Ana içeriğe geç

Yeme-içme, Turizm, İşletmecilik - Özel

Bakery Açmak. .

BaşlatanyılmazyıldırımTarih08/10/2010 17:53:19Yorum41

İlk mesaj
Yeni Üye57 yazı
Merhaba arkadaşlar fikirlerinizi almak istiyorum.Güzel bir semtte bakery açmak istiyorum.Bu semtte ayrıca ekmek fırınıda yok insanlar ekmeğini bakkal ve marketten temin ediyorlar.Ben burada ekmek çeş,tleri unlu mamülleri ve pasta grubunu içeren güzel bir dükkan açmak istiyorum.Ayrıca şöyle bir detay daha var ben dükkanımda satılacak hiç bir ürünün üretimini yapmıcam ekmekte dahil olmka üzere hepsini tedarik edicem ve perakende satış yapıcam.Güzel bir dekorasyon ve temiz bir dükkan ayrıca güleryüzlü hizmetide kattığımızda sizce bu iş nasıl olur fikirlerinizi bekliorum
......

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
41 yorum
Yeni Üye14 yazı
Merhaba .
Öncelikle girişimizin başarı ile sonuçlanmasını diliyorum.Ancak günümüz Türkiye'si şartlarına baktığımızda finansmanın
başta gelen bir problem olduğun gerçeği ile direkt olarak yüzleşmemiz gerekiyor.
Eğer böyle bir probleminiz yoksa kredi v.s ile uğraşmayacak kadar yeterli nakitiniz varsa oldukça rağbet gören bir sektör
olduğu gerçektir.
Günümüzde et fiyatlarının yükselmesi ile birlikte döner ,hazır yemek sektörü,hamburger tost ve etli mamuller eskisinden
çok daha pahalı fiyatlara satılmaya başlandı.
Bu da insanları alternatif börek, poğaça pide vs gibi diğer yiyecek mamullerine yöneltti.Bunun yanında kaçak et, 1 TL ye döner gibi haberler insanları et ve et içeren ürünlerden soğutan faktörlerden önde gelenleri olarak sayabiliriz.
Ancak madalyonun diğer tarafına bakarsak mahallenin fırıncısı ile vatandaş arasında genellikle duygusal bir bağ olur:)
Biraz daha kozmopolit bir yerde bu işi yaparsanız daha uygun olacağı kanısındayım.
Son olarak neden Bakery gibi ingilizce kelime kullandınız ? Hani Türkçe'nin suyumu çıktı diyoruz böyle kelimeleri görünce.
Son olarak müşterilerinize afiyet olsun diyorum.Kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Yeni Üye57 yazı
yorumunuz için teşekkür ederim.Dükkanı açacağım yer yüksek gelir seviyesinin konumlanmış olduğu bir bölge.Ancak bu bölgede fırın yok.Marketlerden alınıyor ekmek.Fırın işine girmek istemiyorum sonuçta üretim çok farklı ve maliyetli.Benim düşüncem dükkanı bölgeye yakışır şekilde dekore etmek ve burda ekmek ve ekmek çeşitlerinin yanında poğça,simit gibi ürünler bunlara ek olarak pasta tatlı ve kurabiyeler satmak.Üretim yapmıycam sadece ürünleri tedarik ederek satıcam.
Finansman problemim yok krediyle falan açmıycam işyerimi.Bakery isminide kullanmamın nedenide biliyosunuzki yabancı isim daha çok dikkat çekmekte yoksa türkçemizin suyunun falan çıktığı yok.Bölgeyi analiz ederek .... bakery isminin olmasını uygun buldum
......

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye355 yazı

hocam bende düşüncelerinizin başarıya ulaşmasınız dileyerek size tedarik yapıca firmalar konusunda titiz davranmanızı gerekiyorsa çeşitliliği azaltmanızı ancak kaliteyi yükseltmenizi tavsiye ediyorum yılmazyıldırım arkadaşımında belirttiği gibi sermaye sıkıntınız yoksa başarısı garanti olan bir sektör hayırlısı olsun

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye14 yazı

Aranan Marka(lar) : bakery
Arama sonucunuzda toplam 33 kayıt bulundu. Arama, sadece üst sınıflar için yapılmıştır. Bu markaların sizin markanızı kaydetmek istediğiniz alt-sınıflarda kayıtlı olup olmadığını öğrenmek için lütfen Marka Vekillerimize danışınız.

MARKA SINIF DETAY
MY BAKERY 30 Detay için Tıklayın
SAĞRA BAKERY 30 Detay için Tıklayın
AU BON PAİN THE BAKERY CAFE 42 Detay için Tıklayın
PERFECT BAKERY ŞEKİL 29 30 43 Detay için Tıklayın
CİNNZEO BAKERY&CİNNAMON TREASURES ŞEKİL 30 35 Detay için Tıklayın
BFL BAKERY FUTURE LINES 30 Detay için Tıklayın
THE BAKERY LİNE ŞEKİL 30 Detay için Tıklayın
UNX BAKERY 30 35 43 Detay için Tıklayın
BEĞENDİK FAMİLY BAKERY ŞEKİL 30 43 Detay için Tıklayın
THE DUTCH DESIGN BAKERY 25 Detay için Tıklayın
BIG EATS BAKERY 30 Detay için Tıklayın
THE BAKERY LINE ŞEKIL 29 30 32 Detay için Tıklayın
UNX BAKERY CAFE 30 35 43 Detay için Tıklayın
THE BAKERY FILTES GIDA ÜR. PAZ. A.Ş. 43 Detay için Tıklayın
THE BAKERY LİNE ŞEKİL 30 Detay için Tıklayın
MISS BAKERY CAKES&COOKIES 43 Detay için Tıklayın
LA FARINA BAKERY-CAFE ŞEKIL 30 Detay için Tıklayın
asil bakery 30 Detay için Tıklayın
yo! bakery by yiğit,ozan & ortakları 29 30 31 32 43 Detay için Tıklayın
owpbakery.com 35 41 42 Detay için Tıklayın
yoo! bakery by yiğit,ozan & ortakları şekil 29 30 31 32 43 Detay için Tıklayın
blueberry patisserie-bakery şekil 43 Detay için Tıklayın
kahvelya bir kahve ülkesi aksesuar makine çikolata waffle çay coffee bakery şekil 43 Detay için Tıklayın
kahvelya bir kahve ülkesi aksesuar makina çikolata waffle çay cofee bakery şekil 43 Detay için Tıklayın
kahvelya bir kahve ülkesi aksesuar makine çikolata waffle çay coffee bakery şekil 43 Detay için Tıklayın
kahvelya bir kahve ülkesi aksesuar makina çikolata waffle çay cofee bakery şekil 43 Detay için Tıklayın
baks bakery and snacks şekil 30 43 Detay için Tıklayın
bigchefs bakery&juice şekil 25 30 32 35 41 43 Detay için Tıklayın
modern bakery 35 41 42 Detay için Tıklayın
doctor''sbakery 29 30 35 43 Detay için Tıklayın
adam''s bakery 29 32 35 Detay için Tıklayın
şemsettin usta patisserie-bakery 43 Detay için Tıklayın
klemme frozen bakery products 30 39 40 42 Detay için Tıklayın

Bunlar bakery için yapılan kayıtlar.Tescilli ticari marka .(Registered Trademark )
Aslında sizde bakery isminin yanına bişeyler ekleyip kendi markanızı yaratabilirsiniz.
Dükkanın camlarınada ISO 9001 HACCP ISO 22000 koydunuzmu.Kimse duramaz önünüzde.
Yeniden başarılar diliyorum.

Yeni Üye57 yazı
çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız ve görüşleriniz için.
......

Yeni Üye25 yazı
Guzel kardesim atmis oldugunuz baslik icin inanin cok uzuldum nicin FIRIN Kelimesinin yerine BAKERY kelimesini kullandiginizi gercekten merak ediyorum lutfen turkcemizi katletmeyelim ona sahip cikalim ben 18 senedir yurtdisindayim buna ragmen yazilarimda yabanci dil kullanmamaya ozen gosteriyorum lutfen dikkat edelim.

Saygilarimla...

Yerleşim Yngiltere / LondraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye57 yazı
musi kardeş kaç senedir yurtdışında olduğunuz yada türkçeyi nasıl kullandığınız sadece sizi ilgilendirir.Başlık için üzülmenize gerek yok burda mantıksal bir yanlışlık var bir işyerine yabancı isim vermek türkçeyi katletmez sizin bahsettiğiniz katletme konusunu başka konularda örneklerini verebiliriz.Sunuda söliyeyim bakeryi bırakın öncelikle eğer bu tarz isimlendirmeler katlediyorsa eğer ilk olarak cafe yi kafe olarak hatta kahve olarak kullanmalıyız öyle değilmi..Sonuçta yurdumuzda her açılan yerli mekanlar isimlendirme yapsada yanına cafe olarak ekleme yapıo.Bu nedenle siz o tatlı canınızı sıkmayın.
......

Yeni Üye23 yazı
BAKERY fırın yani bu işi bilmememe rağmen inanın benim zoruma gitti.
sayın yılmazyıldırım bence bu ilanı değiştirin fırıncı arkadaşlar duymasın görmesin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye57 yazı
Çok merak ediyorum neden bu kadar zoruna gitti.Birincisi başlığı değiştirmem açacağım işletmeninde ismininde tamamen arkasındayım.Yaşadığım ülkeninde farkındayım türkçemizin değerinide biliyorum yapacağınız eleştirilerde benim için tabiki çok önemli..Ancak türkçemizin önemini biraz daha iyi düşünün dükkan firma isimlerine bu kadar takmayın milliyetçilik yapılcaksa dilimizle ilgili başka konularda yapın en basiti yazılan kitaplar edebiyat gibi onları halledelim ondan sonra işletme isimlerinin yabancı olmasını eleştirsek daha mantıklı olur gibime geliyor.ayrıca ben burda açacağım işletmenin isminden çok işle ilgili yorumlarınızı bekliorum.
......

Yeni Üye23 yazı
Neden zoruma gitti biliyormusun? sen hiç liseli gençlerin yanından geçtinmi konuşmalarına hiç şahit oldunmu ,hepsi değil belki ama %90ı
yabancılaşmış yozlaşmış çok berbat bir türkçe kullanıyorlar . gelecek nesil iyice yabancılaşacağız .
bari ekmeğimizle oynamayalım ekmeğimizi fırından alalım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye57 yazı
Teknomurat fikrin için teşekkür ederim.ülkemizde giyim,lokanta,pastane,cafe ve daha günlük yaşamda karşılasacağımız bir çok işletme yabancı isimli.Neden bakery bu kadar sıkıntı yarattı bilmiyorum.Ayrıca bakery olarak türkiyede ilk dükkanı ben açmıyorum.Bir çok bakery farklı markalarda bulunmakta ve bunlarda tamamen ülkemizde doğmuş firmalar.
Tabi siz kendinize göre haklı olabilirsiniz ama sonuçta dediğim gibi ...... bakery olucak işletmemin ismi..
Liseli gençlerin yanından geçtim konuşmalarınada birçok kez şahit oldum bu yabancılaşmak ve yozlaşmaktan ziyade çok farklı ve başlıkla ilgisi olmayan bir konu burda eğitim zaafı var malesef ve bu suanki başlıkla alaksı olmadığından bu konuda yorum getirmiycem ben sizden yapacağım işle ve içeriğiyle ilgili değerli bilgilerinizi rica ediyorum
......

Üye195 yazı
@yılmazyıldırım , daha evvel bu sektörde miydiniz? ve bu işe girerek mutlu olacağınızı düşünüyor musunuz? Yani gelirini, parasını hesaba katmadan konuşacak olursak mutlu olabileceğiniz, keyif alarak yapacağınız bir iş olarak görüyor musunuz?

Yerleşim Türkiye / BelirtilmediMeslek Yöneticilik
Yeni Üye57 yazı
Para ve geliri katmayacak olursak kesinlikle zevk alarak yapacağım bir iş..Mutlu olacağımı düşünüyorum inşallahta aksi bir durum olmaz.
......

Yeni Üye90 yazı
ekmek gibi titizlik ve lezzet gerektiren ürünlerin hızlı satışında müşterinin o kokuyu o sıcağı hissetmesi gerekir.al sat işi imalat olmadan bu durumlarda yüksek getiri getirmez.bende düşünüp bu hususdan dolayı vazgeçmiştim.
mozdogan

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Gyda
Yeni Üye35 yazı
ingilizceniz iyi seviyede sanırım bence fırın projenizi yurtdışında değerlendirmeniz hem ülke hem de sizin yararınıza olacaktır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye14 yazı
Kimseyi kırmak yada incitmek gibi bir amacım yok öncelikle.
Ancak arkadaşımızın fikrini değerlendirmek yerine ismine takmış olmak bana göre hatalı diye düşünüyorum.
Bu yüzden arkadaşımızın girişimini baltalamak yerine onu yüreklendirmek gerektiğine inanıyorum.
Neden dersek arkadaşımız işletmesini açınca istihdam sağlayacak.Vergi verecek.Yani ülke ekonomisine katkı sağlayacak.
Başkaları gibi ''40 dönüm bostan yangel yat osman''misalı parasını bankada faizde ,altında vs. değerlendirecek.
O yüzden başta benimde yorumumu görebilirsiniz.Bakery ismi konusunda Türkçe'nin suyumu çıktı yazmıştım.
Ancak ülkemiz gerçeği şudurki insanlar batı ve batılı isimlere sempati ile bakıyor.Helede arkadaşımızın yazdığı üzere
elit bir semtte yapılacak bir iş olunca Bakery daha da popüler oluyor.
Ki benimde Avrupa'ya yapacağım bir ihracat için yabancı isim ve .eu domain uzantısı kullanmayı düşünüyorum.
Yeniden başarılar diliyorum.

Editör5590 yazı
İster fırın ister bakery ister unlu mamüller olsun adı, alıp da satarsanız, ister 4. Levent te ister Bakırköyde ister Moda da olun eninde sonunda dükkan sizi tatmin etmeyecektir.

Ayrıca dev teşkilatlar kurmadan da unlu mamüller satan dükkanlar var. Karaköy iskelede adını hatırlayamadığım iki dükkan var. Yerleri gayet dar. Büyük fırınları yok. Oraya hergün kolayca araba da girip çıkamaz ama ufacık fırınlarda pişirdiği mamüllere Konya dakinin üç katı ödemek ne İstanbulluya nede fiyat bilen bir Konya lıya batmaz. Çünkü dükkan Karaköyde ve şirindir.

Üsküdar dan harem iskeleye inen bir merdiven vardır. O merdivenin başındaki sokakta da bir sizin bakery dediğiniz bir dükkan vardır. sokak işlek değildir. Ara sokak sayılır bir yerdir. Ama Karaköydeki dükkan kadar iş yapar. O dükkan da bana hep çok asil gelmiştir. Küçükdür şirindir ve sempatik bir işletmecisi vardır. ürünleri çok güzeldir. 1 liralık puaça 3 liradır ama herkes umursamadan alır.

Unlu mamülün hepsi değilse de hızlı gidenleri satıldığı dükkanda pişmelidir. Dükkanda bir imaj ortaya çıkarılmış olmalıdır. Unlu mamül satan bir dükkan asla soğuk olmamalıdır. Puaçaları içerde pişirmeseniz bile içerde pişiyormuş gibi bir sıcaklık yaratmalısınız bence. Sıcaklık bu kadar önemli yani.

Fakat para kazanılacaksa bu iş al satla pek olmaz. 50 kuruşa aldığınızı 3 liraya bile satabiliyor olsanızda bu durum fazla sürmez.

Kendinizin pişirip 50 kuruşa malettiğiniz ürünü 3 liraya sürekli satabilirken başkasından 50 kuruşa alıp dükkana getirip 3 liraya sattığınız ürünü , insanların bir süre sonra almaktan vazgeçtiğini veya pahalı bulmaya başladıklarını görürsünüz. Bu fizik kanunu gibi bir şeydir. Değişmez.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye8 yazı
lütfen türkçeye saygı!
bakery altıüstü fırın karşılık anlamı ama bakery diiince dahamı allıpullu oluo merak ediom

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye57 yazı
sayın arkadaşlar değerli fikirleriniz iin hepinize teşekkür ediyorum yanlızkovboy yorumun için teşekkür ederim.arkadaşlar lütfen dükkan ismine bu kadar takmayın.ne türkiyee ne bayrağa nede yaşadğımız toprağa saygısızlık yapmıyorum.Sürekli türkçeye saygı gibi kelimeler kullanarak başlığı saptırmayın
......

Editör5590 yazı
Dükkanı açan ismini koyar. Bakery kelimesi bu sektörde kendine yer edinmiş bir isim. Otomobil derken sorun yok. Televizyon derken de sorun yok.

Bakery kelimesini bize kadar ulaştıran insanlar çok farklı unlu mamüller dükkanları açarak bunu başarmışlar. O sırada bizimkiler en adisinden fırınlar ile sürekli para kazanmayı umuyorlarmış. Keşke fırıncılar veya başka müteşebbisler bakery lar bizim gözümüze girmeden evvel otantik Türk fırınlarını dünyaya yaysaymış. O zaman bakery lafı değilde belki Furun lafı insanların beynine kazınırdı.

Amaç para kazanmaksa önce müşterilerle didişmemeyi öğrenmek gerek. ingilizler birbirinden güzel ekmekler yapıp müşterilere sunar ve fırıncılığı başka bir mecraya taşırken biz uyuyormuşuz. Haliyle bakery lafı daha fazla prim yapmış. Türklüğe bakery lafıyla bir şey olmaz. MA Erbilin dilimize soktuğu oranj kelimesi Bakery e göre daha zarar verdi bence. Ama o laf bile o kadar tehlikeli değil. Yani insanların içindeki milli duygular bunlarla eksilmeyecektir.

Dünya gün geçtikce küçülüyorken dillerin birbirinin içine girmesinden bu kadar ürkmemek gerek. Çok korkuyorsanız bakery diye açın fırınınızı belli bir kapasiteye erişince Osmanlı fırını koyarsınız, olur biter. Kelimeye takılanlar için söylüyorum.
tamnland.com

Yeni Üye35 yazı
Sayın AkınSelçuk;
Otomobil televizyon kelimelerinin türkçe karşılığı bulunmadığından bu gayet normaldir. Zaten bundan dolayı da bu kelimeler tdk sözlükte de bulunmaktadır.bkz. (http://tdkterim.gov.tr/bts/) Ama bakery kelimesi kesinlikle türkçe değildir. Ayrıca otomobil ve televizyon Türkler tarafından icat edilmediğinde icat eden ismini de milliyetinin dilinde koyar. Ama gerçi bizim ülkemizde bu geçerli değildir. Bizim ülkemizin neresine bakarsanız bir yabancı dil özentiliği vardır. Ama bu yabancı dil meraklılığı sadece 2-3 kelimeden ibarettir. Kendilerine faydalı olacak şekilde dil konuşamazlar ama dükkanlarının isimlerini ingilizce koyarlar. Buna örnek her alanda vardır. Sadece reklamları izlemeniz yeterlidir. wanted, oneo, dolcia, ülker golden ve benzeri örneği çok. Ve bu markalar ülkemizin en büyük markaları(!)
Yanlış anlamayın ama ingiltere'de bir forum genci bu şekilde " I'm want to open the fırın" dese nasıl karşılanırdı sizce böyle bir şey olabilir mi?? Gerçekten böyle bir forum bulup getirin ben de o zaman susmayı bilirim..
Biraz kendimizi yargılamalıyız....

Yeni Üye35 yazı
Ama şunu da söylemek istiyorum ki yılmazyıldırım gibi arkadaşlar da haklılar bir konuda. Fırını eğer Unlu mamülleri diye açsanız inanın yabancı isimli olduğu kadar iş yapmaz. Neden çünkü yabancı isim ilgi çekici oluyor. Türkçe olursa çok soluk kalıyor dikkat çekmiyor..

Editör5590 yazı
Saygıdeğer 123456,

Hoşgeldiniz.

İngiltere Türkiye, Türkiye de İngiltere olsaydı i want to fırın lafını yadırgamayan bir çok ingiliz delikanlı çıkardı. bazıları da bakery nın suyumu çıktı derdi.

Çalışan bir dükkan kurmak herkesin harcı değil.
tamnland.com

Yeni Üye61 yazı
İş fikriniz gayet güzel umarım başarılı olursunuz ki olcağınız düşünüyorum.Tek sorun üretim yapmamanız olucak bu da kazancınızdaki karı düşürecek.Eğer sizin dışımızda fırın yok ise insanlar ekmeğini bakkal yada marketten alıyor ise orda yaşayanların size yöneleceği düşüncesindeyim.Bilmiyorum ama ben nedense yıllardır ekmeğimi hep fırından alırım bakkaldan yada marketten alınan ekmeğe nedense antipatim olmuştur..Yıllardır turizm sektöründe yurtiçi ve yurtdışında çalıştım ayrıca franchıse restaurantlar işlettim.
Değerli yorumcular bence isim olayına çok takmışsınız.Bence arkadaşın iş fikrine yorum yapın.Yabancı isim koymakla türkçeye yada türkiyeye zarar verilmez biraz at gözlüklerimizi çıkartıp hızla gelişen teknolojiye ve hayat standartlarına ayak uydurun.Herşey zamanla değişiyor değişecekte.Ticarette eski ticaret değil artık günümüz koşullarında yaşamak için birazda globalleselim
12345

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Yeni Üye35 yazı
herkesin kendi görüşü saygı duymak lazım tabi. benim gibi düşünen de bir çok arkadaş çıkacaktır bu konuda.
Ama farkındaysanız bu gibi olaylar her zaman bizim vatanımızda olmakta. Ülkeyi bölmeye çalışanlar milletimizin kültürünü çökertmekle bu amaca ulaşmaya çalışıyorlar. Hızla gelişen teknoloji ve hayat standartlarına ayak uydurmak dilimizi kullanmamayı gerekiyorsa buyrun sizde..
Hâla aynı görüşü savunmaktayım ama. Yurtdışında herhangi bir yerde Türk olmayan biri tarafından türkçe isim koyulmuş bir işletme görürsenin duyarsanız tamam derim susarım..

Üye468 yazı
biliyorsunuzki fırın dendimi savaşta ve barışta iş yapar ama ekip işidir fırıncılık -pastanecilik vs.. en az günün 18 saati dükkanda gececek herkese güven olmaz kasayı güvenli birine devretmen lazım tek başına düşünüyorsan dayanman zor çabuk bıkarsın ortak olursan yada ailece yaparsan biraz rahat edersin. yalnız düşünürsen birdaha düşün ortak düşünürsen riskini 2 ye bölersin ve fazla iş yükü binmez sırtına
8000090

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye53 yazı
ürünleri dşarıdan aldığında kar bırakacaksa uygun bir iş alanı..zahmeti uğraşısı yok en azından..ama dediğim gibi kar bırakır mı ürün alacağın yer buna dikkat!!!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye29 yazı
slm
ben fırıncıyım
konu nedense olur olmazdan çok türkçe sorununda takılmış kalmış haklı olarak.
elbette haklı arkadaşlar.
olur olmaz meselesine gelince ; tamamen semte bağlı,insanların yaşam tarzına bağlı.
şahsen ben çok mecbur olmayınca nereye gidersem gideyıim bi bakkaldan marketten ekmek almam.
luks semtlerde sıcak ekmek konusunun sorun olacağını zannetmiyorum.güzel bi dekorasyon,günlük taze ürünler,işten anlayan müşteri temsilcileri ve güleryüzlü hizmet.ne diyelim olur inşallah.
ama bir fırıncı olarak bana ters arkadaş.benim fırınıma giren müşteri fırından çıkan sıcak ekmeği veya simidi görerek alır.mis gibi kokar.tabi ben hissetmiyorum içinde durunca.ama bazen ineboluya kendi memleketime gidiyorum,bir iki gün sonra geri geldiğimde mis gibi kokuyor.
facebook tan görebilirsiniz.gazibey meşhur inebolu ekmeği
selamlar
1837837

Yerleşim Türkiye / KastamonuMeslek Esnaf
Üye144 yazı
Merhabalar,
Unlu mamüller işletmenizi tasarlarken al-sat tarzı bir sistem eğer kar odaklı iseniz size özellikle istanbul gibi bir metropolde fazla bir getiri sağlamayacaktır.Ayrıca unlu mamulun nerede hangi koşullarda yapıldığını bilmeden satmak gibi bir durumu
nasıl kabul edeceksiniz merak ediyorum. Sattığınız temel gıda maddesi olduğu için bunu bir kez daha düşünün derim.

Bakery/Fırın atışması ve tartışması bence çok gerilerde kalmalı,artık günümüzde o kadar yabancı kelimeyle kuşatıldıki hayatımız siz istediğiniz kadar eleştirin hayatın içinde bu,isteseniz de artık kurtulmak zor ve her geçen gün daha da yozlaşıyor.

nasılki mc donolds a gidip bana bir bigmac hamburger yerine ekmek arası köfte demiyorsanız bu da aynı durum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye38 yazı
benimde çok hoşuma giden bir sektör.ancak arkasında imalat olmadan ayakta kalabilmesi zor bana göre.çünki ne kadar iyi tedarikçileriniz olursa olsun bu sektörlerde standart kalitede üretimi her gün yakalamak zor.çünki ürün gamı çok geniş.böylede olmak zorunda.bu çeşidin hiç olmazsa günlük hızlı tüketilen bölümünü siz yapmalı ve dumanını havaya vermelisiniz.sokaktan geçenler kokuyla içeri girebilmeli.bir yorumcunun dediği çok doğru.bu mekanların çok lüks olmasına gerek yok ama kesinlikle çok sıcacık,şirin ve sevimli olmalı.doğal olmalı.herkes sabah pohaçasını sandviçini sıcak alabilmeli.bunları parça parça yapıp her daim taze ürün sunabilmelisiniz.işin sırrı bunda bence.üretim külfettir ama unutmayın külfetsiz nimet olmaz.ya bu ürünleri siz yapacaksınız yada en azından donuk zincir alıp pişirimini siz yapacaksınız.bu da çok ince deyatlı çalışma ister.ancak çok zevkli bie sektör bana göre.lokasyon iyiyse imkanınızda var anladığıma göre çok iyi titiz bir ön çalışmayla başlayın.hayırlı olsun

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Yöneticilik