1995 yılında liseden mezun olduğumdan beri teknik ressam olarak çalışıyorum.Şu anda alüminyum giydirme cephe ve doğrama yapan bir firmanın teknik ofis şefiyim. Yıllardır aklımı sürekli meşgul eden şey iş hayatımı kötü yönde etkiliyor. ''Kendi işini kurmak.''
Aslında bu güzel düşünce ücretli çalıştığımız zaman kendinizi işinize vermenizi ve tam kapasite ile çalışmamızı engelliyor. Sürekli ''Burdan kurtulup,kendi işimi kurmalıyım'' düşüncesi kafamızın içinde dönüp duruyor.Ama burada bulunan bir çok arkadaşım gibi benimde maddi olarak bunu yapmaya şu an gücüm yetmiyor.Zaman geçtikçe ve olduğumuz yerde saydıkça bunalım artıyor ve stres dayanılmaz boyutlara ulaşıyor.Hem tutsaklıktan kurtulmanın yollarını ararken hemde o an ne iş yapıyorsak onu icra etmeye çalışıyoruz. Stresin insan vücudu kimyasını ne denli bozduğuna tanık oluyoruz. Unutkanlık,konsantrasyon bozukluğu,dağınıklık, erteleme, bozuk uyku düzeni vs.
Aslında bu durumdan kurtulmanın yolunu hepimiz biliyoruz. Hedef belirlemek,çalışmaya başlamak ve asla o hedeften şaşmamak.
Ama bunu yapmak herkes için kolay değil biliyorum.
Sermayesi olsun yada olmasın bu kararı verip iş hayatına kendi ayakları üzerinde durarak devam etmeyi seçmek oldukça ciddi bir karar. Ama buradaki herkesi hayallerine ***ürecek yol bu karardan geçiyor.
İşin özü şu;
35 yaşımdayım. Teknik ressamım. Zaman inanılmaz bir hızla ilerliyor ve ben 50 yaşıma geldiğimde hala teknik ressam ve ücretli olarak çalışmak istemiyorum. Teknik resim konusunda çok tecrübeliyim. 2D ve 3D çizimler,proje okuma ve tasarım yeteneğim var.Bu meslek için hangi bilgisayar proğramı aklınıza geliyorsa kullanmasını biliyorum.
Aklımda endüstriyel ürünler tasarlama,imal etme ve pazarlama var.Tabi bunun için internet gibi bir nimettende faydalanacağım.Sermaye kısmı için ise bütün imkanlarımı zorlayacağım.
Eğer bir fikriniz varsa mutlaka hayata geçirmeye çalışın. Bunu yaparken tek başınıza yapacaksınız.
Kimse sizin yerinize bunu yapmayacak. Bir an önce karar verin ve uygulamaya geçin. Tek kurtuluş yolumuz bu.
Ve ne durumda olursanız olun mutlaka yapacak birşeyler vardır.
Sağlıcakla kalın.
(Bu arada yapmayı düşündüğüm iş için değerli fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum)
Akıllı olan aklını kullanır,daha akıllı olan başkalarının aklını kullanır.