Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Büyükbaş Hayvancılık Ve Et Üretimi

Başlatanbilselerdi34Tarih30/11/2010 17:34:02Yorum57

İlk mesaj
Yeni Üye19 yazı
Arkadaşlar bi yakınımla beraber yaklaşık 100 bin tl sermayemiz var arazimiz yok Anadoluda bir yer kiralayıp 100-150 başlık besi çiftliği tesisi kurmak istiyoruz hem kurbanlığa hayvan besleyip hemde içerisinde kendi mezbahanemizi kurup piyasaya firmalara vs et vermeyi düşünüyoruz çiftliğimizi bu işin pazarı haline getirmeyi planlıyoruz bununla ilgili ziraat bankasının verdiği krediden de faydalanmayı düşünüyoruz bize tavsiyeleriniz ne olur? hangi tür hayvanlar kısa sürede besiye alınıp et tutar?ikimiznde hayvancılık deneyimi yok bu işin artıları eksileri nelerdir?beni bu işle ilgili aydınlatacağınız yorumlarınızı bekliyorum..

Yerleşim Türkiye / KmaraşMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
57 yorum
Yeni Üye16 yazı
herkes hayvancılığa merak sarmış memlekette am bu iş göründüğü kadar kolay değil ziraat bankasıda öyle önüne gelene kredi dağıtmıyor.çekeceğiniz kredi miktarının %150 ni teminat olarak göstermeniz lazım.arsam var onu gösteririm filan diyorsanızda belirledikleri biim fiyat o arsalar içn gerçekten çok komik.

illaki yapacam diyorsanızda süt hayvancılığı ile başlamak en azından işi döndürmek açısından daha kolay.ortalama 20 kilo süt verse bir inek 10 litresi size kalır 10 litresini kendi yer.sizde size kalanla işinizi döndürürsünüz.besicilikte 2 sene boyunca o maliyetleri karşılamak çok zor 50 hayvanlı olsa 2 senede 200-250 bin arası bir meblaa tutar.bu arada kredi çektiyseniz 2 taksitini ödeyeceksiniz.iyi düşünmek iyi araştırmak lazım işe girişmden önce
football is life

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Ticaret
Yeni Üye6 yazı
bizde ailemle küçük çapta haywancılık işiylede uğrasıyoruz.ben kadrolu sabit bi işte calısıyorum.we bu işi büyütmek istiyordum.herkesin paylaşımları benim için yararlı oldu.tüm cewaplar için teşekkürler herkese:)

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Yeni Üye11 yazı

hakanfinans bu işten anladığını düşünüyorum mantıklı yorumlar yapıyosun.bende 2 yıldır veteriner kliniğinde çalışan biri olarak yorum yapayım.kitapla defterle fizibilite raporlarına bakarak yapılabilecek bir iş değil bu hayvancılık.bugün 30 kg süt aldığın bir hayvandan yarın süt alabileceğin ne malum artı ölmeyeceğine kim garanti verebilir.sabit başka bir işi olmadan krediyle inek alıp bu işten para kazanan yoktur büyük konuşuyorum krediyle bu işe girenlerin %99 u patlar.7 yıl ödemeli faizsiz kredi çok cazip.bunu nasıl değerlendiriyolar biliyomusunuz : adamın işi düzgün şöyle yapıyo babasında , bi akrabasında yada arkadaşında hayvan var bunları alıyo(muş) gibi yapıyo kendi üzerine geçiriyo ziraat bankası hayvan başına 5000 tl veriyo 20 hayvan dam değiştirmeden sahip değiştriyo ne yapar 20*5000=100000 tl para 7 yıl boyunca kullan bu parayı ne güzel öyle değilmi?

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye44 yazı
Arkadaşlar Merhaba .. benim 30 -40 hayvan barındırcak yerim var .. bakımını kendim yapacam 6-8 ay kadar bakım yapıp ondan sonra satmak istiyorum....20 hayvanla başlamayı düşünüyorum hayvanları alırken kredi kullanmıyacam.. ama 6-8 ay kadar sürecek bakımda ne kadar masrafım olur bu konuda bana yardımcı olurmusunuz...aksaray civarında bakacam hayvanlara gündüzleri otlatma şansım da var ama kurak bölge oldugu için otlatarak nekdar bir kazancım olabilir ?

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Di?er
Yeni Üye44 yazı
Arkadaşlar Merhaba .. benim 30 -40 hayvan barındırcak yerim var .. bakımını kendim yapacam 6-8 ay kadar bakım yapıp ondan sonra satmak istiyorum....20 hayvanla başlamayı düşünüyorum hayvanları alırken kredi kullanmıyacam.. ama 6-8 ay kadar sürecek bakımda ne kadar masrafım olur bu konuda bana yardımcı olurmusunuz...aksaray civarında bakacam hayvanlara gündüzleri otlatma şansım da var ama kurak bölge oldugu için otlatarak nekdar bir kazancım olabilir ? yardım lütfennnn

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Di?er
Yeni Üye30 yazı
bilgi ve fikir açısından toprak tv yi izlemeni tavsiye ederim eminimki çoookk işine yarayacak

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye46 yazı
100 000 Liraya Kasap Dükkanı açmak daha mantıklı.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bilgisayar-Bili?im
Üye284 yazı
Sevgili arkadaşım

Bilgi istediğin konuda, İpard ve Ziraat Bankasının destekleri vardır. İpard ağıl yapımna % 50 hibe verir, ziraat bankası canlı hayvan alımına 2 yılı ödemesiz toplam 7 yıl vadeli kredi verir. Eğer sizin ilginizi çekerse 0532 245 74 63. Tabi, tüm bunlar için ziraat bankasına verebileceğiniz bir teminatınız olmalı. Eğer sermayeniz yeterli değilse hangi bölgede olduğunuzu bilmiyorum ama saanen keçi de yetiştirebilirsiniz. Bunlar 2 doğuran ve süt verimi yüksek keçiler, kısa sürede dönüşüm sağlamanız da mümkündür.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret
Yeni Üye1 yazı
100 bin liralık sermaye ile bahsettiğiniz kadar büyük bir işi yapmak çok zor. Ancak küçük adımlarla başla**** ilerleyen zamanlarda üzerine ko**** bahsettiğiniz gibi büyük girişimlerde bulunabilirsiniz. Hayvancılık bu aralar revaçta çokta kazanç getiriyor ama piyasaya bir anda o kadar büyük girip tüm paranızı oraya bağlamanızı onermem

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?retmen
Yeni Üye2 yazı
bende sizin istediginz gibi güzel anadoluda yatırımım var birlikte hayvancılık yapabiliriz
kadir

Yerleşim Türkiye / YozgatMeslek Muhasebe
Yeni Üye1 yazı
Merhabalar,
Benim de en büyük idealim bir besi çiftliği kurmak,uzun zamandır araştırıyorum,burda yorum yazan arkadaşların bazıları gibi hem küçük baş hem büyük baş bir arada yapmayı düşünüyorum.İlk başta yalnız besi hayvancılığı yapmak biraz sabır istiyor o nedenle süt ve besiyi birlikte ***ürüp küçük baş hayvancılıkla da desteklemeyi düşünüyorum.Umarım gerçekleştirebilirim.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Emekli
Yeni Üye5 yazı
Birilieri is yapabilirsin ama sunlar mantikli bunlar mantikli, söyle yap böyle yap diyor.. Digeride öyle olmaz böyle olmaz diyor.. il tarim müdürlügüne giderseniz oradaki arastirmalarin ve uzmanlarin cok oldugunu görürsünüz. Büyükbas hayvancilik teknoloji kullanilmadan yapildigi icin, ayrica türkiyede verimliligi esas alan tarimi bilmeden rastgele üretim yapan ciftcileri düsünürseniz;
1- suanki et ve süt fiyatlarinin yüksekligi kimseyi kandirmasin
2-özellikle büyük bas hayvanda yem bitkilerini üretmiyorsaniz isiniz biter.. (bir de süt vs.. gelirleri olmayinca haliyle sermaye ister)
3-Avrupada 2.500 3.000 euro maas veriyorlar ciftliklerde calisanlara peki markette dana eti kaca satiliyor 3-4 euro en pahali 5 euro
4-süt isinde özellikle sagim yemleme üniteleri teknolojik olmali ve insangücü düsürülmezse zarar edeceginizi bilmelisiniz. bu ünitelerin %50-60 ini devlet tesvikleri ile karsiliyorsunuz ama önce kendi imkanlariniz ile yapmalisiniz..

Biz herkesin isyapmasini isteriz ama et ve süt fiyatlarinin ani yükselmesi ve süttozu üretimi icin piyasadan büyük oranda süt cekilmesi (dev tesvigi nedeniyle) süt fiyatlarini yükseltti. herkes süte dönmek icin besiden cikti.. simdi ise hem süt hemde et fiyatlari dünya piyasasinin cok üstünde bu sizi yaniltmasin. ciftcinin kazanamama sebebi fiyatlardan degil, otlaklarin azligi verimsizligi, yem bitkilerinin üretilmemesi, cesitliligin az olmasi, tarimdaki verim düsüklügü,yeteri kadar teknolojinin kullanilamamasi, atiklardan yüksek gelir elde edilememesi, hayvan sabit maliyetlerinin yüksek olusu gibi nedenlerden dolayi.. dünyada paketlenmis parcalanmis ve kurutulmus gübre fiyatlari ile ciftcilerin tonlar ile sattiklari fiyatlari kiyaslayin.. cok sayida buzagi (anne karnindada olabilir) ithal edilip hayvan ilk satinalma maliyetleri düsürülmedikce herkes sütten yada 1 kilo etten maliyet fiyatini cikarmaya devam edecektir. buda piyasadaki tüketimi düsürmekten baska bir sey yapmayacak, fiyatlardaki yükselis cok karliliktan ziyade asiri yükseldigi icin toplam talebi düsürecek ve genel anlamda ciftci yükselen maliyetler ve azalan talepten dolayi yine zarar edecektir. Tek karli olan yine arada fareyle oynayan kedi gibi üreticilerle kapasitelerle arz ve taleple oynayan büyük tüccarlar olacaktir.

Gecmiste tecrübeniz yok ise bir yerlerde calisarak tecrübe edinmeniz faydanizadir. o zaman maliyetleride görürsünüz. Diyecegim her zaman kar etmek istiyorsaniz yem bitkilerini kendiniz üretmelisiniz, insangücü calistirmaktan kacinmalisiniz, sütü sogutarak satabilecek bir kapasite planlamaniz, atiklarinizin her türlüsünü biraz islemden gecirerek karli satabilecek bir minumum büyüklügü planla**** ise girebilmeniz. Bu konuda Tarim il müdürlügüne ugramaniz ve cesitli uzmanlarla görüsmeniz faydali olacaktir. Fiyat yüksekliginin eninde sonunda düsürülmek zorunda oldugu ve ithal vergileri kaldirirlarsa bunun cok kolay oldugunu bilmelisiniz, ani sok yasanmamasi icin bu yavas yavas gerceklestirilir. cünkü bu birilerinin fiyat artisi ile havadan edindigi zenginligin gitmesine neden olur. bilirsinizki sattigimiz malin fiyati yükseldiginde aglamayiz, ama satin aldiklarimiz yükselince aglariz. havadan zenginlik gitmeye baslayinca cigliklarda ani yükselir. o yüden yavas yavas bu fiyatlar gerilemeliki tüketim asiri derecede düstü ve suanki gibi devam ederse ve fiyatlar geriye dogru gelmezse birdaha bu sektöreden bahsedemeyiz. Herkese kolay gelsin

Yerleşim ALMANYA / FrankfurtMeslek Yöneticilik
Yeni Üye13 yazı
Arkadaşlar son olaylardan sonra büyükbaş işi yapmak demek batmak demek hiçbir şekilde kazandırmıyor.Bakın koç gurubu banvit gurubu bile bu işi bıraktı ayrıca yurt dısından et getirme olayı küçük baş et üreticisini bile vuracak bu kar net söylüyorum çünkü 1 senedir bu işi araştırıyorduk.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Esnaf
Yeni Üye13 yazı
daha öncede hakan bey tarafından belirtilmiş bu işin eğer bir eğitimini almadısanız işe girmeniz çok tehlikeli öncesinde en azından bu iş ile ilgili bilgi alırsanız sizin açınızdan iyi olacaktır.ben bu düşüncelerle yatırımcı olarak sütaş ın kursuna katıldım ama işin gerçek yüzü bizim kurduğumuz hayaller gibi değil ben biliyorum, ben anlarım diyen yakınınız veya dostunuzun olması sizi bu işte kurtarmaz dikkatli olmanızı attıgınız adımların bilhassa hiçbirşey bilmeden girmenizin sizin sonunuzu getirebileceğinin farkında olmanızı tavsiye ederim.ve yok ben başarırım tuttugumu koparırım düşünceniz varsa mutlaka ama mutlaka sütaşın eğitimine katılmanızı şiddetle tavsiye ederim inanın girdiğinizle çıktıgınızda aynı düşüncelere sahip olmassınız...
kiremitçioğlu dış tic.san.ltd.şti.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye35 yazı
Sütaşın kursları istanbulda nerde ve ne zaman oluyor biraz bizi aydınlatırmısınız,

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye13 yazı
sütaşın kursları istanbulda olmuyor bursa/karacabeyde sütaş işletmesinin bünyesindeki eğitim merkezinde gerçekleştiriliyor.kursun sonunda sertifikada alıyorsunuz ve kursada herhangi bir ücret ödemiyorsunuz.Verilen eğitim ise öyle basit bir eğitimdende ibaret değil a'dan z'ye herkonuda bilgi sahibi oluyorsunuz bu işi yapmayı düşünüyorsanız mutlaka gidin.. http://www.sutas.com.tr/tr/ottan_sute/Uretici_Egitimleri/Uygulamali_Egitim_Merkezleri.aspx bu adresteki telefonlardan bilgi sahibi olabilirsiniz kursların tarihleri hakkında...
kiremitçioğlu dış tic.san.ltd.şti.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye36 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bilselerdi34
Arkadaşlar bi yakınımla beraber yaklaşık 100 bin tl sermayemiz var arazimiz yok Anadoluda bir yer kiralayıp 100-150 başlık besi çiftliği tesisi kurmak istiyoruz hem kurbanlığa hayvan besleyip hemde içerisinde kendi mezbahanemizi kurup piyasaya firmalara vs et vermeyi düşünüyoruz çiftliğimizi bu işin pazarı haline getirmeyi planlıyoruz bununla ilgili ziraat bankasının verdiği krediden de faydalanmayı düşünüyoruz bize tavsiyeleriniz ne olur? hangi tür hayvanlar kısa sürede besiye alınıp et tutar?ikimiznde hayvancılık deneyimi yok bu işin artıları eksileri nelerdir?beni bu işle ilgili aydınlatacağınız yorumlarınızı bekliyorum..

AÇIKCASI O SERMAYEYE O IS OLMAZ

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye35 yazı
İlker bey verdiginiz bilgilerden dolayı teşekkürler.Artık anlaşılıyorki besicilik şimdilik öldü basından takip ettigim kadarıyla başta büyük üreticiler olmak üzere herkez et ithalatından şikayetçi besi çiflikleride bu gidişle süt işine girererse süt için iyimi olur yoksa rekabetten fiatlar aşagımı iner bakalım görecezz.

Yeni Üye66 yazı
Bu Siteyi Seviyorum. sırf Su Tablo için:) Herkes Mükemmel. Yorum Yazım İnsanları Bilgilendiren Yol Gösteren Tüm Arkadaşlara Konuyla Hiçbi İlgim Alakam Olmamasına Rağmen Tüm Kalbiml Teşekkür Ediyorum. Herkeze İşlerinde Başarılar Bol Kazançlar Dilerim...
By_Bora

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Ymalat
Yeni Üye35 yazı
Hakan finans rumuzlu arkadaşımız uzun zamandır degerli yorumlarınızı alamıyoruz güzel akıcı yazılarınızdan şahsen faydalandıgıma inanıyor .Bizi aydınlatmaya devam edin lütfen,

Yeni Üye20 yazı
arkadaşım sizin yapmanız gereken ailenizle birlikte büyükbaş hayvan ahırlarına aile olarak bakıcı arayan ilanlardan birine müracaat edip orda bir müddet çalışmak işi öğrenirsiniz zorluklarını görürsünüz heee bundan sonra bu işi bizim işimiz değilmiş hadi şehrimize geri dönelim dersiniz anadoluda sosyalş tesis yok çoluk çocuğun varsa köylerde eğitim yok kültürlü insan pek bulaman alışveriş merkezi hayal bile etme .uzakta durma önce davulun yanına git sesi güzel geliyorsa ne ala hayırlı olsun allah bol kazanç versin.
emekli

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Emekli
Yeni Üye10 yazı
Hepiniz çok güzel yazmışsınız ellerinize sağlık.Bende bir sene kadar büyk baş hayvan yetiştiriciliğini ek iş olarak araştırdım.Bu araştırmamın sonunda işten anlamayan biri olarak bütün sermayemin çoban arkadaşın insiyatifinde olduğunu anladım.Zaten bir atımlık barutum var onuda bu riske atmak istemedim(açıkça canlı hayvanda riskin çok olduğunu gördüm)birde 100 baş hayvan için 50 dönüm tarlaya ihtiyaç olduğunu biliyorum çünkü herzaman hazır yem ile olmuyor, maliyetler çok yükseliyor.İllede hayvancılık yapacaksanız yukarıda arkadaşlarımın belirttiği gibi küçük baş hayvancılıkla başlayın.Hayvancılıkta kağıt üzerindeki gibi asla matamatiksel olarak hesaplar tutmaz.Her halukarda başarılar dilerim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Otomotiv
Yeni Üye3 yazı
Arkadaşlar bende yeniyim yorum ve yardımlarınızı bekliyorum. bende çinden ithalat yapmak istiyorum ama nakliye ve aracı bir şirketten bilgi almak istiyorum. bu işi özellikle yapan arkdaşlarla yazışmak ve görüşmek isterim. yorumlarınız bekliyorum

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye1 yazı
Arkdaşlar hepinizin düşüncesi ve projesi güzel. Bu işler gerçekten ciddi maliyet, işçilik, tecrübe, teknik bilgi vs. istemektedir. Bir ahırın planlanması bile hayvanlardan elde edeceğiniz verimi çok etkilemektedir. Bu işler eskisi gibi sadece ek gelir amaçlı olarak yapılmamaktadır. Hayvancılık yatırımları artık karlı yatırım alanlarıdır fakat bu karlılığı sağlayacak birçok faktör bulunmaktadır. Yeteri kadar paranız ve kredi imkanınız olsa bile bu işten zarar edebilirsiniz.
Şuan itibari ile hayvancılık yatırımlarının kar marjları yüksektir. Bu karj marjları damızlık üreten işletmelerde 7-8 yıl daha devam edeceğini tahmin etmekteyim. sonrasında nasıl bir karlılık olacak onuda burada açıklamak istemiyorum. Yalnız besicilik bitkisel üretim gibi riskleri fazla olan bir alandır. Pazarı çok değişkendir. 2 yıl ilerisini tahmin etmek çok zordur. O yüzden ilk yatırım alanı olarak hiçbir zaman tavsiye etmedim.
Hakan beyin birçok fikirine katılıyorum özelliklede koyunculuk üzerine söylediklerine.
Yatırımcıların bir çoğu sadece bakıcı masrafı diyor bu işte profesyonellik şarttır. İşletmenizde iyi bir zooteknist, iyi bir veteriner hekim bulundurmak zorundasınız. Yada anlaşma yapıp her az hizmet alacağınız konumda olmaları gerekmektedir. Süt sığırcılığında bir hayvanın kızgınlık zamanı 24 saattir. Bunu takip edip o zaman aralığında da tohumlu yapmalısınız. Yani 24 saat mesai. Bunun gibi çok daha hassas konular var.
Bizler sizlere fizibilite raporlarının hazırlanmasında, gerekli olan inşaat çizimlerinin yapılmasında, yatırım danışmanı olarak hizmet vermekteyiz.

Serdal DEMİR
Ziraat Mühendisi
www.tarimprojeleri.com

Yerleşim Türkiye / Sivas
Yeni Üye57 yazı
Beyefendi arzu ederseniz benimde bu sitede bi yazım var ...Okumak isterseniz ; Okuduktan sonra sizinle bi kritik yapmak isterim. Hüseyin T...05327221361

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Yeni Üye1 yazı
Merhaba ağıl tesisi kurmak istiyorum arazim var kırsal yerim yaklaşık 350 400 büyük baş hayvan tesisi için karlı bir işmi değilmi bilgi verebilirmisiniz.3.000.000 tl gibi bir sermaye ile başlamak istiyorum.önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
Mardinnusaybin

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Esnaf
Yeni Üye68 yazı
Uzun yıllar bu işi yaptık çok güzel geliri var
buraların asıl evlatları mert olanlardır

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Gyda