Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Insaat Sirketi, (ev Yap Sat) Ne Düsünüyorsunuz??

BaşlatanÖnceVatanTarih23/12/2010 19:45:30Yorum43

İlk mesaj
Yeni Üye41 yazı
Slm arkadaslar
bu isi biraz arastirdim, güzel gelecek yar bence siz ne düsünüyorsunuz??
ve Sizce sermaye olarak ne kadar tutar firmayi acmak icin????
simdiden Tesekürler...

Yerleşim Türkiye / AlmanyaMeslek Sanayici
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
43 yorum
Üye196 yazı
yapacağınız işe göre en az 100,000 bin lira gerekir. daha açık anlatırsanız yardımcı olabilirim babam müteahhitlik yapmıştı eskiden. şu anda da bir müteahhitle beraber çalışıyor. yani yardımcı olmak isterim size
eses_serdar

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Di?er
Yeni Üye41 yazı
slmlar arkadaslar söyle düsündüm, kendim ev yaptirip satmak yada is alip öyle calismak?

Üye255 yazı

tok satıcı olucam diyorsan cebinde 1,5 - 2 arası para olucak. binayı dikicen ondan sonra satıcan. Tabi miktar yapacağn kat ve daire veya bina sayısına göre değişir.
redirect

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye196 yazı
iş alıp çalışmak bence en mantıklısı. çünkü bizde çalışan taşeronların çoğu para biriktirip kendisi yap sat a başladı.hepsi değil tabiki demirci sıvacı kalıpçı en iyi parayı bunlar kazanıyor çünkü.
eses_serdar

Yeni Üye8 yazı
Serdar arkadaş en az 100 bin TL gerekir demiş.Bu para ile sadece temelin betonunu atarsınız.Arsa yı nasıl alacaksınız.Tabii arsası olanla anlaşırsanız.Ona büyüklüğüne göre 2-3 daire verirsiniz.Kabul ederse arsa parasından kurtulursunuz.Anladığım kadarı ile bu işe yabancısınız.Tabii bu işi bilen birisi ile ortak olmanız sizin için en iyisi.Gerekli sermayeniz olduğu taktirde bu yap sat işi çok karlı bir iştir.Arsayı daire karşılığında aldığınızı düşünürsek sizi (8-10 daire için) sıkıntıya sokmadan binayı yaparken de 3-4 tanesini sattığınızı varsayarsak 250-300 bin tl arası bir sermaye sizi çok rahat ***ürür.Bunlar size inşaat kalıpçı ustası olarak benim naçizane tavsiyem.

Yerleşim Türkiye / BoluMeslek Y?siz
Üye159 yazı
mütahitler ne iş yapıyolardı ya inşaatla ilgiliydi sanki

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bankacylyk-Finans
Üye485 yazı
ooo inşaat işi kolay iş değil be kardeşim. Aslında kolay iş ama çok ciddi rakamlarda parası olana iyi iş. bir arkadaşın dediği gibi 1,5 trilyondan aşağı bu iş seni riske sokar diye düşünüyorum. Ama piyasada bu işin kurdu olmuş insanlar var. sadece arsayı alıyorlar. daha temel atmadan evin parasını alıyolar. Evi çabucak dikip veriyolar. Dayıoğlu yeni ev aldı. Daha evin temeli var. 60 bin euroyu peşin ödedi. Hesabını sen yapa rtık. Saygıalrımla.
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Yeni Üye8 yazı
Hangi iş kolay arkadaşım.İnşaat işi komple bir iş.Eski parayla 1,5 trilyonla Arsa parası hariç 2 tane 10 dairelik bina dikersin.Mevkisi iyi yerde oldu mu temelde daireleri projeye göre satma imkanın olur.Oda her zaman olmaz.Ama benim söylediğim 10 daire için (arsa yı daire karşılığı aldığımızı varsayarsak) 300 bin tl sermaye yeterlidir.Yaparkende en az 3-4 tane satarız.Size bu işin içinde olan birisi olarak söylüyorum.Selametle.

Üye196 yazı
siz hiç inşaat yapmamışsınız 1 buçuk trilyondan bahsediyorsunuz. bizim sitemize girin bakın inşaat nasıl oluyor. www.aydinlar-insaat.com arsayı para verip değil daire karşılığıu alacaksın bunuda kendin değil bi firma ile anlaşıp bi süre ona yaptıracaksın zaten yılbaşından sonra belgesi olmayan inşaat yapamıyacak.mutlaka bir müteahhit firma ile anlaşacak. eğer tabiki ben birden siteler apartlar yapıp satıcam diyorsan o 1,5 milyonda yetmez sana. temel betonuna gelince divan kardeşim betonun m3 fiyatından haberin yok ki 100,000,00 lira tutar demişin. sen betonu kaça almayı düşünüyorun m3 ünü 100,00 tl yemi alacaksın yoksa.az parası olana tavsiyem git temelde olan bi inşaattan al daireni 6 ay sonra bitince 20.000.00 tl kar ile sat.
eses_serdar

Yeni Üye57 yazı
Yaw kardeş başka işin yomu senin.İnşaatın İ harfini biliyomusunda inşaat yapıcam satıcam diosun.Nefret ediyorum böle iş yapmaya çalışan adamlardan ,sektörüde baltalıyolar.Biraz parası vradır adamın bu işe girer biraz gider sonra biteremez işi veya meşhur mütaahhit çalar mantığı ile hareket eder oda çalar işi rezil eder ,milleti rezil eder ,sektörü rezil eder v.s. arkadaşım paran var ise al gülüm ver gülüm işleriyle uğraş bu işlere bulaşma .ne kendini rezil et nede sektörün adını kirlet.İnsanlarda uyanık olsunlar biraz, herkesten geçmişi olamayan birinden ev dükkan v.s almasınlar geçmişşine baksınlar biras araştırsınlar yarın öbür gün sıkıntıya düşmemek için.Bu sölediklerimde kafana iyi bir yer etsin arkadaşım.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ymalat
Üye450 yazı
Yaa gerçekten iyi bir sermayen olacak yada bu konuda bir geçmişin bir çevren olacak..

Ben birçok inşaatçı tanyorum ceplerinde beşkuruş para olmadan tonla projeye girip çıkıyorlar.Ancak güçleri var.Kabasını dikip,birkaç daire satıp ince işe geçiyor..Arsayı kat karşılığı yapıyor,üstüne sıvacıya malzemeciye vs yine daire veriyor..Tabi bu yine tecrübe,güven,iyi bir birikim istiyor bence..Her kesin yapayım deyip yapabileceği bir iş değil..
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye8 yazı
Serdar arkadaş temelini 100 bin tl.ya zor atarsın derken plan,proje,hafriyat ,yapı denetim, kereste ,demir giderleri gibi masrafı temelin içine gömüp üstüne de beton atıyorsun.Hakan finansa katılıyorum.Müteahhitlik işi güven işidir.İnsanların güvenini kazanamazsanız temelde kimse size tutupda daire parasını vermez.Slewin arkadaş da müteahhit çalar diyor.Mevzuat çok değişti.Artık müteahhit ** da olsa zor çalar.Yapı denetim devamlı kontrol ediyor.Yapı denetim kontrol edip okey vermedimi betonunu dahi atamazsınız.

Yeni Üye41 yazı
Slm arkadaslar..
slewin arkadasim isi hic bilmesem insaat isine girmem, ama Türkiyede hic is yapmadim almanyada calisiyorum orda cevrem var. dedininz gibi cevre cok önemli.
para derseniz söyle düsündüm, parayi ev sahibinden almak yani bir miktar alip isi yapmak sonra gene alip devam etmek.

Üye138 yazı
ÖnceVatan belirli bir sermayenin cebinizde olması gerekiyor.O şekilde parayı alayım yapayım tekrar alayım tekrar yapayım zor.
Kendinizi garantiye almanızı öneririm.

Yerleşim Türkiye / AlanyaMeslek Esnaf
Üye390 yazı
Vatan arkadaşım türkiyede 1.sınıf inşaat maliyetleri(çevre düzeni-havuz-otopark vb hariç)400-450 tl lüks inşaat 600-700 tl. 5 dairelik bir yer yapacaksan ve 2 dairesini toprak sahibine vereceksen ortalama maliyet 5*120:600 m2(giriş 80 son kat dubleks olsun)600*450:270.000 lazım.Bu rakam proje-harfiyat-temel-yapı denetim ve ruhsat dahil.150 den daireleri satsan 150*3:450 sen 400 de sana da kemiksiz en az 100 kalır(basit hesapta 130 da vergisi -kdv si düşersen bu rakamı bulur)
100 liraya da girersin yanlış yok.Sadece sana o arsayı verecek arsa sahibini bulman lazım.Cebimde 100 lira var 300 liralık işe giricem satıp kazanıp yapacam dersen bu dönem ve ortamda sana kimse arsa vermez.
Arsayı alıp yapacaksan da maliyetlere totalden bakacaksın.
1-1.5 milyonla da site bile kurulur(50-100 dairelik).Çünkü barter verme şansın var ama 5-10 dairede barter zor çünkü hiç bir kalem tek daire bedeli tutmaz.
Kolay gelsin
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Yeni Üye85 yazı
Eğer iyi bir paran varsa boşver apartman dikmeyi, yeni moda çelik kondüksüyonlu konutlar. Hem depreme dayanıklı, hem yapımı kolay (45gün), hem estetik görünüme sahip, hemde maliyeti daha ucuz.

Arsası yaptıracak adamdan, m2 fiyatı ortalama 1000 lira.. yani 150 m2 bir yer yaparsan 150 bin lira alırsın, bundan sana %15 kalsa oda 22.500 lira yapar.

Amerikada bu sistem çok yıllar önceye dayandığı için oradan güzel görünümlü Tek kat, villa (iki kat), triplex (3 kat) projelerini bulabilirsin. Eğer güzel bir galeri oluşturur ve iyi bir internet sitesi ayrıca ofis kurarsan.. bu işi 150 bin lira para ile başlayıp büyütebilirsin.

Betonarme bina için konuşacak olursak eğer, arkadaşların atlamış olduğu bir nokta var, oda zaman. Yatırman gereken para (yani elinde olması gereken) en az 200.000-300.000 lira ki oda yapacağın sırada satıyorsun bir yerde ondan dolayı miktar az.. ama bir apartman en az 12 ile 18 ay arasında bitiyor.

Lüx 10 daire yapsanız ve daireniz 115 m2 olsa, buda ortalama bir dairenin 115.000 liraya gideceğini gösterir. Bu 10 dairenin iki dairesini, arsa sahibine verseniz, kalır 8 daire.. bir dairenin kaba inşatı 30.000 lira tutsa (30 * 10 = 300.000), ince işliği 20.000 tutsa (20 * 10 = 200.000), temel-çatı-proje-bahçe-dış cephe, 100.000 tutsa işçilik ise 200.000 tutsa, apartmanın maliyeti 800.000 bin lira olur.

115.000 * 10 = 1.150.000 olur. İki daireyi arsa sahibine verdiğiniz için, 115.000 * 8 = 920.000 lira olur. Yani kazancınız 120.000 lira olurki 10 dairelik bir yerden ve 18 ayda....

120.000 / 18 = 6.700 (ortalama) kazancınız olur.

Bu işler sizin dediğiniz kadar basit olsaydı eğer önüne gelen yapardı.

Neyse işin özeti eğer 200.000 - 300.000 liranız varsa ise gidip bir süper market kurun daha fazlasını kazanırsınız.

Böylece "Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmassınız".
Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek cevabım var. Ama bir lafa bakarım, lafmı diye. Birde söyleyene bakarım adam mı diye.. Mevlana

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Y?siz
Üye390 yazı
lerze sen bu hesapları bildiğine eminmisin.Hangi arsa sahibine 10 dairede 2 daire veriyorsun.Birde 12-18 ay demişsin.kaç yüz daire yapıyorsun ki 18 ay sürüyor naptın hocam.5-10 dairelik yerler ruhsat sonrası paran varsa 3-5 ayda biter.10 dairede 120 milyar kar demişsin. sanırım hiç tanıdık mütahit -inşaatçı Yok.)% 40 la 4 daire arsa sahibine verilse 4 daire maliyete gider(1000 m2 inşaat 450 tl den 450 milyar yapar.800 değil.120 den bile satsan daireyi 480 yapar ve maliyeti karşılar.kalan 2 daire dede 250.000 kazanırsın ve 5-6 ayı geçmeden.İnternete inşaat maliyetleri diye gir.Hesap yap.kaç m2 inşaat kaç m2 arsa sahibine verilecek.Kaça satılacak.Sonrada al hesap makinasını çarp-çıkar bak kalana.
Birde çelik konstürüksüyon moda değil ihtiyaçtır.Betonarme yapılamayan yerlerde ve farklı ihtiyaçların olduğu yerlerde kullanılır.Çelik binayı arsasız satamazsın.Teminat gösterip kredi çekemezsin.Konut kredisi kullanamazsın.
Birde bu işler dediğim kadar basittir.Varsa 300.000 tl cash buyur gel arsa bulması benden nasıl para kazanılacağını da göstermeside benden olsun..
metinmetin

Üye277 yazı
ben eski daireleri dekorasyon, yenileme işleri ile ilgili araştırma yapıyorum. Sektöre biraz yabancıyım birazda sermayem kısıtlı istanbul anadolu yakasında hali hazırda bu işi yapan biri ile ortaklık düşünüyorum ama henüz bulamadım böyle birini.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynsan kaynaklary
Yeni Üye85 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - metinmetin
lerze sen bu hesapları bildiğine eminmisin.Hangi arsa sahibine 10 dairede 2 daire veriyorsun.Birde 12-18 ay demişsin.kaç yüz daire yapıyorsun ki 18 ay sürüyor naptın hocam.5-10 dairelik yerler ruhsat sonrası paran varsa 3-5 ayda biter.10 dairede 120 milyar kar demişsin. sanırım hiç tanıdık mütahit -inşaatçı Yok.)% 40 la 4 daire arsa sahibine verilse 4 daire maliyete gider(1000 m2 inşaat 450 tl den 450 milyar yapar.800 değil.120 den bile satsan daireyi 480 yapar ve maliyeti karşılar.kalan 2 daire dede 250.000 kazanırsın ve 5-6 ayı geçmeden.İnternete inşaat maliyetleri diye gir.Hesap yap.kaç m2 inşaat kaç m2 arsa sahibine verilecek.Kaça satılacak.Sonrada al hesap makinasını çarp-çıkar bak kalana.
Birde çelik konstürüksüyon moda değil ihtiyaçtır.Betonarme yapılamayan yerlerde ve farklı ihtiyaçların olduğu yerlerde kullanılır.Çelik binayı arsasız satamazsın.Teminat gösterip kredi çekemezsin.Konut kredisi kullanamazsın.
Birde bu işler dediğim kadar basittir.Varsa 300.000 tl cash buyur gel arsa bulması benden nasıl para kazanılacağını da göstermeside benden olsun..

Garip bir an için bende senin meslek kısmına baktım ve hayretler içinde kaldım... nasıl olurda bu işlerin içinde olan birisi bu denli bilgisiz bir şekilde konuşabilir.

İlk olarak bir apartmandan 8 daire çıkarsa onun iki dairesini arsa sahibi alır, en azından benim bildiğim bütün mütahitler bu şekilde çalışıyor. Hatta oturduğum yerin yanında adamın 15 dönüm arazisi var, adama yüz daire veriyorlar adam genede vermiyor :).. ama sen daha iyi bilirsin.

Sen şimdi diyorsun ki 300 bin liraya yanıma gel, ben sana 10 dairelik bir apartman dikecem, bu mu ? eğer evet diyorsan hemen bilgilerini ver. Gelip eline 300 bin lirayı sayacam ve altı ay sonra senden 10 dairede değil 115 m2'lik 5 daire istiyorum sadece.. Eline saydığım para içinde 500 bin lik bir banka teminatı göster direk sana parayı verip gidecem. :D

Paraya bak 300 bin ver, 6 ay sonra, 500 bin kazan.. aboww hemen adresini yolla. Parayı vermeyende yanına gelmeyende ed adi... olsun :D.

Neyse senle daha fazla teferruata girmeyelim sen hemen adresi yolla bekliyorum.
Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek cevabım var. Ama bir lafa bakarım, lafmı diye. Birde söyleyene bakarım adam mı diye.. Mevlana

Yeni Üye85 yazı
Ayrıca çelik kondüksiyon betonarme yapılmayan yerlere yapılır diyerek beni bir kez daha hayrete düşürdüğün için teşekkür ederim. Ayrıca en iyi ve hızlı şekilde kredi alma konusunda çelik kondüksiyon evler daha başarılı. Çünkü arsayı ve alınacak malzemelerin faturaları siz bile değil, yapan şirket bankaya ***ürüp işinizi takip ediyor.

Benim sana tavsiyem arama motoruna "çelik konut" yaz ve karşına çıkan, Türkiye'nin kimi en güzel kısmına inşa edilen siteleri gör. Ve gene ayrıca çelik kondüksiyon evleri satmassın, çünkü sen site kurmuyorsun. Sen elinde güzel bir 20-30 adet proje bulundurursun ve biri gelir sana der ki "benim 300 m2 arsam var buraya ev yapmak istiyorum". %30 kullanım alanı olsa bu da temelde 90 m2 yapar. Yani iki katlı bir yer 180 m2 civarı yapar ki buda 180 bin lira yapar..

aman ne anlatıyorum ki, siz bana adresinizi gönderinde sizin yanınıza çırak olarak gelip ticareti öğreneyim. :) ekstra olarak aylık 30 bin lira gibi bir para kazanayım. Daha ne isterim ki, beş senede sabancıya koça kafa tutarım vallaha.

Üye390 yazı
hocam farklı şeylerden bahsediyoruz ama sen olayı sulandırıyorsun.başta 10 dairenin 2 sini vermekten bahsettin şimdi 8 de 2 yaptın.10 dairenin % 40 ı 4 daire yapar 2 daireye kimse onay vermez dedik hala iddia ediyorsun.Ben vatana 5 daire için fiyat vermiştim.300 rakamı 5 daire içindi .adresimi özele msg at hemen yollayayım.
İkincisi çelik konstürüksüyona(ürün olarak)kredi verilebilir.ama mortgage olarak kredi verilmez.
Konu başlıklarının içinde olayı geyiğe döndürürsek oda olmaz buda olmaz gider.Konu başlığınını açan ve soran arkadaşa bir cevap verildi.Sen bir yorum getirdin ama bizim fikirlerimizi yalan ve yanlış çıkararak.Şimdide olay sulandı.
Bundan sonrası için diyecek birşeyim yoktur.
Bu konuda artık başka arkadaşlar yorum yapsın.
Söylemeyi unuttum sadec emlakçı değilim aynı zamanda mütahit firma ortağıyım.Sallama bir rakam ve fiyatlandırma yoktu.
metinmetin

Yeni Üye36 yazı
şuan açıkcasını soyleyım çok ciddi bir sermaya ile çalışmanız gerek.artık inşaat firmaları kat karşılığı projelere giriyor.ayrıca barter yoluyla maliyetlerini çok ciddi şekilde düşürüyor atıyorum bir evin maliyeti 500.000 tl ise barterla hemen hemen 250.000 tl.anlıycagınız sadece kaba inşaata çimento demir kereste tuğla gibi şeyleri barterla alamazsın ama bütün diğer malzemeleri incesine kadar herşeyi alabilirsin bu konuyla her şekilde yardımcı olabilirim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye85 yazı
Şimdi sevgili @metinmetin, sen benim hesaplarımı yalanlıyor musun yalanlamıyor musun ben hiç bir şey anlamadım ? sen bana kasten yazmış olduğun mesajda dedin ki %40 arsa sahibi alır. Yani 10 dairede 4 daire diye, bende bir sonra ki mesajımda dedim ki 8 daireye bile arsa sahibine 2 daire veriyorlar diye.

Mortgage ise sadece bir banka Çelik Konstrüksiyon kredisi veriyor. Evet bu konuda haklı sayılır.

Neyse benim 400 m2 bir arsam olsa ve bölgeye göre %40 imar izni olsa felan ayrıca 5 kat müsaadesi olsa, sanırım 10 daire çıkar ? bu şekilde bir arsayı müteahite verdim zaman bana dört dairemi verecek o halde ?

Üye450 yazı
Sayın lerze,

Metinmetin hesapları gerçeğe daha yakın olduğuna emin ol,aynı zamanda yanlıs bılgılerde ıcermıyor kısmen.Bilmesi gerektiği kadarını biliyor bence..adam inşaat mühendisi değil.Mimar değil..

Senin inşaat işindende bence ticarettende pek anladığını sanmıyorum.12 -18 ay inşaat sürer diyorsun,1000 tl inşaat m2 maliyetinden bahsediyorsun..Senin dediğin 20 yıl önceydi..Harcın elle karıldığı ,iple yukarı çekildiği dönemlerde kaldı..Şimdi hazır beton var bilmem ne var,adam çatır çatır 20.ci kata yarım saatte pompalıyor hazır betonu..Hiç bişey bilmiyorsan yazmadan önce gir bayındırlık bakanlığının vermiş olduğu inşaat m2 maliyetlerine bir bak..TVlerde adamlar 6 günde otel yapıyor 24 katlı sen apartman 1 bucuk yılda bıter dıyorsun..

Şimdi birincisi,bir arsanın kask ve taskı vardır.400 m2 arsaya %40 dan 10 daireyi koyuverdin hemen çok ilginç...Bunun kaskı taskı max bına yukseklıgı vs. birçok şeyi vardır.

Emlakçı adamla tutmuş halen 10 daireye 4 dairemi oluru tartısıyorsun..Mantık olarak 10 daıre yapılabılen bır arsa kac paradan satılıyor gır sahıbınden com da ıncele,ona göre kıyasla..2 dairede verilir 4 dairede neticede mutayid bir bina yapar m2 sini 1000 tldende satmayı planlayabilir 2000 bindende..Çelik karkas betonarma karkas ayrımını yapamıyorsunuz..

15000 m2 yer için 100 daire verilne yerin sen bana ada parsel numarasını öğrensene,bakalım nasıl 100 daire veriyorlarmış..

Ben sana şunu söyliyim,inşaatçılar bayındırlığın verdiği m2 inşaat maliyetinden çok daha ucuza daire maal ediyorlar..

Burada inşaat işi yapan biri yok ancak olsada zaten sanmıyorum bıze gercek malıyetlerle bılgı versın,bızde kısmen bılgı paylasıyoruz ancak,lütfen bilmediğimiz konularda da bu kadar direkt atıfta bulunmayalım..

Ha sen neye ıstınaden konusuyorsun dıyorsan ben ıs brokerıyım,eskı muhasebecıyım,bankacıyım, bırcok ınsaatsırketı ıle ıs yapıyorum gıdıyorum gelıyorum kaca maal ettın abı kac para gıttı dıye soruyorum,kredi kullandırıyorum falan filan en azından,ama kalkıpda sanki mühendis gibi daha kask task nedır bılmedende hesap yapmıyorum yahu..

... ... ...

Yeni Üye85 yazı
Bizde zaten burada ki hesapları bilirkişi olarak yapmıyoruz ki yahu :) ..

Siz bence aşırı asosyal olmuşsunuz ve piyasadan benim değil sizin haberiniz yok. Bana tavsiyenizi gidin kendiniz yapın öncelikle.. mesela girip 300-500 m2 bir arsanın fiyatına bakın öncelikle...

Ben benim hesabım doğru demiyormu ki, benim hesabım bu diyorum.. madem o kadar hesap kitap biliyorsunuz buyrun siz yapın.

Daha da konuşacamda gerek yok. Hayır anlamadığım madem 5-6 ayda 250 bin lira kazanıyorsunuz ne diye burada cevap yetiştirmeye çalışıyorsunuz ? gidin borç harç bulun ve yapın senede 500 bin kazanın :))

Üye390 yazı
Arkadaşlar bir bilgi vereyim 18 senelik inşaat teknikeriyim.5 senedir emlakçı 3 senedir de resmi experim.Etrafta ismini duyduğunuz bildiğiniz reklamlarını gördüğünüz firmalara arsa bulan,proje danışmanlığı yapan bir kişiyim.Al-sat ve kısmende uygun yer olursa mütahitlik yapıyorum.
Vatan arkadaşın açtığı başlığa sadece fikir versin diye yazdım.Konu çelik--beton karşılaştırması değildi.Emlakçılık hayatımda çelik ve ahşap evde sattım ama bunlar hala konu başlığını açan kişinin sorduğu sorunun cevabı değil.
Burası bir tartışma platformu değil ve ben kafa dinlemeye piyasa koklamaya geliyorum.
Çekmeköyde emlakçılık yapıyorum ve bu bölgede şu an oran % 50 oldu yani arsana 10 daire çıkıyorsa toprak sahibine 5 daire veriyorsun.O yüzden 2 yi az buldum ve itiraz ettim.Lerze istanbul adresli görünüyor ve istanbul il sınırı içinde 8 yada 10 daireye 2 daire verilecek bölge kalmadı yani % 20 yada 25.

Sadece şunu soracağım lerze arkadaşa(oda ciddi meraktan)Hayatında hiç bu bahsettiği çelik konstürüksüyon inşaatı yapmış mı-satmış mı içinde olmuşmu.Bu sektör bizim ilgi alanımızda ve itiraz ettiğimiz bir ürün dalı değil ama kıyas yaptığı sektörler farklı.Artık çelik var diye inşaat sektörü betondan vazmı geçti yada daha ucuz ve kullanışlı diye diğer kolları bıraktımı.
Vatan arkadaşa ne yazdıysam (5 daire ve %40 arsa sahibine kalacak şekilde )rakam rakam ispat ederim.
Örnek bu hafta 160 dairelik bir arsaya teklif verdik.10 tanede dükkan çıktı.konutta %48 dükkanda % 50 imza altına alınacak.Toplamda şu ana kadar 26.000 m2 inşaat alanı çıktı(kot altı dahil)mütahite verdiğimiz rakam lüks inşaat olduğundan 15.600.000 tl.bu rakamı özel çalışmalarla(nakit ve barter)12.500.000 e kadar çekebiliyorum.Toplam satılacak alan 10.400 m2 konut 1000 m2 dükkan.yani konutta m2 1.750tl (site olduğu için)işyeri 3.000 tl gibi.toplam ciro yaklaşık 21.000.000 ve bürüt kar 8.500.000 gibi.
Bu sadece bir örnek.Ruhsat başvurumuz onay bekliyor.Bu kadar ciddi işleri hesaplarken 5-10 daireyi hesaplayamıyacskak bu işi bırakmak lazım.
İyi çalışmalar
metinmetin

Yeni Üye85 yazı
Sayın @metinmetin Çelik konut yapmadım sadece fabrika yaptım. Tabiki burada fabrikanın yapılış zamanını kıyaslamıyorum. Ayrıca inşaatçı değil şantiyeci olarak orada bulundum. Şantiye şefi bir çeşit ama bilgim olduğunu söylemem yanlış olur.

İstanbul Silivrideyim ben şuan ve burada şuan bir apartman (3-4 katlı) bir yer almayı düşünüyorum. Genel itibari ile yeni yapı eski yapı lüx felan derken daireler 75-110 arası değişmekte. Yani 4 * 75 deseniz 300 bin lira yapar.

Zaman olarak evet yanlış bilebilirim, ben çevremdeki konutların bitiş zamanına binaen söyluyorum ki gene her türlü iddaa edebilirim ki çok iyi firmalar anahtar teslim şeklinde en az 12 ayda tamamlıyor. Oda zaten adamların maddi sıkıntısı yada malzeme sıkıntısı yok + isimleri var.

İşin kısacası ben sizin yaşadığınız bölge için birşey söyleyemem. Belki çok lüks bir semttir. Ancak benim yaşadığım yerde fiyatlar bu şekilde.

Ayrıca sizinde bir üst yorumda bahsettiğin hesaplama doğrultusunda, benim bir önceki yorumumda @hakanfinans bey arsanın ada parsel numarasını istemişti. 300 daire çıksa yapılacak sitede sanırım söylediğim şey yanlış olmaz.

Şunuda belirteyim, silivri kiptaş konutlarında arazi sahibine tamamı ile bir apartman verdiler. Arazisine karşılık. Toplamda ise 12 apartman olması lazım ama bu sayıda yanlışım olabilir.

Benim konuyu açan arkadaşa tavsiyem ise, eğer paranız varsa ki, bu parayı yorum içerisinde belli ettim (150 bin lira), bunu da kendisinin yapmış olduğu ikinci yoruma binaen söyledim ki, hatta bana bu konu ile ilgili özel mesaj dahi attı.

NNeyse herkese iyi çalışmalar fazla uzatmanın anlamı yok. Benim hatam yaşadığım yere göre hesap yapmak olabilir diyelim.

Üye450 yazı
[quote]Yazıyı gönderen - Lerze
Bizde zaten burada ki hesapları bilirkişi olarak yapmıyoruz ki yahu :) ..

Siz bence aşırı asosyal olmuşsunuz ve piyasadan benim değil sizin haberiniz yok. Bana tavsiyenizi gidin kendiniz yapın öncelikle.. mesela girip 300-500 m2 bir arsanın fiyatına bakın öncelikle...

Ben benim hesabım doğru demiyormu ki, benim hesabım bu diyorum.. madem o kadar hesap kitap biliyorsunuz buyrun siz yapın.

Daha da konuşacamda gerek yok. Hayır anlamadığım madem 5-6 ayda 250 bin lira kazanıyorsunuz ne diye burada cevap yetiştirmeye çalışıyorsunuz ? gidin borç harç bulun ve yapın senede 500 bin kazanın :))
[/quote

Sayın lerze,

hemen hergün yaptığımız içerisinde bulunduğumuz işle ilgili hala ahkam kesiyorsunuz.Bilirkişiliği bırakın ne piyasadan ne ide sektörden bilginiz olmadığı halde bilirkişiden daha keskin yorumlar yapıyorsunuz ve yanlış bilgilendirmeler yapıyor,üstüne yanlışınızı söylenilmesine rağmen ısrarla yanıltmaya devam ediyorsunuz.

Üstüne üstlük hergün içerisinde olduğumuz mevzularda,kalkıp hala asosyallikle suçluyorsunuz.Bence gerçekten birilerinin yanına çırak olarak girip hayata yeniden başlayın..

Benim konuyu açan arkadaşa söylemek istediğim,Şayet cebinde gerçekten ciddi bir sermayen yada tanınmışlığının piyasa güvenin yoksa bu işi yapmanın zorluğu..İnşaat sektörü ciddi bir karmarjı ile çalışır.Cebinizde paranızın olmasıda bazen kiyafetsiz kalır,nakit haricinde kimse size arsasını vermek istemez.Ancak işe küçük küçük başlayıp hem işi öğrenip,hemde güven kazandıkdan sonra işler tıkır tıkır gitmeye başlar.Siz arsa aramazsınız,arsa size gelir.

Siz verin o zaman o borcu,diyorsunuzya bana 500 bin ipotek ver 300 bin vereyim al yap göreyim,siz verin bana 500 bin ipotek teminat mektubu şu,bu hernyse yapalım ve sizede kardan % 50 vereyim suya sabuna dokunmadan???

Yazmayım diyorum ama dayanamıyorum.Dahada konuşam ancak gerek yok gerçektende..Bence bir konuda bilgi sahibi değilseniz,şu kadar param var bu kadar param var gibi konularda iş önerisinde bulunun.

Saygılarımla..
... ... ...

Yeni Üye9 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - metinmetin

bende oraya takıldım.arkada 200-300 yatırıyor ama 120 geri alıyor garip..bende bu işlerin içindeyim öyle 2-3 daire ile yürümüyor.bedel ve yoğunluk denilen hesaplamaları bilmek lazım.inş yapacağn bölgeyi iyi tanımak lazım.ve her elini kolunu sallayana kat karşılığı arsa vermezler inş malzemecileri malzeme vermezler daire karşılığı.yani o güveni oluturmak mesele aslında...
mtn

Yerleşim Türkiye / ADANAMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye41 yazı
slm arkadaslar...
dedikleriniz dogru, hesapini kitapini bilmek lazim en önemlisi ise milletin güvenini saglamak.