Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Firuncu

Başlatanserkan kaleTarih10/08/2010 16:11:13Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
:)) ben fırıncıyım babamda fırıncı dedemde hem değirmenci hem fırıncı.. isteyene satarım fırını şartlarda anlaşırsak tabi bu mesleğe gireceklerede tavsiyem genelde tatiliniz pek olmaz hatta hiç olmaz ortalama bi patron değil potansiyel bi işçisinizdir karlı meslek demişsiniz dönem dönem öyledir fakat genelde rekabetler uzun sürdüğü için 2-3 yıl bazen 5 yıl felan potansiyel işçi olduğunuz için karın tokluğuna çalışırsınız kazanç sıfır :) yok arkadaş illede fırıncı olcam almıyorum seninkinide diyosanız yer çok önemli hareketli bi yolcu durağına yakın olması cevresinde hastane veya okul olması veya çok kalabalık bi yürüyüş yolu olması ilk göze batanlardır çünki ekmete parayı servisle bakkala dağıttığınız değil tezgahta sattığınız kazandırır sonra bu sektörün belirli kriterleri var
öncelikle ustalık belgesi sonra tutucağınız iş yerinin bi ara 240 m2 idi sonra 400 e çıktı şimdi ne oldu bilmiyorum fakat bunlar yeni ruhsat alacaklariçin geçerli yani ortalama 300 m2 olması gerekli yerler mermer veya fayans duvarlar tavana birleşene kadar mermer veya fayans olacak hamurhane 50 m2 un deposu 50 m2 ekmek pişirme alanı 50m2 satış reyonu 30 m2 wc duş soyunma odası mutfak dinlenme odası v.s... yani 300 m2 gerçekten gerekli fakat en önemlisi tutatcağınız dükkan iskanlı olmalı eğer bina altı ve binada yaşayan insanlar varsa hepsinden tek tek muaffakatname alcaksınız yada direk kendiniz bi inşaat yapıp fırın iskanı alıcaksınız sonra fırıncılar odasına yada şirket kurduysanız ticaret odasına önce kayıt olcaksınız sonra kapasite raporu alcaksınız sonra belediyeden ruhsat için gerekli işlemleri yapıp ruhsatı aldıktan sonra tarım bakanlığına gidiceksiniz.... bide işte ben ekmek üretçem erişte yufka mantı felan... ekmek ruhsatı alırsanız unlu mamüller veya diğer un işleri ile alakılı hiç bi ruhsatı aynı adrese alamazsınız çünki fırıncılık diye bildiğiniz mesleğin gerçek adı ekmek fabrikası olduğu için 300m2 alanda tek bir ürüne tek adreste ancak yetmekte ki ekmek yaparken diğerlerinide yapabilcek kapasite azim kararlılık ve devamlılığınız varsa 100 binliraya felan gerek yok daha az bi paraya bana ortak olun beraber kazanalım... 470 m2 net alanım var zaten :) bu saydıklarımında hepsi yapıldı ruhsat felan sorun yok... tek sorun rekabet var 2 yıldır yani bu konu açıldığı sıralar rekabete başlamışız 2-3 yıldaha gider böyle... dediğim gibi çok meraklıysanız gerektiinde çarçur edicek paranız varsa fırıncı olun bide sermaye çevreyle alakalıdır çevrenize göre 30 binede açarsınız 300 binede saygılarımı sunarım....
parmak izi

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Üye398 yazı
selamlar. Bende bı aralar fırıncılık yaptım. Babamda. Ara verdım . Cok gercekcı cok acık ve dogru yazmıssın. Yerın nerede. Mevcut kapasıte tezgah satısın gramaj satıs fıyatı ve kullandıgın 50 kğ unun cuvalının guncel fıyatı mayanın fıyatı katkı maddesının fıyatı . Kac ıscı calısıyor maasları ne kadar. Ve sen ortaklık ıcın ne kadar ıstıyorsun. Ayrıntılı bılgı lutfen. Cosmostextil@hotmail.com
cosmostextil@hotmail.com

tel:+380937411834
00380677502032

Yerleşim Ukrayna / OdessaMeslek Esnaf
Yeni Üye4 yazı
arkadaşım ben konu açmadım olan bi konuya cevap yazmıştım konu olarak göndermişim her neyse.. ciidi ortaklık düşüncem yok neden diye sorarsan şuan felaket bi rekabet ortamındayız istanbul ataşehirdeyim fırınım günlük kapasitesi tek vardiya 5000 çift vardiya 9000 imalat yarı otomatik hamur kesiliyo yuvarlanıyo ama elde işleniyo şuan günlük kapasitem 2100 2400 arasında oynuyo ama ekmek 300 gr tezgahta 50 krş arabada 40 kuruşada var 55 kuruşada var... oyüzden şuan bu bölgede bu işe girecek adam ister ortak olsun ister yeni iş kursun kesinlikle zarar eder olası bi kar ortamında bırak ortaklığı direkmen devrederim
hem fırın hemde bitişikteki dukkandan bana ait ve market olarak çalışıyo aradaki duvarı yıktım market fırın haline getirdim ama genede ucu başına denk gelio market fırının zararını kapatıyo... başka fikirlerim var sektör üzerine ... oyuzden ya gerçeten rekabetin olduu bi ortamda devrederim yada ölene kadar devam ederim... kiram felanda gayet uygun 2 dukkana 1200 lira veriyorum... saygılarımla bana ulaşmak istersen serkan_kale@hotmail.fr msn adresim..
parmak izi

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye4 yazı

50 kg un nakit 41-42 lira vadeli 44-45 lira maya 28 lira fırın doğalgazlı aylık 1600 - 1700 lira doğalgaz 800 lira market dahil elektrik 100 lira su çalışan personelin tamamı kendi çıraklarım olduğu için hamurkar 1000 ocakçı 700 2 yardımcı 600 liraya çalışıyo konum itibariyle elemanda pek sorun olmuyo... araç günlük 25 lira yakıyo ortalama günlük 7 lira poşet kağıt masrafı var 1 plastik ekmek kasası 10 lira katkı maddesinin kolisi 30 lira v.s..... daha bilgi istermisin :)
parmak izi

Üye398 yazı
verdıgın bılgıler ıcın tesekkurler. Ama gercektende zararına calısıyorsun. Allah yardımcın olsun
cosmostextil@hotmail.com

00380677502032

Üye192 yazı
ben ekmek fırınlarının zarar ettiğini hiçmi hiç duymamıştım,pek inanasımda gelmiyor,madem zarar ediyorsunuz ve bununda 2-3 sene süreceğini yazmaktasınız neden devam etmektesiniz bunuda anlamış değilim,fırınların zararı olsa olsa kardan zarardır.
1990-1995 yıllarında taksi şöferliği yaptım,gece aleminde çok fırıncı tanıdım,hepside bonkör ve eli açık insanlardı.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Üye398 yazı
davulun sesı uzaktan hos gelır. 93 95 yıllarında bende fırıncıydım. Halk ekmekle rekabet edıyorduk. Fıyatların dıbe vurdugu donemde ekmegın gramajından calan bonkorlukte yaptı alemde yaptı ve ayaktada kaldı. Ama ben ve benım zıhnıyetımde olanlar 1 gram eksık olacagına 10 gram fazla olsun. Kul hakkı yemıyelım dedık 6 ayda ıflas edıp kapadık. Gercekten fırıncı bu sartlarda calmıyorsa rekabete dayanamaz. Serkan arkadası tenzıh edıyorum. Acıkladıgı kadarıyla market onu fınanse edıyor
cosmostextil@hotmail.com

00380677502032

Yeni Üye4 yazı
gama dogru söylemiş kardan zarar konusunda akis arkadaşta doğru söylemiş amma velakin benim yatırımım marketle beraber 300 bin civarında 300 bine müteahhitlikte yaparım fakat en iyi iş en iyi bildiğin iştir market finans yükünü sırtımızdan alıyor fakat ben şöyle düşünürüm 300 binlik bi yatırım ayda en az 15 bin kazandırmalı hatta fırıncılığı yapanlar iyi bilir bu 300 binin 6 ayda amorti olması lazım demekki tavan fiyat uygulamasına geçsen rekabet kalksa yılda 600 bin gibi bi getirisi olur buda gerektiğinde bonkörleştirebilir insanı bide şu var 95 -96 yıllarına kadar kadar ekmek maliyeti en düşük karı en yüksek işlerden biriydi o dönem necmettin erbakan yanlış hatırlamıyosam ekmeği 18 binliradan 10 binliraya çekmişti ve biz kadıköy fırıncıları baya direnmiştik hatta erbakanın emriyle fiyat çekmeyen fırınlar kapatılıyodu o dönem fırıncılık yapanlar iyi bilir !!!
parmak izi