Öncelikle belirtmek isterim ki Ukrayna' nın biz Türk' lerin şu anda iş yapma olanakları olan diğer ülkelerle kıyaslandığında fazlaca bir ekstra olanağı yok. Arap ülkeleri ile kıyaslandığında yaşam standartının daha yüksek olması, sosyal yaşamın daha iyi olması ve gelecek için yüksek bir potansiyel barındırması ekstraları olarak sayılabilir. Yoksa birçok iş kolunu Cezayir' de, Irak' ta yapmaya çalışmak şu an ki koşullar incelendiğinde Ukrayna' ya oranla daha karlı olacaktır.
Genel olarak çoğu Doğu Avrupa ülkesinde gördüğümüz hizmet sektörü eksikliği Ukrayna' da da mevcut. Kiev Şehri' ni biraz ayrı tutmakla beraber diğer şehirlerin ciddi olarak özellikle orta ölçekli/ hızlı ve kaliteli servis yapan Cafe/ Restaurant/ değişik konseptlerde Fast food/ fırın vs gibi mekanlara ihtiyacı olduğunu bizzat gezdim gördüm. Ukrayna ' nın ortalama nüfusunun mali durumu şu an kötü olduğu için, kiev harici şehirlerde pahalı olan işletmelerin ilk planda çok şansları olduğunu düşünmüyorum. Aynı şekilde biraz devlet politikaları, birazda mevcut olanların kötü hizmetleri nedeniyle Fast Fooda dönük işletmelerinde şu anda Ukrayna pazarında çok şansları yok.
Türkiye' de edindiğim ciddi hizmet sektörü tecrübelerim; Arap ülkeleri, Türki cumhuriyetler ve Ukraynada ki çalışmalarımdan edindiğim tecrübelerle
Ukrayna' da Kiev harici bir şehirde (özellikle düşündüğüm 3 şehir var) orta ölçekli hizmet sektörü projelerim var. Bu projelerde benimle birlikte samimi bir şekilde çalışacak, ilk planda sermayeli ve ya sermayesiz iş arkadaşları aramaktayım.
bilgi paylaşımı, herhangi yardımcı olabileceğim konu ile ilgili sorulariniz için msn adresimi ekleyebilirsiniz. nanilgold@gmail.com
Herkese iyi çalışmalar,