Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sizce Nasıl ?

BaşlatancallianteTarih26/04/2011 16:23:39Yorum5

İlk mesaj
Üye294 yazı
Daha önceleri ayakkabı imalatı ile ilgili bir süre uğraştım.O zamanlarda aklıma bir fikir geldi acaba tutarmı diye tekledim.Şu an için bunu yapmak istemiyorum ama belki başkalarına bir örnek olur.Bu konudaki düşünceleriniz almak isterim.

İş ayakkabı tamiri.Ama sistemin şu şekilde çalışmasını düşündüm.Ayakkabı tamiri için bir dükkan yada bir bodrum. Belirlediğimiz bir bölge içerisinde el ilanı dağıtarak müşteri toparlamak.Ayakkabısını tamir ettirmek isteyen kişi telefonla arayıp ayakkabısını tamir ettirmek istediğini söyleyecek.Bizde gerekli bilgileri alıp belirlediğimiz route tarihini söyleyip o tarihte ayakkabısını alacağımız söyleyip siparişi almak.Belirlediğimiz routelarda telefonla aldığımız siparişleri toparlayıp tamiri yapıldıktan sonra yine belirlediğimiz bir tarihte ayakkabıları teslim etmek.

Belki çok manyakça zor gibi gelebilir ama belirlenmiş güzergahlar mesafe belirlenirse elektrikli bisikletle bu işin altından kalkılır diye düşünüyorum.Maliyet kosunua gelince ise mesela bir ayakkabıyı 3 tl ye tamir ettiysek 2 tl de servis ücreti alıyoruz. Sizce nasıl olurdu? Veya siz ayakkabınız tamir ettirmeyi düşünürmüydünüz?

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye74 yazı
Hizmeti müşterinin ayağına kadar ***ürmek tabi insanı her zaman cezbedebilir ama sirkülasyonun yüksek olup olmayacağı konusunda şüpheliyim.Çünkü ben ayakkabıya çok fazla önem vermiyorum ama tabi bu şöylede olabilir kişinin tamir ettirilcek ayakkabısı vardır vakit darlığından dolayı yaptıramaz bu sırada devreye siz girebilirsiniz.Tabii bu durumda hizmetinde çok pahalı olmaması gerekiyor ki sirkülasyonu sağlayabilesiniz.

Bence bu tarz işlerde hizmetin düşük ücrete ve sirkülasyonun yüksek olması çok önemli. Önümüzde halı yıkama ve kuru temizleme gibi örnekler sizde deneyebilirsiniz umarım istediğiniz verimi alabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye179 yazı
boş ver batarsın ben ayakkabıyı 12 taksite alıyorum yenisi 20 30 40 ... istege göre bak al,tamır için % kaç kişi gelir gençler gelmaz emekli nezaman gelecek .....
izdirapcvs26

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Di?er
Üye628 yazı

Güzel kardeşim daha evvel ayakkabı imalatı yaptım diyorsun o zaman sana sıkı bir fikir seneler önce düşünmüştüm şimdi daha çok gerek. Madem öyle 39-40-41-42-43- numara abiye zenne imalatı yap imalat yapamazsan şişli civarında perakende aç küçük ama şık bir mağaza, pazar payı yüksek anladın sen onu ???

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye628 yazı
Kardeşim özür dilerim Konya dan yazmışsın ben bakmadan istanbul zannettim, sana uymaz pardon

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye294 yazı
önemli değil arkadaşım maksat fikirlerimizi paylaşalım gönüller bir olsun.Peki neden yüksek numaralı bayan ayakkabısı?Turistler içinmi?

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er