Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Türkiyede Olmayan İş Fikri,yorumlarınızı Bekliyorm

BaşlatanberatplastikTarih07/12/2010 01:57:21Yorum42

İlk mesaj
Yeni Üye54 yazı
Arkadaşlar, size Türkiyede yaygın olmayan bir iş fikrinden bahsetmek istiyorum.Yazımı okuduktan sonra yorumlarınızı bekliyorum.Yorumlarınız benim için önemli.
Yapmayı düşündüğüm iş fikrine gelince,

Bulunduğum yerde 40.000 öğrencinin okuduğu bir üniversite mevcut.Ögrencilerin büyük bir kısmı internet cafelerde zaman öldürüyor ve bildiğimiz üzere cafelerde saat 24:00 de kanunen kapanması gerekiyor.
İnternet cafe işi artık çogu yerde iş yapmıyor.Benim yapmak istediğim iş 20 tane dizüstü pc alarak bunları kiralamak..
evde internete bağlanmanın verdiği rahatlık ve konfor bu işin kısa sürede tutacagını tahmin ediyorum..
laptop kiralayan kişiye laptopun yanında internet baglantısı yapması için 3G modem de verecegim.Yani istediği yerden istediği saatte internet kullanabilecek..
maliyet olarak baktıgımda aşagıdaki tablo ortaya cıkıyor:

1000 TL den 20 adet laptop : 20.000 TL
20 adet 1 aylık sınırsız kullanım 3G modem : AYLIK 140.00 TL den 2,800 TL

Toplam 23,000 TL ile bu işe başlanabilir.
Laptop ve yanında 3G internet baglantılı modem günlük olarak 20 TL ye kiraya vermeyi planlıyorum..
20 laptopu kiraya verdiğimde günlük 20 TL den 20 tanesinin kira getirisi 400 TL.
Aylık bazda hesaplandıgında 400x30 =12.000 TL ediyor
Farzedelim ki laptıopların bir kısmını kiraya veremedik aylık 12.000 TL degilde 8-9 binlira olsun.
2 ayda laptoplar kendini amorti eder.

Laptopları kiraya verdikten sonra her hangi bir sıkıntı yaşanmaması için oto kiralama firmalarının arabaları kiraya verirken yaptıkları prosedörün aynısını uygulayacagım.açık senet imzalatıp verecegim.laptopu getirdiğinde senetini iade edecegim.
Bu işi yasal yollarla yapacagım.Küçük bir ofis tutacagım.iş faaliyetim hakkında işyeri ruhsatı alacagım ve vergi mukellefi olacagım.ve universite gruplarının takıldığı sitelere reklam verecegim.Hedef kitlem tamamen üniversite öğrencileri...
sizce bu fikrimi faaliyete geçirmelimiyim. siz olsanız ne düşünürsünüz. bu konudaki fikirlerinizi bekliyorum.. saygılar
By DaDaSs +90 506 865 1234 MSN ve MAILTO : beratplastik@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / ErzurumMeslek İmalat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
42 yorum
Yeni Üye59 yazı
Hocam geçen seferde okudum ama yazmadan geçemeyeceğim çünkü vicdanım el vermiyor.

Laptop kiralama olayına talep fazla olmaz. Ayrıca ücreti de fazla. Ücreti düşürseniz riski ve kar marjı azalacak.

PS kiralama işi daha mantıklı. Çünkü insanlar arkadaşlarıyla eğlenmek istiyorlar. Satın almaktansa kiralayabiliyorlar. Fakat düşkün olan adamın zaten diz üstü bilgisayarı olur.

Paranızı çöpe atmayın lütfen. Bunun yerine ps3 kiralamayı düşünün veya guitar hero oyun merkezi...
Yükselmek için kendi omzuna tırman...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye54 yazı
konuyu takip eden arkadaslar için yazıyorum..ben bu işe ayın 13 ünden beri 10 laptopla başladım. laptopların 6 tanesi su an kirada.günlük 15 tl. ay sonunda kar-zarar ı sizinle tekrar paylasacagım sevgilerle
By DaDaSs +90 506 865 1234 MSN ve MAILTO : beratplastik@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / ErzurumMeslek Ymalat
Yeni Üye32 yazı

bugun uni ogrencilerinin bircogunda laptob var bu is bos bir is arkadasim...

Yerleşim ABD / ManhattanMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
Güzel fikir. Bende buna benzer birşey düşünmüştüm. Ama bazı sıkıntılar gelince aklıma caydım
Şöyleki
1. Öğrenciler ile muhatabsınız. Yani genç umursamaz kesimle. Alır satar gelmez düşürür vsvs
2. İçinin değişmesi ihtimali var.
3: ben 3g düşünmedim ama bence sen de düşünme çünkü çoğu 1gb 4gb falan. İki film indirir bitirir yada kotayı aşar falan.
Ama bunları göze alırsan bence düzgün paralar kazanılır. Herkes int cafelere gider deniyor ama biz öğrenciyken 12ye kadar king oynar 12den sonra bilgisayar oyununa geçerdik. Yani tanıdık cafe olmazsa 12den sonra film seyreder adam o yuzden bile tercih edilir.
Başarılar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ylaç Sektörü
Yeni Üye26 yazı
arkadaşım merhaba fikir banada mantıklı geldi ama yinede iyi düşün zarar etmeni istemem ayrıca biz çinden çeşitli ürünler getiriyoruz istersen irtibata geçebilirsin istediğin özellikleri bildir (çekirdek,işlemci,ram vs) bir fiyat veririz kesene uygun olursa getiririz şimdiden kolay gelsin gsm:0530 3113303
bukayvo

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Di?er
Yeni Üye22 yazı
Tutar bu iş.. Fikir benimde hoşuma gitti. Ay sonu durum hakkında bilgi verirsen sevinirim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci
Üye305 yazı
arkdaşm bnde bi üniverste ögrencisi olarak düşüncelerımı söleym bence vazgec 1)üni öğrencilerrinin %20 lk bi kısmı hariç bi çok kişi ay sonunu getiremıyor bazen cebinde ekmek alacak parası olmuyor durum böleyken hçbi öğrenci evimde rahat rahat nete gıreym dıe düşünüpde 20 tl asla vermez, adam evnde doğalgaz kömür parası veremıyo 2) birçok öğrencide artk laptop var olmayanda arkdaşdan rica edip günlük işlerini halledebilir 3)senın böle bi iş yaptıgını duypta sahte kimilk le gelip laptoplarının alayını 1günde ***ürebileck coknitelikli **larımz ülkemizde mevcut bu acıdan pekde güvenli değil. bunlar benm düşüncelerm dogru yada yanlş ama en önemlisi öğrencilerin hali berbat okumak gercekten zor kendmden biliyorum okumak içn nelerr cektik, yinede allah yolunu acık etsin işallah olur
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye172 yazı
Ben hayatım boyunca kimsenin elektronik eşyasını emanet olarak dahi almadım.Zaten elektronik eşya kolay kolay emanet olarak alınmaz.Bide zevk için hiç alınmaz.Ama şirketlere kiralayabilirsin.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Serbest meslek
Üye276 yazı
Türkiyede büyük firmalar bu işi yapıyor . hem de daha ucuz rakamlarla . örneğin bimeks haftalık ve aylık kiralama yapıyor hemde sigortalı olarak.bimeks ten dizüstü kiralasanız günlüğü 5 tl civarından kiralanıyor.
sadece dizüstüde değil masaüstü nden tutun tüm elektronik eşyaları kiralıyor.
bauhausta makine kiralama işi yapıyor.
yani zaten lising denilen olaya benzer birçok firma bu işi yapıyor. örneğin kırtasiyeleri fotokopi makinesini parasız verip çekim başına kira alan firmalar var. hatta kartuş ve tonerini bedava dolduruyor, arıza olunca size yeni makine getiriyorlar.

bence sisteminizi çok iyi düşünün ve farklı yollar arayın.

ERK4NS4N antiemperyalist girişimci

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye39 yazı
sana bir fikirde benvereyim ben gurcistandayim gelemiyorum yoksa ben yapacam.baksimdi artik sehirler arasi otobuslerin cogunda internet baglantisi var al laptoplari otobus firmasiyla anlas otobuste daha rahat iyi fiyata verirsin hem daha guvenli olur firmayla anlasirsan host ve hosteslerde kontrol eder makinalarini bol sans.
nihat 1911

Yerleşim Gürcistan / TiflisMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye20 yazı
Bir üniversite öğrencisi üstelik boş senede imza atıp hayatını riske atarak günde 20TL vermektense ayda 100TL taksitle laptop alır diye düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye252 yazı
bu fikre ne oldu beraatplastik bey?

Yerleşim Kazakistan / AlmatyMeslek Esnaf