Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Çok Tuhaf

BaşlatanckaltunTarih15/10/2007 16:24:11Yorum68

İlk mesaj
Üye254 yazı
öğle saalerinde iş teklifi adlı bir yazıyla sermayem olduğunu,bürom olduğunu söyleyrek fikirleriyle ortak olmak isteyen varmı diye sordum.İlginç olan 34 defa okunmasına rağmen bir yorum olmaması ve fikrim var param yok diyenlerin ortalarda görünmemesi.Buda gösteriyo rki iş ciddi olunca, fikri olupta sermayesi olanların aslında fikirlerine güvenmediği yada bir anda birden fikirlerini sermayeye dönüştürüpte başka sermayelere ihtiyaç duymadıkları. Ne dersiniz arkadaşlar!

Yerleşim İran / KermanMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
68 yorum
Yeni Üye71 yazı
iyi de zaten bende hipermarketin yayılmış halinden söz ediyorum.eğer profesyonel bir iş planı derseniz ayrıntılarda hepsi.dilediğiniz zaman verebilirim.eğer mahalle bakkalları tek merkeze bağlı olursa katılımcı ortaklar yerlerinde kalacak gittikçe büyüyen bir şirket haline gelir.zaten dev bir market agı olur.ve hipermarkete kimse ihtiyaç duymaz derim ben.çünkü bu marketler bizim bakkal tarzımzla baş edemez.eğer yeni bir sistem kurarsak bir virüs gibi çoğalan bu oluşumun karşısın da hiperde olsa duramaz.hiper marketlerin servis araç araç bakım v.s masrafları ve promosyon masraflarını düşünürseniz kiraları o kadar büyük görmezsiniz.zaten mahallenin içindeyiz ne promosyonu ne servisi. yine de dostlar başka fikirler sunabilir.
tabi alternatif işleride bu tarz yapmak mümkün.örneğin bir tanı teşhis merkezi gibi.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye54 yazı
arkadaşlar ckaltun'un fikri uygulanabilir görünüyor..Farklı fikirleri olan arkadaşlar da fikirlerini yazmalı bence.Bütün fikirleri tartışalım ve sonunda birtanesinde karar kılalım..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye23 yazı

belki market işi iyi bir iş düşüncesi olabilir ama bence çok sermaye gerektirir.istanbulda düşünülürse güzel ve büyük bir yerde dükkan kiraları 4000-5000 ytl'dir.bir yeride tutupta 4-5 ortaktan fazla kişiyle açılması pek doğru olmaz..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye254 yazı
Benim düşüncem 50 ortaklı 7 şer milyon sermayeli, büyük bir market açmak. Herkesin eşit %2 hissesi olacak.İşi olanlar işine devam edecek. Bir kısmı markette çalışacak.Bir kısmı alım işlerine bakacak.Bir kısmı pazarlama yapacak.Sonuçta kendi işimiz.Dediğim gibi uygun bir yerde olursa bu tür marketlerin zarar etme riski yok gibi.Etrafımızda bu tarz Tansaş-Groseri tarzı bir çok market var.Bunlara bir bakın. Sıcak paranın döndüğü, veresiyenin olmadığı vadeli alıp peşin sattığın, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde hala ihtiyaç olan bir sektör.Bu sektörü araştırın.Doğru bir yatırım olacağını göreceksiniz. Hukuki prosedürler tamamlandıktan sonra sizce bir risk varmı? Böyle bir yatırım yapmak isteyen arkadaşlarımız şu anda halıhazırda var bu sitede. Bu oluşuma katılmak isteyen arkadaşlar artık bir yerden başlamamız gerekiyor. ne dersiniz.Önce isimleri belirleyelim. Kaç kişi olduğumuzu bir görelim.Ona göre diğer adımlarımızı atmaya başlayalım. Ben varım diyenler can_kaltun@hotmail mail göndersinler.Teşekkür ederim.

Yerleşim Yran / KermanMeslek Ticaret
Yeni Üye34 yazı
arkadaşlar, bu seneki en buyuk ihracatcı şirketler analizini inceledim. ve en az eleman calıştırıp en fazla ciro yapan sektorleri belirledim. dış ticaret şirketleri min. elemanla max. ciro veren şirketler. bunlardan bir tanesini ornek olarak verirsek. tekstil uzerine calışan bir dış ticaret şirketi imlatçılardan topladığı malları yurt dışına pazarlıyor. ne bir ekipman gerekli, ne de urettiğim mal elimde kaldı riski. boyle bir şirket kurma fikrini de bir duşunun derim.

market, önerinizde sektore baktıgımız zaman mantıklı gozukmekte. ama bence suna dikkat etmelisiniz. bu konuda kesinlikle bir danışmanlık hizmeti alınmalı. cunku bir kişi ben bu işe para yatırdım, bunu boyle yapın derse, her kafadan bir ses cıkarsa. bu iş baştan bozulmaya başlar. ortak olan kişiler markette calışacaksa, yaptıgı iş haricinde mesai saatinde başka bir şeye karışmamalı. (kısacası ortaklık elbisesini bir yana bırakmalı.)

ortak işler her zaman zordur. o yuzden her şey dikkatli bir şekilde planlanmalı.
iyi çalışmalar...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Üye254 yazı
zaten böyle bir yer açılacaksa ortak karar vererek başına profesyonel yönetici geçireceğiz. Ortaklar kayıtları denetleyebilecek.Yoksa her hissedar işe karışacak olsa sadece bu iş değil hiçbir iş yürümez.

Editör394 yazı
güzel bir girişim, tebrik ederim.

"hep beraber yapalım" tarzı girişimlere hiç bu kadar talep görmemiştim daha önce, belki bu başkalarını da cesaretlendirir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye9 yazı
merhaba arkadaşlar
burda yazılanları okuyunca bende siteye üye olup birşeyler eklemek istedim... fikirler talepler tepkiler güzel örneğin arkadaşımızın market fikri gayet iyi bir fikir .bence herşey bittikten sonra işin yürümemesi için hiç bir neden yok Türkiyede bunun için gerekli potansiyel her zaman var tabi uygun yer seçildiğinde ve adımlar atıldığında... bana göre burda bu oluşumu sağlayacak en zor şey nedir biliyormusunuz ''GÜVEN'' burası sanal bir ortam bunu sağlayacak çözümler öncelikle halledilmeli işin oluşumunda herşey resmi olucak deniliyor ama sadece bununla bitmiyorki bu adımlar atıldıktan sonra bugün varım diyen yarın olmayabilir vb..ve gördüğüm kadarıyla burda sermayesi olmayan insanlar diğerlerine göre daha büyük bir çoğunlukta güven sorunu halledilir ve sermaye küçük tutulursa burdaki birçok katılımcının çevresinide getireceğinden eminim...gereken birleşim sağlandıktan hemen sonra sanaldan çıkılmalı diyorum ama herkes farklı illerde ..bu oluşumda yer almak isterim ama varım demek için erken pazartesi için bir ön görüş raporu bekleniyor sanırım bende merakla fikirlerimi ve tecrübelerimi paylaşmak adına bekliyorum dediğim gibi herşeyden önce güven sağlanılmalı ciddiyeti olan kişiler bir araya gelmeli fikirler öle masaya yatırılmalı yoksa sadece yazılanlar la kalır benimde bir kaç fikrim var ama şu anda bahsetmek istemiyorum fikirlerimi kendi adıma uygulayamıyorum çünkü sermayem yeterli deil ve açık olmak gerekirse sermayesi olanlara kaptırmak istemiyorum....içinde olmasamda bir şeyler yapmak adına birleşmiş kişilere faydamın olmasını daha çok arzu ederim.. saygılarımla

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Yöneticilik
Yeni Üye8 yazı
arkadaşlar benim düşüncem; tekstil,rent a car yada inşaat işine yoğunlaşmak daha iyi olur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye76 yazı
merhaba arkadaşlar,
düşüncelerinizi ve yorumlarınızı ilgi ile okuyorum , çok ortaklı market işi iyi bir kol, zaten parekende işi iyi bence, lokasyon olarak İstanbul Kurtköy yada Uğurmumcu ya ne dersiniz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye5 yazı
Merhaba arkadaslar
ben Almanyada yasiyorum ama tr.de calismak istiyorum artik. Fikirlerinizi,projelerinizi yakindan takip ediyorum evet takip ediyorum diyorum ama henüz bende bilmiyorum ne is yapabilecegimi.
Uygulamaya gecirebilecegimiz projelerinizin yaninda bende varim ister yurt ici .ister yurt disi baglantili olsun.

Yerleşim ALMANYA / EssenMeslek Ev kadyny
Üye153 yazı
sayın kanaraya üzülerek belirtiyorum sizi çok yadırgadım. ne demek tr de çalıuşıyorum, sen daha buraları benimseyememişsin Almanya olunca Almanya ; TÜRKİYE olunca tr bu ne ALLAH aşkına

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye5 yazı
sayin mmuzun yorumunuza cok üzüldüm.ben kalbi vatani ve milleti icin carpan bir vatandasim ben nasil türkiyeyi benimsememis olabilirim.Burda cok aydin insanlar gördüm gercekten kafalari cok iyi calisan.is fikirleri olan arkadaslarimiz var bende memleketimizin is sahasini taminiyorum bilgi almak istedim ve fikir´lerinize katilmak istedim bunun böyle algilanmasina inanin cok üzüldüm ben yatirimlarimi tr.ye yapmis biriyim orada bir is yeri acmak vergimi vatanima ödemek istiyorum ne olur böyle düsünmeyelim.nasil okudunuz bilmiyorum ama eminim beni yanlis anladiniz
dogan

Yerleşim ALMANYA / EssenMeslek Ev kadyny
Üye237 yazı
arkadaşlar,
arama motoruna yeni fikirlr diy arattığımda gördüğüm bu siteye üye oldum. market işinin en güzel yanı, ürünlerin son kullanım tarihini geçtiğinde alıcı firmaya iade edilbilmsidir. bu yüzdn zarar olasılığı düşük. yrin iyi seçimi en önemli konu. elindn geldiğince size yardımcı olurum. çlışmlarınızda başarılar dilerim.
HSN

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Üye237 yazı
tabi alıcı firma yerine satıcı firmaya iade edilebilmesi ifadesi olacaktı.
HSN

Yeni Üye9 yazı
bu market işi iyide konuşulanlar havada kaldı...daha öncede sölemiştim önce birlik sağlanmalı.. bazı arkadaşlar rapor sunucaktı pazartesi günü için kaç pazartesi geçti...ve bazı ortaklıklar için çok büyük meblalar yazılıyo(1.000.000 ytl gibi)..ben zannetmiyorum burda o meblaları olan insanların olduğunu.. neden olsun ki benim çok param olucak ne işim var burda...buraya gircek zamanı bile bulamam bir sürü danışmanlık şirketleri var danışırım birine kurarlar düzeni otururum başına... akılcı ve gerçekçi fikirler yazalım arkadaşlar... burdaki her kişinin durumu az çok belli...

silindi72 yazı
Arkadaşlar öncelikle hepinizi saygıyla selamlarım.Bugüne yazılan yeni iş fikirleri hakkında çok şeyler yazıldı yazılan yazılar fikirlere yorum yazmaktan öte gitmedi bu şekildede dayanışma olmadan,üyeler birbirini tanımadan ilerlieyeceğini sanmıyorum.
Siteye üye olduğum günden bu güne kadar maalesef iki insanı tanışmak için bir araya getiremedim,bunun için halada uğraşmaktayım.O kadar gizemliyizki maaşallah!!benim fikrim var diyor yazar arkadaşım-benim param var aklım yok ne iş yapacağımı bilmiyorum diyor yazar arkadaş-vb. gibi çok değişik yazılara rastlamak mümkün.Yazılara ciddi olarak yazıyorumu gönderiyorum her şeybitiyor ne yazıyor .ne arıyor,maalesef ne iş hakkında tartışabiliyoruz nede tanışabiliyoruz.
Yazılarımda her zaman çok ortaklı yeni işlerin kurulmasından yana olduğumu yazmıştım bu fikir bana ait ama gerçekten olur gerçekten kazanılır ama gücümüzü yalnızca yazılara yorum yazmakla harcarsak,bir birimizi tanımadan ahkam kesersek inanıki hiç bir şey olmaz.biz anca kendimizi kandırmaktan başkada bir halta yaramayız.Bunun için siz değerli üye arkadaşlar buyurun gelin önce birbirimizi tanıyalım yüzyüze tanışalım sonra yeni iş fikirlerini ortaya koyalım vede gerçekleştirelim.Her şeyin başlangıcı dayanışmadır manevi vede maddi yardımlaşma,iş hukuku çerçevesinde olmadığı müddetçe resmi ortamda bir çatı altında birlik olunmadığı müddetçe yeni iş fikirlerimizin hiç bir hükmü olamaz.
bunun için neler yapmalıyız?öncelikle bu konuyu çözelim.isteği olan üye arkadaşlarla nasıl tanışmalıyız?nasıl bir ortamda birlik olmalıyız gibi soruları cevaplamalıyızki yapılacak olan iş fikirlerini bir arada toplayıp bir fizibilite dosyası oluşturalım.Yoksa bireysel olarak bizler kurumsallaşamayız!

Yerleşim Meslek Saty? / Pazarlama
silindi72 yazı
Siz değerli arkadaşlarımın market iş kolunda birleşme fikirlerinize saygı duyarım çok yerinde oluşacak bir iş kolu.Benim fikrime paralel bireysel olarakgıda iş kollarına dayalı yepyeni bir marka yaratmak patentini almak yaş ve kuru gıdalar konusunda yeni bir iş kolu oluşturmak oluşturduğum çok amaçlı gıda işlerini anbalajından marketlerde satışına kadar diğer şirketlerin çalışmaları gibi sağlamaktır.Bu konuda başarılı olacağıma inancım sonsuzdur.Benim bu yeni iş fikrimi tartışanlar yazıma yorum yazanlarda olacaktır ama bireyselim bu iş düşüncemi kurumsallaştımak için çalışmaktayım.Siz değerli arkadaşlarıma duyrur çalışmalarınızda başarılarınızın devamını dilerim.Selamlarımla...

Yerleşim Meslek Saty? / Pazarlama
Üye237 yazı
takip edebildiğim kadarıyla konu üzerinde yapılan yorumların havada kalması normaldir. ortak bir msn sohbeti yapılabilir. veyahut bir konu etrafında geliştirici ve yeni fikirler sunulabilir. bir iş dalında birliktelik kolay değildir sonuçta. doğru insan, doğru zaman, doğru mekan. bu işi hakikatn ciddiye alan arkadaşlar olacaktır. yni dünya döneminde sağlık ve gıda sektörü en önemli iki alan olacaktır. tekstille uzun süre içli dışlı olmama rağmen, kurumsal yapıda şirket olmadığı için sonu bulanık görünüyor. market işi elbette güzl. hatta maliyti thmin edilen miktarın da altında. vadeli ve peşin alımların sonucunda sadece peşin satış var. mekan iyi olduğu takdirde hizmette de sorun yoksa, kendisini rahatlıkla döngüye sokabilir. herkesin bulunduğu ilden de yönetebileceği, yardımcı olabileceği işler de olabilir. anck, bu işlerde eşit pay eşit sorumlulukla olmaz. illa ki birileri daha fazla emek sarfedecektir. örneğin sağlık sekörünün içine artık eskiden sadece ilaç satış noktası olrak gördüğümüz eczaneler dahi girmektedir. ilaçlardan güzellik bakım ürünlerine, parfümeriden kuaför, hatta jimnastik aletlerine kadar her şey. böyle bir yer hayal edin. 250-350 hatta 400 m2lik bir kapalı alan. az önce saydığım tüm maddeler olamasa bile, bunun %70inin bulunması bile mükemmel olur. hı sermaye olayı var. kredilere hiçbir zaman cazip bakmadım. ancak sermayenin %60-70lik kısmı nakit olarak mevcutsa ancak geri kalan kısım için küçük kredilere başvurulabilir. market işinde ise, kredi çok düşük oranda olmadıktan sonra zarara adım atmaktır düşündesindeyim. başka bir önerim de şu olsun, AB nin hibe olarak kullandırdığı fonlar var. çok ayrıntı bilgiye sahip değilim ancak projen bağlı bir hibe kullandırılması söz konusu. fikirlr ortaya atılsın. bunu maddeleştirelim, projelendirelim, ortaya bir metin çıkartalım. ve sonuçta hibe için başvuruda bulunalım. bu hibelerin ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılık alanında verildiğini duydum, bu benim ilgi alanıma, yada bilgimin olduğu bir alan değil. yada bir cafe olsun, içinde günlük gazetelerden, satranç monopoli gibi zeka gliştirici oyunların olduğu, her çşit kahve ve benzeri ikramın içinde olduğu, tost ve hamburger, ayvalık tostu gibi yiyeceklerin yer aldığı, herksin bilmdiği, daha doğrusu türk insanının damağına yakın, ancak pek bilinmyen içeceklerin de yer aldığı, modern dizayn ile otantik hava kokusunu oluşturabilecek bir cafe. işlek bir caddede hava parası denen şey hariç, maliyeti 200.000 ytl olur. daha da düşük fiyata mal edilebilir. hangi iş olursa olsun, her işte farklılık yaratmak şart. BUT ALWAYS JUST IN TİME...
HSN

Üye254 yazı
Biz tek bir iş bulup yoğnlaşalım dedikçe bir kişiden on tane acaba şu iş olurmu çıkıyor. Adamakıllı sağlamca bir projeyle çıkıp iş bu,ortak olan varmı diye çıkmıyor.Proje hazırlıyorum diyen arkadaşlar da hangi Pazartesiyi bekliyorlar bilemiyorum.Ben ümidimi kaybetmeye başladım açıkçası. Ortada ne proje var ne sağlıklı bilgiler.

Üye237 yazı
yeni üye olduğum için eksik bilgiye sahip olabilirim. ama tek iş üzerinde konuşulacaksa, oluşturalım msn de bir platform. görüşlerimizi orda seri biçimde tartışırız. görüş zenginliği sorun yaratmaz. on işten bir bile çıkmyabilir, bir işten on iş de çıkabilir. yeterki kullanmaya bilelim.iş zenginliği de sorun yaratmaz. arkadaşlar şu gün şu konuyu artık konuşalım deyin. bu yeterli zaten. eğer proje hazırlayan varsa, kimse yazı yazmasın. o arkadaş projesini sunsun. o konu etrafında tartışmaya başlarız. ama burdn süre uzar sanırım. msn gerekiyor, yada en azından e-mail üzerinden olması gerekiyor.
HSN

Yeni Üye9 yazı
adanalı kardeşim (ckaltun) sende para çok heralde???((((Benim düşüncem 50 ortaklı 7 şer milyon sermayeli, büyük bir market açmak.)))) bu senin yazdığın bir yazı da o yüzden sordum...ya da yanlış yazdın dediğin bu ortaklıkla marketi bırak alışveriş merkezi açılır...

Üye254 yazı
sayın g.afacan gayet doğru okumuşsunuz. evet 50 ortaklı 7 şer milyon sermayeli. Market değilde alışveriş merkezi olur demişsiniz. Bu dahada güzel işte. Kötü yorumlanacak ne var. Öyle dalga geçer gibi değilde adamakıllı yorum yazsaydın meslek bölümüne yazdığın YÖNETİCİ vasıflarına uymuş olurdun. Ama neden ileriye gidemediğimiz senin gibi YÖNETİCİler olduktan sonra gayet normal.

Yeni Üye9 yazı
bak canım arkadaşım sen burda 7 şer milyonu olan 50 ortak bul bende bu işi bırakırım....senin 7 milyon ytl paran mı var öncelikle ben sen den onu duymak istiyorum...ayrıca benimkisi dalga geçmek deil ve de kötü yorumlamak asla deil yanlış anlamışsın sadece bana gerçekçi gelmedi...daha öncede söledim burdaki arkadaşların durumu az çok belli ve dediğim gibi 7 milyon ytlm olsaydı burda ortak ya da fikir arıyor olmazdım asla..onu bırak yazı bile yazıyor olmazdım..tabi bu benim düşüncem her düşünceyede saygım var...ikincisi benim yöneticilik vasıflarımı yargılayabilecek kadar bilgi sahibi değilsin hakkımda.. yanlış anladığın bir cümle yüzünden beni yargılamaya kalkan böyle önyargılı bir insanla nasıl ortaklık yapılabilir sorarım arkadaşlara...bu kadar paran varsa kusura bakma ama neden ilerleyemediğimiz bizim gibi yöneticiler sayesinde deil parasını nereye kullanacağını bilmeyenler sayesindedir...derler ya kimine akıl kimine para....şuanda bir fikrim 500 bin ytl sermaye ile gerçeğe dönüştü varsa bu kadar paran sanada vereyim bir fikir....

Üye153 yazı
g.afacan arkadaşların öne sürdüğü sermaye 7 milyon değil 7 bin ytl bence yazılanlara dikkatli bak..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye237 yazı
yazıların kişisel fikirlere tacizde bulunması tartışmanın niteliğini etkiler. bu yüzden daha hafif tonda kelimeler kullansak iyi olur. sonuçta bir iş için, beyin fırtınası bu. g.afacan arkadaşım, yeni işin hayırlı olsun. işin her neyse söyle, bi iki şey yazalım. belki aklına gelmeyn bir şeydir. yararlanırsın. ckaltun kardeş, snde bu ortaklık düşüncesi hakkında ne boyuttasın. o projeci arkadaşlardan bir ses seda var mı. Allah kolaylık versin hepimize.
HSN

Yeni Üye9 yazı
yanlış yazmadığını arkadaş onayladı dostum 7 milyon ytl den bahsediyor

Üye254 yazı
bende tartışma istemiyorum.G.afacan arkadaşımız yanlış anlamış zannedersem.Bende aşırı tepki verdim.Özür diliyorum. Proje hazırlayacak arkadaşlardan da haber yok.Sağlık olsun hayat devam ediyor.

Yeni Üye9 yazı
aynı şekilde arkadaşım bende tartışma istemiyorum olacaksa bile düzeyli olmasından yanayım varsa gerçekten bir yanlış anlama bende kendi adıma özürdiliyorum (((hsfhasan)))arkadaşım bu işte sadece fikrimi söledim samimi olduğum insanlara.. bunun karşılığında ortaklık teklifi ve insan kaynakları müdürlüğü teklifi aldım fakat kabul etmedim...ortaklık içinde param yok zaten şu anda onlar 4 ortak olarak bu işi kurdular... ve firmalarla anlaştılar bile olmayan bir ürün çoktan bir sürü sipariş aldı yani şuanda makinelerin gelmesini bekliyorlar işten bahsedemem üzgünüm.. ama sadece şunu söleyim yakında otobüs yolculuğu yapar ve farklı bi servisle karşılaşırsanız anlarsınız..... arkadaşlarım olduğu içinde böle bişey gözetmeden sundum.. hoşlarına gitti ve uyguladılar ama sizede ve parası çok olan arkadaşlar içinde bir şey söleyim tek kullanımlık dişmacunu ve fırçası tek kullanımlık diş fırçasını ürettiler fakat istediğim konsepte deil...hepimiz fastfoodlarda bize verilen ketçap ve mayonezleri biliyorsunuz..macunları bu şekilde dizayn edip küçük hoş bir diş fıçasınıda yanına koyarsak sadece türkiye de deil bütün dünya yı kapsayan bir pazar imkanı bulabilirsiniz...nerede mi oteller arkadaşlar otelin amblem ve markası da içine alınarak hazırlanmış tek kullanımlık bir ürün.. ve tabi bunun yanında marketlerde eczanelerde vb heryerde yerini alacağını düşünürsek çok büyük bir pazar bir konsep olduğunu görebilirsiniz bir fikir uygulmak isteyene

Üye237 yazı
önclilikle işin hayırlı olsun g.afacan. artık yeni işinin niteliğini servis yada bnzri şey her ne ise, ortaya çıksın, o zaman daha rahat konuşursun snde.bazı şeyler bir dönem gizli kalmalıdır. sana hak veriyorum. önerdiğin düşünce de gayet hoş ve ilginç. mantığa yatkın.orjinal. bunu uygulayabilcek bir arkadaş varsa ne mutlu ona. benim böyle bir imkanım yok şimdi ama gün gelir biriyle karşılaşırım, gün doğmadan da neler doğar. aklımın bir köşesine yazdım.
HSN