Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

A. Ş Lerde Ortaklara Sgk Dan Kaçınma

BaşlatanTBUDTTarih06/08/2010 21:28:42Yorum5

İlk mesaj
Üye187 yazı
Sonradan açık hisse pozisyonlu AŞ açaçacağım. ve hisseler haöiline olacak. Böylece devir edilmesi kolay olacak.
Böylece ortaks ayısı sürekli azalacak veya çoğalacak.
Bildiğimiz üzere şirket kurucu ortakları ve yönetimin bağkurları ödeniyor.
Bu durumda biz çok kişilerin veya sürekli değişen kişilerin (yönetim kurulu) bağkurunu ödüyor olacağız.
Bu bağkur ödemek ek yük. Bundan nasıl kurtulunabilir vaya ne gibi durumlarda yönetim kurulunun bağkurunu ödemek mecburi olmaz.
2.sorum ise bu bağkur ödemesi kardan veya sermayeden düşülebilir mi

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye20 yazı
Merhaba,
1-Bağkurdan maalesef kaçamazsınız. Sadece yönetim kurulnda olanlara bağkur ödeyeceksiniz. Yönetim kurulu sayısını minimum sayı olan 3'de tutun sadece 3 kişinin bağkurunu ödersiniz. Bu kişiler değiştiğinde bağkura bilgi verin yönetimden çıkanlar için prim ödemesine devam etmenize gerek yok. Yeni girneler için ödemeye devam edersiniz.
2-Bağkur ödemeleri şahsı ilgilendirdiği için şirketin karından veya sermayeden düşülemez. Ancak şirket ödeyecekse yönetim kurulundakiler adına onlara bağlanan maaştan veya kar payından düşebilirsiniz.
Kolay gelsin.
Başlamak için bugün erken ise yarın geçtir.....

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Üye187 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - manta400
VALLA AŞ OLUPTA BAĞKURU YÜK OLARAK GÖRÜYORSANIZ BENCE HİÇ AŞ İŞİNE GİRMEYİN DERİM HATTA BURAYA KONUYU BİLE AÇMANIZ TUHAF

Sevgili kardeşim. Bizimkisi serbest hisseli olacağından kolayca hisseler satılıp alınabilecek böylece çok ortaklı çok yönetimli olacak. Serbest a.ş olacak. Aile şirketi vs olmayacak. Hisseleri 300 dolardan vereceğiz. Birkaç kişi hisseleri toplamassa bu şu demek 300 dolar veren yönetim kuruluna girebilir. 300 dolarlık bir hisseye bağkur yapmakta tuhaf tabi.
Bu yüzden soruyorum.
Cembey, maliye forumunda en az yönetim kurulu 5 kişi diyorlardı, en az kurucu üyede 5 diyor.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ticaret
Yeni Üye13 yazı
a.ş ler en az 5 ortakla kurulur ve yönetim kurulu en az 3 kişiden (yönetim kurulu başkanı-yönetim kurulu başkan yardımcısı ve yönetim kurulu üyesi 1 er kişi omak üzere) oluşur.

kurucu ortaklar değil yönetim kurulun da olanlar bağkurlu olmalı.bağkurdan kaçınmak için eski adıyla ssklı ise bağkurlu olmaz.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Muhasebe