Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Az Sermaye Cok Emekle Süper Bir İş Fikri Duyurulur

Başlatanttr911Tarih23/12/2010 15:42:30Yorum98

İlk mesaj
Üye305 yazı
Meraba arkadaşlar ben bu işle alakalı birçok araştırma yaptım, fizibilitesini yaptım hersey tamam tam başlıycagm işe ne göreym düşündüğm şehirde biri bnden önce davranmş ve ben vazgecmek zorunda kaldım herneyse ben yapamadım umarım içinizden yapanlar olur ve iyi yerlere gelirler:
İşin adı: Asansör reklamcılığı
İş Tanımı: Anlaşılan site ve apartmanlara aylık veya senelik belirli ücretler karşılığında asansörlerin iç cephesine reklam alınması
İş organizasyonu:1)girişimci ilk olarak elektronikçilere uğrar dijital cerceve seklindeki bir ürünün kaça mal olacagını (dijital cerceve:resim cercevesinin hafıza kartıyla calışan içine yükledginiz resimlern tv ekranı gibi durmadan slayt şeklnde geciren alet) sorar
2)ardından calnma ihtimaline karşı sanayiye gider ekranı kaplayacak demir bi aparatın kaça mal olacagını sorar anlaşır
3)İlindeki belediyelere gider bu tarz bi reklamcılığın senelik (fiyatlar m'2 ye göre deişiyor) kaç tl olacagını sorar teyit alır
4)Hesabını kitabını yaptıktan sonra işe koyulur
İş Başlangıcı:1)apartmanlarla sitelerle görüşülmeye başlanır aylık bi ücret karşılığında asansörlere bu aparatın konulmasını saglar basitde olsa bi sözleşme yapar emin olunki bi cok yer havada karada atlayacaktır çünkü apartman yöneticilerin e n büyük sorunu aidat alamamaktır sonucta bu sıstemde havadan para kazanack apartman
2) belirli portföye, sayıya ulaştıgında kişi bu seferde reklam alabilecegi şirketlere yanında ekranıyla beraber sunum yaparak dolaşır aynı zamanda reklam ajanslarınada gider derki kardeşim bnm reklam alanlarıma reklam verenleri bul alsana %25 komisyon böylece hem kendi pazarlamanı yaparsın hemde distrbütörlük yapmş olursun
3)1000 apartmanlık portföye ulaştıgınızı varsayalm artk yöneticiler memnun para kazanıyo apartman en azndan elektrk parası cıkyıo bu seferde Kartınıza temizlik ve güvenlik ünvanlarınızı ekliyosunz %10 apartmanın temzlık ve güvenlk kısmını alsanız sizi ihya eder zaten

BİRAZDA rakamlarla bahsedelim cevremdeki örnekten yola cıkarsam: 180 saniyelik bir video düşünün bunun 15 saniyesinde o günkü nöbetci eczaneler 15nde hava durumu kalan 150 saniyede 15 tane firmanın 10 ar sanıyelk reklamı: 5 apartmanlı bir site düşünün her apartmanda 32 daire var sizn fıyatınız daire başı 50 kuruş naptı 1 apartmanda 16 tlmi 5 apartmanda 80 tl yani bir firmadan 5 apartman için aylık 80 tl aldıgınızı varsayarsak 1 ayda 80*15 firmadan 1200 tl kazanc bunun 500 tlsini (her apartmana 100tlden) verdiniz kalan 700 tl :) vergi kısmı cok cüzi bi ücret yani onuda taksitlendreblıyosunz zaten belediyelere ilan ve reklam vergisi... ekranlarınrıda tanesi 75 tl ile 150 tl arası değişiyo 100 apartman için 7500 tl yapar bnce hiçbişey tabi zaten direk 100 apartman olmaz önce 10 olur sonra 20 öle öle gidersinz

bilgilerimi sizinle paylaşmak istedim umarım deneyen olur bilgi isteyenlere burdan yardımcı olmaya devam edebiirm allah yolunuzu acık etsin...
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
98 yorum
Yeni Üye1 yazı
Merhabalar,

Ortaya atılan fikirler güzel fakat benim daha farklı bir fikrim var, dilerseniz onu açıklayayım..

Bim, migros, carrefursa vb. firmalar kapı kapı dolaşarak broşür dağıtmıyor bildiğim kadarıyla, çünkü bu tarz büyük alışveriş firmaları açısından prestijini olumsuz olarak etkileyeceğini düşünüyorum.

Örnek vermek gerekirse Bim, haftalık yada günlük(tam emin değilim) aktüel broşürü çıkarmakta ve bunuda kendi panosunda yayınlamakta..

Gelelim konuya..Apartman girişlerine koyulacak belirli ebatlardaki panolara günlük, haftalık, aylık broşürler belirli bir ücret karşılığında koyulabilir.

Bir firmayla anlaştık diyelim, basit bir hesap yapalım..

Apartman panosu başına ücreti : 5 TL
Dağıtım yapılacak apartman sayısı : 300 TL
Günlük temiz kazanç (Bir firmadan) : 1500 TL
Aylık Kazanç : 45.000 TL (Bakın sadece bir firmadan elde edilecek aylık miktardan bahsediyorum)
Broşürler her apartmanda 100 kişi oturduğunu varsayarsak 30,000 kişiye ulaşacak..(Firma amaca ulaşmış oluyor ve karşılığını kat kat fazlasıyla alacaktır.)

Gelelim maliyetine,

Basit plastik pano : Max 15 TL x 300(Bina sayısı) 4.500 TL (İlk yatırım maliyeti)

Broşürü dağıtacak kişi : 2(kişi) * 1000 TL (Maaş) + sigorta = 3.000TL
Ofis giderleri : sekreter, elektrik, kira, vs =1.500 TL

Elektronik monitör olayına karşı değilim ama gerek ilk yatırım ve aylık maliyeti gerekse amaca hizmet anlamında benim bahsettiğim şekilde daha akla mantığa yatıyor..

Ben fikir olarak görüşlerimi ortaya koydum, hesaba katmadığım şeyler olabilir yada sizin farklı görüş ve önerileriniz olabilir, lütfen paylaşırsanız sevinirim..

Teşekkürler

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye310 yazı
Bu fikir de güzel. Sanırım bu konunun içinde bir yerlerde de geçiyordu bu fikir.
Ama sanırım hesaplamanızda bir hata var. Sizin hesabınıza göre her gün için ayrı para ödenmesi gerekiyor. İlanın en az 3-5 gün duracağını garanti etmelisiniz ki en çok sayıda kişiye ulaşılabilsin. Bir de apartmana ödenecek para var.
Uygulayabilen için güzel fikir. Semt, bölge bazında reklamcılık anlamında iyi iş yapabilir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye68 yazı

Konuyu hortlatmak gibi olmasın ama sanırım bu projeyi hayata geçiren yok.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye161 yazı
konyada bu projeyi hayata geçirmeyi çok istiyorum. fakat yeterli sermayem yok. çok araştırdım burada

yapan varmı diye bi reklam ajansı diğer işleri yanında bunuda yapıyor. yani çok aktif değil. o yüzden saha boş

hergün yüksek katlı yüzlerce site ve daire yapılıyor. bence müşteriye ulaşmak için çok güzel bir yol.

deniyecem bu işi amma bu yıl amma önümüzdeki yıl..

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Esnaf
Üye161 yazı
,

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Esnaf
Yeni Üye68 yazı
Bu iş için çok para gerekli. Bir site 3 blok 2 asansörden 6 monitör yapam. 10 tane site desen, 60 monitör yapar. yaklaşık 600 TLden hesap et kaç paralık monitör lazım. Artı emek hocam, gidip yöneticilerle görüşeceksin. Onlara bir vaatte bulunman lazım. Ayrıca 1. kat ile son kat arasındaki zaman farkı. 1 kişi kaç sn.lik reklam izler. Bu işi daha cazip kılacak bir şeyler bulmak gerekiyor.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye2 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ttr911
Meraba arkadaşlar ben bu işle alakalı birçok araştırma yaptım, fizibilitesini yaptım hersey tamam tam başlıycagm işe ne göreym düşündüğm şehirde biri bnden önce davranmş ve ben vazgecmek zorunda kaldım herneyse ben yapamadım umarım içinizden yapanlar olur ve iyi yerlere gelirler:
İşin adı: Asansör reklamcılığı
İş Tanımı: Anlaşılan site ve apartmanlara aylık veya senelik belirli ücretler karşılığında asansörlerin iç cephesine reklam alınması
İş organizasyonu:1)girişimci ilk olarak elektronikçilere uğrar dijital cerceve seklindeki bir ürünün kaça mal olacagını (dijital cerceve:resim cercevesinin hafıza kartıyla calışan içine yükledginiz resimlern tv ekranı gibi durmadan slayt şeklnde geciren alet) sorar
2)ardından calnma ihtimaline karşı sanayiye gider ekranı kaplayacak demir bi aparatın kaça mal olacagını sorar anlaşır
3)İlindeki belediyelere gider bu tarz bi reklamcılığın senelik (fiyatlar m'2 ye göre deişiyor) kaç tl olacagını sorar teyit alır
4)Hesabını kitabını yaptıktan sonra işe koyulur
İş Başlangıcı:1)apartmanlarla sitelerle görüşülmeye başlanır aylık bi ücret karşılığında asansörlere bu aparatın konulmasını saglar basitde olsa bi sözleşme yapar emin olunki bi cok yer havada karada atlayacaktır çünkü apartman yöneticilerin e n büyük sorunu aidat alamamaktır sonucta bu sıstemde havadan para kazanack apartman
2) belirli portföye, sayıya ulaştıgında kişi bu seferde reklam alabilecegi şirketlere yanında ekranıyla beraber sunum yaparak dolaşır aynı zamanda reklam ajanslarınada gider derki kardeşim bnm reklam alanlarıma reklam verenleri bul alsana %25 komisyon böylece hem kendi pazarlamanı yaparsın hemde distrbütörlük yapmş olursun
3)1000 apartmanlık portföye ulaştıgınızı varsayalm artk yöneticiler memnun para kazanıyo apartman en azndan elektrk parası cıkyıo bu seferde Kartınıza temizlik ve güvenlik ünvanlarınızı ekliyosunz %10 apartmanın temzlık ve güvenlk kısmını alsanız sizi ihya eder zaten

BİRAZDA rakamlarla bahsedelim cevremdeki örnekten yola cıkarsam: 180 saniyelik bir video düşünün bunun 15 saniyesinde o günkü nöbetci eczaneler 15nde hava durumu kalan 150 saniyede 15 tane firmanın 10 ar sanıyelk reklamı: 5 apartmanlı bir site düşünün her apartmanda 32 daire var sizn fıyatınız daire başı 50 kuruş naptı 1 apartmanda 16 tlmi 5 apartmanda 80 tl yani bir firmadan 5 apartman için aylık 80 tl aldıgınızı varsayarsak 1 ayda 80*15 firmadan 1200 tl kazanc bunun 500 tlsini (her apartmana 100tlden) verdiniz kalan 700 tl :) vergi kısmı cok cüzi bi ücret yani onuda taksitlendreblıyosunz zaten belediyelere ilan ve reklam vergisi... ekranlarınrıda tanesi 75 tl ile 150 tl arası değişiyo 100 apartman için 7500 tl yapar bnce hiçbişey tabi zaten direk 100 apartman olmaz önce 10 olur sonra 20 öle öle gidersinz

bilgilerimi sizinle paylaşmak istedim umarım deneyen olur bilgi isteyenlere burdan yardımcı olmaya devam edebiirm allah yolunuzu acık etsin...

hocam merhaba bu konuyla ilgili görüşebilirmiyiz bulutoys07@hotmail.com
bulut

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf
Yeni Üye44 yazı
Yaratıcı güzel fikir.
Anything does not destroy me; makes me stronger

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama