Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İnternetten Alışveriş Yaptıgınızda Neye Dikkat ?

Başlatandortler21Tarih28/03/2011 10:13:45Yorum18

İlk mesaj
Üye816 yazı
Arkadaşlar 11 yıllık gsm satış firmasıyız ve bu sektörde şehrimizin önemli yapı taşlarındayız.. reklama önem veren insert dagıtan yerel medyaya reklam veren bir firmayız ve bir çok şehirde aynı sektördeki arkadaşlarla çalışıyoruz.
sizden öneri bekliyorum.. bir e-ticaret sitesi kuracagız ve gerçek anlamda profesyonel olacak ulusal internet sitelerine reklam gazetelere reklam vs.. verecegiz tabi hepsi 6 aylık sürede oalcak agresif olacağız..
siz internetten alışveriş yaptıgınızda neye dikkat ediyorsunuz sadece bunun cevabını istiyorum..
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakırMeslek İletişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
18 yorum
Üye762 yazı
sağlam ürün,
ödeme konusunda garanti,
anlaşmazlıkların hızlı çözümü,

Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Üye150 yazı
Hızlı sevkiyat,
kredi kartı güvenliği
müşteri hizmetleri (sorulan sorulara hızlı cevap verilmesi ve bir muhattabın bulunabilmesi)
ürün iadelerinde sorun yaşanmaması (örneğin reklam olmasın diye ismini vermeyim kışa girerken yağlı radyatör almıştım bilindik mağazaların birinden,2 gün sonra boyasında küçük bir çatlama olmuştu 1 cm kadar, bundan rahatsız oldum yenisini istiyorum diye ***ürdüm hiç tereddüt etmeden yenisi ile değiştirdiler, bu bence önemli)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
Üye816 yazı

24 saatte kargo konusunda garanti verecegiz ama aşagısında veremeyiz çünkü hiçbir şirket vermiyor çalıntı,kopyavs.. kart güvenliği için firma 24 saat sonra işleme alıyor kargoyu..
hızlı sevkiyat konusundada çalışmamız tamam her firma gibi bayram,tatil,kar yağışı vss. durumlar hariç kargolarla sorunumuz olmaz çünkü tedarikçi değil stok tan satacagız..
müşteri hizmetleri konusu ise sabah mesai saatleri içinde tüm sorunlar olsun soru olsun güvenli ve hızlı cevaplar vereceğiz çünkü personel kafasıyla degil işveren mantıgıyla müşteri memnuniyeti ve yeni müşteriler edinme için çalışacagız..
tüm ürünler dist garantili ve 81 ilde servis garantili oalcak..

başka sorular yada önerilerinizi bekliyorum..
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Editör5590 yazı
Ürünün eksiksiz gelip gelmeyeceğinden emin olmak istiyorum, bunun için de adı duyulmuş büyük siteleri tercih ediyorum.

Fiyat bile ikinci sırada geliyor.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye10 yazı
herşeyden önce uluslararası güvenlik sertifikanız olmalı örneğin(verisign) bu gibi güvenlikler olduktan sonra ürünleri pazarlama size kalmış zaten bu güvenlikleri sağladıktan sonra müşterinin güvenini sağlarsınız.
Weblenin - Verimli Siteler Edinin.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye292 yazı
odeme kosulları teslımat hızı ve guven verıyomu vermıyomu oncelıkler bunlar olmalı .
www.kadinforum.net

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Üye1359 yazı
http://www.grupfoni.com markafoni daybuyday tarzı sitelerde ürünleriniz yayınlanabilir anlık fırsatlar olarak... güven en önemli faktör.. müşteri hizmetleri ticket ve canlı sohbete anında cevap verebilmeli..
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye816 yazı
canlı sohbet ekleecegiz daima açık olacaktır.
bir arkadaş iyi bir fikir vermiş onuda uygulamak lazım kargo sürecinde müşteriyi bilgilendirmeyi yapacagız..
anlık fırsatlarda gsm ve elektronik gibi ürünler uymaz çünkü kar marjları çok düşük ..
dortler

Editör5590 yazı
Yeterli bir alt yapı ile tatminkar bir hizmet vermek kafidir. Müşteri nazlıdır. Önü gereğinden fazla açılırsa 3 kuruşluk mala 5 kuruşluk hizmet vermek zorunda kalınabilir. Fonksiyon olsun ama her an, herkese, sınırsızca, fonksiyonel olmasın.

Çan eğrisi içinde bir tahammül sınırı var. Bu süre aşılmadığı sürece kimseyle sorun yaşanmaz. Sorun yaşanmayacak bir şey için ticari hayatta ekstra tedbirler almak gereksizdir. Korgonuz yola çıktı gibi tek bir mesaj belki iyi olur ama süre bildirmek saat söylemek bir den çok bilgilendirme mesajı göndermek bir çok müşterinin işi oyuncak etmesini sağlamaktan başka bir işe yaramaz gibime geliyor.

Doğru malı insanların kafasındaki saat çalışmaya başlamadan evvel müşteriye sağlam kutusunda ulaştırabildi iseniz en iyi site siz olursunuz.

tamnland.com

Üye816 yazı
akınselcuk;
ticarette aynı kafa yapısındayız hemen hemen yazında haklı yönlerin çok...
her ne kadar müşteri diyoruz ama esnaf ta haklı çünkü esnafta kendini saglama almalı güvenmeli..
12 yıldır bu setördeyiz ticarette ise babamızdan yaklaşık 40 yıllık ticari hayatımız var ailemizin.. eski esnaf-müşteri diyalogları artık günümüzde geçersiz..
müşteriye kargo anında sms gönderecegiz çünkü 24 saat içinde kargoya hiçbir firma vermiyor üstelik firmalar yaş tahtaya basmakta istemiyor...

örneğin;
ilk bu sektöre girdiğimizde müşterilerimize çay kahve ikramı vs.. iyiniyet samimiyet derken insanların kafasında bu sektör de iyi para var düşüncesi dolaşmaya başladı ve ilk 3 ayki müşterilemizin % 60 ı abartısız hepsi sektöre girdi piyasa bulandı .. onun için e-ticaret e girmek istiyoruz
arkadaşında dediği gibi burda çoğumuz esnafız fazla iyiniyet oyuncak olmamıza diğer müşterilerle ilgilenmemize yolaçabilir..
konudışı bir örnek daha verirsem bankaya gidiyorum işim var bakıyorum önümdeki müşteri bireysel müşteri temsilcisiyle konuşup 500 tl var hangi fonlar ne getirir diye saatlerce zaman harcıyor..

ciddiyet için kesin ve kısa cümleler şart ..
dortler

Editör5590 yazı
very sign ne ise yarar hic bilmiyorum. hre sitede var. kesip yapistirilabilir bir sey. gercekmi yapistirma mi hangi musteri biliyor bunu. ssl nin bile anlamini cozmus degilim. D&R dan alisveris ettiginizde de bir blog sayfasina havale gondererek alisveris ettiginizde de olabilecek sorunlar aynidir. ne ssl ne de very sign bahsi mevzu sorunun olusmasina engel olamayacaktir. dukkana dekorasyon yaptirmak gibi bir sey.
tamnland.com

Yeni Üye53 yazı
akinselcuk 'a katıulıyorum müşteriye nekadar verirsen iki mislini senden ister e-ticaretin belirli kuralı var müşteri hizmetleri ulaşılabilirlik doğru fiyat ve açıklama kargo müşteri bilgilerndirme ödeme seçenekleri iade garanti bunlar olduktan sonra ekstra hizmet vereyim şunu yapoayım önemli değil ver reklamını güzel birde domain bul akılda kal yeeter
Şahin GÜR
Genel Koordinatör

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye816 yazı
arkadaşlar sitemi kurdum bu hafta karşılaştırma siteleri ve google reklamlarınada başlayıp Allah ın izniyle 15 Nisanda tam faaliyete geçecektir.. şimdiden siparişler verielbilir yani alt yapı tamam..
isterseniz bir bakız sonra yiine yorum yazın..

www.idealindirim.com
dortler

Yeni Üye53 yazı
bütçeniz varsa elimde cepburada*com domaini mevcut size satabilirim net uzantısı da hediye

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye305 yazı
ssl özellklede thawte yada verisign uluslararası sanal pos güvenlik sertifikalarıdır, zaten ssl iniz olmazsa yada şirket degilseniz sanal pos almakk cok cok cok zor banka kesnlikle ticari gecmişi düzgün olmayan ödemeleri sorunlu olan firmalara dahi vermıyor, ssl ne yapıyo dersenız kredi kartı bilgileriniizi çözülmesi imkansız bir şekilde algoritmaya dayandırarak bankaya iletiyor ve bankadangelen onayıda aynı sekilde siteye iletiyor....
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye131 yazı
Selamlar,

öncelikle siteniz hayırlı olsun.

Teknik bir sorun bildireceğim. Ana sayfanızın en sonunda script hatası var. Web master'ınız kontrol ederse iyi olur.

Selamlar,
Hayırlı kazançlar...
en büyük kurnazlık dürüstlüktür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye5 yazı
hocam e-ticaretle ilgili bir bilgim yada deneyimim yok ama
mesela facebook ta bi sayfa açsan ve o sayfanın linkini sitende versen
sayfaya öncelkle arkadaşların ve onların arkadaşları üye olup
siten hayırlı olsun tarzı yazılar yazsa
bişekilde facede dolaşırken o sayfayı görenler hem senin sitenden haberdar olur
hemde sayfada paylaştığın ürünlerden bazılarını beğenirler.
hayırlı olsun yorumlarındanda senin fake olmadığın
hatta güvenilir olduğun izlenimini elde edebilirler.
daha sonra zamanla senden ürün alan müşterilerin
facede teşekkür yorumları yazarlar sayfaya
böylece sanaldaki gerçek kullanıcıların güvenini kazandığın zaman
senden alışveriş yapacaklar facedeki yorumları görerek içlerindekikuşkuları giderirler.

misal olarak
http://www.facebook.com/festivalorganik

ayrıca kapıda ödeme ve kredi kartına taksit şart
hayırlı işler
aaaa

Yerleşim Türkiye / Ni?de
Üye816 yazı
önerileriniz için tşkler.. siteyi açtım ilk siparişleride aldım..

facebook ta sayfa açtım ben kampanyacı insanlarla görüştüm facebook müşterielri boş çünkü en kral site sadece2000-3000 üyeye hitap ediyor sanatçı-politikacı hariç..

birde facebooka takılanların maksatları heemn hemen aynı ben genellikle fiyat karşılaştırma sitelerien reklam vermeyi düşünüyorum
dortler