| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - tarkanex çok teşekkür ederim benimle aynı kafada olan insanların bulunması çok güzel fakat elimizde tutacak insanların bulunmamasıda ayrıca üzücü fikir üretmek ürettiğini satmak çok zor bu ülkede
|
Son günlerin oldukça gündem yaratan kavramlarından biri bu “Talent Management / Yetenek Yönetimi” kavramıdır - "elimizde tutacak insanların bulunmamasıda ayrıca üzücü" !
Kurumların, günümüz rekabet ortamında farklılık yaratabilmeleri, hedef ve stratejilerini gerçekleştirebilmeleri adına ellerindeki en önemli unsurun nitelikli insan gücü olduğu tartışılmaz,ama ülkemizde gelişme göstermeyen özellikle altını çizmek istediğim - " Butik Stratejik Danışmanlık" sektörü.
Tüm bu kavramlar gündemde yerini alırken, beraberinde ise zorunlu olup olmadığı tartışmalarını da beraberinde getirmektedir. İşte buda, mevcut "Kurumsal Stratejik Danışmanlık" sektörüyle " Butik Stratejik Danışmanlık" sektörü arasında ki farklılıktır.
Günümüzde herhangi bir yönetmeliğin uygulanabilirliği mevcut dünya standartlarına bağlıdır. Dolayısıyla farklı Hizmet ve Ürünlerin farklı pazarlara girebilmesi bu standartları taşımasına bağlıdır.
Dünya piyasalarının isteklerini karşılayabilecek seviyede milli standartlara sahip, fonksiyonel durumuna ve yönetiminin inanmasına bağlı olarak, ülkemizin " Butik Stratejik Danışmanlık" sektörünü geliştirilmesi gerekmektedir.
Son günlerin oldukça gündem yaratan “Talent Management / Yetenek Yönetimi” gibi kavramlarını, uygulanabilirliği maalesef ülkemizde sıkışmış durumdadır dünya standartları ve yönetmeliklerin arasına, mevcut bizim "Kurumsal Stratejik Danışmanlık" Sektörü ile.
Anlatmak istediğim arkadaşlar, bizim yetenek ve proje geliştirme ve en etkili şekilde uygulanabilirliği gelişmiş Profesyonel Danışmanlık sektörüne bağlıdır.
Her bir kuresel stratejide, birbiriyle iliskili bir dizi strateji daha vardır.