Neden spor mağazası diyeceksiniz. Ben bu mağazayı babamla birlikte yani babamın desteğiyle açmayı düşünüyorum. 2 ay sonra kendisi de emekli olcak. Dükkana beraber bakacağız. Bursa'nın bir ilçesinde ikamet etmekteyiz. İlçemizin nüfusu 80-90bin civarı ve bu yerde böyle bir mağaza yok. Var ama istediğim gibi bir mağaza yok. Alışverişe insanlar genelde Bursa merkeze gidiyorlar. Çok düşündüm ve ticaretle uğraşan bir çok abime sordum. Hepsi başarılı olacağımı düşünüyor. Merkezden bir dükkan kiralayacağım. Kiralar pahalı ama bunu rahatlıkla çıkaracak bir iş yapmak istiyorum. Gerelim düşündüğüm mağazaya...
İlk başta bol çeşit ve farklı ürünler koyacağım ve bu ürünler orta sınıf markalardan oluşacak. Bunlar Lotto, Lescon, Diadora vb. markalardan oluşacak. Emitasyon ürünler bulunmayacak. Adidas, Nike, Reebook, Converse vb. markaları satmayı düşünmedim çünkü daha fazla sermaye gerektiriyor kaldı ki çok lükse meraklı bir yerde yaşamıyorum.
Mağazama getireceğim ürünler spor ayakabıları, krampon, halısaha ayakkabıları, eşofman takımları, basketbol ayakkabıları, şort, Takım formaları, ufak tefek fitness araçları vb. ürünlerden oluşacak. Kafamda bir plan çizdim mağazayla ilgili. Çevrem de geniş. Bu ürünlerden alacak çok arkadaş tanıyorum.
Tabi sadece bu ürünlere bağlı kalmayacağım sürekli kendimi geliştireceğim. Yeniliklere açık olup, hesabımı sistamatik bir şekilde yapacağım.
Şimdi sizlere bir kaç sorum olacak.
- Tahminen ne kadar bir sermayem olması gerekir?
- Bu ürünler yanında başka ne satabilirim?
- Bahsettiğim ürünleri nereden temin edebilirim uygun fiyata?
- Adidas, Nike, Onistsuka, Converse gibi ürünleri satan bir mağaza açmak zormudur?
Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden hepinize teşekkürler...