Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Patent Ve Sağlık Bakanlığı Onayı İçin Bilgi???

BaşlatanpinkTarih18/06/2009 17:35:28Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye72 yazı
Merhaba arkadaşlar,

Ben kozmetik üzerine bir formül geliştirdim. Uzun zamandır da geliştirdiğim formülü birçok kişi denedi ve sonuçlarda başarı oranı yüksek olunca önce patent alıp sonra da sağlık bakanlığı onayı için başvuruda bulunmak istiyorum.

Fakat izlemem gereken prosödürler hakkında pek bir fikrim yok, nereden başlamalıyım? Kimlerden yardım almalıyım? Bu konuların uzmanlarına nasıl ulaşırım bilemiyorum...

Yardımcı olursanız sevinirim,
Şimdiden teşekkürler

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Üye195 yazı
Ürününüzün patentini almak için türk patent enstütüsüne başvurmanız lazım. Bunu direk siz kendinizde yapabilirsiniz veya vekil firmalar aracılığıylada yaptırabilirsiniz. Patentinizi bu şekilde aldıktan sonra üretime başlamak için sağlık bakanlığı ilaç eczacılık dairesine müracat etmeniz gerekir tabi bundan önce gayri sihhi müeessese yönetmeliğine göre düzenlenmiş ve üretim yeri ruhsatı almış olduğunuz bir üretim yerinizinde olması gerekir

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ynternet
Yeni Üye72 yazı
teşeşkürler Tırpan,
üretim yerini ,sağlık bakanlığı i.e.d.ne başvurmadan öncemi ayarlamak gerekiyor yani,bu şartmıdır?
izin alıp üretim yeri açsak olmuyormu,bunun başka yolu yokmu ,onay aşamasına gelene kadar en azından.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye115 yazı

(((Ben kozmetik üzerine bir formül geliştirdim))))-

bu böyle olmaz kozmetik üzerine formül geliştirdim demekle... bunun önce acılımını yapman gerekli nedir ne değildir gercekten formülmü ,,yoksa faydalı modeller izni mi almak gerekli kaldiki kozmetik üzerine formül geliştirmek demek ayrı birşey ,yani mevcut olan bir ürünümü geliştirdiniz ,,formül demek olmayanı bulmak ve yaratmak demek SİZ NE BULDUĞUNUZU yazın ben size söyleyeyim ne olacağını..Ayrıca TR de patend almanız birşey ifade edmiyor yasalar karşısında hep bir açık var siz buluş dersiniz ben uyum derim.Yani siz kırmızı elma ile yapmışsınızdır,ben yeşil elma ile yer değiştirmişimdir sizin formülü olur,kimsede buna neden yaptın demez.olay bukadar basit...
saygılarımla
Kozmetik kimya ürütimi ve pazarlama..kuaför ve güzelliksalonu işletmesi

http://www.diloksakozmetik.com
http://www.proximo.com.tr
info@diloksakozmetik.com

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Ymalat
Yeni Üye72 yazı
sevgili dilaver,öncelikle açıklayıcı yorumunuz için teşekkürler,nasıl anlatayım bilemiyorum ama şöyle diyeyim,var olan bi formülü değiştirip geliştirmedim ,sizin tabirinize göre buluş /uyum kategorisine girdiğini düşünüyorum .

Üye195 yazı
Aslında bu sorularının cevaplarını internetten rahatlıkla bulursun türk patent enstütüsünün internet sitesine gir sağlık bakanlığının internet sitesine gir iegm.gov.tr ve bir de gayrisıhhı müessese olarak arat çıkan dosyaların birini oku size fazlasıyla yeter bu bilgiler. Zaten artık sağlık bakanlığından bir izin bekleme süreci yok sadece müracat dilekçesi veriyorsunuz.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ynternet
Yeni Üye72 yazı
teşekkürler tırpan ,aslında göz atmıştım bahsettiğiniz yerlere,fakat burda bu işlerle muhatap olmuş kişilerin tavsiyelerinide almak istedim ,hepinize teşekkürler

Yeni Üye49 yazı
Sağlık bakanlığı kısmını bilmiyorum ama patent konusundaki tecrübelerimi paylaşabilirim. Ben vekil firma aracılıgıyla basvurdum bulus kapsamına girdiğinden emindim hatta patent firmasıda bunun %99 bulus kapsamına girdiğini düşünmüşlerdi basvuru yapıldı ama maalesef geri döndü. Ortada bir ürün olmadıgı patent verilemeyeceği söylendi. bizde tescil basvurusu olarak cevirdik..henüz sonucu dönmedi umarım alabilirim.

1. Mesele : tüm dünyada arastırma yapılıyor patentte, birinin bunu daha önce yapmıs olması yada acıklamıs olması yeterli..ama korumayı sadece türkiye için alıyosun baska ülkeler için almak istiyosan çok daha baska işlemlerden geçiyor ve ekstra masraf..

2. Mesele: patent kapsamına almayabilirler, faydalı model şeklinde de kabul edebilirler..sadece formülse tescil alabilirsin ancak..

Senin ki hangi kapsama girerse girsin koruma altında olur ama hepsinin bir açığı vardır emin ol..senin aklın bu bulusu bulma yönünde çalışıyoken diğerininki bunu nasıl ele geçirir yada benzerini yaparım şeklinde çalışıyo :))

bugün okudugum bi habere göre %2 üstün zekalı varmıs memlekette :))

her türlü açık bulurlar yani merak etme :))
X_WriteR

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye72 yazı
ama bu çok kötü ya,ozaman patent niye alalımki ,yeterli koruma sağlanmıyorsa .

Yeni Üye49 yazı
Ya aslında koruma yeterli, cezalarıda caydırıcı ama sorun şurda çıkıyor..Sizin yaptıgınızı az değiştirerek kullanıyorlar..aynen kopyalarsa hapis cezası bile var tazminatın yanında..o yüzden azcık şekil değişikliği yada işlevsel değişiklik..işlem tamam :))
X_WriteR

Yeni Üye72 yazı
ee buda bi usulsüzlük,sen git içerikte bikaç şei değiştir al sana yeni ürün
çınk çınk,yolsuzluğun önüne kim geçmişki ben geçicem
açıkçası hevesim kırıldı biraz :((

Yeni Üye49 yazı
piyasaya ilk sen girersen vede güçlü bir finansmanla girersen diğerleri kopyalasa da geride kalacaktır ve senin pazar payını çok zorlamazlar. orası artık rekabete giriyor..Örneğin birçok site youtube gibi video paylasımı yapmıstır ama bırak geçmeyi hepsinin toplamı pazarın %20 si etmez..türkiyeden örnek verirsek biletix yemeksepeti sahibinden.com bunlar piayasaya ilk girdiler türevleri çıkmasına ragmen basarılı olamadılar..ama piyasada zayıf kalırsan seni geçerler ilk defa o fikri sen bulmus olsanda..onada örnek olarak facebook verebilirim. facebook tarzı çok site vardı ama facebook hepsini sildi süpürdü neredeyse..anlayacağın senin pazarlama gücüne kalmış..kopyalanmaktan korkma pazarlamada zayıf düşmekten kork asıl..
X_WriteR

Yeni Üye49 yazı
google da ornek verebiliriz ona..yahoo gibi bir arama motoru devi varken sıfırdan geldi bütün pazar payını ele geçirdi :))
X_WriteR

Yeni Üye72 yazı
xwriter ,çok teşekkürler ,bu bilgiler çok iyi oldu

peki kozmetik ürünlerde içerikte formülün tamamının yazılması zorunluluğu varmıdır
bu konuda geniş bilgisi olanlar cevap yazabilirse çok sevinirim
hergün aklıma farklı yeni sorular geliyor.

Yeni Üye2 yazı
merhabalar,

korumaya alınmak istenen formül patent kapsamınamı yada faydalı modeller kapsamınamı girdiği hangi kriterlere göre anlaşılıyor
diyelimki ben aşırı terlemeyi önleyici bir losyon üretiyorum ve formülündeki kimyasallar şuana kadar başka ürünlerde kullanılmamış,yani formüldeki bileşenler ve aktiviteleri yeni olmuş olacak,bu hangi kapsama girer?
patentemi ,faydalı modelleremi girer?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Yeni Üye2 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - minimum
merhabalar,

korumaya alınmak istenen formül patent kapsamınamı yada faydalı modeller kapsamınamı girdiği hangi kriterlere göre anlaşılıyor
diyelimki ben aşırı terlemeyi önleyici bir losyon üretiyorum ve formülündeki kimyasallar şuana kadar başka ürünlerde kullanılmamış,yani formüldeki bileşenler ve aktiviteleri yeni olmuş olacak,bu hangi kapsama girer?
patentemi ,faydalı modelleremi girer?
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

patent hakkında sorduğum bu sorular hakkında bilgisi olan arkadaşların yorumlarını rica ediyorum.
yardımcı olabilirseniz sevinirim
saygılar,

Yeni Üye62 yazı
firmamız ilaç ve kozmetik konusund her turlu danışmanlık hizmeti vermekteyiz. uzmanlık alanımız ilaç ve kozmetikdir.
aradığınız tüm sorular bizde mevcut.
info@tetrakim.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat