Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Gittigidiyor Ve Zorlukları Hakkında Fikir?

BaşlatanfahriTarih06/08/2010 19:16:40Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye70 yazı
Öncelikle herkese merhabalar.Bu siteyi uzun süredir okuyucu olarak takip etmekteyim ve yapmayı planladıgım gittigidiyordan satış hakkında en detaylı ve gerçekçi yardımı burdan alabilirim diye düşündüm.İnternetten ve forumumuzdaki geçmiş konulardan yaptığım araştırma beni tatmin etmedi.
İlk olarak belirtmek istiyorum üniversite öğrencisiyim elimde işin olabiliritesine görre 1000-5000 lira sermayem ve olabilindiğince çok zamanım var.

1-Sizce ne gibi ürünler satmalıyım?
2-Kar oranı ne kadar olmalı ki bana bişeyler kalsın?
3-Siteye üye olup dükkan açtıkdan sonra üyelik listeleme vs. gibi masraflardan hariç extra bi masraf çıkarırlarmı?
4-Kredi kartıyla satış yapabilmem için ne yapmam gerek?
5-Şahış olarak satış yapabilirmyim yoksa illaki muhasebe,şirket fatura gibi şeylerlemi uğraşmalıyım pürosedür nedir?
6-Hangi kargo şirketiyle çalışmalıyım?
7-Gg sitesinin bir süredir araştırıyorum orjinal mal çok az(giysi için söylüyorum) eğer orjinal giyim ürünlerini uygun fiyata alsam satsam bi farklılık yaratabilirmiyim?
8-Benim şimdiye kadar farkında olmadığım,dikkat etmem gereken ayrıntılar,incelikler nelerdir?
9-Gördğü kadarıyla gg kurtlar sofrası durumunda sizce araştırma çalışmalarına devam edip bildiğim yolda gitmelimiyim yoksa şimdiden ne maddi ne manevi zarar görmeden dönmelimiyim?

Şimdiden tecrübeleriyle,bilgileryle beni aydınlatma inceliği gösteren arkadaşlara,abiler teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / KahramanmaraşMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Yeni Üye70 yazı
Yokmu yardım edebilecek tecrübeli biriler bi el atın size zahmet.tecrübeli arkadaşlardan başka güvenebileceğim hiç bi kaynak yok.

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Ö?renci
Yeni Üye22 yazı
slm senin doğru bi yol gitmek isterim diyon bu doğru yoluda kendin mantığınla yapacağın herşey bana güre doğru yodasın demek kendi kendine ve işine sahip çıkacaksın ve ? dürüs olacan kendine ve çevrene kaybetmezsin tekstil imalatı yapyon sana yardımcı olurum ürünle ilgili başarılar şimdiden mehmet doğuş tekstil

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye70 yazı

mehmet bey ürünüzle ilgili detaylı bilgi verirsseniz sevinirim?

Üye167 yazı
Merhaba,k.maraslı arkadasım..bende uzun zaman marasta kalmıstım..yardımcı olabilirsem ne mutlu..bu arada marasın forumuna takılıyorsan nikini özel mesaj olarak gönderirsen sevinirim.belki sürekli konustugum biri cıkarsın :)

1-Sizce ne gibi ürünler satmalıyım?
Şu şu şu ürünleri sat demek zor.elinde olan yada satabileceğin ürünler içerisinde bi göz at ve gg da fiyatlarına bak.uygun ürünleri yayınla.
2-Kar oranı ne kadar olmalı ki bana bişeyler kalsın?
Kar oranını sen belirle,bir ürünün,örneğin maliyeti 10 lira ise buna gg masraflarını ve diğer masrafları ekle, sonra ihtiyacına göre 5-10 lira duruma ve ürününe göre daha fazla kar koyup satabilirsin.Yada 20 lira koydun diyelim,satılmadı ise kademeli olarak fiyatını düşürebilirsin.
Aynı ürünlerin fiyatlarına bak aynı fiyatı yada daha düşük fiyatı belirle..Ama hiç bir ürünü zararına satma.
3-Siteye üye olup dükkan açtıkdan sonra üyelik listeleme vs. gibi masraflardan hariç extra bi masraf çıkarırlarmı?
Hayır.sen satıs yapacakken,önce ilanını hazırlıyorsun,orada vitrin özelliğiydi gibi bazı özellikler var,onların hepsini ilanı hazırlarken seçiyorsun ve sana sonunda bir fiyat cıkarıyor. diyelimki ilan acma ücreti 1,5 lira tuttu.Bunu ilanı acarken kredi kartından ödüyorsun.sonra ilan süresi bitene kadar ilan yayında kalıyor.ilandaki ürün satılmassa,ilan kapanıyor.zararın 1,5lira. Ama satılırsa örneğin 100liralık bir ürün sattın bunun %10 unu gg alıyor.sana 90 lira kalıyor.(her üründe %10 kesiyor.) ona göre fiyat belirliyorsun satarken.90 lira satıs bedeli varsa 100 lira diyorsun.%10 unu gg alıyor 90lira sana kalıyor.
4-Kredi kartıyla satış yapabilmem için ne yapmam gerek?
Senin herhangi birşey yapmana gerek yok.sen ürünün için ilan verdiğinde,ürünü alan kişi istediği karttan,istediği taksit seçeneği ile ürününü alabilir.
isterse 12 taksit yapsın.sana gg ertersi gün nakit olarak ödeme yapar.
5-Şahış olarak satış yapabilirmyim yoksa illaki muhasebe,şirket fatura gibi şeylerlemi uğraşmalıyım pürosedür nedir?
Esasında firma olman gerekmez.Şahsi olarak istediğini satarsın.çok para kazanırsan o zaman firma kurarsın.oda çok para kazanınca zaten sorun olmaz :)
Şimdilik firma olma işlerine hiç girme.
6-Hangi kargo şirketiyle çalışmalıyım?
Kargo firmalarıyla herhangi bir anlasma fiyan yapmana gerek yok.ne zatacağını bilemiyorum ama hangi kargocu uygunsa onunla yollarsın.
Gittigidiyorun yurtiçi kargoyla anlasması var.Birisi ürününu aldıgında,sitede yazan ürün kodunu yurtiçi kargoya gösterdiğinde,kargolamanı kampanyalı fiyattan yollarsın.
Ama sunu belirtiyim,kampanyalı dediği fiyatlar normalden pahalı :) MNG kargo daha ucuz:) ama alıcı derse bana ptt ile yolla ptt ile yollarsın.
7-Gg sitesinin bir süredir araştırıyorum orjinal mal çok az(giysi için söylüyorum) eğer orjinal giyim ürünlerini uygun fiyata alsam satsam bi farklılık yaratabilirmiyim?
GG da ana sayfada kampanyalı ürünler var,% 70 civarı indirimli ürün olunca orada yayınlıyorlar.ve tüm ürünlerin satılıyor.Eğer böyle bir ürünün varsa,kacırma derim.Ama giyim olarak bilemiyorum.Sen yinede işin içine girmeden çok mal alma.Sonra bir satılmaz iki satılmaz iki ay gecer,sitresten zararına satarsın,pişman olursun.Bildik markalı orjinal ürünleri uygun/ucuz fiyata satarsan alınabilir. (Ne desem yalan olur,ummadık taş baş yarar...)
8-Benim şimdiye kadar farkında olmadığım,dikkat etmem gereken ayrıntılar,incelikler nelerdir?
Satacağın ürünü önce google da arastır,kim nerede ne kadar satıyor,benzer ürünler satılıyormu?Fiyatlarına bak,en az nekadar satarsan iyi olur beni kurtarır.satamassam ne olur?
Ayrıca gg run yanında sahibinden com da da satısını yapabilirsin.ücretsiz yayınlıyabiliryorsun.
9-Gördğü kadarıyla gg kurtlar sofrası durumunda sizce araştırma çalışmalarına devam edip bildiğim yolda gitmelimiyim yoksa şimdiden ne maddi ne manevi zarar görmeden dönmelimiyim?
Evet gg bu sekilde..genelde insanlar en ucuza buldukları,yada sehirlerinde bulamadıkları seyleri alıyorlar.veya yerlerinden kalkmadan elektronik,yada aksesuar ları sipariş ediyorlar.
Ben 20 küsür liraya, az kullanılmıs bayan ayakkabısı (evde bi kere düyünde giyilmiş,bidaha yüzüne bakılmıyan bir ayakkabı :) )da sattım,Marketten 12 liraya aldıgım,bir aksesuarı 49 lirayada sattıım,ebaydan aldıgım(hong hogndan) saati gg rda maliyetinede sattım.
Kimin ne alıcağı bek belli olmuyor.ürününü ve maliyetini önce bir bak,sonra en azından toplu değilde tek tek satmaya bak.iki tane al,satılırsa tekrar al,sat...gibi en iyisi bence bu.

umarım acıklayıcı yazmısımdır.Bir sorun olursa tekrar yazarım.iyi günler

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye70 yazı
Abicim teşekkürler çok yardımcı oldun ellerine sağlık.bu kadar ayrıntılı bi yorum yazdıgın için ayrıca teşekkürler.Eğer başka takıldıgım konu olursa özelden msj atarım umarım rahatsız etmem.hayırlı geceler.

Yeni Üye55 yazı
Eğer satış sayın 20 yi geçerse maliyenin filtresine takılıyorsun bilgin olsun...Bizi maliye çağırdı cezayıda kesti..Şuan sadece İzmir deki satıcılara olduğunu gördüm fakat malieyedeki arkadaşlar bu işin tüm illerde yavaş yavaş başlayacağını söylüyor..Şimdi mecburen devam edebilmek için mükellef olduk ama işin astarı yüzünü geçiyor..Çünkü burada ürünleri yaklaşık olarak %20 karla satabiliyorduk..Şimdi ise fatura kesiyorum ve sadece kdv olarak %18 ödüyorum..Böyle başlayalı 1-2 ay oldu ve durum hiç iç açıcı değil, vergi oranları çok yüksek kalıyor..Benim tavsiyem başlamadıysan hiç başlama yada site üzerinden değil de havale ile ve kapıda ödeme sistemi ile satmaya çalış..Çünkü site üzerinden yaptığın her işlem maliye tarafından detaylı olarak takip edilebilir..Ben bırakmak istiyorum mesala ama işte elde stok olunca arkanı dönüp gidemiyorsun...Umarım bu yazdıklarımı aklının bir köşesinde bulundurursun..Kolay gelsin...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Yeni Üye70 yazı
Uyarım için teşekkürler soledas.Peki atıyorum ben faturalı aldıgım bi telefonu hiç kullanmadan sattım yine 20 ürünü geçince sorun olurmu yanı 2.el gbi görünmezmi?

Üye167 yazı
evet,bende böyle birşey duymustum ama satış sayın 20 ye ulaşınca gibi birşeyin oldugunu zannetmiyorum.
Faturasız satılan 1 üründe 1000 üründe aynı değere sahip.varsa cezası uygulanır.ancak gg da durum biraz garip.bizim aldıgımız bir ürünün vergisi zaten devlete gitmiş durumda oluyor.biz bir daha neyin vergisini vericezki?Gelir vergisimi?
Tamam 1000lerce satarsın ama firma değilsindir,cezası uygulanabilir.ama ufak tefek satıslara ceza geleceğini sanmıyorum.
Eğer bu kadar sucsa yapılan devletin etrafına bakması gerekmezmi?Ayrıca gg sizden verdiği hizmetin ücretini alıyor değlmi?Peki faturasını yolluyormu?hayır.

Evinizde 21 adet eski yada kullnılmayan eşya var ve bunu gg da satacaksınız.Bunun için firmamı kurulur :)
İlgileniyorsan ufak ufak satıs yapmaya başlayabilirsin arkadasım,bir sorun olursa özel mail yada buradan yazabilirsin.

Yeni Üye70 yazı
Yine aydınlattın benı yine çok teşekkurler:)

Yeni Üye13 yazı
vergi cezası diye birşey yok arkadaşlar yuzde 10 kesintinin içinde vergide var zaten
size tavsiyem profillerden satılan ürünleri inceleyin
bir adet banka hesabı satış yapmanız için yeterlı kredi kartı ile satış için ayrı bişeye gerek yook
kargo aras kargo ve yurt içi kargonun gg ye özel ındırımı var zaten

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye167 yazı
Ben teşekkür ederim fahri kardeşim.yardımcı olabiliyorsam ne mutlu :)

cihanunal arkadasım yazmıs %10 diye ama o % 10 kendilerinin verdiği hizmetin tutarı ve vergisi oluyor.
Kredi kartından peşin yada taksitli alışveriş yaptıgınızda size chip para geliyor.%1 civarında. ayrıca taksit tutarı karsılıgında vade farkı oluyor.
Şimdi siz 100 tl ye bir ürün sattınız. site %10unu alıyor.size 90tl veriyor.
Peki bu %10 yani sizin söylediğiniz %10 nereye gidiyor?
%1 i alıcıya chip para olarak gidiyor.%1ile %8 civarı peşin yada taksitli alısveriş yapınca bankaya gidiyor.ayrıca verilen hizmetten kazanılan paranın kdv side bunun içinde. ilan parası veriyorsunuz oda gg ra kalıyor.birazdan buradan kalıyor...
yani sizin verginizi filan gg yorun ödediği yok. yanlış anlasılmasın.

Yeni Üye13 yazı
ama bu tarz acık arttırmaların satışından dolayı yasal bir yükümlülük yok kesinlikle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye55 yazı
Arkadaşlar sadece gönderdiğim yazıyı okuyun ve söylediklerime harfiyen dikkat edin...Ben 3-5 günlük satıcı değilim, 3 senedir bu işin içindeyim..Vergi olayını bir çok kişi yaşadı her satıcıda yaşayacaktır..%10 Sitenin aldığı komisyon sadece, oradan sizin verginiz falan ödenmiyor..Vergi %18 dir ve faturada belirtilir..Yani faturasız ürün satıyorsanız vergi ödemiyorsunuz demektir.Bu kadar basit..Size yazıp gönderdiğim yazıyı dikkatli okuyun her satırı bilgi ve tecrübedir her yerde kolay kolay bulunmaz..

Yeni Üye55 yazı
Evet sayın uzza tamamen doğru aktarımlar yapmış..Bahsettiğim 20 satış rakamı onların çağırmak için kayda değer gördüğü rakam..Yani bana göre şuan filtre edilmiş rakam bu, ama bazı gerçeklerden yola çıkarak böyle bir tahminde bulunuyorum..Bunun yasal açıklaması tabiki farklı.."Ticari olabilecek,süreklilik arz eden her faaliyet vergiye tabidir" bu evdeki eşyalarını satan içinde geçerli, 2. el ürün satan içinde...

Üye167 yazı
ben hiç G.G daki satışlar için , vergi ile başı belaya giren kimseye tanık olmadım , sorun yaşayan olduysa yazsın öğrenelim , ABD den getirilen o kadar pahalı ( tek ) sıfır elektronik ürünler için vergi almıyorda ,
ne diye vatandaşın evindeki , " 2 el " , kıytırıktan eşyalar için vergi istesinki..?
yada bunun bir prosedürü vardır mutlaka , örneğin : yurtdışından getirilen 2 el elektronik cihaza kaçak uygulaması yapıyorda , sıfıra niçin serbestlik veriyor..?
herkese başarılar : )

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye55 yazı
Sayın ercanerkan;
Kimseye tanık olmadım demişsiniz, demek ki benim yazılarımı dikkatli okumamışsınız..Çünkü ben orada böyle bir problem yaşadığımı ve cazai işlem uygulandığını anlattım..Arkadaşlar boşuna kendinizi kandırmayın..Ürünlerle birlikte fatura göndermiyorsanız başınız derde girmeye yakın demektir...