Bakery Açmak. . - Sayfa 2 - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Bakery Açmak. .
 2 


yılmazyıldırım
Yeni Üye

Toplam 57 yazı
08/10/2010 :  17:53:19 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Merhaba arkadaşlar fikirlerinizi almak istiyorum.Güzel bir semtte bakery açmak istiyorum.Bu semtte ayrıca ekmek fırınıda yok insanlar ekmeğini bakkal ve marketten temin ediyorlar.Ben burada ekmek çeş,tleri unlu mamülleri ve pasta grubunu içeren güzel bir dükkan açmak istiyorum.Ayrıca şöyle bir detay daha var ben dükkanımda satılacak hiç bir ürünün üretimini yapmıcam ekmekte dahil olmka üzere hepsini tedarik edicem ve perakende satış yapıcam.Güzel bir dekorasyon ve temiz bir dükkan ayrıca güleryüzlü hizmetide kattığımızda sizce bu iş nasıl olur fikirlerinizi bekliorum
......

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Serbest meslek
leo1537
Üye

Toplam 473 yazı
23/10/2010 :  00:47:41  Alıntı
Arkadaşlar,
balli kesime yazıyorum ve bu yazıtım lütfen uzayıpta arkadaşın sorusunu saptırmasın.
Bazı arkadaşlar ne kadar sapıtırıyorlar şu konuları...arkadaş konu hakkında bilgi istemiş...olay dilbilgisine dönmüş ki, eleştiriciler arasında 'ediom', 'diince, 'oluo' gibi düzgün türkce(!) ile arkadaşı eleştiren zeka ustaları bile var.
Ben de bu güzel ve köklü türkcemizin iğfal edilmesine karşıt biriyim, ama, ticari amaçlı ister istemez bu tip isimlendirmeleri seçmek zorunda kalıyoruz, maalesef...
sonuç; tüketici ticareti yönlendiriyor.
Arkadaş haklı:
güzelim KAHVEHANE olmuş Cafe.

herkese başarılar

Yerleşim : Türkiye / De  |  Meslek : Satış / Pazarlama
chuck
Yeni Üye

Toplam 36 yazı
28/10/2010 :  12:19:41  Alıntı
Sn. yılmazyıldırım, öncelikle işinizde başarılar, inşallah başarılı olursunuz... İkinci girişimini de 1 ay önce başarısızlıkla kapatmış biri olarak başarılı olmanızı can-ı gönülden diliyorum. Gerçi benim şartlarım farklıydı falan ama neyse...

Gelelim fırın/bakery işine... Bazı arkadaşlar üretim olmadan sıcaklık olmadan kar payı azalır, müşteri azalır demişler. Ben çok da katılmıyorum bu fikirlere, bence üretim olmadan da iyi para kazanılabilir. Hele ki lüks bir semtte... Ben Emirgan'da yaşıyorum, bir tane fırın var (birkaç pastane var ama) genelde gırtlak üzerine açılan dükkanlar ayakta diğerleri al-aşağı...

İstanbul'daysanız İHE'nin franchise verdiği ekmek-kuru pasta konseptli dükkanlar vardı geçen sene hala veriyor mu bilmiyorum, haber linki http://www.iskuruyorum.com/haber/haber/216-istat-halk-ekmek-bayilik-franchise.html

Ben bayağı bir düşünmüştüm acaba bu işe mi girsem diye ama sonunda tek kişi olduğumdan vazgeçtim, tek adamla dönmez bu işler. Mesela burada da üretim yok, mal size merkezden geliyor, burada da dükkan tasarımı şık, ha halk ekmek ama olsun en azından fikir almak için inceleyebilirsiniz, ilk yatırım maliyeti nedir, ciro ne öngörüyorlar, vs vs... Siz de bunun daha lüksünü semtinize kurabilirsiniz sonuçta...

Tabi bir de üretim yeri önemli, anlaştığınız bir yer var mı, size her daim aynı kalitede mal verebilecekler mi, fiyat vs gibi bir konuda anlaşmazlığa düşerseniz başka nereden mal tedarik edebilirsiniz, bu konuları da ciddi olarak düşünmenizde fayda var bence...
chuck was here

Yerleşim : Türkiye / İstanbul - Bursa - Balıkesir  |  Meslek : Diğer
oradeniz
Yeni Üye

Toplam 18 yazı
13/11/2010 :  22:40:50  Alıntı


Günümüzün en mantıklı işlerinden biri.Bakeryymiş fırınmış bunlar teferuat.Bunlara uğraşacağımıza iş nerede nasıl tutar,olmazsa olmazları neler bunları tartışalım.Bende kısmen bu sektörün içindeyim hijyen,müşteri memnuniyeti,satış arttırma teknikleri gibi birçok belgeli eğitimler aldım.Biraz cesaretim gelirse bende girmek istiyorum ama üretimimi kendim yapmayı düşünüyorum.Bu anlamda ortaklığa açığım tek başıma kaldıramam.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Turizm
mehmetunpa
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
18/11/2010 :  08:17:55  Alıntı
1-marketle rekabet edilmez
2-ekmek kokusu olmadan insanlar marketle aranda fark görmez
3-başarı istiyorsan yenilik şart
4-farklı olan ne sana neden gelsinler sıcak,otantik,doğal,katkısız,göz önünde üretim hangisi
5-şu an tüm fırınlar zaten sizin yapmayı planladığınız işe döndü. üretim yok rakip fırın değil market o zaman
6-akmaz kokmaz bir iş fikri ya da içinde üretim olan

Yerleşim : Türkiye / Bursa  |  Meslek : Mühendis
eonkibar
Yeni Üye

Toplam 5 yazı
27/11/2010 :  12:41:43  Alıntı
Merhaba dostum, bizde aile mesleği olarak fırıncılık yapıyoruz 26 senedir bu işin içerisindeyiz. Sormak istediğin konu ile yorumlar arasında büyük farklılıklar var. Birincisi güzel bir semt derken istanbulda bir güzel semtten bahsediyorsan "bakery" kelimesi tam oturmuş arkadaşım fakat artık iş yerlerine yabancı kökenli isimler alınırken zorluk çıkardıklarını duymuştum. Bu sorunu halletmek sana kalmış birşey ama yine bende yabancı bir isimden yana olduğumu belirteyim.

İkinci olarak ise de bizim halkımız fırınlara sıcak ekmek almaya gelir yan ürünlere orada karar verir. Heee bir pastahane açıcaksan onu bilemem. Bu da senin bu iş yerini açtığın yerde az da olsa üretim yapmanı gerektirir, bundan korkacak bir şey yok, ekmek için konuşuyorum ben şu an günde 18000 civarında üretim yapıyorum ve ne tadında ne de görüntüsünde çok fark olmuyor yani her gün aynı kaliteyi tutturabilmek zor bir iş değil, bunun için masrafın da çok olmaz bir tane odun fırını koyucaksın, artık oduna da ihtiyaç olmadan gaz ile bunların yapılması mümkün ve bir pişirmek için elemen ve de bir hamur ustası ile bunun üstesinden gelebilirsin, sonuçta 1 liralık ekmek için içeriye müşteri girer ve pastaydı simitti 10 lira bırakır. Perakende satış için uygun bir iş olduğunu söleyemem en azından ekmek için. Bu açılan "Komşu Fırın" adlı iş yerlerini gezmeni öneririm ufak bir alanda herşeyi üretiyorlar. Hem madem ki açacağın semtte bir fırın yok neden üretmeyesin ki!

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim
meesdu
Yeni Üye

Toplam 1 yazı
28/11/2010 :  21:05:01  Alıntı
fırın olayı çok mantıklı size tavsiyem bir fırınla size özel bir ekmek çeşidi ilede anlaşmanızdır sizi farklı kılar başarılar
bym

Yerleşim : Türkiye / 35
efe81
Yeni Üye

Toplam 22 yazı
08/12/2010 :  12:58:26  Alıntı
bu kadar kişi neden isme takıldı anlamadım burda iş fikri tartışılıyor isim değilki bu gün market raflarına hatta üstünüze giydiğiz kıyafetlerin markasına bir bakın evime 30 km uzaktan çıkan damacana suyun üzerinde natural water yazıyor liseliler öyle konuşuyor bu konuda adını bakery koyan fırıncıya değil onların öyle konuşmasına seyirci kalan ailelerine görev düşüyor iş fikrine gelince ben evden ne kadar tok çıksamda işe giderken bir poğaça simit almadan geçemiyorum ancak orda bunu kaç kişi yapar onu araştırmak gerekir sonuçta damak zevki çeşit çok olmalı ancak satılan çeşitler çoğunlukta olmalı ilk başlarda maliyeti yükseltmemek için dışardan alınabilir inşallah başarırsınız

Yerleşim : Türkiye / Düzce  |  Meslek : Memur
salomanje
Yeni Üye

Toplam 3 yazı
09/12/2010 :  01:49:37  Alıntı
imal edersen dert kazanırsın,alıp satarsan para kazanırsın, bence doğru yoldasın.Takıldığım tek konu neden herkesin ki bu size göre bana göre öyle bir şey yok buna düşkün olduğu için türkçemizi gereksiz bir lisansmış gibi 2.plana atıp yabancı kelimeler kullanmayı marifet sayıyorsunuz? bazı arkadaşlar rağbet var gibi garip bir fikir beyan etmiş.indirime sale,pastaneye bakery,işkembeciye ishkembechi gibi garip kelimeler kullanmanın özenti olmaktan başka ne anlamı olabilirki?özenti olacağımıza özenli olsak insanlarda buna rağbet etmeyecek.2 pastanenin yanyana olduğunu düşünün birinin adı pastane diğerinin adı bakery pastane ismini kullananın pastaları lezzetli diğeri sıradan sırf ismi bakery olduğu için kötü olanınımı tercih edeceksiniz?sanmıyorum.bende istanbulun nezih gelir düzeyi yüksek bir semtinde oturuyorum ve emin olun burdaki insanlar öztürkçeyi şiirsel bir lisansla konuşan insanlar.Ufak ufak çaktırmadan dilimizin yabancı lisanlarla kirlendiğini yok edildiğinin farkında değiliz galiba bir ülkeyi feth etmek önce o ülkenin dilini yok etmekle başlar bunu unutmayalım dostlarım.hepinize hayırlı kazançlar dilerim.

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : İthalat / İhracat
akaraman
Yeni Üye

Toplam 21 yazı
13/12/2010 :  17:57:45 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
Merhaba Yılmaz Bey; Kurabiye vb. ürünlerin tedariği konusunda yardımcı olabilirim. iletişim için ali@labirentgida.com

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Mühendis
strider
Yeni Üye

Toplam 2 yazı
16/12/2010 :  00:00:50  Alıntı
Türkçe diye şartlanma. Önemli olan içidir dışı değil.
Yıllarca bu ülke f klavye q klavyeyi tartıştı. Sanki neyle yazdığın çok önemli gibi. Diyecekler ki isim bu. Maksat iş kurup memleketin çarkını döndürmekse bundan daha milliyetçi duruş olmaz. Sanki türkçe yazmayınca bu memlekette yaşamıyoruz yaşadığımızı anlamıyoruz.
Kulak asma böyle şeylere.
O zaman satış dükkanı diye koyalım ismini.(ofis de yabancı ya ondan)
Herkes isme takmış
Fırın üretim yapılan yerdir. Ekmeği simiti yapar orada satarsınız.
Bu konseptteki yerin adı da bildiğim kadarıyla Türkçe de yoktur. Çünkü bu konsept bizde yoktu ve daha çok yeni.Sanırım üretimden ziyade sunum ve satış yeri olacak.
Bence yer güzel ve kaldırırsa sadece satışı düşünme. En iyi karı içecekler bırakır. Anlaş bir kahve markasıyla oturacak ve ayakta içilebilecek bir kaç masa koy dükkana, Ferah temiz ve ahenkli renklerlede bi hava kat senden daha iyisi olmaz. Hatta sadece fabrikasyon pasta böreğe girme, ev işi kek börek poğaça yapan kadınlarda bul, kaliteli tadı yerinde yapabilenlerden, her gün çok değil 1-2 tepsi börek poğaça falan al ev işi, sıkıştır batılı tatların yanına, batılı derken gerçekten batılı. Sağlam şeyler olsun. Berliner deyip şekerli hamburger ekmeği yada garip tiramisu satanlar gibi değil yani. Ver hakkını. Maksat çeşitliliği sağla ev tatları ve bizim tatların yanında. Hatta zamanla bence inceden pasta çörek kek imalatı bile yapabilirsin.
Çalışanlar için de sabah kahvaltı koyarsın makul fiyattan kaliteli.
Hele hele açacağın yerin maddi durumu iyiyse. Bir de havalı ama samimi gelecek bi isim koydunmu tamam. Yeterki kalite düşmesin
Bunun yanında bikaç nüans kalıyor tabi onlarıda açacağın yerin demogrofik yapısına göre bulursun. Bayan çalışması artıdır mesela. Yada sahildeyse renk ona göre içerdeyse ona göre olacak. vs.
Neyse başarılar dostum güzel fikir yardımcı olacak birileri de varsa. Sonucu bildirirsin
Bakery man:)

Yerleşim : Türkiye / İzmir  |  Meslek : İlaç Sektörü
hakankaya2020
Üye

Toplam 345 yazı
17/12/2010 :  14:39:02 Yazarın websitesine git Website   Alıntı
değerli yılmazyıldırım kardeşimiz, konuyla ilgili fizibilite çalışması yaptığın ve iş fikrini olgunlaştırmaya çalıştığını anlıyorum. Bu ülkemizde pek yapılmayan ve kulaktan dolma bilgilerle iş yapma yada işe başlama alışkanlığının ötesinde çok saygı duyulacak, ve yeni girişimcilerin çok değer vermesi gereken bir konu.
business plan denilen iş planı hazırlamanızı tavsiye edebilirim. Bu plan içerisinde yer alan bilgileri derler ve toplarken, ardından nakit akışı öngürülerini değerlendirirken iş fikriniz hakkında daha sağlam öngürülere ulaşacağınız aşikardır.

Marka da çok önemli tabi, özellikle sizin kisi gibi biraz daha üst tabak hedef müşteri ise. Bende yalnızkovboy arkadaşımızın da değindiği gibi öncelikle işe marka tescili ile başlamanızı tavsiye ederim. Tescili mümkün, sizi ve ürünlerinizi, ürünlerinizdeki ve hizmetinizdeki kaliteyi yansıtacak bir marka oluşturmanız önemli. daha sonra şirketinizi ve ürünlerini bu marka ile lanse etmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. İçerisinde bakery geçmesi fikri güzel.

Ama BAKERY ilgili 30, 35 ve 43. sınıflara konu olan hizmetlerde genel tabir olarak nitelendirildiği için, ayırt edicilik kazandırmanız gerekecek. Bu sınıflarda 30.sınıfta ilgili bakery ürünlerinin imaları, 35 ise genel olarak satış hizmetleri, 43de yiyecek içecek hizmetlerinin sağlanmasını içerir.

Hizmetinize getireceğiniz kaliteyi, ürünlerinizin taze ve sıcaklığını, hizmetinizin güler yüzlülüğünü yansıtacak bir marka oluşturmanızı ve bu markayı ilgili 3 sınıfta öncelikle ve ivedilikle TPE nezdinde tescil için başvuru yapmanızı öneririm. bu konuda marka-patent firmalarından da destek alabilirsiniz.

gerçi bunlar, marka, yer, mekan, ürünleri tezgaha koymak çok zor işler değil, yani sermayesi olan herkesin yapabileceği birşey.
ama ürünlerinizin sıcaklığını sıcak gülümsemesi ile yansıtabilecek, güzel tebessümü ve anlayışlı tavrı ile vitrininizdeki ürünleri tatlandırabilecek kişiler bulabilirseniz, gerisi çok da dikkat çekici olmuyor.
Bu tarz işler yapanlar bilir, bir dönem bende gıda sektöründe çalışmıştım, sattığınız küçücük bir ürünün ardından, ertesi sabah gelip müşterinizin, dünkü aldığım poğaça ne güzeldi, nasıl yapıyorsunuz, yada elinize sağlık demesidir asıl başarı.
Haydi hayırlısı diyelim. Girişiminizin başarılı olması dileklerimizle,
Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://www.mrhakankaya.com https://www.youtube.com/@hakankaya/

Yerleşim : Türkiye / Denizli  |  Meslek : Mühendis
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

5.77 saniye.
05:55:34, 29 Nisan 2024, Pazartesi

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım