Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Az Sermaye Cok Emekle Süper Bir İş Fikri Duyurulur

Başlatanttr911Tarih23/12/2010 15:42:30Yorum98

İlk mesaj
Üye305 yazı
Meraba arkadaşlar ben bu işle alakalı birçok araştırma yaptım, fizibilitesini yaptım hersey tamam tam başlıycagm işe ne göreym düşündüğm şehirde biri bnden önce davranmş ve ben vazgecmek zorunda kaldım herneyse ben yapamadım umarım içinizden yapanlar olur ve iyi yerlere gelirler:
İşin adı: Asansör reklamcılığı
İş Tanımı: Anlaşılan site ve apartmanlara aylık veya senelik belirli ücretler karşılığında asansörlerin iç cephesine reklam alınması
İş organizasyonu:1)girişimci ilk olarak elektronikçilere uğrar dijital cerceve seklindeki bir ürünün kaça mal olacagını (dijital cerceve:resim cercevesinin hafıza kartıyla calışan içine yükledginiz resimlern tv ekranı gibi durmadan slayt şeklnde geciren alet) sorar
2)ardından calnma ihtimaline karşı sanayiye gider ekranı kaplayacak demir bi aparatın kaça mal olacagını sorar anlaşır
3)İlindeki belediyelere gider bu tarz bi reklamcılığın senelik (fiyatlar m'2 ye göre deişiyor) kaç tl olacagını sorar teyit alır
4)Hesabını kitabını yaptıktan sonra işe koyulur
İş Başlangıcı:1)apartmanlarla sitelerle görüşülmeye başlanır aylık bi ücret karşılığında asansörlere bu aparatın konulmasını saglar basitde olsa bi sözleşme yapar emin olunki bi cok yer havada karada atlayacaktır çünkü apartman yöneticilerin e n büyük sorunu aidat alamamaktır sonucta bu sıstemde havadan para kazanack apartman
2) belirli portföye, sayıya ulaştıgında kişi bu seferde reklam alabilecegi şirketlere yanında ekranıyla beraber sunum yaparak dolaşır aynı zamanda reklam ajanslarınada gider derki kardeşim bnm reklam alanlarıma reklam verenleri bul alsana %25 komisyon böylece hem kendi pazarlamanı yaparsın hemde distrbütörlük yapmş olursun
3)1000 apartmanlık portföye ulaştıgınızı varsayalm artk yöneticiler memnun para kazanıyo apartman en azndan elektrk parası cıkyıo bu seferde Kartınıza temizlik ve güvenlik ünvanlarınızı ekliyosunz %10 apartmanın temzlık ve güvenlk kısmını alsanız sizi ihya eder zaten

BİRAZDA rakamlarla bahsedelim cevremdeki örnekten yola cıkarsam: 180 saniyelik bir video düşünün bunun 15 saniyesinde o günkü nöbetci eczaneler 15nde hava durumu kalan 150 saniyede 15 tane firmanın 10 ar sanıyelk reklamı: 5 apartmanlı bir site düşünün her apartmanda 32 daire var sizn fıyatınız daire başı 50 kuruş naptı 1 apartmanda 16 tlmi 5 apartmanda 80 tl yani bir firmadan 5 apartman için aylık 80 tl aldıgınızı varsayarsak 1 ayda 80*15 firmadan 1200 tl kazanc bunun 500 tlsini (her apartmana 100tlden) verdiniz kalan 700 tl :) vergi kısmı cok cüzi bi ücret yani onuda taksitlendreblıyosunz zaten belediyelere ilan ve reklam vergisi... ekranlarınrıda tanesi 75 tl ile 150 tl arası değişiyo 100 apartman için 7500 tl yapar bnce hiçbişey tabi zaten direk 100 apartman olmaz önce 10 olur sonra 20 öle öle gidersinz

bilgilerimi sizinle paylaşmak istedim umarım deneyen olur bilgi isteyenlere burdan yardımcı olmaya devam edebiirm allah yolunuzu acık etsin...
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
98 yorum
Üye305 yazı
teşekkürler başlık pek ilgi çekici gelmedi heralde yada herseyn kolayına kaçan bizler için uzun bi metin olması okunması acısından ilgi cekmedi
işte size canlı bi örnek atı alan üküdarı gecıyo

http://www.xlargecreative.com/

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye305 yazı

yanlş anlamışsınz siiz zaten bu işi yapmak ıstıyosanız sizn bilgisayardan grafiklerlikden anlayacak bi elemanınınız hatta elemanada gerek yok basta bu işi parca bası yapıp ücret verebilecegnz bi sürü üniverste ögrencsi vb var onlara flashlar yada tasarımlar yaptrablrsınz orası kolay sunuma gelince sunum derken reklamlarmız bu seklde slayt seklnde gecıyo su kadar gösterm yapılıyo manasında ayrıca hem kendiniz iş almış olursunz hemde sizn bulamadıgnz zamanda komisyonlu bi şeklde reklam ajansları satar reklamı hemde ordan müşteri portföyünüzü artırp süreklik saglarsınz boş kalmaz reklam alanları, bilboard, raketlere gelince bunlar belediyelerden senelik veya 5 10 senelk rekla firmaları kiralar ve ardından hem kendi reklam satar hemde digerr ajanslara komısyon usulü sattırır örnek vermek gerekirse sehirışıkları firması hemen hemen türkiyenın heryernde çalşyolar

Yeni Üye36 yazı
başkası olsa bu fikrin üstüne yatardı valla helal olsun sana ....
memorx

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Y?siz
Yeni Üye20 yazı
istanbulda kim yapıyor bu işi, hangi bölgelerde bilen varmı?

Üye305 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - memorx
başkası olsa bu fikrin üstüne yatardı valla helal olsun sana ....
eywallah ne demek ben yapamıyorum bari yapan birilerine faydası olsun

bu arada istanbulda bu işi yapan yok aslnda var ama onlarn konsepti farklı oda şöyle asansör gydirme reklamı yapıyoalr gidip alşverişmerkezleri ve işhanlarıyla plazalarla anlaşıyolar belli ücrete reklam alıyolar ama buda yapılabilr yalnız bu işte biraz ilerledikten sonra yapılabilir linke bakın http://www.lift.com.tr/advertising/elevatordressing.php
buda reklam görüntüsü http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSWqgO9wI1GXYRNw7w5-zKPgYctRQ9CDYNApNPlpZCWGV7t1DrHFA

ama asıl iş böyle yapılır görmeyenler için tekrar yaynlıyorum linki benm dediğm iş fikrinin tıpatıp aynısı vede baska yerde yok inanın bana cok arastrdm
http://www.xlargecreative.com/

bu işle ilgili pazarlama reklam makina konusunda aklnza taklnalar olursa yada fikrimi çürütecek olursa burdaym hepsine cevap veebilrim alın size iş fırsatı madem girişiimci adayıyız bircogumuz...

Yeni Üye78 yazı
birşey sormak istiyorum asansöre koyduğumuz ekran sürekli çalışacakmı yoksa asansöre binildiği andamı çalışacak
BU ALEMDE 2 BUYUK VAR 1 ESES 2 70 LİK RAKI

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ö?renci
Yeni Üye1 yazı
Öncelikle Merhaba..

sn.ttr911 fikriniz güzel fakat daha önce benim bildiğim bir kaç ilde bu iş denendi.Hatta Gaziantep te bu işi yakın bir arkadaşım denedi ve başarılı olamadı.Üstelik hazır kurulu reklam ajansı ve müşteri portföyü varken.

Basit bir hesap yapmışsınız ama sorun şurda ki az sermaye değil bir çoğumuza göre.

Benim hesabıma gelelim
1-Ekranları çok ucuz seçemezsiniz.Bu hem reklam veren hemde bu reklamı okuyacak kişiler için olumsuz olacaktır.Yurtdışından direk getirdiğinizi düşünelim min.80 dolar seviyesinde alacağınız cihaz.20 dolar da yapacağınız kabin ve hafıza kartını ekleyelim.100 dolarlık bir maliyet çıkacak.100*100= 10.000 usd.

2-Pazarlama ekibiniz 2 kişi olarak hesaplayalım (eğer gerçekten bu işi ciddi yapıp sitelerde ve işyerlerinde kurumsal çalışmak istiyorsanız.)
3-Montaj arıza ve reklam değişimleri için min 1 max 2 kişi daha olmalı
4-Tabiki ileriyi düşünerek mutlaka araç olmalı (1 yada 2)
5-Ofis ve sekreter maliyetleri sizin elinizde tabiki tercih meselesi.

Kabaca düşündüklerim.Az olması işin ciddiyetini bence bozar yüksek olması maliyetle doğru orantılı.

yukarıdaki verilere dayanarak maliyet düşünelim.
Personel maliyeti 5.000 (komisyonları dahil hariç duruma göre)
Araç olacak kesinlikle bakım benzin vesaire 1500 min rakam
kira telefon elektrik vb diğer giderler min 2500 civarı

yani kabaca 10.000 aylık net bir maliyet var kaçınılmaz.Aylık 10.000 tl masraf yaptığınız bir işten 5000 civarında bir kar elde etmeniz lazım diye düşünüyorum.
Total 15.000 tl
50 tl den işyeri başına toplasanız 300 işyeri demek bu.Yukarıda hesaplamalar içinde dikkat ederseniz bina giderleri yada belediyeyi katmadım.

300 işyerinden bu parayı toplamanız kesinlikle mümkün değil.Hedef kitleniz genelde ufak esnaf olacak.Hepimizin malumu her zaman para alınması mümkün olmaz.Şartlar malesef bu şekilde.

surc-i lisan ettiysek affola.Eksik yada fazla düşündüğüm bir konu varsa aydınlatırsanız sevinirim.

saygılar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye305 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tufekciler
Öncelikle Merhaba..

sn.ttr911 fikriniz güzel fakat daha önce benim bildiğim bir kaç ilde bu iş denendi.Hatta Gaziantep te bu işi yakın bir arkadaşım denedi ve başarılı olamadı.Üstelik hazır kurulu reklam ajansı ve müşteri portföyü varken.

Basit bir hesap yapmışsınız ama sorun şurda ki az sermaye değil bir çoğumuza göre.

Benim hesabıma gelelim
1-Ekranları çok ucuz seçemezsiniz.Bu hem reklam veren hemde bu reklamı okuyacak kişiler için olumsuz olacaktır.Yurtdışından direk getirdiğinizi düşünelim min.80 dolar seviyesinde alacağınız cihaz.20 dolar da yapacağınız kabin ve hafıza kartını ekleyelim.100 dolarlık bir maliyet çıkacak.100*100= 10.000 usd.

2-Pazarlama ekibiniz 2 kişi olarak hesaplayalım (eğer gerçekten bu işi ciddi yapıp sitelerde ve işyerlerinde kurumsal çalışmak istiyorsanız.)
3-Montaj arıza ve reklam değişimleri için min 1 max 2 kişi daha olmalı
4-Tabiki ileriyi düşünerek mutlaka araç olmalı (1 yada 2)
5-Ofis ve sekreter maliyetleri sizin elinizde tabiki tercih meselesi.

Kabaca düşündüklerim.Az olması işin ciddiyetini bence bozar yüksek olması maliyetle doğru orantılı.

yukarıdaki verilere dayanarak maliyet düşünelim.
Personel maliyeti 5.000 (komisyonları dahil hariç duruma göre)
Araç olacak kesinlikle bakım benzin vesaire 1500 min rakam
kira telefon elektrik vb diğer giderler min 2500 civarı

yani kabaca 10.000 aylık net bir maliyet var kaçınılmaz.Aylık 10.000 tl masraf yaptığınız bir işten 5000 civarında bir kar elde etmeniz lazım diye düşünüyorum.
Total 15.000 tl
50 tl den işyeri başına toplasanız 300 işyeri demek bu.Yukarıda hesaplamalar içinde dikkat ederseniz bina giderleri yada belediyeyi katmadım.

300 işyerinden bu parayı toplamanız kesinlikle mümkün değil.Hedef kitleniz genelde ufak esnaf olacak.Hepimizin malumu her zaman para alınması mümkün olmaz.Şartlar malesef bu şekilde.

surc-i lisan ettiysek affola.Eksik yada fazla düşündüğüm bir konu varsa aydınlatırsanız sevinirim.

saygılar

teşekkür ederim işte paylaşm böyle olmalı herkes bildiğini aktarmalıki doğru yolu bulalım şimdi şöyle açıklayım yazdklarınza hitaben rakamsal gidersek
1)ekranlar 75 le 150 arası deişiyo demiştim ve 75likde cok güzel bi ekran 150 likde ne var ekran çözünürlüğü braz daha fazla hd mineymiş HD teknolojisi bırakn bunu, tvlerde bile düzgün işlemıyo neyse 75 olmasında 85 olsun 15 de yapacagızn kabin olsun benm yaptırmayı düşündüğm yerlerde 2 si toplam 75 e gelıyodu bunlardan 100 e yakın vede daha fazlasını yaptracagınızı düşünüce, pazarlık yapınca nyse toplam 100 tl diyelim direk 100 apartmanla baslamıycaz bu işe 25 apartmandan basladıgınzı varsayın 2500 tl cok fazla bi para deil
2,3) pazarlama işine gelince başlıktada yazdığım gibi cok emek gerektrıcen bi iş bunu yapacak kişi 2 ortak olması lazm tek basına olursa işci maliyeti cıkacktır yada 2 kişide bu işi rayına oturtana kadar (gidipte milyon doalrlar yatrp 5000 apartmanla başlanılmayacak yavas yavas kazanılacak biraz sabır sebat) cok rahat halledebilir yani, arkadaşlar herrşeyi hazır beklemeyelm hemen araba hemen işci ne gerek var 2 kişi 1niz siz 2. kişide ortagınız oda yoksa abiniz, ablanız, kankanız olsun, gece gündüz koşturun zaten bu sistemleri yaparken lüks, elit sitelerden başıycaksınz ekranda asansörn elktriğini kullanacak iyi bir usta hepsnı ayarlıyablıyor 25 tane apartmanında bu işlerine 2 kişi koşturmayı zorsunuyosak zaten girmeyelm bu işe, koşturanlar elbetteki çıkacaktr vede cıkmıştr

ofis, sekreter sonraki işler önce bi işinizi bulundugnz şehire tanıtın müşteri portföyünüzü artırın kazandıgn parayı hemen işine yatrmaya devam eder aylık 200 tl lik bi ofis 300-400 tlyede bi sekreter koyablrsınz bu söyledklern cok düşük fiyatlar diyebilirsnz ama bu işler böyle yürüyor cevrenzde esnafn yanında çalşanlar bu kadar maaş alıyo sigortasız bilmemnesiz hepmzn arkdaşaı kardeşi var sorun sorusturun illaki çalşack birileri var zaten adı üstünde girişimci tüm olumsuzlıkları yeteneği sayesnde tersine cevirebilen pes etmeyen kişidir

benm gördüğüm şehirdeki adam aylık ortalama bi apartmandan 80 tlden 1 senedr cayır cayır her ay reklam almış vede artk ulusal reklamlar almaya bbaslıyo cola,turkcell aklnza ne gelirse orda yazdıgım rakamlar o şehirdeki gercek rakamlardır kafamdan kabaca hesapladıgım seyler degil hemde bu adamlar 2 kişi bide sekreterleri var bunu basarmışlar türkiyenin sıralama yaparsak 9. gelişmiş şehrınde kaldıki burada ticaret yapmak cok zordur ne fabrıka ne dogru dürüst turızmı olmayan cok göç alan kozmopolit bi şehir

yani anlıycagınız cebinizde 4-5000 parası olmayan (bi zahmet insanlar girişim yapmak ıstıyosa bu kadar bi nakıtları olmalı 0dan asla iş olmaz ne yaparsanz yapınız 2 ortak 2500dan işe başlayabilir) vede en önemlisi yüreği, azmi, konusma, pazarlama yeteneği olmayan kişiler bu iş degil bence hiç bi iş yapmasın gitsin biyerde paşa paşa calşsın maaşını alsın, ticaret herkese göre değildir sen ne yaptın diyenler eski yazılarımdan takip edebilrler üniverste okurken bardakta mısırla işe başlamş biri olarak şimdi yaşıtlarıma göre cok öndeyim...

Üye305 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - furkan316
birşey sormak istiyorum asansöre koyduğumuz ekran sürekli çalışacakmı yoksa asansöre binildiği andamı çalışacak

furkan asansöre binildiği anda çalışıyor elektrk ustaları ayarlıyolar ona göre

Üye310 yazı
İyi güzel de, bu işin sürekliliği nedir?
Diyelim ki falanca muhitte başladık bu işe. Civardaki esnaftan da reklamları almaya başladık.
Asıl amaç bölgesel reklam almak olduğu için, bu civardaki esnaf, nereye kadar reklam verir, nereye kadar ödeme
yapar?
1 sene, 1.5 sene aldık, iyi güzel de, aynı bölge esnafına nereye kadar satış yapılabilir?
İşin sürekliliği beni düşündürdü biraz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye305 yazı
süreklilik birazda işi yapanla alakalı boş durmuycaksınz naslki billboardla raketler boş kalmıyo kapı kapı dolaşp büyük firmalarla görüşecksnz yada diyorum ya istdaysanz yüzlerce reklam ajansı var komisyon karşlgnda hayal edemeyecgnz kadar reklam satabilrler. gecenlerde bi dergide okumuştm firmalarn artk geleneksel reklam mecralarından sıkıldığnı alternatfler aradıgını mesela move boarding, van boardng tarzı reklam türlerini kullanmaya başladklarını yazıyodu, buda alternatf bi mecra ne iş yaparsan yap koşturacksın yerel esnafla kalırsan zaten olmaz her yaptıgn iş referans olack 100 kapı gezersn 101.de ulusal bi firma yakalarsn sonra dağ olur gider, bu işler böyledr coca cola gibi dünya devinin reklamlardan eksik oldugnu gördünzmü hiç ...

Üye310 yazı
Büyük firmalara gidelim, tamam, ama bu firmalar kendi reklamlarını kendileri yapmıyorlar ki.
Diyelim Turkcell'e gittik. Adamların reklamını kendi tv'lerimizde yayınlamak için onların isteyeceği tarzda bir reklam yaratmamız lazım.
Onları da bizim amatör şekilde yapacağımız Java'lı Flash'lı basit reklamlar kesmeyecektir.
O zaman da sizin dediğiniz gibi reklam ajanslarına gidip, "Reklamlarını benim asansörlere koyalım" diyeceğiz.
O da oldu diyelim, ama bu sefer de bizim üretimimiz bitme noktasına gelecek ve sadece yerini kiraya veren gibi çalışmaya başlayacağız.
Böyle olunca da küçük esnafla çalışarak bir süre dayanabileceğimiz, sonrasında komisyon usülü ajanslardan da para kazanabileceğimiz ama en sonunda reklam üretimimiz bitme noktasına geleceğinden, apartmanlara daha iyi teklifler veren, hem kalite reklam üretebilen hem de kendi tv'lerini koyacak firmalara devretmek zorunda kalacağımız bir iş gibi geliyor bana.
Bir süre iyi kazandırır bence ama geleceği parlak değil bana göre. Kalite reklamlar gerçek anlamda "üretilebilirse" uzun vadede yapılacak bir iş.
Yanıldığım noktalar olabilir, yorumlarınızı duymak isterim.

Üye305 yazı
:)) asansör reklamcılığı yapan fırmaları verrdgm linkleri incelersenz görecksnz turkcell yada başka büyük firmaların hazır videosu var zaten onu alıp reklamı yayınlıyosun ekranlarında, reklam sektörü asla bitmez tükenmez her firma kampanya yaptıgında bunu duyurmak ister illaki birileri cıkar ayrıca reklam sadece kampanya içinde degil marka bagımlılığı, marka konumlandırması, algıda secicilik vb... bi sürü reklam çeşitlerinin amacı olarakda kullanılır.

Üye310 yazı
Demek istediğim tam da bu zaten. (hazır videodan bahsediyorum)
Reklamı benim yaratmadığım noktada ben biterim.
Yoksa "hazır reklam filmlerini, küçük tv'lere yerleştirme işi" olur bunun adı, ki bu da elindeki alanı kiraya vermekten öteye gitmez.
Reklamcılığın ölmeyeceğini herkes bilir.
Ama siz de bilmelisiniz ki bu söylediğiniz reklamcılık değil. (Küçük esnafla sınırlı kalmadığımız şartlarda)
"Reklamınız varsa, bende onu koyacak uygun bir yer var" gibi birşey..

Üye305 yazı
ya zaten bizmde yapmaya calştıgmızda bu zaten sen işin içinde olmadıgn için böle düşünüyosun haklsnda bn olsam bnde öyle düşünrdüm inan bana reklamını almak istedgmz beyaz esya bayilri bile mesela arçelğin çelikli videolarını verıyodu bunları kulanın gibisinden konusuyodu biz prodüksiyon işi yapmıyoruz adı üstünde reklam mecralarımıza reklamveren arıyoruz isteyenin videosunu biz yapıyoruz alın bunu koyun diyeninkinide koyuyoruz olaya farklı bi acıdan bakmşn sen turkcelii gibi bi büyükle anlaşsan bile sana zaten yaptrmaz o videoyu onların yüzlerce çözüm ortagı var sen olaya cok farklı bakmşsn bide bu kadar irdelemeyn bence işleri, yanlş anlamayın şu acıdan dyorum ticaretide biraz basit olarak düşünleim insanlar nelerden para kazanıyolar ne maliyet hesabı ne fizibilitesi hayatnda duymamş bile ticaret zor oldugu kadarda basit düşünebileck bi iş, ilk bardakta mısırlar cıktıgnda kadıköyde tepe natilus a ayda 2000 tlye bundan 5 sene önce öğrenci halimle koyarken cok cok cok düşündüm vazgectm bırakacam bu işleri dedim sonra birden gaza gelip tekrar gitim anlaştım 1 sene önce devretmeme ragmen hala onun ekmeğini yiyorum

Üye179 yazı
yazılar güzel de reklam firması olmak için mükellef olmak için gerekenler nelerdir
gayri resmi olmayacak her halde?
ana sermaye ne kadardır
işletme maliyeti n e kadardır
izdirapcvs26

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Di?er
Üye310 yazı
Haklısın ttr911 aslında, işin içinde olmadığım için senin gibi bakamıyor olabilirim olaya.
Fazla da irdelememek lazım bazen doğru diyorsun. Kimler neler yapıyor..
Bir de şimdi baktım da bu liftmedya İstanbul'da hem de, bu işi de yapıyor asansör giydirmenin haricinde.

Üye450 yazı
Pek bu işin tutacağını sanmıyorum.Sonuçda bir bedel biçilecek.Burada yapılacak masrafı , sadece apartman sakinlerinin ve yakınlarnın girip çıkacağı bir notada bu işi yapmak kurtarmaz diye düşünüyorum.

Açıkhava reklamcıları arayı zaten büyük firmalardan kazanır..Büyük işlerden..Siz olsanız dışarıda 200-300 tl ye billboard varken asansör içini tercih edermsiniz.

... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Üye305 yazı
hangi köşede tuttugn billboard a baglı,süper bi cornerdaki billboardun haftalk fiyatı 1000 tlden baslıyoama kötü bi yerde fiyatı en az 200 tl olan HAFTALIK 1 tane billboard yerine insanların asansör içinde direk rreklama MARUZ kalacagı bi mecrayı tercih eddebilirim hatta kimisini ordan kimini burdan vereblrim, bakış acısı tabiki ama unutmayınki her malın alıcısı az yada cok illaki var...

Üye450 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ttr911
hangi köşede tuttugn billboard a baglı,süper bi cornerdaki billboardun haftalk fiyatı 1000 tlden baslıyoama kötü bi yerde fiyatı en az 200 tl olan HAFTALIK 1 tane billboard yerine insanların asansör içinde direk rreklama MARUZ kalacagı bi mecrayı tercih eddebilirim hatta kimisini ordan kimini burdan vereblrim, bakış acısı tabiki ama unutmayınki her malın alıcısı az yada cok illaki var...

Alışverişmerkezlerinde tuvalete gırdıgınde burada reklamınız yer alsın dıye bır bolum var.Senelerdır bır kez olsun bu yazının degıstıgınız gormedım,ki bursa da mesela hafta sonu 70 bın uzerınde wolkın ı olan alısverıs merkezlerı var.

Mantık olarak asansör içini düşünürseniz.Zaten bir hafta aynı asansörde reklamınızın durması pek mantıklı gelmedi bana.Neticede bir apartmana kaç misafir başka sitelerden geliyordur bina içerisindeHemen hepimizde 1 gün için olsa evimizden çıkarız 1 kez dahi olsun..

Açık hava reklam firmaları emin ol o en kaliteli reklam yerlerinide 200-300 tlden veriyor,ulusal firmalara..Birçok o begenmedıgın yerlerde bu buyuk fırmalara free verılıyor.Her asansöre 1 reklam vermek yerine her posta kutusuna 4/1 kagıtlarda brosur dagıtmayı yegler..Hatta bırcok fırma bılboardlara o buyuk afıslerı yaptırmak yerıne brosur yaptırıp dagıttırmayı yegler..

Kaldıkı ıyı hesap yaparsan o ekranda donecek reklam kac kısı tarafından gorulecek,bırden fazla reklam olursa kacı bosa donecek vs..
Yanı aslında o kadar uzun bır hıkayekı,rekabet sansın cok fazla yok..Malesefkı cok buyuk fırmalar tarafından acık hava reklamcılı cıddı bır ılgı gordu ve tekele alındı..Dolayısı ıle bırcok ajans sahıbı,irili ufaklı ajans kapattı ıslerını.Hemen bırcoguda da bırcok ajans calısanıda benzerı fıkırlerle yok tuvalete reklam ısyerlerının tavanına reklam,yazar kasa fıslerının arkasına reklam..Hatta bır fırma var buyuk marketlerın yazar kasa fıslerının arkasına reklam almaya calısıyor.Buyuk marketler rulo parasına fıslerının arkasını kıralıyor.Her ay adamlar supermarketlere 15-20 bıne varan malıyetlerle yatırım yapıyor ancak sor bakalım toplayabılıyormu..Ben otobus gıydırme harıcınde tutturanda duymadım bu ucuk reklam fıkırlerının..amaç reklamda maxımum kısıye ulasabılmektır.zaten hedef bır kıtleye ulasmaya calısan fırmalarda bunu kısısel zıayret ,davet sponsorluk vb. sekılde ulasırlar..

Kaldıkı malıyet hesabıda yapmamıssın..
dedıgın gıbı bakıs acısı ama,bence bu ısın uzerınde zaman kaybedıyorsun..

Sayg..
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Üye305 yazı
sen tam olarak okumamşsın ve sektör hakkındada netten bilgilerle bu işler bildiğin gibi yürümüyor
1) 200-300 tlye en güzel billboardlar demişsin bnm yıllardır reklam ajansı olan arkdaşm marsta yasıyo herralde (senin gördüğün billboardalar ve raketler(duraklarda veya refüj ortalarında) vb.. mecralar mesela konya büyükşehir belediyesi tarafından 150 adet billboard ve 280 tane raket senelik 1.8 milyon doalra tekamül eden fiyatlardan özel bi firmaya verildi bu kadar maliyetli reklam mecralarının fiyatları ulusalda olsa 200-300 tl değil cok dha fazla

2)tuvaletteki reklamlara gelince marka imajını kötü yansıtr düşüncesiyle yanaşmamıştr reklam firmaları (reklam ajansı derneği yeni reklam mecralarını tartışırken dile getirlmştr nette bi kısmı yazıyo)

3)broşür fiyatlarından haberin yok bugün a4 ten %25 daha küçük en basit kağıda 3 renk(matbaalarda renk olayını bilen bilir) 1000 adet broşür fyatı kdv dahil en az 120 tl, broşürler restoran fast food tarzı firmalar için öncelikli reklam mecrasıdır işlevselliğide işin üstadları tarafndan asla önerilmez kendmzden düşünelim dogru dürüst bakılmaz bile direk çöpe ayrıca iyi niyetli olmayan ellerrde dagıtılırken direk çöpe atılan uygulamların garantisinide kimse vermez kolay kolay

4)maliyet hesabı anlayana gayet acık ayrıca ben fikir sunuyorum benm yaptıgım kılıkırk yararcasına hesabı kitabı buraya yazmaktan baskada işlerrm var bnden fikir isteyn yapar istemeyen yapmaz oldu olacak parasınıda ben vereym işide zorla yaptıraym

5) kabataslak olarak:eklam yapanlar açısından
a) Üretici reklamı
b) Aracı reklamı
c) Hizmet işletmesi

Hedef Pazar açısından
d) Tüketicilere yönelik reklam
e) Aracılara yönelik reklam

Maksat açısından
f) Birincil talep yaratma maksadı güden reklam
g) Seçici talep yaratma maksadı güden reklam

4- İşlenen konu açısından
a) Doğrudan davranış yaratan reklam
b) Dolaylı davranış yaratan reklam

Mesai açısından
a) Mal reklamı
b) Kurumsal reklam

Ödeme açısından
c) Bireysel reklam
d) Ortaklaşa reklam

Coğrafi alan açısından
e) Yerel reklam
f) Ulusal reklam bu tarz reklam çeşitleri vardır bunların ayrıntısını ilgili bölümlerden mezunlar ve işlerle ugrasan arkdaşlar bilir kimi zaman maximum sayıya degilde maxmum farkındalığa ulaşmak ana amaçlarından biridir ulusal firmaların

6)bir insanın günde en az 3 kez asansöre girip çıktıgı varsayılırsa ayda enaz 90 kez bu reklama maruz kalacaklardır

Kaldıki konusmaya bile gerek yok istanbulda ve istanbulun 10 da 1 olan benm bildiğim bi kaç şehrinde(eskişehir, mersin)en azndan 2 senelik gecmişi olan tek işleri asnsör reklamcılığı olan firmalr var. Herkesn bakış açısı kimisi dısardan aval aval bakar kimisi işi yapar, dilden dile dolanan bi hikaye vardır belki yalan belki doğru:
Dunyaca unlu bir Italyan ayakkabi firmasi, mallarina pazar bulmalari icin iki pazarlama uzmanini Afrikaya gonderdi. Bir kac gun sonra uzmanlardan birinden soyle bir telgraf geldi:
– Burada satis imk#1074;nsiz. cunku herkes ciplak ayakla geziyor...
Diger pazarlama uzmani ise su telgrafi cekmisti:
– Burada herkes ciplak ayakla gezdigi icin milyonlarca ayakkabi pazarlayabiliriz.................

Yeni Üye50 yazı
arkadaşlar,İstanbul da bahçeşehir ve esenkentte bazı sitelerde zaten var bu uygulama bi araştırın isterseniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye310 yazı
hangi firma yapıyor?

Üye305 yazı
var zaten biliyoruz olmayan yerlerdeki arkdaşlar için tavsiye edıyoruz istanbulda özellikle beylikdüzünde süper olur hep yeni siteler düşünenlere alternatif

bnm bildiğim liftmedya yapıyor

Üye310 yazı
ttr911, sen de İstanbul'da yapıldığını yeni öğrendin galiba, yapılmadığını söylediğin ilk mesajlarına bakılırsa:)

Üye305 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - onurkoniks
ttr911, sen de İstanbul'da yapıldığını yeni öğrendin galiba, yapılmadığını söylediğin ilk mesajlarına bakılırsa:)

yukarıda verdiğim linklere bakar, yazılanları anla**** okursan yapıldıgını direk link vererek bleirtmiştim

lift.com.tr

Üye310 yazı
Bu söz senin hatırlatırım:

"bu arada istanbulda bu işi yapan yok aslnda var ama onlarn konsepti farklı oda şöyle asansör gydirme reklamı yapıyoalr gidip alşverişmerkezleri ve işhanlarıyla plazalarla anlaşıyolar belli ücrete reklam alıyolar ama buda yapılabilr yalnız bu işte biraz ilerledikten sonra yapılabilir"

Yani neymiş, sen o linki verirken onların asansör giydirme yaptığını, lcd olayına girmediğini söylemişsin.
Allah'tan kayıtlar var.
Ayrıca bunda kızacak birşey de yok. Niye alınganlık gösterdiğini anlamadım.

Üye305 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - onurkoniks
Bu söz senin hatırlatırım:

"bu arada istanbulda bu işi yapan yok aslnda var ama onlarn konsepti farklı oda şöyle asansör gydirme reklamı yapıyoalr gidip alşverişmerkezleri ve işhanlarıyla plazalarla anlaşıyolar belli ücrete reklam alıyolar ama buda yapılabilr yalnız bu işte biraz ilerledikten sonra yapılabilir"

Yani neymiş, sen o linki verirken onların asansör giydirme yaptığını, lcd olayına girmediğini söylemişsin.
Allah'tan kayıtlar var.
Ayrıca bunda kızacak birşey de yok. Niye alınganlık gösterdiğini anlamadım.

:) hayret bişey ya biz millete yardmcı olmaya calısıyoruz, belki yapan biri olur faydamız olur çünkü kimse projesini paylaşmıyo biri çalar diye ama işide gerceklerştrmıyo neyse konu dagılmasın, burda yazp ugrastıgm seye bak, lift bu işi daha sonradan yaptıgnı arkdaşn biri istanbulda yapılıyo diye onayladı zaten

Üye310 yazı
Valla benim amacım espri yapmaktı sadece.
"İstanbul'da yapılmıyor" demene rağmen, yapanların olduğunu sonradan öğrensek ne olur, öğrenmesek ne olur.. Pazarda daha bir sürü yer olduktan sonra önemi yok.
Ben espri yaptım ama sen bi anda "anla**** okursan vs.." gibisinden yazınca, ben de mesajlarını hatırlattım.
Çelişkili bir iki mesaj benim için önemli değil, alt tarafı şaka vesilesidir.
Neyse konu dağılmasın.
Senin bu fikirden vazgeçme sebebin, Lift midir?
İstanbul yazıyor yerleşimde çünkü? Değildir diye tahmin ediyorum çünkü Lift nereye kadar yetişebilir ki, pazar derya deniz?