facebook.com/granitsanat
http://engramac.com
email:granitsanat@hotmail.com
05427672476

Üye167 yazı
arkadaşlar güzel bir ürün değil bence neden derseniz bunu sadece batı taraflarına satabilirsiniz oda belli seviyede doğuanadolu güneydoğu anadolu ve benzeri yerlere olmaz neden derseniz adam zaten güneş nerjisini zor alıyor oda bir evin tamemen ihtiyacını saglıyor bunu ne yapsın ayrı yeten zaten bunu alsam .kendim ne kadar sürede saıcaklık verecek oda var bence daha başka fikirlere bakmak lazım devamı olan bir iş olsa daha gzüel olur

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Kamu sektörü
Üye114 yazı
Merhaba Arkadaslar,
Urun guzel urun aslinda ama Gunumuz Turkiye henuz hazir degil bu tur urunlere ve ayriyeten fiyat olarak ta pahalli Cin den alsaniz bile dahi cunku Solar panellerin fiyati cok yuksek 1w lik solar panelin fiyati 5 dolar su an gorulen sistemde INverter de var toplamda kullanilacak solar 100w uzerinde onun icin su an degilse de ileride olabilir, Ama Sunu da unutmamak lazim yeni urun her zaman satar ne olursa olsun..
Bunun gibi yada daha farkli urunler bilen varsa ve burda paylasilirsa cok iyi olur diye dusunuyorum...
Herkese Kolay Gelsin

Well Woodlinx Indonesia
CEO
Serefhan Temiz

Yerleşim Endonezya / JakartaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye203 yazı
Arkadaşlar fiyatları aşağıdaki gibidir. En fazla S-30 30 litre su almaktadır. 4 versiyon vardır. Bu fiyatlara vergiler ve navlun dahil değildir. Fabrika çıkış fiyatlarıdır.

V-15 version is in Swiss Francs 734.—
S-15 version is in Swiss Francs 827.—
S-30 version is in Swiss Francs 1291.—
E-15 design's alike V-15 but WITHOUT insulation
price Swiss Francs 549.--
Bu dünyada herkes bir şey olmaya çalışırken sen hiç ol! Menzilin yokluk olsun. İnsanın çömlekten farkı olmamalı.Nasıl ki çömleği tutan dışında ki biçim değil içinde ki boşluk ise, insanı ayakta tutan da benlik zannı değil hiçlik bilincidir.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye17 yazı
Sayın Perkusyon,
Paylaşımınız için teşekkürler.

Üye468 yazı
bu ürünleri sadece banyo için degilde ısınma içinde geliştirilse doğalgaz parasından kurtuluruz:)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye17 yazı
Onur bey,
İstediğiniz gibi sistemler mevcut. Fakat Yaz - Kış güneş alan bölgelerde kullanımı faydalı olabilir.
İstanbul gibi kış aylarında güneşi fazla olmayan bölgelerde ilk kurulum maliyeti ve faydayı karşılaştırırsanız şimdilik rantabl değil.
Fakat bazı firmalar, mevcut bir yakıt sistemini kullanan kalorifer sistemlerine destek amaçlı güneş panallerinden yardım amaçlı kurulum yapıyorlardı.
Dediğim gibi maliyetleri fazla olduğundan tercih edilmiyorlardı. Şuan daki maliyetlerini bilmediğimden tercih edilip edilmediğini halen kurulum yapılıp yapılmadığını bilemiyorum. Bilginize.

Yeni Üye17 yazı
Sayın serefhan,
Dediğiniz gibi bu benzeri ürünleri paylaşırsak belki kendimiz yapamasak bile birilerine yardımı dokunur.
Geçenlerde ürün araştırması yaparken enteresan bir ürünle daha karşılaştım. Ben daha önce görmedim ama belki sizler biliyorsunuzdur.
Benim bilgim dahilinde olan bir sektör olmadığından detaylı inceliyemedim ama edindiğim bilgileri paylaşmak istedim.
Ürün Cam radyatör ( art glass radiators ) diye biliniyor. Ürün yaklaşık 2 cm.- 3 cm. kalınlığında ve çok çeşitli desen alternatifleri var. Evinde dekorasyona önem verenler için çok harika bir ürün. Yer kazancıda cabası. Fakat fiyat ve verimi hakkında bir bilgiye sahip değilim.
http://www.glassradiators.co.uk
(Sanırım bu firmanın distribütörlük ile ilgili çalışması var. )
http://www.energysavingcyprus.com/art_glass.htm Bu adresten de bilgi bulabilirsiniz.
İlgili arkadaşlara duyurulur.
İyi çalışmalar.

Yeni Üye14 yazı
Sayın Art dizayn

Bu paylaşımınız içinde teşekkürler

verim açısından pek sorun yaşanmaz bilinen klasik radyatörler inceltilmiş ve önlerine dekoratif cam konulmuş
dizany ve estetik açıdan tabiki karşılaştırılamaz bile yanlız seri üretim banyolar için havalupan olarak olabilir odalar için ise ancak o tanıtım filmindeki gibi odalarımız olmalı ki kullanılabilsin.

Yeni Üye17 yazı
Yücel bey haklı olabilirsiniz. Dediğim gibi bilgim olan bir sektör ve ürün olmadığından sadece gördüklerimi aktarabildim.
Fakat aktarırkende düşüncem, özellikle İstanbul bölgesinde satışı artmış olan küçük metrekareli aynı zamanda lüks segmentteki konut projeleri.
Bu lüks diyebileceğimiz projelerde hem yer avantajından dolayı hemde dekoratif olması açısından değerlendirilebileceğini düşündüm.
Gerçi normal radyatörlerle fiyat farkını bilemiyorum. Kabul edilebilir bir fiyat farkı olduğunu düşünerek bu yorumu yaptım.
Tabiki yorum konunun uzmanlarının.

Yeni Üye14 yazı
Hakan bey ilk fırsatta bir numune yapıp biligilendireceğim sizi tabi böyle parlak fikirlerinizi bekliyoruz.Umarım beni yanlış anlamsmışsınızdır

Yeni Üye17 yazı
Sagolun Yücel bey,
Tabiki fikrinizi söyleyeceksiniz. Amacımız bu değil mi? Düşüncelerimizi paylaşıp birbirimize yardımcı olmak.
Yukarıdaki iki üründe benim bilgim dışında olan sektörler. Fakat araştırma yaparken her iki ürünün potansiyeli olduğunu ve pazarının oldukça büyük olduğunu gördüğümden ilgili olabilecek ve konu ile ilgili üretim yada ticaret yapanlara yardımı dokunabileceğini düşünüp paylaşmak istededim.
Umarim yaptığınız numune ürün istediğiniz gibi olur ve başarılı olur.
İyi çalışmalar.

Yeni Üye15 yazı
ben avusturyada solar dus üretimi yapan firmada calisiyorum.30 litrelik iki cesit dus üretiyoruz.günesin isisina göre isinma süresi degisiyor.daha fazla bigi verebilirim isteyen arkadaslara.

Yerleşim Avusturya / LinzMeslek Di?er
Yeni Üye93 yazı
kışın işe yarıyormu bu aletler? fiyatlar nedir?

Yerleşim Kazakistan / AlmatyMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye15 yazı
don olayi olmamasi gerekiyor.alüminyum parcalaniyor don vurursa.kisin suyu bosaltiliyor.fiyati 1100 euro yüzme havuzu saticilarinda.

Yerleşim Avusturya / LinzMeslek Di?er
Üye129 yazı
ben de Çin'e baktım şimdi. adamlar herşeyin solarını yapmışlar inanamazsınız, ne zaman bu kadar gelişti de ilerledi. ve demek ki daha da çok yol alıcak bu olay. tablet pc bile var, baya yaygınlaştırmışlar ama bunu nasıl kullanmalı. Bu Çin faktörünü... malum gümrüğümüz çok sıkı ithalat konusunda hiçbişey istemiyor dışarıdan. sadece o solar kısmını getirip geliştirebilir miyiz acaba başka ürünlerde, işte bu duş olur başkaşey olur. bu arada bana da yazabilirsiniz cihaz temini için falan Çin'den.
...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im