Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Boş Bir Dükkanım Ve 5. 000 Tl Param Var

BaşlatanKemal_KaraTarih15/03/2011 19:06:09Yorum47

İlk mesaj
Boş bir dükkanım ve 5.000 tl param var. Kredi de çekebilirim. Ne iş yapmamı tavsiye edersiniz ?
İlla dışarıya açık olmasıda şart değil. İçeride gerekli artık her ne ise kurup çalışmada yapabilirim.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
47 yorum
En iyi bildiğin işe başla...
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk
Yok hocam en iyi bildiğim iş felan. Boş dükkan babadan kalma. Yaş 24 Askerliği bitirdik iş yapmam para kazanmam lazım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er

O halde eline kağıt kalem al, en sevdiğin işleri alt alta yaz...
Becereceğine inandıklarının altını çiz.
Askere gitmeden hiçbir işte çalışmadın mı?
Yazdığın listeyi buraya geçir.
Umarım sana fikir verecek çok kişi çıkacaktır.

yok hocam çalışmadım düz lise mezunuyum.

para kazandırsında hangi iş olursa dükkanda yaparım.

İş beğenmek veya beğenmemek gibi lüksüm yok. Yeterki para kazandırsın ve bulunduğum yerde fazla rakibim olmasın.

Siz ne iş yapıyordunuz hocam ? Sorması ayıptır sizin aylık kazancınız nasıl ?

deneyimin yok yemek yapmasını biliyosan az cok sana yardımcı oluyum dükkanında var kira derdi yok bi ev yemekleri yap cevredeki küçük esnaflara sat 3 çeşit yemek 5 lira üye yap 20 tane bulsan böyle dükkan 100 lira her dükkanda bi adam da olmaz broşür yaptır dağıt heryere 5 10 tanede kendınden gelse hergun sıparıs 150-200 lira ciron olur günde 50 lira yemek malzemesi cebıne kalır 100-150 aylık 3000-4500 arası bı rakam yapar sana yeteeeeeeerde artar bile bu rakam eğer lise okul vs. yakınsan sandvıc patates ekmek sat ogrencılere ek olarak aylık kazancın katlanır zor bi iş değil teşekkürler
Umut Karagöz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Dükkanın semt, yeri, konumu çok önemli.
Bu konuda bilgi versen daha rahat yorum yapılır.

Kemal kardeşim yaşın 24 imiş ve bildiğin de bir iş yok imiş ozaman sana tavsiyem mutlaka bir işe gir ve uzunca bir zaman çalış hem yaptığın işi öğren hemde aldığın maaşı anla nasıl kazandığını dükkan yerinde duruyor nasılsa sonra gelir yaparsın dükakını açar çalışırsın ,muhtemelen evlenmeye karar verdin çalışıp para kazanmam lazım diyorsun ya.
Ama bu söylenenleri yapmayacağını adım gibi biliyorum, bildiğim bir şey daha var senin 5000 liran sana yetmeyeceği için bankalardan kredi alıp iş yapmaya çalışacaksın sonrasını sen bilirsin
Gene söylüyorum git bir iş öğren dükkan dursun bari kirasını al.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Umt kardeş fikrin çok hoşuma gitti valla ben bile deneyebilirim : )
Aslında ev yemeklerinde benimde niyetim vardı ama üyelik felan hiç aklıma gelmemişti çok sağol : ))

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Nohut pilav Yap sat.Hatta pilavın yanına çeşit çeşit etli kavurma türleri yap.İsteyene istedıgı et kavurmasından koy pilavıyla ver.Ayak üstü plastık tabak catal bıcak ayrıyetten ısteyen oturupta yesın.Mevkin iyiyse bu iş tutar
joSe

Yerleşim Türkiye / SamsuMeslek Esnaf
kardeş,
dükkanı kiraya ver, biraz daha para biriktirmeye bak, bu arada bir işe girip iş öğren.
Sonra ilerde kendini yetiştirdiğinde bakarsın duruma göre

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
aslında, gönül ister ki, '' aç dükkanı, başla para kazanmaya'' demek isterdim, ama göründüğü gibi değil, allah yardımcın olsun, bende bu tür çalışmalarda olduğum için hepimizin yardımcısı olsun.
kiymet

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Muhasebe
Küçük Ağa ,
UmT ,
VSL ,
muratksk ,
joSe55 ,
wordsman ,
kiymet
7 hocamada teşekkür ediyorum yardımları için.

Peki siz kendinizden örnek verebilirmisiniz.
Mesela sizlerin yaşı kaç ve kendi dükkanınız varmı ? varsa veya kira ise vb , siz şu an ne iş yapıyorsunuz , aylık gideri , geliri ne kadar ?
Bu konuda bilgilenme şansımız varmı ?

Saygılar

Segili Kemal_Kara,
Burada kimin ne kazandığını yazması doğru olmayabilir.
Ayrıca "kendi işi" olup olmaması da o kadar önemli değil.
Önemli olan sana yardım olsun diye insanların fikir beyan etmesi.
Ama kişisel soruyorsan, benim işim yayıncılık...
Dükkan işletmekten pek anladığım söylenemez.

Kemal kardeşim banada kızacağını zannettim ama neyse teşekkür etmişsin onun için cevap veriyorum.
Kardeşim ben 46 yaşındayım 1975 yılında 10 yaşımda Sirkeci Halkalı tren hattında 25 kuruşa yeşil çivril (sakız) satmak la başladım ama o zaman içerisinde ailemin hiç bir şekilde paraya ihtiyacı yoktu dükkanlarımız evimiz özel arabamız ve özel şoförümüz vardı ilkokulda okuyup sakız sattım
ticarete böyle başladım sen şimdi dükkan var dükkanı açayım diyorsun.
Kızma bana sakın ama sen 24 yaşına kadar ne yaptın yahu, yazık değilmi sana, eminim çok güzel okey oynuyorsun, kardeşciğim kendine bir iyilik yap Kemal Kara ya bir iş öğrenmesi için fırsat ver o şansı geç kalmış olsada öğrenmesine olanak tanı, pilavcılık yapacaksan bile git pilavcıda çalış, vergileri öğren,stopajı muhtasarı beyannameyi kar ve zarar hesaplamasını öğren bunları küçümseme. Bu arada ben uzun zaman mağazacılık yaptım ve Dış ticaretle uğraşıyorum kimseyede bir daha yaptığı ciroyu yada aylık gelirini sorma kardeşim hayırlı işlerin olsun

Saol küçükağa ve VSL hocam.
Ben şeyleri yani bu vergileri sordum.
Senelik kazancımızdan gelir vergisi olursa

GELİR VERGİSİ ORANLARI
2011 Yılı Ücret Gelirlerine Uygulanacak Gelir Vergisi Oranları
9.400 Yeni TL kadar %15
23.000 Yeni TL sinin 9.400 TL si için 1.410 TL, fazlası için %20
53.000 Yeni TL sinin 23.000 TL si için 4.130 TL, fazlası için %27
53.000 YTL sinden fazlasının 53.000 TL si için 12.230 TL, fazlası için %35

Şirket olursak kurumlar vergisi yüzde 20 imiş.

Kira stopajıda muhtasar beyannamesi ile veriliyormuş ve o da yüzde 20 imiş. O benim üstüme olduğu için gelir vergisi olursa stopaj vermeyecekmişim , şirket olursa stopaj ödüyormuşum.

İşçi çalıştırırsam , ssk ve stopajı ile birlikte maaş harici aylık 300 lirayı buluyormuş.

Birde elektirik , su , telefon var işte.
Hocam bunlar basit şeyler önemli olan aylık en az ben ne bileyim bana 1.800 tl - 2.000 tl kâr getiren bir iş olması önemli. Yoksa kiraya 700 tl veririm. Ama kendimde çalışmak istiyorum.

Niye buradaki insanlar kendi yaptıkları işleri ve kendi örneklerini vermiyorlarki ?

Kendilerinden yaşı , ne iş yaptıkları , aylık gideri ve geliri örnek vermedikten sonra hiç bir şekilde yardımcı olamazlarki ?

Buradaki insanların bir işi varsa neden buradalar , onu anlayamadım hocam ?

Teşekkürler , Saygılar.

Yukarıdakilere ek olarak 100 muhasebeciye en son 280 kusur du sanırım bağkura verirsin. esnaf olsan bile. dükkanın yeri ve büyüklüğü nedir dostum istersen sana zeytin, zeytinyağı, sabunu ve reçeli gibi gemliğin merkezinden ürün sağlarım. Kar marjı %30 lardadır. bu senin bölgene göre değişebilir. ama ayda en az 1 buçuk ton satabilirmisin? (maliyetleri karşılayabilip yanında da o kadar net kar kalması için 12-15 bin tl ciro gere aylık)
pozitif yaklaşım empati ile mümkündür.

Kemal kardeşim buradaki arkadaşların işi olmayanlarda vardır işi olanlarda işi çok çok iyi olanlarda, ben işi olanlardanım iyi bir çevrem var yurt dışında (Avrupa) da aylık 250 000 evro ciro su olan 27 000 evro gideri olan ********** ürünler satan toptan cı mütevazi bir firmam var.
Burada daha büyük hacimlere sahip bir çok kişi var ,kardeşim bunların kime ne faydası var allah aşkına ne anlayıp bundan ne öğreneceksin, ama burada yazışarak birbirimizden çok şeyler öğrenebiliyoruz illa birisinin ağzından bir şeyler çıksında yakalayıp bende kopyalıyım diye beklediğimiz yok gerçi o anlamda bekleyenlerde var ama bu kişiler geçici dir gelir geçer. Sen biraz sabırlı ol madem bol bol oku yazılanları.

fikri olanın parası yoktur bu dunyada parası olanında fikri yoktur :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
VSL hocam açıklama için saol.
Sonerya hocam o işi burada 5-6 sokak aşağıda birisi yapıyor. Toptan zeytin geliyor dükkanına dağıtıyor.
İlgin için çok saol.

Çoban_06 hocam , fikir dediğiniz nedir ki ,

Burada işyerlerine girsek yapacağımız işler belli.

http://www.ondakika.net/haber_detay.asp?haberID=2934

Fikir dediğimizde işte buradaki işler

http://sektorindex.com/index.php?menu=haberler&id=1282

Bu listenin haricinde daha neyin fikrini ortaya atacaksınız ki ? Hepsi yazılı zaten.

Burada yazılı olmayan birşey bulup üretmek satmak güzel olurda onuda tutturmak , para kazanmak çok zordur bana göre.

Burada bulunan herkesten birisi mutlaka yukarıda yazılı işlerden birisini yapıyordur veya memurdur.

Herkes kendi yaptığı işi , malı nerden aldığını , nereye kime sattığını , aylık gideri - geliri yazsa daha iyi öğrenilir.

Sanırım hiç kimse ben bu işi yapıyorum paramı böyle kazanıyorum demicek :(

Millet bütün işlerin , en büyük işlerin nasıl yapıldığını bilse bile yeterli sermaye olmadıktan sonra nereye yapıyorlar gibi geliyor ama neyse...

Herkese saygılar.

Aslına bakarsan demezler haklısın. Tacir hesabını bir Allah'a bir muhasebecisine saklar :) yoksa işin sırrı kaçar.
ama sanırım ne kastettiğini anlıyorum en azından biraz açıklayıcı veriler ile fikir verecek kadar diyorsun.
Dükkan işinde ne iş çevirirsen çevir genel sabit giderler aylık, elekt-su-tel-maliye-ssk(bağkur)- muhasebeci gibi temel giderlerin asgari 500-700 tl olur. Allahtan kirada değilsin. kendi üzerine ise stopajın olmaz.
ayrıca alacağın ürün için teminatı miktarı para felan vereceksin. üstüne nakliyatı, piyasaya tanıtım-reklamı gibi giderlerin olur.
bunun gibi bilgiler forumda eskiden çok başlıklarda konuşuldu.
asıl önemli olan ne işe, nerede , ne zaman karar vereceğin. dükkanda bu kadar sermaye ile emlak alım satımı da olabilir küçük çapta esnaflıkda olabilir.
mesela şimdi aklıma geldi :) burada parti malı serisiz , serili uygun fiyatla tekstil ürünleri satan arkadaşlar var milyoncu gibi sende 5TL diye bir küçük showroom gibi bir yer aç(dükkanın ne kadar halen yazmadın ama) o arkadaşlara orada ürünlerini segiletme imkanı ver sende para kazan onlarda kazansınlar alsat. :)

pozitif yaklaşım empati ile mümkündür.

kardeş hangi memleket bilmem ama cadde üzeri ise işlek biryer parfüm bayiliği al veya takı bujiteri bayiliği veya emlakcılık yap temiz para ayda 1-2 emlak işi yapsan diğer işlere değer....

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Reklam
İZMİR HALKI KENDİ ŞİRKETİNİ KURUYOR!
İzmir de yaşayıp projesi olan ancak maddi olanaksızlıklar nedeniyle hayata geçiremeyenlerin, işe girip çalışmak isteyipte iş bulamayanların, maddi imkanı olupta proje arayanların ortak noktası olacak bu şirkette herkesin hissesi olacak.
parası olan parasını projesi olan projesini, iş gücü olan iş güc...ünü koyacak
yeterki birlikten güç doğar deyip ''BENDE VARIM'' dieyelim
NOT: BAŞLANGIÇ OLARAK İZMİR YÜKSELİŞİMİZ TÜM ÜLKE ÇAPINDA OLACAK BAŞKA ŞEHİRLERDEN OLAN ARKADAŞLARIMIZINDA KATILIMLARINI BEKLİYORUZ KUVVET GÜÇ DOĞAR
Dost için sırtımı köprü yapmaya hazırım ben; yeter ki beni satmayacak yürekleri taşıyan ayaklar geçsin üstümden.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
ahmet mutlu38 hocam burada tam 10 tane emlakçı var zaten. parfümeri ise en az 3 tane var.
siz ne iş yapıyorsunuz ahmetmutlu38 hocam ? işleriniz nasıl ?

Başka hangi iş türleri tavsiye edersiniz ? dükkan 130 metre kare. giriş katta . camları vs herşeyi hazır.
mahalle içinde kalıyor. ana cadde üzeri değil.

saygılar

Hayırlı Cumalar

130m2 Dükkanın Büyük Paran Küçük . Eğer bir işe giriceksen o 5bin TL yi kaybetmeyi göze alıcaksın. Hatta kaybetmiş olarak bakıcaksın ama sizin kaybetme lüksünüz yokmuş.Kusura Bakma ama baştan kaybettin bu şartlar altına ne iş yaparsan yap hep kaybedersin.Düşe kalka yürümeyi öğrendik, Heceleye heceleye okumayı öğrendik Kaybede kaybede Tecrübe akabinde de Kazanmayı öğreneceğiz.

Küçük Bir Tavsiye Dükkanı Kiraya ver. Bir işe gir Çalış Sermayeni Artır.Piyasayı öğren Tecrübe edin. herkesin yetenekli oldugu bi iş vardır. Önce kendini tanı daha sonra daha güçlü daha kendinden emin olarak işini kurarsın Allah yardımcın olsun.

Herkese Bol Kazançlar.

Merhaba
Elimizde yuklu miktarlarda malzemelr var kırtasiye urunlerinden deterjana kadar Pazar gibi ser malzemeleri sat 1 milyoncular gibi 30 kuruşa al 1 liraya sat cok cesitvar yalnız destek verebilirim bu konuda . senin bahsettigin rakamla da cok kısa zamanda kazanclı cıkabilirsin. Yalnız yemek isine girme !!! cunku zor iş en iyisi al sat yap bu konuda yardımcı olabilirim
FDEMIR
0532 415 75 83

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Serbest meslek
dükkan nerede
imzayok

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
simit, poğaça, börek, baklava, tatlı çeşitleri... vs unlu mamülleri satabilirsin.Getirisi azdır fakat sürümden güzel kazanırsın.Sonuçta gıda işi bu.Herkes ev, araba alamaz ama kimse tatlıya, simite, böreğe... hayır diyemez.Yazlarıda açıktan dondurma alırsın satarsın oldu bitti mis gibi iş.Kira sorununda yok oh işte iş diye ben buna derim.Fakat titizliğe önem ver.dükkanın yıkık dökük olmasın!!!

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
sana yapabilecegin en iyi iş söyliyeyim o işyerini kiraya ver başkasının yanında çalış sakın moralini bozma 4-5 yıl deneme yanılma yöntemiyle zarar edecegine bari direk 4-5 yıl başta kar edersin..

1. 5000 lirayla en kral işi yap ayda sana 500 lira bırakmaz çünkü herkes sermayesine göre kazanır 200bin i olan ona göre 1000 lirası olan ona göre kazanır.
2. senin işyerinin kirası minimum 200 etse çünkü güzel bir yerde olmadıgı anlaşılıyor çünkü güzel bir yerde olsa 12 saat boş kalmaz. sende bir yerde 600 lira alırsın etti sana 800 lira bu seni karın tokluguyla geçindirir .
3. kredi işine sakın girme esnaf olmadıgın ne iş yapacagın belli degil daha dogrusu kararsızsın 4-5 kez zarar etmeden dikiş tutturan istisna oldugundan ilk seferde 5000 liranı yersin dükkanıda bankaya verirsin bu seferde moral bozukluguyla 2 yıl travma geçirirsin bu sefer kalifiyesiz işlerde ayda 500-600 liraya sigortasız çalışırsız.
4. sakın senin moralini bozuyorum diye anlama yazdıklarımı bunlar ticarettin sırlarıdır.. herkes ticarete 5-0 yenik başlar sen maça dahi halen başlamıssın sermayen oldukça az.. en kral kar getiren işi yap sarfiyatı olmadıgından günde sana 20 lira kalmaz..
5. her arkadaş yorumunu yazmış haklılarda hepsini okudum ortak fikirleri ne biliyormusun mevsimlik işler düşünüyorlar haa bu arada 130 metrekarelik dükkana 20 milyardan aşağı raf tabela boya masa vs.. kurtarmaz eger dükkanın boş ise gerçekten yerin sapa değil oldukca sapa..

en iyisi bildiğin işi yap kira+çalışma
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
dortler kardeşimizn dedigi gibi dukkanı kiraya ver git başkasının yanında meslek ögren.. herşeye balıklama dalma sonra ögrendigin işi yapmaya başlarsın...

Yerleşim Türkiye / TrMeslek Serbest meslek