Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bayilik

BaşlatanArzu TünaydınTarih07/04/2010 20:18:07Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Merhaba Arkadaşlar,

Kayseride oturuyorum. Eskişehir'den bir mobilya Fabrikası Kayseri de bayilik vermek istiyor bize. Kayseride hiç tanınmayan bir mobilya markasının bayiliğini yapmak sizce doğru mu? Nelere dikkat etmeliyim? Bu işin bana getirisi, ***ürüsü ne olur? Bayi olmaya karar verirsek dükkanı nerede açmalıyız, kaç metre kare olmalı, tek katlı yeterli mi, depo şart mı?Bu bayilik bize ortalama kaça patlar?
Eskişehirliyim ve eskiden bu mobilya firmasının Eskişehir'deki bayisinde çalışmıştım. Ürünleri ve modellerini iyi biliyorum. Ayrıca, bu firmanın servisi de yok burada. Mobilya firmasının adı CARDIN.

Saygılarımla,
Timur Tünaydın

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Yeni Üye9 yazı
ben eskişehirliyim bana firma adını yazın size nasıl olur yardımcı olurum
ibrahim

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye60 yazı
size dükyan kurulumunda maddi manevi büyük destekleri olmayacaksa tanınmamış marka zaten kayseriden olsun
çalıştıgınız firma.

SIRADAN OLMAK EN TEHLİKELİSİDİR...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ymalat
Yeni Üye14 yazı

kayseri ilinin mobilya sektöründeki yerini herhalde bilmeyenimiz yoktur,sizinki biraz müslüman mahallesinde salyangoz satmaya benzeyecektir.fakat bu azminizi kırmasın,başarılar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Yeni Üye79 yazı
herkez birşeylerin bayiliğini vermeye uğraşıyor lakin tecrübelerim gösterdiki global düzen küreselleşme ülkemizde tamamen hakim . Bunun anlamı markalaşamamış niş pazarlarda çalışan firmaların ancak %2-3 oranı başarıyı yakalayabiliyor. Mobilya sektörüne gelince eğerki elinizde min 400-450 bin TL sermayeniz yoksa markalı ürün satsanız bile iflasınız en geç 5 ayda gerçekleşir. Sayın Dursun bey in de söylediği gibi nakit ağırlıklı döner ve siparişi düştüğünüz anda parası talep edilir (bekle de üretilsin , dükkanına sevk edilsin ..) avans çekleride cabası . Kar marjı yüksektir ama aldanmayın siz mekanınızı tutundurana kadar stoğunuzu bankalar haczeder ...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yöneticilik
Yeni Üye14 yazı
merhaba:
kayseri bir mobilya şehri olmuştur. paranızı boşyere harcamayın.illaki diyorsanız görüşelim

Yerleşim Türkiye
Yeni Üye95 yazı
Merhaba ben Kayseriliyim fakat Ankarada iş yapıyorum tekstil üzerine. Ben olaya şu şekilde bakıyorum (hattim olma**** mobilya işinden pek anlamam müşteri gözüyle) Kayseri zaten mobilya sektörünün merkezlerinden biri sayılabilir. dolayısıyle başka bir şehirden alınacak bir bayilik ne kadar başarılı olur onu bilmiyorum. Çünkü zaten çoğu mobilya fabrikası Kayseride ve diğer şehirden insanlar buraya geliyor bayilik almak için. Başarılar iyi çalışmalar
AFÇ

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Hazyr giyim
Üye105 yazı
mobilya üretcisi olarak dursun beye tamamen katılıyorum markaların çalışma sistemi aynen öyle
smcyln

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mobilya
Yeni Üye4 yazı
Arkadaşlar,

Yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Mobilya işini kayseride tutturmak ciddi sermaye ister gerçekten. Bizde de riske atılacak ciddi büyüklükte sermaye yok malesef.
Sizce küçük bir sermaye ile mesela 15bin tl ile riski az kazancı fazla olmayan nasıl bir yatırım yapılır?

yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılarımla,
Timur Tünaydın

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye4 yazı
daha fazla detay verebilir misiniz?
Saygılarımla,
Timur Tünaydın

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye37 yazı
tanimadiginiz bi firmaysa master franchise yapin
Genc girisimci.
Her sektorde (Medeni ve kanuni) calisan firmalarla is birligi yapib eksiklerini tamamlaya, ve her ikimizin kazanmasini saglaya bilirim
Eldar-94@box.az
+994 55 606 4192
[Azerbaycan/Baku]

Yerleşim Azerbaycan / BakuMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye78 yazı
ukraynada mobilya isi yapmak isteyen yatirimci ariyorum ilgilenen yetkili arkdasimin ismi gonen piyanci +38 093 681 88 64 ilgilenen ve yatirim yapmak istiyen tum mobilyaci arkdaslarin telefonunu bekliyor

Yerleşim Meslek Denizci
Yeni Üye31 yazı
TÜM TÜRKİYEDE KENDİ PAZARLAMA EKİBİNİ KURABİLECEK BAYİLER ARANMAKTADIR!
ihtal ettiğimiz (renkli çamaşırlar için likit matik) care bears deterjanlarının satış ve tanıtımını,bayanların evlerde bireysel satışlarının organizesini yapacak, network oluşturabilecek öte yandan ürünlerin marketlere satışını organize edebilecek geniş çevreli bölge bayii,şehir,ilçe bayilikleri ve tecrübeli çalışma arkadaşları arıyoruz. killermann@windowslive.com

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye17 yazı
mobil ya magazasi acilisinda dikkat etmeiz gerekn en onemli seyler sunlar

1-urun cesitliligi
2-uzun vade secenegi ve kampanyalar
3-pazarlama kabiliyeti
4-alim gucu
5-aninda servis

gerekli olan seylerde sunlardir

1-depo zorunlu deildir sattikca alirsiniz
2-magazanin yeri onemli islek bir cadde uzerinde olmasi avantajdir
3-magaza minimum 180/200mtkare olmali aksi takdirde sergileyeceginiz urunler ustuste olur ve hos bi goruntu elde edemezsiniz
4-magaza dekorasyonu onemli ii bir dekor size satislardaq yardimci olur
5-satislarda pos makinesi veya anlasmali banka kredisi size cok fayda saglar
6-on cephe camli olmasi yani vitrin dedigimiz bolum genis olmali ve vitrin malinizin albenisi olmali

isin maliyetine girince o sizin ne kadarlik mal alicaginiza ve urunlerin kalitesine gore deisirr ama yan giderler olarak sirket kurulumu stopaj vergileri sene sonu cevre vergileri eleman kdv belediye vergileri muhasebe parasi reklam giderleri arac giderleri ii hesaplanmali aksi takdirde kotu sonuclanabilir

ben size bayilik yerine inegol ve ankara sanayisinde yapilan mobilyalari tavsiye ederim seceneginiz cok olur zira ticarette uc sferde kazanamazsaniz baska turlu kazanamazsini

1-alirken
2-mal ederken
3-satarken

bu uc hususa dikkat ettiginiz surece onunuz acik
ygunec

Yerleşim Belçika / GentMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk