Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Neden İletişim Ve İlişki Kuramıyorum?

BaşlatanleylainanirTarih02/11/2012 13:28:50Yorum0

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
Sevgili dostlarım,

ilişki konusu ya da iletişim konusu başarıyı etkileyen en önemli konulardan biridir. Çevremizde sık sık duyarız veya konuşuruz, bu konuyla ilgili. Örneyin; ... kişi ile anlaşamıyorum, elektriğim tutmuyor, yok canım ona laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zor, kafasız, ayrı dünyaların insanlarıyız, vs. gibi sözleri çok duymuş veya kullanmışızdır. Aslında burada anlamamız gereken önemli bir konu var, o da; biz bu kişi veya kişilerle iletişim/ ilişki kuramıyoruz, diyoruz. İyi de ilişki nedir, nasıl kurulur o halde?

Aslında bu hiç de düşündüğünüz gibi zor değil, tam tersine son derece kolay bir konudur. Elbette ne, nasıl ve neden yaptığınızı bilmeniz durumunda. Merak ettiniz değil mi? Peki, sizi daha fazla meraklandırmak istemiyorum. Bu konuyu anlamak için önce formüllendirmek gerekir. Formül? Evet aynen öyle... Sizce bu işin formülü nedir, yani bir ilişki nasıl formüllendirilebilir ki?

1. Adım: Fayda elde etmek/Zarara uğramamak

2. Adım: Anlam

3. Adım: Gerçek

4. Adım: İnanç

5. Adım: Güven

İnsanoğlu yaradılış gereci egoisttir. Evet bu kulağa pek hoş gelmiyor ama gerçekler gerçektir. Biz Türkçe' de daha doğrusu halk dilinde egoist kelimesini nerdeyse hakaret gibi algılarız. Fakat herkes bilirki, bir iş için menfaatiniz yoksa, parmağınızı bile oynatmazsınız. Kabul edelim biz egoist varlıklarız ve bu asla kötü değildir. Neden mi? Düşünün lütfen zerreden, hayal edebileceğiniz en büyük uzay yani kainat bölümüne kadar herşey inanılmaz bir DENGE içerisinde yaratılmıştır. İşte bundan dolayı sizde egoizm duygusunu dengeli olarak kullanabiliyorsanız bu da kainat içerisinde normaldir. İlişkinin en alt formülünde ise işte bu vardır. Yani ilişkide veya iletişimde bozukluk varsa, karşınızdakinin ya menfaatine veya zarara uğramamasına karşı bir durum yoktur ya da varsada bunu karşıya anlatamamışsınızdır. Doğal olarak önce karşımızdakinin menfaati olduğunu söylemek ve sonra diğer adımlara geçmek gerekli.

Eşinizle niye evlenirsiniz? Egoizm :) Elbette maddi ve manevi çıkar nedeni ile evlenilmez mi? Dürüst olun lütfen. Peki, neden son dönemde boşanmalar arttı? Kesinlikle iletişim bozukluğundan. Bu konuyu her adımda göstereceğim. Şimdi menfaat konusunda bakalım, eşinizden beklentileriniz karşılanmassa (özellikle cicim aylarından sonra) sorunlar çıkmaya başlar. Dikkat edin burda sadece cinsi ilişki açısından bakmamanız gerektiği konusunda sizi özellikle uyarmak istiyorum. Bu sadece birçok bölümden biri... Maddi ve manevi! Özellikle manevi bölüm burda düşündüğünüzden daha önemli. Çünkü öncelikle sizi anlayan bir eş istersiniz, bir seks makinası değil. Ancak malesef birçok kişi bu bölümü karıştırdığı veya anlayamadığı için, cinsel olarak çok iyi ilişkileri olanlar bile, malesef boşanıyorlar. İlk tanışıp, evlendiğiniz dönemlede eksikleri, kötü diye yorumladığınız özelliklerini vs. görmezken ne oluyorda bir süre sonra bunlar dikkatinizi çekmeye başlıyor ve artık sorun olarak gözünüze batıyor. Anlıyorsunuz değil mi?

Elbette bu adımda dinlerdende örnek vermeden geçmeyeceğim. İnsan yaradılış gereği inanmak ister. İnanmak ise iletişimin 4. Adımı. Dikkat edin dinlere yine menfaatimiz olduğu için inanırız. Yani bu dünyada sosyal olarak güzel bir şekilde yaşamak, ahirettede cennette yaşamak için. Yani menfaatimiz gereği. Terside hakeza aynı; kötü insan olursak, dünyamızda ahiretimizde kararır. Elbette inançsız yani yaratıcıya inanmayanlarıda unutmamak gerekli. İşte burda, aklı olanlar için Hz. Ali (RA)' nın sözü yeter. -Ya bir varsa? Öyleya yoksa sorun zaten yok, ama ya bir varsa işte inanan ve inanmayanın durumunu anlamak için dahi olmaya gerek yok herhalde.

Dostlarım 2. Adımı da inşaallah yarın anlatmaya çalışacağım. Sevgi, iletişimi kuvvetli, faydalı insanlar olmak dileği ile

Saygılarımla

Hakan İNANIR
Ceo
Leyla İNANIR

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Sağlık hizmetleri
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
0 yorum