Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Az Sermaye Cok Emekle Süper Bir İş Fikri Duyurulur

Başlatanttr911Tarih23/12/2010 15:42:30Yorum98

İlk mesaj
Üye305 yazı
Meraba arkadaşlar ben bu işle alakalı birçok araştırma yaptım, fizibilitesini yaptım hersey tamam tam başlıycagm işe ne göreym düşündüğm şehirde biri bnden önce davranmş ve ben vazgecmek zorunda kaldım herneyse ben yapamadım umarım içinizden yapanlar olur ve iyi yerlere gelirler:
İşin adı: Asansör reklamcılığı
İş Tanımı: Anlaşılan site ve apartmanlara aylık veya senelik belirli ücretler karşılığında asansörlerin iç cephesine reklam alınması
İş organizasyonu:1)girişimci ilk olarak elektronikçilere uğrar dijital cerceve seklindeki bir ürünün kaça mal olacagını (dijital cerceve:resim cercevesinin hafıza kartıyla calışan içine yükledginiz resimlern tv ekranı gibi durmadan slayt şeklnde geciren alet) sorar
2)ardından calnma ihtimaline karşı sanayiye gider ekranı kaplayacak demir bi aparatın kaça mal olacagını sorar anlaşır
3)İlindeki belediyelere gider bu tarz bi reklamcılığın senelik (fiyatlar m'2 ye göre deişiyor) kaç tl olacagını sorar teyit alır
4)Hesabını kitabını yaptıktan sonra işe koyulur
İş Başlangıcı:1)apartmanlarla sitelerle görüşülmeye başlanır aylık bi ücret karşılığında asansörlere bu aparatın konulmasını saglar basitde olsa bi sözleşme yapar emin olunki bi cok yer havada karada atlayacaktır çünkü apartman yöneticilerin e n büyük sorunu aidat alamamaktır sonucta bu sıstemde havadan para kazanack apartman
2) belirli portföye, sayıya ulaştıgında kişi bu seferde reklam alabilecegi şirketlere yanında ekranıyla beraber sunum yaparak dolaşır aynı zamanda reklam ajanslarınada gider derki kardeşim bnm reklam alanlarıma reklam verenleri bul alsana %25 komisyon böylece hem kendi pazarlamanı yaparsın hemde distrbütörlük yapmş olursun
3)1000 apartmanlık portföye ulaştıgınızı varsayalm artk yöneticiler memnun para kazanıyo apartman en azndan elektrk parası cıkyıo bu seferde Kartınıza temizlik ve güvenlik ünvanlarınızı ekliyosunz %10 apartmanın temzlık ve güvenlk kısmını alsanız sizi ihya eder zaten

BİRAZDA rakamlarla bahsedelim cevremdeki örnekten yola cıkarsam: 180 saniyelik bir video düşünün bunun 15 saniyesinde o günkü nöbetci eczaneler 15nde hava durumu kalan 150 saniyede 15 tane firmanın 10 ar sanıyelk reklamı: 5 apartmanlı bir site düşünün her apartmanda 32 daire var sizn fıyatınız daire başı 50 kuruş naptı 1 apartmanda 16 tlmi 5 apartmanda 80 tl yani bir firmadan 5 apartman için aylık 80 tl aldıgınızı varsayarsak 1 ayda 80*15 firmadan 1200 tl kazanc bunun 500 tlsini (her apartmana 100tlden) verdiniz kalan 700 tl :) vergi kısmı cok cüzi bi ücret yani onuda taksitlendreblıyosunz zaten belediyelere ilan ve reklam vergisi... ekranlarınrıda tanesi 75 tl ile 150 tl arası değişiyo 100 apartman için 7500 tl yapar bnce hiçbişey tabi zaten direk 100 apartman olmaz önce 10 olur sonra 20 öle öle gidersinz

bilgilerimi sizinle paylaşmak istedim umarım deneyen olur bilgi isteyenlere burdan yardımcı olmaya devam edebiirm allah yolunuzu acık etsin...
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
98 yorum
Üye450 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ttr911
sen tam olarak okumamşsın ve sektör hakkındada netten bilgilerle bu işler bildiğin gibi yürümüyor
1) 200-300 tlye en güzel billboardlar demişsin bnm yıllardır reklam ajansı olan arkdaşm marsta yasıyo herralde (senin gördüğün billboardalar ve raketler(duraklarda veya refüj ortalarında) vb.. mecralar mesela konya büyükşehir belediyesi tarafından 150 adet billboard ve 280 tane raket senelik 1.8 milyon doalra tekamül eden fiyatlardan özel bi firmaya verildi bu kadar maliyetli reklam mecralarının fiyatları ulusalda olsa 200-300 tl değil cok dha fazla

2)tuvaletteki reklamlara gelince marka imajını kötü yansıtr düşüncesiyle yanaşmamıştr reklam firmaları (reklam ajansı derneği yeni reklam mecralarını tartışırken dile getirlmştr nette bi kısmı yazıyo)

3)broşür fiyatlarından haberin yok bugün a4 ten %25 daha küçük en basit kağıda 3 renk(matbaalarda renk olayını bilen bilir) 1000 adet broşür fyatı kdv dahil en az 120 tl, broşürler restoran fast food tarzı firmalar için öncelikli reklam mecrasıdır işlevselliğide işin üstadları tarafndan asla önerilmez kendmzden düşünelim dogru dürüst bakılmaz bile direk çöpe ayrıca iyi niyetli olmayan ellerrde dagıtılırken direk çöpe atılan uygulamların garantisinide kimse vermez kolay kolay

4)maliyet hesabı anlayana gayet acık ayrıca ben fikir sunuyorum benm yaptıgım kılıkırk yararcasına hesabı kitabı buraya yazmaktan baskada işlerrm var bnden fikir isteyn yapar istemeyen yapmaz oldu olacak parasınıda ben vereym işide zorla yaptıraym

5) kabataslak olarak:eklam yapanlar açısından
a) Üretici reklamı
b) Aracı reklamı
c) Hizmet işletmesi

Hedef Pazar açısından
d) Tüketicilere yönelik reklam
e) Aracılara yönelik reklam

Maksat açısından
f) Birincil talep yaratma maksadı güden reklam
g) Seçici talep yaratma maksadı güden reklam

4- İşlenen konu açısından
a) Doğrudan davranış yaratan reklam
b) Dolaylı davranış yaratan reklam

Mesai açısından
a) Mal reklamı
b) Kurumsal reklam

Ödeme açısından
c) Bireysel reklam
d) Ortaklaşa reklam

Coğrafi alan açısından
e) Yerel reklam
f) Ulusal reklam bu tarz reklam çeşitleri vardır bunların ayrıntısını ilgili bölümlerden mezunlar ve işlerle ugrasan arkdaşlar bilir kimi zaman maximum sayıya degilde maxmum farkındalığa ulaşmak ana amaçlarından biridir ulusal firmaların

6)bir insanın günde en az 3 kez asansöre girip çıktıgı varsayılırsa ayda enaz 90 kez bu reklama maruz kalacaklardır

Kaldıki konusmaya bile gerek yok istanbulda ve istanbulun 10 da 1 olan benm bildiğim bi kaç şehrinde(eskişehir, mersin)en azndan 2 senelik gecmişi olan tek işleri asnsör reklamcılığı olan firmalr var. Herkesn bakış açısı kimisi dısardan aval aval bakar kimisi işi yapar, dilden dile dolanan bi hikaye vardır belki yalan belki doğru:
Dunyaca unlu bir Italyan ayakkabi firmasi, mallarina pazar bulmalari icin iki pazarlama uzmanini Afrikaya gonderdi. Bir kac gun sonra uzmanlardan birinden soyle bir telgraf geldi:
– Burada satis imk#1074;nsiz. cunku herkes ciplak ayakla geziyor...
Diger pazarlama uzmani ise su telgrafi cekmisti:
– Burada herkes ciplak ayakla gezdigi icin milyonlarca ayakkabi pazarlayabiliriz.................

Arkadaşım,

Emin ol internetten araştırmıyorum..Senin o bahsettiğin çok büyük firmalardan birinde benim 1.derece yakınım Üst düzey yönetici..Benzer konularda birçok girişim onlara geliyor..

Çık bakalım pazara,bir tane adam bulabilecekmisin cebinden para alabileceğin..Bu yapan firmaların birde isimlerini öğrensek..Hangi sitede yapıyorlar gidip görsek??

Sen aynı kişi ayda 90 kez gorecek dıyemı pazarlayacaksın urunu???Gıdıp bır sor ıstersen o dev elektronık ekranlara reklam vermek ıstıyorum dıye ne anlatacaklar sana..

Bu elektronık cercevenın kaca maal olacagını,ne kadar kurulum ucretı gıdecegını,bakım malıyetı elektırık gıderı,hızmet servıs gıderı ne kadar tutuyor hesapladınmı??Ayda kac tanesıne zarar verılecek dusundunmu?Bundan bahsedıyorum,yoksa reklamcılıgın gecmısını sormuyorum sana.

Millete yardımcı olmaya calısıyoruz dıyorsun,bızde mıllete yardımcı olmaya calısıyoruz tıpkı senın gıbı..

bende sanaa bır kıssadan hısse vereyım..Cola bfırması arap ulkelerınden bırının pazarına gırmek ıstıyor..reklam ıcın bır resım hazırlanıyor.adam cansız cansız yururken kolayı ıcıp canlanıyor..Arapca yazıların ters okundugunu unuttukları ıcın,araplar ıctıkden sonra cansızlasacaklarını öleceklerını dusunuyor ve malum yanı sonu..

... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye40 yazı
ÜNİTER MEDYA DİYE BİR FİRMA İSTANBULUN GENELİNDE SİTELERDE BU ÇALIŞMAYI PANO ŞEKLİNDE YAPIYOR HATTA İŞİN İÇİNDE FATURA ÖDEME MERKEZLERİNİN REKLAM İŞİ DE VAR 05416258225 DAHA DETAYLI BİLGİ İÇİN TELEFONDAN ULAŞABİLİRSİNİZ.
TÜCCAR

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ylaç Sektörü
Üye305 yazı

hakanfinans yukarıda 50 kez yazdım mersin( www.xlargecreative.com) gibi bir şehirde adam yapmş vede para kazanıyor istanbuldan örnek vereck olursak, derya denizde senin para kazanamaman ya yeteneksizlik ya iletişim eksikliği yada şanssızlıktandır. istanbuldan örnekmi istiyosun lift medyayı ara sor nerelerde var hee yukarıdaki arkdaşmda yazmış bak birileri daha yapıyomuş. benm bildiklerm bunlar gerisini siz buln

:)) heralde ayda 90 kişi göreck diye pazarlanmıycak suraya dikkatli bakarsan ürün, hizmet nasl pazarlanır anlarsın ayda bilemem kaç bin gösterim yazıyo www.xlargecreative.com şimdi ayrıntılı anlatamycam burada

elektroniklerin kaç tanesi ne kadara mal olur cok ayrıntıya girmeden yukarıda net rakamlar verdim oldu bide gideym nerelrle anlaştım falan hepsini buraya aktarayım olurmu öle şey, sen gidersin 100 e anlaşırsın tanıdık bi elektronikçidir iyi bi tedarkçidir ben giderm sıradan birine 250 ye anlaşırım bu tamamen cevryle vede araştrmayla alakalı, gidipte 1000 apartmanla başlamıycagına göre ufak bi sermayeyle yukarıda 50 kez yazdm yine yazıyorum 100 aptmanla anlaşırsın yada 50 tanesıyle baslarsın para kazandkça artırısn, böylece operasyonel masrafların azalır, bizm milyon doalrlarımız yok, şimdi diyceksn e 50 tane apartman olursa kim reklam verir, verir arkadaşm ali ağaoğlunun dediği gibi, biz burda boşa konusrken elalem yapmışş vede yapmaya devam ediıyor benm, illaki birleri çıkar.

ayrıca sen harbiden inanıyomusn cola hikayene cok merak edıyorum, cola gibi bir dünya devi böyle bi hata yapabilrmi, seninkine benzer cok hikaye var kola hakkında :))

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye305 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - onurkoniks
Valla benim amacım espri yapmaktı sadece.
"İstanbul'da yapılmıyor" demene rağmen, yapanların olduğunu sonradan öğrensek ne olur, öğrenmesek ne olur.. Pazarda daha bir sürü yer olduktan sonra önemi yok.
Ben espri yaptım ama sen bi anda "anla**** okursan vs.." gibisinden yazınca, ben de mesajlarını hatırlattım.
Çelişkili bir iki mesaj benim için önemli değil, alt tarafı şaka vesilesidir.
Neyse konu dağılmasın.
Senin bu fikirden vazgeçme sebebin, Lift midir?
İstanbul yazıyor yerleşimde çünkü? Değildir diye tahmin ediyorum çünkü Lift nereye kadar yetişebilir ki, pazar derya deniz?

onur eywallah kardeşim hepimz birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz, ben niye bıraktım anne baba öğretmen bi ailenin çocuguym askerlkten yeni geldm ve ailem bi cafe acıyo hatta forumdada paylaştım okul karsısına acılack mekan yardımcı olurmusunz diye saolsunlar cok destek verdi koniks üyeleri hem onunla ugrasmaya daldım hemde başka bi fikir var kafamda bi internet projesi onun yazılımıyla ugrasıyoruz o bitince onu denıycem bu aradada baska işlerimde var experlik yapıyorum vakit bulamadım

Üye450 yazı
ttr9111,

Yaa hocam allah aşkına yanlış anlama..Sana Bir gıcığım olma ihtimali varmı..Ancak sektörün içerisinden edindiğim duyduğum bilgiler doğrultusunda konuşuyorum.Yakından tanıyorum.Dediğim gibi aynı proje ve benzeri birçok proje deneniyor,hergün tonla kişi şuişi, bu işi yapalım diye dolaşıyor.

Hala maliyet hesabı yapmamışsın,tabiki işin asıl önemli kısmı ne kadar yatırım yapacağın.Sen diyorsunki 50 apartmanla başla.Bir yatırımın yapıalbilirliği ile ilgili yapman gereken ilk iş,ne kadar harcayacaksın ve öncelikle harcadığını ne kadar sürede geri toplayacaksın?Bu süreçde ne kadar işçilik ve genel giderin,diğer yönetim giderin vs olacak???Sen tutmuşsun 20 apartmanla başlayacaksın 50 aparmanla baslayacaksın diyorsun,bu işteki çarkı,işçiliği döndürmek için minimum kaç apartmanla pazarlamaya başlaman gerektiğini bir hesapla bence?Nitelikli niteliksiz işgücün ne kadar olacak,Araç vb teçhisatın ne olacak??Bunların aylık gideri ne olacak?Pazarlama giderin ne olacak?En büyük yanlışı zaten burada yapıyorsun 20-30 la başlarsın 50 le başlarsınla..Ticarete sen şu kafeyi açarda başlarsan anlayacaksın nedemek istediğimi??Yada prpfosyonel bir yardım al fizibilite ile ilgili..

Cola hikayem tabiki gerçek bir örnek değil.Bu bir katıldığım eğitimde pazarlama ile ilgili verilmiş bir örnek.Anlattığı şey gayet açık.

Bu firmalar açılıyor ancak rekabet edemiyor.Bunu söylemeye çalışıyorum.Bence takip et adresini verdiğin firmayaıda.Adamın para kazandığını nereden biliyorsun yahu?

Söylediğim gibi açık havanın neredeyse ulusal bir kaç firmanın tekeline düşmesi dolayısı ile,ajansların % 90 nı işsiz.Ajan çalışanlarıda,birçok ajansda aynı rakamları kazanırım hayali ile hababam böyle fikirler üretip duruyorlar.yukarıdada yazdıgım gıbı.İçlerinde ciddi sermayelerle girişenlerde var bu işlere,ancak net bir başarı edinmiş adam yok,otobus gıydırme ısı harıcınde...Senin bu ilk keşfettim gibi düşündüğün işle ilgili o büyük firmalara,büyük ajanslara sor bakalım kaç tane adam gidiyor hergün..

... ... ...

Üye305 yazı
hakan kardeşm cok saolaısın biliyorum herkez iyiniyetıyle en iyisni yapabilme adına tartısıyoruz.

aslen mersinli oldugm içn bu firmayı kurup, reklam veren arkadaşm bilenoto.com.tr o anlattı ordan biliyorum para kazandıklarını.

şimdi ben ingilzce işletme üstüne 2 yılk bankacılk sgorta okumş vede tcarete çalışan olarak lise1 de faal olarakda ünivertse 1 de başladıgm içn fizibilete anlamnda büyük bi tecrübem var yalnz işler o milyarlar verp danşmannlk firmalarnda fizibilite hazırlanmasındaki kadarr iyimser yada kötümser olabiliyor yani işe biyerlerden başlamak azda olsa sürüne sürüne gelmek lazm ben ne kadar hesap yapsamda, maliyet adına daha pahalı kmi zamanda cok daha ucuza getirbldiğim alet,edevat, ürün, hizmet vs. oldugunu gördüm onun içn diyorum bunları yoksa araba işçilik (ki en önemlisiburası 2li ilişkiler cok önemli) bnde hesaplıyorum ama birazda sağduyuyla hareket etmek lazm, teşekkürler

Üye450 yazı
trr911,

Yaptığın hesaplar ingilizce işletme mezunu birinin yapacağı hesaplar değil,yakışmıyor yani..Ben prosofosyonel olarak bu işleri yapan,o milyarları alan firmalarla iş ortaklığı olan biriyim.Senden tabiki profosyonel bır analiz yapmanı beklemiyorum.Ancak,ingilizce işletme okuyan birinin amatör de olsa üstün körüde olsa yapacağı bir hesaplama,bir iş modeli değil yaptığın hesaplamalar..

Tabiki hiçbir zaman yapılan hesaplamalar %100 tutmaz..Senin anlattığın işle ilgili olarak ben kafamda da kısmen rakamlar çıkarabiliyorum.Ki bu forumdaki birçok kişide senin kazandığın eğitim şartlarına sahip olmasada bunları az çok yapabiliyor..

Sen eğer sürüne sürüne biryerlere gelmek durumunda bir işe atılıyorsan,o araştırmayı yapıp kuruş hesabına inmiş olman gerekir.Kaldıki üstün körüde olsa böyle bir girişimde bulunsan,10 apartmanla 20 apartmanla işe başlama önerisinde bulunmazsın.

Yabancılar kriz testi yaparlar.Kriz testini geçemeyen hiçbir işletmeye ne ortak olur,nede finansman sağlarlar.Senin yapacağın işde çalıştıracağın iş kolu riskine göre,bir elemanına elektrik çarpsa altından kalkılamayacak tazminatlar yükümlülüğüne girersin.Profosyoneller bu duruma kadar inceler hemde ön incelemede..Riskler satırında mutlaka kötü senaryoda olması gereken şeylerden biridir.Bu durumdan kurtaracak yeterlilikte değilsen,belki ömrün boyunca başına gelmeyecek bu iş dolayısı ile yatırım yapmaz kimse sana..

Sen yatırım maliyetinden bahsediyorsun.Bu senin bugünki internet dünyasında en kolay ulaşabileceğin kısmı..sen bu rakamlara ulaşabilmek adına rastgele bir firmaya arasan,yada internetten kurulum dahil olarak fiyat alsan yatırım maliyetin çıkacak..İllaki onun daha altında bir fiyatla yaptıracaksın işini,buda sana bir kıvraklık sağlar iyi bir durum.Sen maliyet hesabı yapmamışsından halen işin bu kısmını anlıyorsun...Tutki yerde 200 bin tl buldun butun paranı bu kısmına yatırdın ısın..Cebinden çıkan sıfır..

Teknik kadro,sekreterya,pazarlama,yönetim..Kaç kişi çalıştıracaksın???Kiran ne kadar olacak..Pazarlama,hizmet,bakım vs.vs.. giderin ne kadar olacak..Bunları hesaplamak çok zor olmasa gerek..Ki ingilizce işletme okumuş birinin bunu çok rahat bir şekilde zaten düşünüyor olması lazım..Bunlarında bir hesaplamasını yap bakalım??

Sonrasında senaryo olarak,yaptığın yatırımın 100 doluluktan başla**** % 50 %25 olarak varyasyonlarını yap bakalım ne kadar gelirin olacak??

Sonrasında zaten sektörde bu işte batak riskinin ne kadar olduğunu,paranın ne kadar vadede müşteriden alındığını piyasadan bir kokla..Belli bir süre iş yapamayabilirsin,yapamayacağını düşünebilirsin ki düşünmen lazım buna göre ne kadar bir süreyi yatırım maliyetine giydireceksin?3 ay iş yapamadın..5 ay iş yapamadın..1 yıl??

Zaten işin asıl bu kısmını Allah biliyor..Kişi kendi yetenekleri dahilinde değerlendirecek bunları..Ama en azından dersinki şu kadarla başlar,bu kadar sürede şukadara ulaşmayı hedeflerim..

Ancak,birde alnının çatında duran şeyler var..Bunuda yapmak çok zor değil.Ne kadar para lazım işi kurmak için,ne kadar aylık gider bekliyorsun..İyi senaryoda kötü senaryoda kaç para lazım ne kadar zaman lazım??Senin 10 apartmanın -20 apartmanın hatta belki 100 apartmanın aylık masrafını karşılayacakmıki bakalım 1000 apartmana koşacaksın????

Ticaret sanayi odasından açılıp kapatılan şirket sayısına bakabilirsin.Bunların %70 1-3 yıl aralığında,%10 u 3-5 yıl aralığında,%10uda 0-6 ay aralığında işletmelerdir.% 70 inin En büyük yanlışıda evet bir gider hesaplarlar,gelirde hesaplarlar kafalarında..Bunların 2 sini % 100 tuttursalarda ne kadar zamanda bu geliri elde edeceklerini hesaba katmaz,dayanma güçleri olmadığı içinde malesefki,istedikleri rakamlara ulaşsalarda,o süreçde hesaplamadıkları zaman aralığındaki kayıp yüzünden yok olurlar..Ben bunu çokda hor görmüyorum..Risk alabilme aralığına bakar derim..Ancak şu 0-6 ay aralığında olanlar,işin başında, işe ne kadar bir sermaye gerektiği ile ne kadar bir rakamla döneceğini hesaplamayanlardır.Bunuda işletme mezunuyum diyen birinin yapmaması gerekir.Hiç yoktan bilenotoya sor kaç kişi çalışıyor..

Sen yatırım maliyetini,aylık işletme giderlerini,kısmi olarak hesaplasan,sana ne kadar sayıda apartmanla işe başlaman gerektiğini anlasan iyi kötü bir senaryo olacak elinde ve zaten hiç konuşmayacağız.Sen en önemli kısmını atlıyorsun..

Niyetim rencide etmek değil,broşür fiyatlarından haberin varmı diyorsun.. ben 5000 adet çift yönlü a4 broşürü 400 tl ye bastırıyorum.Pazarlık yapalım diyorum arkadaş para dosttan kazanılır diye yapmıyor.Düşünki bir firma 10 000 adet bastırıyor..5000/32 daireli ya senin apartmanların = 156 apartmana asgari ücretle bir kişi dağıtabilir..herhalde çok fazla bir zamanda almaz..Bu nedenle birçok market,fast food vs. gıda firması broşürü tercih ediyor billboard a bile girmiyor.Birçok ajans da bu sebbele batıyor..Yani çok büyük firmalar haricinde reklamcılık sektörü ,orta yatırımcı için bile riskli bir grupta yer alıyor..
... ... ...

Üye305 yazı
şimdi senn yaptıgn analizlerin 10 katını yapan biriyle konusuyosun ama ben her zaman insanların fikirlerini önemserim asla şunu demem sen kimsinki bana akıl verıyosun bn kaç üni bitridm kaç tane şirketm var, asla herkesin fikrine saygı duymak lazm,ben experim gayrimenkul experi (bankalarla çalışıyoruz ve insanların teminat göstererek aldığı krediler bizm yaptığımız expertiz raporundan geciyor bddk ve spk tarafından her yaptıgımz rapor incelenıyor herhangi bi hatada direk experlik belgemz ve şirketimiz yanıyo) ama unuttugn bi nokta varr ben buraya bi fikir attım vede yuvarlak olrak ben bu işe başlarkenki rakamlarımı vede mrsndeki firmanın aynen rakamlarrnı iletttim, sonucta ben danışmanlık firması değilimki gidipte bi yatırımcıya bu işin maliyeti ıvırı zıvırı, swot analizi bilmem ne yapayım, benm amacım böle bi fikir düşünenlere kabataslak yardımcı olmak, sen tutmuş bana maliyet hesabı nasıl yapılır onu anlatıyosun kaldıki ben 2 üniverste bitirp(sadece ing. işlt deil 2 ylk bankacılk ve sigortaclk) bu piyasada 0dan türkiye şartlarında elle tutuluacak bi para kazanmş bi adamım, cok cok ayrıntılı hesaplar cıkarabilrim ama bnm baska işlermde var şimdi yapmıycagm bi iş için, vazgectiğim bi iş için ben daha fazla emek harcayamam ben fikri attım ortaya isteyen yapar isteyen yapmaz ama sen sanmaki bu işe girenler bu kadar detaylı hesaplama yapıyo senin düşndklernın yarısnı bile hesaplamadaan işe girmiş kişiler sonucta bu cok büyük inanılmaz bi iş değil bizim koniksede milyon doalrlık yabancı bi yatırımcı da yok, broşür fiyatlarına gelince bu bi alternatif mecra ona bakarsan araç giydirme antalyada süper işliyo adanada bu işi beceremıyo yani o mecraya pek sıcak bakmıyo adana insanı, bu ilden ile verdiğin fiyata göre değişir hiç bi şekilde coca cola bile %100 oranlarında ürün satamaz ben oraya kabataslak bi hesap yaptım sen onu cok pro. bişey sanmşsın onuda şöle düşünmüştüm cok cüzi bi fiyata senelik anlaşmalarla altından kalkabilrm diye herneyse durum bundan ibaret bu arada hakan üstad fikirlerin gercekten güzel bursada oturuyosun sanırım, türkiye capında bi proje yapıyoruz ortaklarla bursada aktif, girişimci üni öğrencisi olablr yada öğlen işinden cıkıpta extra iş yapmak isteyen, sermaye koymadan sadece iletişim kurarak para kazanmak isteyen birilerinie ihtiyacım var, kesinlikle pazarlama işi değil sadece mekanlarla konusp anlaşaacak vede ay sonunda bize kazandırdıgı paranın direk %50 si cebine kalack bir iş, ayrıntılı görüşelm

Yeni Üye47 yazı
öncelikle konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim bi fikrini paylaşmış bencede güzel yapılabilirliği yüksek bi iş bence girişimi yapacak olanın az çok bilgi birikimi ve sermeyesi olmalı sıfır bilgi birikim sermeyeyle olmaz saten yorumcu arkadaşlarda baya bi yardımları olacağı muhakak.
fikri çok tuttum güzel bi fikir umarım yapmak istiyenlere faydalı olur.ayrıca türk insanının bi özeliği bi işi yapacaksan biraz gözü kara olacaksın çekimser yaklaştığın veya bilmediğin işi asla denemeyeceksin bile ama inandığın işide koparacaksın.
kendi halinde sıfırı tüketmiş eski bi esnafım bildiğim işle alakalı bi şirkette emekliliğimi bekliyom inanın bu yazıyı baştan sona okudum içim içimi yiyo yapılabilirliği bence yüksek ve ufku açık büyüme potansiyeli çok tabiki büyüme safhası hakan finansın bahsettiği kriterleri uygula**** olacaktır. kimse tepeden inme değildir aşama aşama neden olmasın girişim yapmak istiyenlere şimdiden başırılar diliyorum arkadaşlarada paylaşım ve yorumlarınada teşekkür ediyorum.ülkemde böyle kabiliyetli düşünen genç neslin olması ise bana biraz olsun teselli veriyo
sayglr
cederetex

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye9 yazı
Bu işi bikaç ay önce öğrendim ve açıkçası ilgi çekici buldum.evet bazı şehirlerde bu hayata geçirildi,neden bir yenisi daha eklenmesin.ama arkadaşlarında belirttiği gibi hesaplamaların çok iyi yapılması şart.abd de ağlayıcılar kiralanabiliyormuş ülkemizdede mezar bakıcılığı diye bir işletme kuruldu diye biliyorum.bu iş neden yürümesinki?
mtn

Yerleşim Türkiye / ADANAMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye14 yazı
öncelikle merhaba
yazıyı başından itibaren ilgiyle okudum,siteye arada giriyodum ama açıkcası şimdiye kadar üye olma gereği hiç duymamıştım,bu fikri paylaştıgınız için gerçekten teşekkürler,düşünceler çok güzel paylaşılmış her işte olduğu gibi bundada bazı aksaklıklar olur bencede,ama benim görüşüm bunlar işin önünü kapıyacak şeyler değil.şuan yaptığım işe başlarken çevremdekilerin olumsuz görüşlerini iyikide fazla ciddiye almamısım diyorum,kaybedilecek cok fazla birşey yoksa bence kafamıza yatan her şey denemeye biraz kovalamaya değer.bu konuyu okudugumdada açıkcası bazı şeyler geldi aklıma,ankarada bulunuyorum şuan ve gerçekten pazar derya deniz.ulusal firmalar olmasada küçük işletmeler , kuaförüydü marketiydi cafesiydi vb. bir çok işletmeye ulaşılabilir fiyatlar uygun tutulursa.bana göre bu noktada önemli olan bu fikri pazarlıyacak yeteneğe sahip olmak,eğer bu varsa bence müşteri çok.konuyla ilgili fikir almak istediğim bi şey var.bu reklam ekranlarını asansörün direk içine koymaktansa asansörün dışına apartmanın giriş katında uygun biyere uygulamak nasıl olur?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Saty? / Pazarlama
Üye305 yazı
hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim umarım işlerinz yolunda gider...

fatih0616, evet dedğinde mantıklı asansör içini düşünmeyen site sahiplerine dediğin alanlar alternatif sunulabilir yada direk bu tarz yerlerde olablir.

onun dışında aklma yeni geldi bu işle uğraşırken düşünmüştüm. Ayarladığınız apartmanları google earth programında ( bilmeyenler içn yazıyorum google da aratığınızda direk indirebileceğiniz, uydudan bulunduğunuz yeri, şehri yada dünyanın herhangi bir bölümünü (http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/screenshot.php?lid=1621) kuşbakışı görebileceğiniz ÜCRETSİZ program) apartman apartman ismini yazarak, yani nasıl atıyorum mahallenzdeki apartmanı aarladınzı ismi yeşil apartmanı olsun, bunu direk bu programda işaretleyip yeşil apt. ismiyle kaydedebilrisinz, böylece hem hangi bölgede nerelrde kaç tane apartmanınız var apartmanda yetkili kişi kim, kaç daire var vesaire bilgleri girerek bilgisayarınızda depoalayaabilrisnz. Ne işime yarar derseniz müşteri portföyünüzü görmüş olursunz aradığınız apartmana isme cok daha kolay ulaşabilirsinz yani birçok şeye yararı olur düşüncesindeyim.

ayrıca pazarlama yaparken şuda düşünülebilir, mesela paket paket apartmanlar yaparsınz, mesela şu paketteki 20 apartmanlarda elit insanların yaşadığı daire fiyatının 300.000 tlden başladığı apartmanlardır, atıyorum aklıma gelen buralara kuyumculardan, sinema salonlarından, maddi durumu iyi olan insanların hoşlandıgı firmalardan reklam alabilrsiniz, yada öğrencileirn bol oldugu semtlerde paket servis yapan restoranlardan vs.. çeşitlendirilebilr....

Üye450 yazı
co
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ttr911
şimdi senn yaptıgn analizlerin 10 katını yapan biriyle konusuyosun ama ben her zaman insanların fikirlerini önemserim asla şunu demem sen kimsinki bana akıl verıyosun bn kaç üni bitridm kaç tane şirketm var, asla herkesin fikrine saygı duymak lazm,ben experim gayrimenkul experi (bankalarla çalışıyoruz ve insanların teminat göstererek aldığı krediler bizm yaptığımız expertiz raporundan geciyor bddk ve spk tarafından her yaptıgımz rapor incelenıyor herhangi bi hatada direk experlik belgemz ve şirketimiz yanıyo) ama unuttugn bi nokta varr ben buraya bi fikir attım vede yuvarlak olrak ben bu işe başlarkenki rakamlarımı vede mrsndeki firmanın aynen rakamlarrnı iletttim, sonucta ben danışmanlık firması değilimki gidipte bi yatırımcıya bu işin maliyeti ıvırı zıvırı, swot analizi bilmem ne yapayım, benm amacım böle bi fikir düşünenlere kabataslak yardımcı olmak, sen tutmuş bana maliyet hesabı nasıl yapılır onu anlatıyosun kaldıki ben 2 üniverste bitirp(sadece ing. işlt deil 2 ylk bankacılk ve sigortaclk) bu piyasada 0dan türkiye şartlarında elle tutuluacak bi para kazanmş bi adamım, cok cok ayrıntılı hesaplar cıkarabilrim ama bnm baska işlermde var şimdi yapmıycagm bi iş için, vazgectiğim bi iş için ben daha fazla emek harcayamam ben fikri attım ortaya isteyen yapar isteyen yapmaz ama sen sanmaki bu işe girenler bu kadar detaylı hesaplama yapıyo senin düşndklernın yarısnı bile hesaplamadaan işe girmiş kişiler sonucta bu cok büyük inanılmaz bi iş değil bizim koniksede milyon doalrlık yabancı bi yatırımcı da yok, broşür fiyatlarına gelince bu bi alternatif mecra ona bakarsan araç giydirme antalyada süper işliyo adanada bu işi beceremıyo yani o mecraya pek sıcak bakmıyo adana insanı, bu ilden ile verdiğin fiyata göre değişir hiç bi şekilde coca cola bile %100 oranlarında ürün satamaz ben oraya kabataslak bi hesap yaptım sen onu cok pro. bişey sanmşsın onuda şöle düşünmüştüm cok cüzi bi fiyata senelik anlaşmalarla altından kalkabilrm diye herneyse durum bundan ibaret bu arada hakan üstad fikirlerin gercekten güzel bursada oturuyosun sanırım, türkiye capında bi proje yapıyoruz ortaklarla bursada aktif, girişimci üni öğrencisi olablr yada öğlen işinden cıkıpta extra iş yapmak isteyen, sermaye koymadan sadece iletişim kurarak para kazanmak isteyen birilerinie ihtiyacım var, kesinlikle pazarlama işi değil sadece mekanlarla konusp anlaşaacak vede ay sonunda bize kazandırdıgı paranın direk %50 si cebine kalack bir iş, ayrıntılı görüşelm

""Meraba arkadaşlar ben bu işle alakalı birçok araştırma yaptım, fizibilitesini yaptım hersey tamam tam başlıycagm işe ne göreym düşündüğm şehirde biri bnden önce davranmş ve ben vazgecmek zorunda kaldım herneyse ben yapamadım umarım içinizden yapanlar olur ve iyi yerlere gelirler"

Ben artık bunun üstüne bişi diyemiyorum sayın ttr911...

Yahu her cümlende kusura kalma ama ciddi anlamda şaşırtıyorsun..

En başta spk lisansın senin başka bir iş yapmanı yasaklıyor,sen maşallah birçok işi yaptığını söylüyorsun.
bbdk adı üstünde bankacılık denetleme kurumu,bankaları denetliyor ama spk dediğin gibi yakalarsa bu girişimci ruhunu affetmez.

Senin yaptığın işi çok çok iyi biliyorum.Birçok expertiz ile çalışıyorum,hatta birçoğunada destek veriyorum.Spk lisansına sahip bir adamın yapacağı hesapları yapmıyor,yapacağı işler peşinde koşmuyorsun.

Birçok fikre sagylı oldugun için açık açık yazıyorum.Bende uyandırdıgın imaj,liseden yeni mezun olmuş,internette geyik çeviren 18-20 yaşında bir adamsın..

aşık atmak gibi olmaması için ben sana backraundumla ilgili birşeyler yazmıyorum.Haa istersen o konudada bilgi veririrm sana..

Senin ince hesap dediğin şey spk lisansına sahip bir adamın 10 dk sını almayacak bir iş..

Bence bu forumda daha ciddi şeyler konuşulmalı...Spk lisansına sahip bilmem kaç tane üniversite bitirdim diyen bir adam daha fazla katmadeğer sağlamalı..Ya herkes oldugu gibi görünmeli yada göründüğü gibi olmalı..

Ben zaten burada boş vaktimi geçirmeye geliyorum.Ama sen çok daha farklı bir şekilde değerlendirerek kendini geliştirebilirsin,site sakinlerinede daha faydalı olabilirsin.
... ... ...

Üye305 yazı
senin fikrin zikrin benm potansiyelimi anlamana yetmez aşk atmaya gelince yazma zaten gerek yk backraund uda çok güzel yazmşsn altı üstü bi bankacısınki spk lisansınıda biliysun maşallah çalştıgn experlerde vardır da iş yapmanı yasaklıyo demişsin (liseden yeni mezun bi çocuk experlik hakkında bu kadar bilgiye sahip olabr dogru söyluyosun asıl cocuk olan sensin)eee arkadaşm spk lisansına sahip olabilmek için sene içnde 3 kere olan sınavlara giriyosun tamamı baştan anlataym bnm gibi ardından önceden 2 artk 3 sene olan bir değerleme şirketinde staj yapıyosun, bu arada değerleme şirketi kuzenimin ben orda stajyer olarak görülüyorum vede o yaptıgm bardakta mısır işi içinde stajyer olmamn o işi yapmamda herhangi bir engeli olmadıgını zaten (üniverste yıllarında o işi yapmaya basladıgımı ardandan experliğe baslarken böle bi engel cıksada paraa kazandıgım yeri bi şeklde yasak olsa bile baskası üstünden devam ettrebilecegimi düşünebilemk lazm) mali müşavir tandıklarn varsa sorablrsn bazen bankacılar bile bu konularda yetkin olmayabliyor neyse ardından bu aralar yeni bir iş içn ugrasıyorum dedim ya onun içnde limited şirket kuruyorum bak senin gibi düz mantık düşünrsen spk lisanısaa sahp birinin böle bi iş yapması imkansız dimi :D yanlız vekalet vererek cokda güzel şirket ortagı olabıyosn ayrıca bn hiç experlik yapmadanda herhangi bir değerleme şirketinden aylık belli bi ücret alarak vede başka bi iş de çalışarak gecimimi sürdürebiliyorum ama öle bişey düşünmuyorum örnek olsun diye açklyorum o nasl olackdersen sen bankacısın bu piyasaları bilmezsn normalde bu tarz seyler yasakdır ama kitabna uydurabiliysun şu anda serbest muhasebeci olupda(aslnda serbes muh. kalmadı yasaklandı arrtk herkes mali müşavir)ama herhangi mali müşavirin ismi altında çalşabilmek gibi ,bddk yı falan bana anlatma istersen rencide olablrsın bddk yüzünden gecemiz gündüzümüz yok zaten A.Ş. lerde 5+1 (1 kısmı bddk denetcisi aynı zamanda spk lisanslı denetci oluyo ) sen sadece konusup iş yapmayanlardan millete akıl veren tiplerdensin belliki, ben burda boş vaktim degerlendrmeye gelıyorum demişsin, yok bizde zaten işimizi gücümüzü bıraktık buralarda bu siteyle ugrasıyoruz cocukca yorumlar yapıyosun. Ne işlerrle ugrastım söleyimmi kısaca: lisede mersinavm.com siteye reklam almak içn kapı kapı dolaştım tüm mersini kaç kişi dolaşr resmen hayal satıyosun
doydum.com yemeksepeti.com u bilen bilir istanbul eskişehir ve mersinde bu sistemi kurdum daha sonra ortaklarla anşamadk ayrıldık ama sistemi işler hale getirdik inanmayanlar google a doydum.com yazblrler bu iş içinde kapı kapı dolaştık resmen
termokap köpük bardak ve çubuk çay bunun satışı otobüs firmaları kantinler değişik bi iş isteyenler bakabilir olmadı fiyat pahalı geldi bıraktım
bode şekerleme: karanfilin şeker hali firmalar için logolu 50-100 kilo basklı şeker 3 tane agzına attnmı 2 saate kadar promil göstermıyo
vb...... daha yazmadığım bi sürü iş biz oturdugumuz yerden bu iş şöle olur böyle olur diye ahkam kesenlerden deiliz direk olayın içindeyiz zorluklarıda brçok kişiden daha iyi biliriz bana hala maliyet hesabı dıyosun cnkü söyliycek bişeyn kalmadı cocuk gibi tutrumşn bi maliyet hesabı madem cok hakimsin konuya 10 dakkanı almıyacak bi hesap demişsn bu işten ne kadar anlayabildiğin bu cümlende saklı zaten dahada cevap yazmıycam burada insanlara köstek değil destek olmak lazm nokta.

Üye450 yazı
ttr911,

Öncelikle yazdıklarımı çok dikkatli okumanı rica ediyorum.Anlayamıyormusun,yoksa işine geldiği gibi mi yorumluyorsun..Şayet anlayamıyorsan anlatmak konusunda yazmaya devam edebilirim.

Yahu arkadaş,sen şu yazdıklarının sana ne gibi yükümlülükler,başına ne gibi dertler açabileceğinin farkındamısın.Spk lisansına sahip olman durumunda yada olmaman durumunda??

Şimdi senin şu yukarıda yaptığın itiraflara bakıp benim senin ciddiyetine inanmam gibi bir durum söz konusu olabilirmi?Yahu bırak onu bunu üniversite mezunu bir adamın kırabileceği bir potmu bu?Spk lisansı sahibi bir adam cezalarını bile bile bırak farklı bir iş yapmaya cesaret etmeyi,yapsada burada böyle birşey yazarmı?

Sence ben senin şu yazını alıp linkle beraber spk ya bir mail atsam ne olur?Öte yandanda hiç bu sitenin polis tarafından takip edilebileceği aklına geliyormu?Zorla başına bela açacaksın???Hayır o değil,yüksek ihtimalle senin kuzenin falan var spk lisansı sahibi onunda başını belaya sokacaksın gerçekten orada stajer falansan,çünkü artık liseden mezun olmadığınıda düşünüyorum..

Beğenmediğin,altı üstü dediğin hemen her bankacı spk dan lisans sahibi zaten!!!Bence hayatında hedeflerın spk lısansı almak kadar kucuk kalmasın..Sahip olduğun belgeye sahıp olmus olsan bıleceksınkı,bır belge sahıbı senın yaptıgın seyı yapıyor olsa bıldırmekle yukumlusun.

Benden sana bir abi ,yada arkadaş,yada kardes(herneyse), tavsiyesi,şu yaptığın şeyi yapma.Yapmaya devam etmen durumunda sıkıntılı olacak senin için..Egolarından kurtulup mantığınla hareket edersen bunu sende görebilirsin..Durduk yere keyfini kaçırma!

... ... ...

Üye305 yazı
ya arkdaşm olayı iyice kişiselleştirdin spk lisansına gelince bankacısın mecburen alcaksın o lisansı ayrıca bizm lisansı her babayiğit alamaz sınav zor alsada kolay kolay iş yapamaz piyasa kurtlar sofrası, zaten o sınavı gecmeden stajyer olamıyosun ayrıca benm yaptığım işlerin hiçbirinde usülsüzlük yok zaten devlete belgeyle basvuruyosun bu konuda bi yanlşlk yaptıgını bilsen bile bile lades olmazsın heralde neyse daha fazla konusmak istemıyorum konuyu iyice saptırdın

Üye310 yazı
Uzun vadede HakanFinans haklı çıktı gibi gözüküyor.
Artık www.xlargecreative.com'a girilmiyor. Sanırım tutmadı iş.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye305 yazı
tam tersi çok tuttu bızzat ben bıle reklam verdm gecen ay

http://www.youtube.com/watch?v=9NnqMBRinYs
http://www.mersinistikbal.net/guncel/9055-asansorde-reklam-gormek-iyidir-.html

internet sitelerinde sunucu dns degıstryolar ve fırma ısmını degısıyolar bu aralar mersınden ılgılenenler ıcın 3243277447

Yeni Üye10 yazı
Bu mecranın çok para kazandıracağını zannetmiyorum. Toplu taşıma araçlarının(minibüs, dolmuş, otobüs) içine de ekran kurup reklam döndürmeye başlamışlar. Bunun da çok ileriye gitmeyeceğini düşünüyorum. Hakan finans iş fikrine çok mantıklı ve olması gerektiği gibi yaklaşmış, yol göstermiş. Bilinçli değerlendirmesinden dolayı kendisini tebrik ederim.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Tekstil
Üye305 yazı
atı alan uskudarı gectı bu fırma su anda 6 sehırde bu ısı yapıyo demekkı neymıs az laf cok ıs NOKTA

Üye305 yazı
xlrgcreatve fırması turkıye capnda buyutuyo işi arkdaslar Türkiye Telif hakkınıda almıslar zamanında ıs bılmez anca yorum yapan arkadaslara kapak olsun, hatta ıstanbuldada bırcok forma luks sıteler ve plazalarda bırcok ıs yapmaya başlamıslar demekkı neymıs yazımı 2010 da yazmıstım adamlar durmamıs calısmıs sabretmıs eeeeee ne demişler iş bilenin kılıç kuşananın ;))

Yeni Üye33 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ttr911
xlrgcreatve fırması turkıye capnda buyutuyo işi arkdaslar Türkiye Telif hakkınıda almıslar zamanında ıs bılmez anca yorum yapan arkadaslara kapak olsun, hatta ıstanbuldada bırcok forma luks sıteler ve plazalarda bırcok ıs yapmaya başlamıslar demekkı neymıs yazımı 2010 da yazmıstım adamlar durmamıs calısmıs sabretmıs eeeeee ne demişler iş bilenin kılıç kuşananın ;))

Sen yapsaydın sen niye yapmadın ? Bir sürü paran olurdu.

Şimdi ne yapıyorsun.

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye130 yazı
cok kaliteli bir paylasım olmus.. sadece biraz konu sapmıs ama olsun.. genel olarak fikir güzel ama anlasılan dereden cok sular akmıs ve millet testisini doldurmus..
Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Üye305 yazı
ben o dönem düşünürken bulundugum şehırde benden once bırılerı dusunmus fızıbıletısnı yapmıs ustune bırde sıtelerle anlaşmış kucuk lcd ekranları bıle koydurmuslardı eee halıyle bende gıdıp 2. ekranı koyduramam bırde ne ıs yaparsanz yapn bence sadece ona odaklanmak lazm dıger ıslerım dururken ona tam zamanlı vakıt ayıramayacktım neyse allah çalışan didinen herkesın yolunu acık etsın...

Yeni Üye9 yazı
Bilgi paylaştıkça çoğalır,olumlu eleştrilerde olumsuz eleştrilerde fikirlerin olgunlaşmasına katkı sağlar..o yüzden bu fikre saygı duyuyorum,tabiiki her işin riskleri vardır,hiç bir işin garantisi yoktur,her işte olduğu gibi bu iştede çok iyi bir araştırma yaparak,ilk önce bir girişimin nasıl yapılması nelere dikkat edilmesi gerektiğini öğrenerek,sonrada yapılacak iş ile ilgili gerekli teknik bilgi birikimine sahip olarak eyleme geçmektir bana göre..zaten başarılı bir girişimci dünde kalanları toplayan değil gelecektekilere erişip toplamaya çalışan olmalıdır buda benim düşüncem :)

Albert Einstein :
"Aslında herkes dahidir.Ama siz kalkıp bir balığı, ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız, tüm hayatını *** olduğuna inanarak geçirir."

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Tekstil
Üye161 yazı
varmı asansör reklamcılığı hakkında yeni fikirler?

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Esnaf
Üye187 yazı
Merhabalar ttr911 arkadaşıma bu güzel paylaşımları için teşekkür ediyorum..
Benim aklımda üç büyük soru işareti var. Bunları aydınlatabilirseniz çok memnun olurum..
Bunlardan birincisi ve de belki en önemlisi bu elektronik resim çerçevesinin güvenliğinin nasıl sağlanabileceği..
Çünkü bazı mahallelerde bu ürünü çok rahatlıkla çalabilirler..
Elektroniğe meraklı çocuklar kurcalayabilirler..
Etrafına metal kaplamakla bu soru işareti kalkar mı?
Bu resim çerçevesi asansör aynasına silikonla mı yapıştırlacak vs..
Gibi montaj ve güvenlik noktasında detaylı bilgi rica ediyorum.
İkincisi ise belediye vergi levhamız olmadan bize bu reklam mecrasını kurmamıza izin verir mi?
Üçüncüsü ise son olarak şu.
Bir insan asansörde dediğiz gibi zemin kattan son kata kadar gitse 3dk geçirir mi?
Yani o reklam sırası değişmezse insanlar hep ilk 15-45sn lik reklamlara muhatap olurlar
ZİHİN FUKARA OLUNCA FİKİR UKALA OLUR...

http://www.kargosubizden.com

Yerleşim Türkiye / ErzincanMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye9 yazı
Açıkçası ben 2- veya 3 ay önce bu işi yapan kişiler ile telefonda görüşmüştüm,sanırım istanbulda yatırıma başladılar, sayın "buzul" dediğiniz gibi bana söyledikleride zaten çalınma durumuna karşı gps sistemli uzaktan internet bağlantısı kurulabilen daha teknolojik cihazlar kullanacaklarmış,yani **lık olayı çok olmuş onlardada..bi süre ciddi düşünüyordum ve geri dönüş yapacaklardı ama ben bir kaç kez arayıp ilgi göstermeme rağmen,karşılık alamadığım için samimiyet bulamadığımdan ötürü bağımı kestim...neyse yani kısacası bir reklam ajansı kurulması gerek bu iş için,yasal olan yolu bu ve araştırdığım kadarı ile reklamcılık konusunda biraz tecrübeli olmak gerek ve yeni bir sistem olduğundan,reklam piyasasını falan bilmek yada iş adamı iseniz,reklamcı olan birini bu işin başına koyup kurumsallaşma yoluna gitmeniz lazım..epey engebeli gibi gözüksede doğr adımlar atılırsa yapılabilir bence ama zaman ve sabır gerek diye düşünüyorum..

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Tekstil
Üye243 yazı
fikriniz olur bir iş ancak olmamış sanırım. keşke olsaymış. birşey öğrenmek istiyorum bu ekranlar ne olarak geçiyor bu konuda yardımcı olurmusunuz.
.ET.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye343 yazı
aslinda güzel fikir.
fakat bizim millet asansörde sıçıyor.
bu fikri kanada japonya gibi daha uygar toplumlarda uygulamak lazım.

Yerleşim Tayland / BangkokMeslek Gyda