Forumda bu türden konular çok açılıyor. Seyahat acentaları vs vs. Ben hepsini sonuna kadar okudum, fakat aradığım cevapları bulamadığımdan burdan yazmak istedim.
Ben web programcısıyım, çeşitli web sitelerim var, mesela vize sitelerim var, uçak bileti ve otel rezervasyonu sitelerimde var. Bu siteler google arama motorunda üst sıralarda listelendiğinden günde 15-20'ye yakın toplam iş gelmekte. İş derken mesela vize sitem üzerinden günlük 6-7 tane vize başvurusu yapılıyor, o da sitede telefon numarası felan yok, sadece başvuru formu var doldurup yolluyorsun. Yani telefon numaraları, canlı destek vs vs kurumsal bir görünüm olsa siparişler artar eminim. Şimdi daha önce ben bu siteleri çeşitli acentalara kiraladım. Hala da çalıştığım kişiler var. Bu acentalar ne kadar para kazanıyor çok merak ediyorum. Bizzat acenta sahiplerine sorduğum halde hep geçiştirici cevaplar aldım. Mesela 3-4 katlı yer kiralayıp, sadece vize işlemleri ve uçak bileti işi yapanlar var. Bu kişilerin websiteleri dahi yok. Sadece acentalar ve caddeden geçen kişilerin yapacağı işlemleri hesapla**** şirket kuruyorlar, para yatırıp, 5-6 kişi çalıştırıyorlar..
Şimdi diyorum ki benim elimde sitelerim var, mesleğimde bu zaten, kendi acentamı bu sitelere güvenerek kurabilirmiyim? Vize işlemleri bildiğim kadarıyla her ülkeye göre fiyat değişiyor ama ortalama ne kar bırakıyodur? Günde 10 adet vize başvurusu yapsam, Bana kalacak nedir. Veyahut günde 10 uçak bileti, 10 otel rezervasyonu alsam şirket bana ne kar bırakır?
Acenta kurmak içni türsaba vs vs birçok para ödeniyor, sınıflara göre ben de o parada yok. Ama şu işlerden ne kadar kazanıldığını bir kestirebilsem, girişmek için birşeyler yapacağım.. Sanırım biraz uzun oldu konu, neyse umarım derdimi anlatabilmişimdir :)
Profesyonel Web Tasarım : mehmetakifalp@gmail.com