Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Çok Tuhaf

BaşlatanckaltunTarih15/10/2007 16:24:11Yorum68

İlk mesaj
Üye254 yazı
öğle saalerinde iş teklifi adlı bir yazıyla sermayem olduğunu,bürom olduğunu söyleyrek fikirleriyle ortak olmak isteyen varmı diye sordum.İlginç olan 34 defa okunmasına rağmen bir yorum olmaması ve fikrim var param yok diyenlerin ortalarda görünmemesi.Buda gösteriyo rki iş ciddi olunca, fikri olupta sermayesi olanların aslında fikirlerine güvenmediği yada bir anda birden fikirlerini sermayeye dönüştürüpte başka sermayelere ihtiyaç duymadıkları. Ne dersiniz arkadaşlar!

Yerleşim İran / KermanMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
68 yorum
Yeni Üye9 yazı
((hsfhasan)) arkadaşım hayırlı olsun dileklrine teşekkür ediyorum ama bu sadece arkadaşlara sunduğum bir fikirdi şuan için sadece bazen bilgi alıyorum başkaa bir bağlntım yok yani bir işim yok.. şuan bir işte çalışmıyorum 2 yıl öncesine kadar kuveyttürk katılım bankasında çalışıyordum bundan önce de tabiki iş hayatımda bir çok işte çalıştım hemen hemen her sektörde bilgim vardır azçok daha sonra istifa ederek daha iyi bir teklifi değerlendirdim herzaman yapmak istediğim bir iş ticaret...bir cafe ortaklığı ve yöneticiliği bu işteki ortaklarım iyi para kazandılar ve başka yatırımlar yapmak için ayrıldılar cafe bana kaldı ayda en az 6-7 bin ytl ciro çeken bir cafeydi yaklaşık gideri 3 bin ytl falan güzel bir işti 3 yıl işletilen ve sadece örencilere çalışan bir yer fakat bu sektörde yenilik yapmassan deişiklik yapmassan insanlar sıkılabiliyor yeni bir dizayn ve dekora mutlaka ihtiyaç var sermayem olmadığı için ve tadında bırakmak ve memleketime dönmek amacıyla bende devren kiralığa çıkardım şuan. ve satılmasını bekliyorum karamana yeni ünivesite kuruldu ve önümüzdeki yıl yaklaşık 10000 öğrenciden bahsediliyor şuan için bu yıl 1500 örenci gelmiş bu bile iyi bir sayı çünkü gidilebilecek 3-4 yer var cafe olarak ve bizimkisi farklı bir konsepti oyun cafe senin yukarda yazdığın gibi her türlü oyunun bulunduğu bir cafe 50-60 bin ytl param olsaydı hiç düşünmeden cafeye gerekn dizaynı yapar bu yolda ilerlerdim..işyeri merkezde 200 metre kare alanı olan bi yer ama bi kalörifer sistemi dahi yok işte anlarsın artık ne demek istediğimi diğer cafeler bayram etti ben gidince...aslında oyun cafelerde bir zincir kurmak ozamanlar hayalimdi hala hayalim ama işte herşey para benim kazandığım paralara gelince imkb ye afiyet olsun cafeyi satarsam tekrar bi sermayem olucak inşallah cafe işi karlı bir iş arkadaşlar ama yorucu çalışma saatleri çok fazla ama kar oranı çok fazla örneğin bir kahve fiyatı 2 ytl olan bir ürün sürüm olduğun da maliyeti 100 kuruşun bile altına düşüyor çayın fiyatı 1 ytl günde 100 çayda 15 çay maliyeti oluşturuyor vb.. kar yüksek market işinde ürünlerde yüzde 10 veya 20 olabiliyor ürün satmak yerine rafları kiraya vermek daha mantıklı...dediğin gibi gün doğmadan neler doğar bekliyoruz şimdilik bakalım

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Yöneticilik
Üye237 yazı
g.afacan kardeşim. yazdıklarını okudum. güzel günlerin sonunda imkb olayı kötü olmuş ama hayırlısı olsun artık diyebilecek bir şey. cafe konsepti hakkında uzun süre 3 yıl istanbul yaşayınca insan aklına farklılıklar geliyor. ve böyle bir düşünce ortaya çıktı bende. şu anda bende büyükşehir bütçe denetim şubede çalışıyorum. daha önce tekstilde çalıştım uzun yıllar. şu anda belediyede çalıştığım halde her an ticarete atılmaya hazırım. kendimde hazır sermaye yok ancak, olası uygulanır bir fikirde 30 - 50.000 arası ytlyi bulabilirim. benim adresim bursa. uludağ üni. 60.000e yakın öğrenci var. bir abim 120.000 ytllik harcamayla üni. öğrencilerinin yoğun olarak kaldığı semtte cafe kurdu ama getirisi çok düşük kaldı. ortaklıktan ayrıldı. amerikan cam vs gibi meblağı yüksek tutan eşyalar kurulum vs. ama sonuç yok. sonuçta değerlendirmedeyim. ve hangi işi yaparsam yapayım ileride, benzerlerinden farklı olmak zorunda. ve devamlılığı getirmek zorunda. ürünlerdeki karlılığı biliyorum, beni açlaştıran şey de bu. daha önce ülkerde çalıştığım için de marketlerin karlılık oranı dediğin gibi %10-20 arası. bazı ürünlerde %30-35 e kadar çıkıyor. ama net karı %10-15 bandında kalır. örneğin migrosun karı %8 vergi sonrası net kar. uygulanabilecek çok proje var aslında ama, belki biraz korkaklık, belki şaşırma duygusu. tek atımlık barutu var çoğu insanın, ve büyük risklere girmek istemiyoruz. güneş bir gün bizi de elbette ısıtacaktır, biz bu sıcakta da yanmayalım da. Allah büyük.
HSN

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Yeni Üye14 yazı

öncelikle herkese merabalar arkadaşlar yazılarınızın nerdeyse tamammını okudum ama kusura bakmassanız elle tutulur her hangi bir fikir yok galiba aynı şeylerin etrafında dönmüşsünüz bir şirket üç kişi üzerinden işletilir pazarlamacı muhasebeci ve malın kalitesinden anlıyanve temin edecek kişilerdir bunun dışında benim şahsii fikrim yaş sebze meyve ihracatı yapalirseniz çook iyi kar bırakır tabii bunu için biraz sremaye gerekli elinizde soğuk hava deposu olacak e ürün mevsimindeyken birinci elden alını bekletilecek sonra kışın piyasaya sürülecek benden bukadar eğer biriş kurmak isterseniz bende katıla biirim eğer isterseniz

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ö?renci
Yeni Üye2 yazı
sayın javel`e katılıyorum bu daha iyi fikir yatırıma göre hisse güzel bişi

Yeni Üye1 yazı
Evet arkadaşlar birlikten güç doğar projenize bende katılmak istiyorum kayseride oturuyorum asıl mesleğim
muhasebecilik ama şu an 5 yıldır inşaat işiyle meşgulüm fakat sermaye birikimi ve bunu iyi bir projeyle
destekleyerek hayata geçirmeye bende varım tartışalım ve haberleşelim kendi şirketimizi kurup kendi çapımızda borsa oluşturalım güzel fikir
mefa

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Muhasebe
Yeni Üye13 yazı
küçük bir sermayeyle güzel ve kazançlı bir iş kurmak isteyenler bu yazıyı muhakkak okusunlar..
evet ilk akla gelen "nedir bu şin sırrı?" sorusu oluyor. bu işin sırrı çok açık. güvenlik sistemleri.. bu sektör zamanımızın en hızlı ilerleyen sektörlerinden birisi. bir zamanlar lux olan sonrasında ihtiyaç haline dönüşen ve şimdi mecburiyet olan bir sektör. güvenlik sistemleri her işte olduğu gibi bilgi isteyen fakat ticari bir zihniyetle bakıldığında bilgiden çok beceri isteyen bir sektör. işin içine girdiğinizde göreceksiniz ki, basit kuralları bilen bir teknik ekiple bu işin başarılmaması ve kazançlı çıkılmaması işten bile değil.ve bu konuda bir avantajınızda şu olacak. firmam bu konuda teknik eğitim vermeye açık üstelik riske attığımız hiçbir zaman büyük meblalar değil. elinizde yüklü ürün bulundurmak zorunda değilsiniz.. elinizde ürünlerin sadece örneklerinin bulunması yeterli. müşteriniz işi onaylasın, siparişinizi iletin ve ürünler türkiyenin neresinde olursanız olun 1-2 gün içerisinde elinizde olsun. işte iş ve iş kurmak bu kadar basit.
firma merkezim adanada bulunmakta ve elegance ürünlerinin akdeniz bölge distribitörlüğünü yapmakta. 1995 yılında kurulan firmam kurulduğu günden bu güne elektronik güvenlik sistemleri alanında faaliyet göstermekte olup 1997 yılından itibarende yapı otomasyonu konusunu da portföyüne dahil etmiştir. her iki faaliyet alanında da güneyin parlayan yıldızı olma gayretini ,ithalat-ihracat ve imalat alanlarında da sürdürerek türkiyenin toptan ve parekende merkezi haline gelmiştir. bu konuda bilgi almak isteyenler.. sorularınızı bekliyorum. integral güvenlik sistemleri bayii kanal sorumlusu bayram uslu tel: 0322 453 04 60 byramus@hotmail.com
integral Güvenlik Sistemleri Bayii Kanal Sorumlusu

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye2 yazı
Arkadaşlar ne işi yapılırsa yapılsın bizim burası her iş için uygun sayılabilir çünkü hala gelişmekte büyük yada orta ölçekli yani uygun satışların hepsinin toplandığı tek market yok yinede yer tartışılabilir bu arada bursa kemal paşalıyım

Üye254 yazı
arkadaşlar merhaba. bir süredir siteye giremiyordum. özlemişim. arkadaşlar bu fikirler hep havada kaldı ama inşallah bunları değerlendirip yapan arkadaşlar çıkmıştır. Neyse ben şu anda gazete kağıdı-iade gazete ve koli işine girdim. ufak ufak kazanmaya başladım bile Allaha şükür.Ama hala daha uygun alıp satacak yerler araştırıyorum.Bu konuda bilgisi olan ve çalışmak isteyen arkadaşlarla yazışalım.

Yerleşim Yran / KermanMeslek Ticaret