Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Ebay'den Sadece Yurtdışına Satışın Vergisi Var Mı?

BaşlatanChal1905Tarih07/09/2010 19:05:04Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Arkadaşlar ebay üzerinden yurtdışındaki alıcılara mal satıyoruz, ve kargo işini yurtdışındakitoptancı firma yapıyor
Gümrük olaylarından dolayı Türkiye'ye mal satma işine hiç girmedik.
Ancak Tr'de ikamet ediyoruz, şimdi benim ebaydan başka ülkelerdeki kişilere satışım vergilendirilebilinir mi ?
Kargolama işlerinde de adım geçmiyor.

Yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkürler.. bazı forumlardaki gittigidiyor sahibinden vb satış yapanlar yandı!!! gibi konulardan dolayı içime kurt düştü Tr'de hiçbir satışım olmamasına ve gittigidiyoru kullanmıyorum ancak merak ettim..

İyi günler.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye3 yazı
konuyla ilgili bilgisi olan yok mu :S

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye71 yazı
Yaptığınız iş anladığım kadarıyla dropshipping. Satış adetleriniz yükseldiğinde ebay sizden fatura isteyebilir. Birde paypal hesabı kullanıyorsanız ve o hesaptan Türkiye'deki hesabınıza düzenli para akışı olursa size nerden geliyo bu para sorusunu sorabilirler.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye73 yazı

Merhabalar..Şimdilik Ebaydan yapılan satışlar için türkiyede vergi uygulaması yok..Ama sene sonunda olacağı düşünülüyor.Fakat siz sanırım reseller pozisyonundasınız..Sattığınız ürünler yurtdışından başka ülkelere gönderiliyor..Yani türkiyeye sadece size kalan kar marjı için paypal yada başka hesabınızdan para transferi oluyor..Aslında hukuka göre alınan yada satılan mal türkiyeye giriş çıkış yapmadığı için vergi söz konusu olamaz..
Gittigidiyor konusuna gelince gittigidiyor gibi siteler şuan gözetim altında ve düzenli olarak yapılan işlemleri illerin maliyelerine rapor olarak gönderiyor..2009 yılı için bu tip sitelerden türkiyede satışlar için vergilendirme işlemleri ufak tefek cezalarla bitti ama 2010 yılı için bu kadar iyi değil...2010 yılı mali değerlendirmesi 2011 yılında tamamiyle indirimsiz yapılacak..Gittigidiyor gibi satış yapılan sitelerden satışlar çok hemde çok tehlikeli çünkü maliyenin faturasız yapılan her işlem için 150 tl ceza kesmeye yetkisi var..Bence sakın bulaşmayın derim yapacağınız 3-5 kuruşluk işlemler için binlerce lira ceza yiyebilirsiniz..(ki yiyenleri bizzat gördüm)
Paypal hesaplarından türkiyeye aktarılan paralarda sanıyorum 2011 yılında bir düzenleme gelecek ve hesabı verilecek..Eğer satış yapıyorsanız sene sonuna kadar sıkıntı yok ama 2011 de önleminizi alın derim..
Bunları vergi denetim şube müdürlüğünle yaptığım görüşmede öğrenmiştim..Paylaşmak istedim..Sonuçta bende aynı işleri zamanında çok yoğun bir şekilde yapmıştım..Saygılarımla..

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye3 yazı
Cevaplar için öncelikle hepinize teşekkürler.
Şirketleşme - fatura kesme - vergi gibi olayları toplayınca dropshipping'in pek bir anlamı kalmayacak gibi.
Tekrardan bir düşünüp, karar vermek lazım.
Uyarılar içinde ayrıca bir teşekkür, saygılar bizden.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye29 yazı
benim anlamadigim bir konu var..siz eger dropshipping yapiyorsaniz, sizin urettiginiz bir urunu yurtdisindaki bir baska eBay kullanicisi satiyor ve siz sadece yuklemesini yaparak islemi tamamlamis oluyorsunuz. bu durumda sizin musteriniz eBayde satici olan kullanici olmuyor mu? siz bu durumda o kullaniciya fatura duzenleyip paranizi tahsil etmiyor musunuz? bu durumda ihracat yapmis sayilmaz misiniz?

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ticaret
Yeni Üye3 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - romeoo50
Merhabalar..Şimdilik Ebaydan yapılan satışlar için türkiyede vergi uygulaması yok..Ama sene sonunda olacağı düşünülüyor.Fakat siz sanırım reseller pozisyonundasınız..Sattığınız ürünler yurtdışından başka ülkelere gönderiliyor..Yani türkiyeye sadece size kalan kar marjı için paypal yada başka hesabınızdan para transferi oluyor..Aslında hukuka göre alınan yada satılan mal türkiyeye giriş çıkış yapmadığı için vergi söz konusu olamaz..
Gittigidiyor konusuna gelince gittigidiyor gibi siteler şuan gözetim altında ve düzenli olarak yapılan işlemleri illerin maliyelerine rapor olarak gönderiyor..2009 yılı için bu tip sitelerden türkiyede satışlar için vergilendirme işlemleri ufak tefek cezalarla bitti ama 2010 yılı için bu kadar iyi değil...2010 yılı mali değerlendirmesi 2011 yılında tamamiyle indirimsiz yapılacak..Gittigidiyor gibi satış yapılan sitelerden satışlar çok hemde çok tehlikeli çünkü maliyenin faturasız yapılan her işlem için 150 tl ceza kesmeye yetkisi var..Bence sakın bulaşmayın derim yapacağınız 3-5 kuruşluk işlemler için binlerce lira ceza yiyebilirsiniz..(ki yiyenleri bizzat gördüm)
Paypal hesaplarından türkiyeye aktarılan paralarda sanıyorum 2011 yılında bir düzenleme gelecek ve hesabı verilecek..Eğer satış yapıyorsanız sene sonuna kadar sıkıntı yok ama 2011 de önleminizi alın derim..
Bunları vergi denetim şube müdürlüğünle yaptığım görüşmede öğrenmiştim..Paylaşmak istedim..Sonuçta bende aynı işleri zamanında çok yoğun bir şekilde yapmıştım..Saygılarımla..

Ebay için hala vergi uygulaması yok sanırım dışardan gelen yine dışarı gidiyor bir yerde Türkiyeye döviz girişi oluyor buda güzel bir durum.

GittiGidiyor tarzı sitelerde satış yapan fatura kesmeyen kullanıcılara 2009 da yazılan cezalardan ve 2010 da da yazılacak cezalardan bahsetmişiniz. 2010 da bildiğiniz kadarıyla maliyenin ceza yazdığı birileri varmı? Ayrıca 2009 da maliye ne tür satışlara ne kadar ceza yazdı?

Yerleşim Türkiye / BoluMeslek Elektrik / Elektronik
Üye628 yazı
Arkadaşım yurt dışında kazanılmış para nın yurda getirilmesinde süreklilik arz eden durumlarda mutlaka soracaktır, zaten devlet stopaj alır bunu ödemek zorundasın. Başka bir ülkeden alıp başka bir ülkeye satsan da para buraya geldimi stopaj ödenir, Tabi stopaj vergi ödemeden türlü türlü yöntemlerde var milletin bir kısmı öyle yapıyor ama nasıl olduğunu söylemem, zaten bizler vergisini veren devletini seven vatandaşlarız öyle şeylerede tenezzül etmeyiz dimi ama . Kısaca vergi vereceksin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat