Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Türkmenistan

BaşlatanexportsrvceTarih13/02/2011 11:39:00Yorum16

İlk mesaj
Üye762 yazı

Türkmenistanda faaliyet gösteren üyeler varmı forumda?Coğrafi konumu itibariyle Türkmenistan özellikle Afganistan gibi aktif pazarlara güvenli geçiş kapısıdır.

Bu tür ticaretle ilgilenen veya yapan Türkmenistanda yerleşik üyeler varsa bizzat Türkmenistana gelerek tanışmak istiyorum.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Üye342 yazı
selam uzbek kardes sımdı ben desem uzbeke ıs yapılırmı dıye balıklama dıcenkı gel yardımcı olurum turkmende neden ıs olmasın ben 10 yıldır calısıyorum turkmene ha su yonden kötu bu her yerde aynıdır uckuruna duskunsen amacın gece hataı ıse her yerde ıs yaparsın ama kaybedersın durustce ıs yaparsan bırak turkmenı cınde bıle ıs yaparsın mogolda bıle kırgızdada rusyadada ben 44 yasımdayım ve dunyanın her yerınde ıs yaptım yapıyorumda uckuruna duskun olanın ne hale dustunu gordum cıdı ıs yapan her yerde kazanır derım
gaab.srl osman atakul
msn:eko-trans@hotmail.com
ıcq:357866604

Yerleşim Ukrayna / ZaporojieMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye762 yazı
Kulaktan dolma bilgi ile asla bir işe girmem.Her zaman konu ne olursa olsun bizzat kendim gider bakarım.Bu arada Türkmenistanın şu vize davetiyesi niye bu kadar uzun sürüyor?Özbekistanda da aynı vize davetiyesi durumu varmı?

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye10 yazı

arkadaşım bende 6 yıl kaldım türkmenistanda öyle alım gücü yüksek bir yer değil artı kendi adına iş yapamıyorsun bir türkmen bulman gerekecek iş için tabi bunada ne kadar güvenilir bilmem aklın varsa gitme derim zaten kolay vizede alamassın zor bir ülke anlıyacağın polisi ayrı bir dert zaten

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Üye342 yazı
ANKARA 79 ARKADASIMA KATILIYORUM PARAN VARSA TURKIEYDE IS YAP UFAK OLSUN AMA MEMLEKETIN KANUNU BILIYORSUN YOL YORDAM BILIYORSUN DERIM
gaab.srl osman atakul
msn:eko-trans@hotmail.com
ıcq:357866604

Yerleşim Ukrayna / ZaporojieMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye762 yazı
Sabancı bile masraflardan yakınarak Mısır gibi ülkelerei düşünürken bizim gibi küçük ve orta işletmelerin Türkiyede uzun süre yaşayabilmesi bence oldukça zor.Ayrıca ben Türkmenistana yerleşmeyi felan düşünmüyorum.Benim amacım Türkmenistanı Afganistana mal teslimi için kullanmak.Şimdi duruma göre bu ülke Tacikistan da olabilir.Anladığım kadarıyla Tacik vizesi Türkler için daha kolay.

Yeni Üye10 yazı
Türkmenler zaten bavul ticareti yapan insanlar duymuşsunuzdur ama şu an talepleri çine yöneldi diye biliyorum burdan öyle toplu mal felan almazlar uçak biletleri korkunç ucuz diyebilirim haftada bazen üç kere gelip gidenler olur benim anlamadığım siz oraya mal ***ürüp ordamı satışını yapmak istiyorsunuz; eğerki böyle bir düşünceniz varsa gerçekten yalnız türkmenistan için konuşuyorum astarı yüzünden pahalıya gelir

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Üye762 yazı
sayın ankara 79,

benim temel arayışım zaten afganistana uzun süredir satmakta olduğumuz ürünlerin teslimi için bir yer ayarlamak.Türkmenlerle herhangi bir ticaret niyetim yok.tek yapacağım afganistana sınır bir ülkede ofis ve depo tutarak afganlara gelin malı buradan teslim alın demek.

Yeni Üye25 yazı
İyi akşamlar!

Yazıları okurken ,benda kendim fikrimi yazıyım dedim.Eger sizin hal hazırda Afganistanla yaptıgınız iş varsa,o zaman mallarınızı Kırgızistan üzeri da yollayabilirsiniz.Orta Asya ülkeleri arasında Kırgızistanda gümrükleme daha uygundur.Tabii ki iyice araştırılması gerekiyor.Kırgızdan Afganistana kızıl haç yardımlarını yollamıştık.Selamlar!
Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye90 yazı
Arkadaslar kazakistan ile isyapmayi dusunenler varsa yardimci olurum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye45 yazı
keci kılı lazım tekstil atıklararı zalım 05322167219
mm

Yerleşim Türkiye / U?akMeslek Tekstil
Yeni Üye24 yazı

afganistanda 7 aylık gayet tehlikeli tecrübelerim oldu belki biraz yardımım dokunabilir( güvenlik konusunda sıkıntı yaşıyorsanız birşeyler yapma ihtimalim var) ama anlamadığım konu şu ürünlerinizi zaten uzun zamandır satıyoruz demişsiniz şimdi değişen nedir ki böyle bir arayış içine girdiniz.

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Ymalat
Üye762 yazı
braveturkish,

sorun şu;

uzun yıllardır mal satıyoruz evet ama son zamanlarda bir Paştun ağırlığı hissediliyor.yani adamlar artık şakasına da olsa ben senin paranı vermeyedebilirim demeye başladı.o yüzden mal teslim yerinin Afganistana yakın bir yer olarak değiştirilmesi lazım.

Üye252 yazı
bayilik arayanlara www.kasip.kz rusca sayfa indan inceleye bilirsiniz. 5d sinema dahil) projelermiz mevcut.

Yerleşim Kazakistan / AlmatyMeslek Esnaf
Yeni Üye24 yazı
Sayın exportsrve

Eğer peştunlarla ilgili ise problemleriniz yardımcı olma ihtimalim var ama bana önce malın afganistanda nereye teslim edileceğini ayda kaç kere sevkiyat yapılacağı vs konularda açık bilgi verirseniz ordaki dostlarımla görüşebilirim. Ayrıca şunu belirteyim eğer afganistanda işleriniz sürekli olcaksa peştunlarla aranızın iyi olması sizin işinize çok yarar çünkü peştunlar her geçen gün güçleniyorlar ve abd ve müttefikleri gerçekten zor durumdalar.
Ayrıca su konulara kafam takıldı kusura bakmayın siz malı peştunlara satıyorsanız onlara muhakkak teslim yeri hakkındaki düşüncelerinizden bahsetmişşinizdir eğer bu konuya sıcak bakmıyorlarsa kendinize yeni alıcı bulmanız daha doğru olmazmı. Benim size yardımım ancak şu olabilir malınızın güvenli bir şekilde afganistana girmesini(her bölgeye) sağlayabilirim.Ama ödeme kısmında birşey yapamam(bir iki taktik uygulanabilir ama buda sizin karınızdan biraz alır diye düşünüyorum.

Yukardaki yazınızda afganistana güvenli bir şekilde giriş için güvenli bir yoldan bahsetmiştiniz ama şimdi sorun ödemelere dönüyor galiba biraz aklım karıştı doğrusu)))))

Üye762 yazı
braveturkish,

güvenli geçişten kastım TIR ve kamyonların sorunsuz geçmesi.mesela Pakistandan Afganistana güvenli/sorunsuz geçemiyorlar.temel olarak iki sorun var;

güvenli/sorunsuz geçiş
ödeme konusunda olası problemler

Peştun konusuna gelince...o fiyatlara başka yerlerde bulabiliyorlarsa buyursunlar alsınlar.

Yeni Üye24 yazı
Sayın Exportsrvc

Anladığım kadarıyla fiyatlarınıza güveniyorsunuz eğer peştun müşterileriniz sizin fiyatınızdan daha uygun mal bulamayacaklarsa ödeme konusu sıkıntı olmaz.
Güvenli geçiş sorununa gelince siz malı türkiyeden mi çıkarıyorsunuz başka ülkedenmi neden pakistan- afganistan hattından bahsettiniz anlamadım zaten eğer işiniz o hattan olacaksa hiç bulaşmayın derim(benim fikrim) ama mal türkiyeden çıkacaksa bana ayrıntılı bilgi verirseniz afganistanın her yerine güvenli geçiş sağlayabilirim.
1- mal nerden çıkacak nereye gidecek?
2- kaç tır mal olacak?
3-malın kimyasal içeriği varmı patlama vs tehlikesi nedir?

Bu konularda bilgilendirirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

mail adresim turkish.trader@yahoo.com