Endonezya Da Turk Restouranti Acmak. . . - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Endonezya Da Turk Restouranti Acmak. . .


serefhan
Üye

Toplam 114 yazı
09/04/2011 :  07:16:27 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Merhaba Arkadaslar,

Burda 1600m2 guzel bir yer buldum iki katli ve bahceli, Ahsap yapi bahce de yeterince acik alan var. farkli yerlerde 4 cardak kurulmus su anda restoran olarak isletiliyor ve devren kiraliyacam kismetse.
Boyle buyuk bir yere nasil bir dekor yapmam gerekir, BirdeTurkiyenin hangi mutfagini sunmam gerekir..
Restoranin icinde Turk Shop acmayi da dusunuyorum , Turk hediyelik esyalar. Getirtebilirsem gida birde.
Ama restorant isinden pek anlamiyorum, Beni yonlendirebilirseniz sevinirim..
Saygilar

Well Woodlinx Indonesia
CEO
Serefhan Temiz

Yerleşim : Endonezya / Jakarta  |  Meslek : İthalat / İhracat
cuzzy
Yeni Üye

Toplam 41 yazı
10/04/2011 :  20:29:48  Alıntı
Serefhan Bey Bilgilendirme amaçlı Singapur'da gördüğüm bir Türk Restoranını örnek vermek isterim:
http://www.sofra.com.sg

Malum Türk kültürü, Dekora yansımış. Müziklerde öyleydi. Herşeyi türkiyeden getirmişler.
Otantik bir mekan olmuş.

Fikir verebilir diye düşündüm.

Selamlar.
Nerede karşılıklı Sevgi ve Saygı varsa, Orda itimat ve itaat vardır.
İtimat ve itaatin olduğu yerde, Disiplin vardır.
Disiplinin olduğu yerde Huzur, Huzurun olduğu yerde Başarı vardır.

M.KEMAL ATATÜRK

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İthalat / İhracat
bulent.kz
Yeni Üye

Toplam 93 yazı
10/04/2011 :  21:02:07  Alıntı
Serefhan bey,
Malezyaya iş seyahatine gitmiştik arkadaşlarla, orada sadece bir Türk restoranı vardı. arkadaşlarım gitmiş beğenmemiş. o yüzden ben gitmedim. Malum oralarda her köşe başı fast food, ondanda bıktık ve en sonunda bir arap mutfağı bulduk, güzel et yemekleri kebaplar vardı. Ve çok iyi iş yapıyorlardı.
O bölgelere giden yabancılar yeme içme sıkıntısı çekiyorlar. Dizaynın nasıl olursa olsun ya lüks olmalı yada mutfağına çok güvenmelisin. İkisi birarada olursa kralsın. Türkiyenin en iyi kebapçılarını aşçılarını alın, mümkünse baklavacı alın. Sonra bütün büyükelçiliklere, yabancı şirketlere vs. kendinizi tanıtın, sürekli mail broşür gönderin. Kalite heryerde iş yapar. Allah yardımcınız olsun.

Yerleşim : Kazakistan / Almatı  |  Meslek : İthalat / İhracat
serefhan
Üye

Toplam 114 yazı
11/04/2011 :  06:13:04  Alıntı


Merhaba,
Cuzzy Arkadasim. Sofra yi biliyorum singapure endonezya ya gore cok gelismis bir ulke burasi o kadar luks bir yeri kaldirmaz.
Bulent.kz arkadasim. Ben elciliklere 120 km uzak bir yerdeyim. Begenmis oldugum yer asma katli bir yer ve buyuk bir bahcesi var.
Burasi genelde hafta sonlari cok kalabalik cevre illerden gelen cok oluyor. Turkiyeden ahci getirtmeyi dusunuyorum dediginiz gibi kaliteli bir ahci bulmak lazim...
Mutfak olarak turkiyenin hagi yoresi iyidir, Akdeniz mutfagi, Ege, Marmara, Osmanli vs
Turkiyedeki ahcilar bunlarin hepsini bilmiyor..
Restoranta nasil bir dekor gerekir fazla buyuk bir para baglamak istemiyorum.
SImdiden tesekkurler...

Well Woodlinx Indonesia
CEO
Serefhan Temiz

Yerleşim : Endonezya / Jakarta  |  Meslek : İthalat / İhracat
serefhan
Üye

Toplam 114 yazı
17/04/2011 :  16:50:41  Alıntı
Merhaba Asyadan

Dedigin gibi ama Jakartada Turk restorani var bilmem hic gittin mi? Ama ben Bandung ta kaliyorum 3 yil oldu.
Jakartada kimlerle takiliyorsun bilmem ama bir cok Turk le tanisiyorum.. Benim burda yapmak istedigim sadece restoran degil biraz da sosyal faliyet olmasi musteri cekebilmek. Farkli organizasyonlar yapmak istiyorum. Ama henuz neler yapacagima karar veremedim, Sadece restoran olmasini istemiyorum, Restoranin ecinde neler olabilir musterilere neler sunabilirim..

Saygilar

Well Woodlinx Indonesia
CEO
Serefhan Temiz

Yerleşim : Endonezya / Jakarta  |  Meslek : İthalat / İhracat
Ecder
Yeni Üye

Toplam 95 yazı
17/04/2011 :  19:39:52 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Şererfhan bey,
Ben malesef size açmış olduğunuz konuyla ilgili yorum yapamayacağım. Çünkü uzak olduğum bir alan.
Ben, size başka bir şey sormak istiyorum. Endonezyada sandal ağacı yetişirmi, bilginiz varmıdır ?
Varsa dışarı satış yapılıyor mu ? Bu ağacı TR'ye getirmek istiyorum. Yardımcı olurmusunuz ?

Selamlar

Yerleşim : Türkiye / Istanbul  |  Meslek : Mühendis
serefhan
Üye

Toplam 114 yazı
19/04/2011 :  08:46:49  Alıntı
Keyf.in
Merhaba Ecder:
Sandal agacini bilmiyorum yada bunun baska bir ismi falan varmi, Varsa arastirmasini yapabilirim..
Asyadan :Burda ne is yaptiginizi bilmiyorum, Yada endonezya ya neden geldiginizi burda yapmak istedikleriniz ne? 81322812020 bu numaradan ulasabilirsin bana
Saygilar

Well Woodlinx Indonesia
CEO
Serefhan Temiz

Yerleşim : Endonezya / Jakarta  |  Meslek : İthalat / İhracat
Ecder
Yeni Üye

Toplam 95 yazı
19/04/2011 :  17:58:47 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Merhabalar,
Teşekkürler cevaplarınız için. Sandal ağacı sandal wood olarak geçiyor. asyadan, mailiniz bana ulaşmadı. edombayci@hotmail.com a gönderebilirmisiniz tekrar.

Yerleşim : Türkiye / Istanbul  |  Meslek : Mühendis
Desert16
Üye

Toplam 300 yazı
30/04/2011 :  17:22:11  Alıntı
Gelisim.in
Bir zamanlar bende Meksikada Türk Restoranı açma fikri olarak bir başlık açmıştım..Ama daha ısınmadan soğudu konu :) Arkadaşlar güvenlik durumunu çok kötü olarak bildirdi Meksikanın:)
Sizin fikrinize gelince, bence süper bir girişim.. Gerçi Endonezyayı hiç bilmiyorum, halkın refah düzeyi nedir, gelir durumu vs.. Ama yiyecek içecek işleri her zaman aktifdir her yerde. Hatay yöresinden turizm mutfağına hakim olan aşçılar bulabilirsiniz.
Sizden istiramım, gelişmeleri iburada paylaşırsanız sevinirim. Kısmet, belki ileride beraber bile çalışabiliriz :)
Hayırlısı olsun, başarılar dilerim..
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...


Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Ticaret
omero72
Üye

Toplam 234 yazı
01/05/2011 :  02:57:37  Alıntı
Bursalı biri olarak 2008'de İstanbul Beykoz'da bir kebabçıya uğramıştım, öylesine bir kebap yiyeceğimi zannederken Bursa'daki orjinal İskender kebapçısınınkiyle tıpatıp aynı kebap yedim, şaşırdım. İstanbul'un o uzak köşesinde nasıl olur da aynı lezzet olur diye düşünürken dükkanın patronu açıkladı: "Döner ustası Bursa'dan geldi , İskender'de yıllarca çalışmış şimdi bizimle çalışıyor"

Sonradan İstanbul'dan arkadaşlarımla da oraya gitmeye başladık ve İstanbullu arkadaşlar da cok begendi, aynen bildiğin İskender kebabı ve fiyatı daha uygun; her döner kebap orj. iskender kebap değildir bu ayrıntıya dikkat.

Fakat sonradan o yer ustasını değiştirdi ve birgün yine gittik, ve döneri hiç beğenmedik ve tesadüfen keşfettiğimiz bir daha da o yere gitmedik. Dediklerine göre usta avrupa yakasında başka bir yerde çalışmaya başlamış. O yer, Beykoz'da olmasına rağmen güzel bir yerdeydi, uzaktan da olsa Boğazı görüyordu ve ferah bir mekanı vardı fakat bunların hiçbiri, orj. İskender Kebabı yapan ustanın sunduğu yemek kadar önemli değildi.

ana fikri verdim galiba: Usta (veya sizin iş çerçevesinde "aşçı" diyelim) bu işlerde en önemli şey gibi.

İstanbul Kadıköy'de akşam yemekleri için gittiğim bir yer vardı, aşçısı mükemmel biriydi, sırf ben istediğim için Adana Kebabı, pilavla değil bulgurla yapmaya başlamıştı.

Müşteri, yiyeceğe geliyor sonuçta, dekorasyon tamamen 2. planda. İyi dekorasyon sadece 1 kez getirebilir, yemeklerde iş yoksa bi daha gelmez kimse.

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Ticaret
doomood
Yeni Üye

Toplam 2 yazı
02/08/2012 :  20:52:17  Alıntı
bu ayın 7 sinde endonezya balide olacağım. ticaret amaçlı. kazanmama gibi bir riskim yok kazancıma ortak olacak dürüst ve bir miktar sermayesi olan ortak arıyorum. selamlar.
ıopkl

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Ticaret
dekanza
Yeni Üye

Toplam 5 yazı
10/03/2013 :  21:08:20  Alıntı
Keyf.in
Merabalar şeref han bey Çok isabetli olur elbetteki Bandung şehrinde bi türk lokantasının olması 7 yıl önce bende Bandung da kaldım 1 yıl kadarı tekrar dönüş yaptım şimdi ise ara ara gidip geliyorum yerinizin en başta temiz hijyenik olmasına Dikkat edın Elbettekı oradakı temızlık adetı bızım buraya uymaz Ama dikkat edın Pizza hut gibi daha temız yerler daha rabet görüyor orada Anadoludan iyi bir kebabcı ustası gerisi zaten tefarruattır

Yerleşim : Türkiye / Gantep  |  Meslek : Ticaret
zati
Yeni Üye

Toplam 28 yazı
11/03/2013 :  17:10:05 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Merhabalar Şerefhan Bey
Eski bir restorant işletmecisi ve gezgin olarak sizin böyle çok riskli bir işkoluna adıma atma cesaretinizi kutluyorum. Maddi durumunuz iyi ise böyle büyük bir yerde Halı, Kilim ve Kuyum, İznik ve Kütahya seramik hediyelik eşyalarını sergileyebileceğiniz küçük butik tarzı shop'lar açabilirsiniz. Bunlar haricindeTürk kültürünü yansıtan nazar boncuğu, oltu taşı vs. gibi ürünler de olabilir. Restorant konusu başlı başına çok ciddi bir konu. Ne tür bir mutfak olacak? Osmanlı mutfağı ise Mengenli usta şart. Döner, pide ve lahmacun ise Urfa, Antep li usta, gerekiyor. Herkes her ustayı tavsiye edebilir. Fakat benin tavsiyem: kendin bizzat gözünle gör yemeğini ye ve sonra teklifini yap. Daha kapsamlı düşünüyorsan soğuk mezeci ve baklavacı ilave ederek orada bir marka olabilirsin. Yemekler gurme kalitesinde olabilir. Ancak; Takım çalışması ,iş disiplini, hijyenik, güler yüzlü olmak çok önemli. İşi bunlar ***ürür.
Şimdiden başarılar diliyorum.
Saygılarımla

Yerleşim : Türkiye / Muğla  |  Meslek : Diğer
calka
Yeni Üye

Toplam 2 yazı
16/04/2013 :  21:55:22  Alıntı
ben endonezyaya gelmek ve çalışmak isteyen bir profesyonel aşcıyım arzu ederseniz birlikte yola çıkabiliriz...
aaa

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Gıda
calka
Yeni Üye

Toplam 2 yazı
16/04/2013 :  22:09:42  Alıntı
Gelisim.in
ŞEREFHAN BEY BİRLİKTE BU İŞİ YAPABİLİRİZ. BENİM İŞİM RESTAURANTCILIK VE BEN PROFESYONEL BİR MUTFAK ŞEFİYİM.TÜRK, OSMANLI VE DÜNYA MUTFAKLARINA VAKIFIM. ŞU AN ARABİSTANDAYIM. ORADA BENİ SÜREKLİ DAVET EDEN BİR BAYAN ARKADAŞIMI VESİLE EDEREK DEVEAMLI BULUNMAK VE İYİ BİR RESTAURANT HİZMETİ VERMEK İSTİYORUM. NASİPSE HAYIRLI İSE OLSUN İSTERİM.BANA MAİL ATARSANIZ AYRINTILI CV Mİ VE ARZU ETTİĞİNİZ HER TÜRLÜ BİLGİYİ SİZİNLE PAYLAŞABİLİRİM.SELAMLAR...
aaa

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Gıda
Entrepreneur89
Yeni Üye

Toplam 29 yazı
16/04/2013 :  23:57:53  Alıntı
Elçiliklere 120km uzaksa iş yapması baya zor, böyle elit yerlere elçilik personelleri, yabancı şirkette çalışan mühendisler yöneticiler gelir genelde.

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Öğrenci
harmancy
Yeni Üye

Toplam 21 yazı
17/04/2013 :  10:04:33  Alıntı
Gezin.in
merhaba, konu eski ama yazılar devam ediyor. ben de kendi deneyimlerimi aktarayım.
geçen ay malezya ve singapur seyahatlerim oldu. malezya'da dekor ve ambiyansı çok iyi ama yemekleri kötü bir restoran vardı. bosphorus.
singapur'daki sofra ise idare eder. dekor ve ambiyans kötü değil. ama yemekler lezzetliydi.
sofranın şefi de zaten bosphorus'tan ayrılan bir arkadaştı.
sık seyahat eden biri olarak genelde türk restoranlarını tercih etmem. çünkü yurt dışındakiler maalesef bizimkilerin yanına yaklaşamıyor.
ama öncelik dekor mu yoksa lezzet mi derseniz kesinlikle lezzet. hele hele türk restoranı yapıyorsanız.
yurt dışında özellikle türk restoranına gidenler lezzeti için gidiyorlar. dekoru için değil.
bu görüşlerimi paylaşmak istedim. belki yardımcı olur.

Yerleşim : Türkiye / Kocaeli  |  Meslek : Danışmanlık
so2
Yeni Üye

Toplam 8 yazı
27/09/2013 :  16:47:12  Alıntı
Merhaba evet konu oldukça eskidi ama en azından yazıyı okuyanlar veya fikir edinmek isteyen arkadaşlara iyi gelecektir bu. Endonezya'lıların damak tadı öyle bizim bildiğimiz gibi değildir ! Ben şahsen restorancılık işine olumlu yaklaşmıyorum heleki arkadaşın bulunuğu yer Bandung'da. Orada bir türk okulunun varlığını biliyorum o kadar. Jakarta merkezde bir restoran işi olabilir zaten 3 tane türk restoranı var şuan.. Endonezya lılar sadece meraktan gelip giderler , onun dışında müşterileri genelde yabancılardır. Zaten ayakta tutanda onlardır ! Ben sadece şöyle bir fikir verebilirim size veya Endonezya ya gidecek türk girişimcilere. Eğer gıda sektöründe yatırım düşünüyorsanız frenchase bir işletme şubesi açabilirsiniz. Çünkü bu ufak işletme size devamlı müşteri sağlar ! Eğer sıfırdan restoran açmak isterseniz varolan paranızıda kaybedebilirsiniz . Aşçı bulucam, kebabcı ustası bulucam, baklavacı ustası ve bunun gibi personellerin aylık maliyeti zaten 5000-6000 usd veya daha fazladır. Adam akıllı bir kebabcı ustası zaten türkiyede en az 3000 TL alırken , orada o insana yatacak , kalacak yerin temininden sonra nasıl bir maaş verileceğini buyrun artık siz hesaplayın ! Bugün 35,000 - 45,000 usd ile ufak bir frenchase işletme sahibi olabilirsiniz , kapasitenize göre endonezyalı personel görevlendirebilirsiniz. Ortalama bi elemanın maaşı 100-200 usd geçmez aylık.

Endonezya'da iş yapmak orada yaşamaktan daha zordur ! Paranız var ise ve Türk arkadaşların fikir desteği ile geleceğe dönük iyi yatırımlar yapılabilir.. Şimden herkesin işlerinde hayırlar ve bereketler olması dileğiyle Allah yar ve yardımcımız osun...

Yerleşim : Endonezya / Jakarta  |  Meslek : Danışmanlık
serefhan
Üye

Toplam 114 yazı
23/10/2013 :  15:26:22  Alıntı
Merhaba Arkadaşlar.
Hepinize çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiletden dolayi.
Maalesef restoran isini yapmadim cok yuksek maliyetli geldi.
Ama su anda yapim asmasinda olan Kebab ve Sisha house icin ugrasiyorum .
Allah nasip ederse 12.ayin basinda açılış yapicam..
Herkese Tesekkurler.

Well Woodlinx Indonesia
CEO
Serefhan Temiz

Yerleşim : Endonezya / Jakarta  |  Meslek : İthalat / İhracat
zafer_76
Yeni Üye

Toplam 4 yazı
27/01/2016 :  16:16:44  Alıntı
Endonezyada isyeri olan arkadaşlar bana yardımcı olabilir misiniz? Ben Erzurumlu yum ve Erzurumda yaşıyorum. Normalde burada greyder operatörü olarak calisiyorum. Ben endonezyada küçük bir işletme açmak istiyorum. Zengin olmak gibi bir hayalim yok. Sadece orada kendimi idaame edeceğim kadar kazanma yeterlidir. Bu durumda endonezya hükümeti bana ikamet izni verir mi? Ve gereken prosedür nedir? Yardımlarını için şimdiden teşekkürler.

Yerleşim : Türkiye / Erzurum  |  Meslek : Kamu sektörü
Alanya38
Yeni Üye

Toplam 3 yazı
05/07/2016 :  11:08:43 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Alanyadan selamlar,herkezin Ramazan Bayramı kutlu olsun,Alanyada Turism seyahat -otel ve Rest. işletmecisiyim,bilindiği üzere üLKEMİZ EKONOMİK AÇIDAN DARBOĞAZA GİRDİ VE tURİSM BİTTİ SAYILIR.. endonazya ya yıllar önce turist olarak gelmiştim Jakarta-Bali ve çevresi,5 yıl önce Turism açısından hareketli idi,şimdi nasıl? bilmiyorum,turism sezonu ne kadar ve sizden rica edeceğim bilgiler
T.C Vatandaşı olarak Bali ve çevresinde Turisme yönelik iş yeri önerirmisiniz
İş yeri açma şartları nedir
kısaca Tavsiye ve önerilerinizi okumak isterim
iyi Bayramlar
Metin öekiç

Yerleşim : Türkiye / Alanya
ankarajakarta
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
23/03/2018 :  15:07:55  Alıntı
Ankara'dan Selam herkese,
Merhaba 2017 de Jakarta ya gittim evlilik için. Endonezya'lıların yemek alışkanları genelde günü geçiştirmek üzere orta ve alt tabaka için. Jakarta gibi merkezi yerlerde gördüğüm kadarıyla orta-iyi daha çok iyi diyebileceğim bir restoran göremedim. Belki aralarda çin mutfağından tek tük yemek hamur işi ve et olduğu için fiyat biraz pahalı. Yukarıda bir arkaşın yazısında elçiliklere yakın olması dendi. Doğrudur, sürekli müşteri olması gereken yerler buraları, Hele Jakarta ülkenin vitrini konumunda bana göre. Gökdelenler yüksek binalar biraz özentili insanlar ama aşağı yukarı Ankara gibi.

Burada cep telefonu sarf malzemeleri satan bir dükkan gördüm, Dükkanı ikiye bölmüşler bir yanı satış, diğer yanı tepele ağzına kadar yedek parça. Kapının önü full dolu.

Diğer kazançlı başka bir iş Halı. Orada kadınlar Halı'ya ve Makyaj malzemelerine çok rağbet ediyor. Sadece Ayakkabı ve çanta satarak bile geçimi sağlanır kanısındayım ama dükkan yeri çok önemli semt pazar içleri olursa iş yapar.

Orada vergi vermek değil, ( KDV ) Tam tersi devlet dükkan işletenlere destek oluyor ediyor diye bir şey duydum ama aslını araştırmadım. Fakat bunu sağlam bir kaç insandan duydum orada. Yanlış hatırlamıyorsam cüzzi miktarlarda devlete ödeme yapılıyor. Oranın insanı tıpkı bizim 1980 lerde ki hatta bazı yerler daha eski zamanları gibi. Ama internetin ve akıllı tlefonların gelmesiyle bu araya kapatmış gibiler....


Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim
rsntr74
Yeni Üye

Toplam 2 yazı
29/09/2019 :  23:09:38  Alıntı
Merhaba, Endonezya'ya gideceğim nasipse Dondurma işi için ortalık ve birbirimize destek olabiliriz.
Bende Elektronik Bilgisayar işlerinde iyiyim. Orada gerçekten para kazandıracak işlere varım.
İlgilenirseniz mesaj atınız.
rsntr74@gmail.com

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim

10.48 saniye.
06:32:31, 20 Ekim 2019, Pazar

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2019 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım