Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

EVLİ MUTLU 3COCUKLU GİRİŞİMCİ:)

BaşlatanmutlulukholdingTarih06/08/2010 20:16:47Yorum25

İlk mesaj
Yeni Üye8 yazı
selam yepisyeni üye oldum .aslında zaman zaman takip ettiğim başarılı bir site burası .söyliyecek cok fazla fikrim olmadığı için belki üye olmayı yeni akıl ettim .şimdi bende bir girişimci adayıyım :)
hayatımda hiç çalışmadım 3 cocuk annesiyim 32 yaşındayım cocuklarım büyüdü ve bende birşeyler üretmek adına calışmaya karar verdim .ama cocuklarım ilköğretim cağında olduğu için tam mesaili bir işi düşünemem .zaten vasfımda yok lise mezunuyum .eşim memur, ona destek olmak ,artacak olan eğitim giderlerine destek olmak içinbşeyler yapmalıyım.şimdi düşünüp aklıma yatan tek şey mantı cafe .herşey ev usülü olacak.kendi imkanlarımla ikinci el dolap vs.alarak düşük kira bedeli olacak küçük bir yerde başlamak
ihjtiyacım olan şey bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar varsa ya da fikir verirseniz cok iyi gelecek etrafımdakilere bu konuda karalı gözüksem de cesarete ihtiyacım var..başarmak istiyorum
kucaklamaya kollarının yetmeyeceği bir ağac bir tohumla ..en uzun yollar bir adımla ..her yağmur bir damlayla başlar

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
25 yorum
Yeni Üye8 yazı
mantı cafe iyi bir fikir değilmi mantı kısır kurabiye kekler bir çeşit ev yemeği mesela gitmez mi bunlar
kucaklamaya kollarının yetmeyeceği bir ağac bir tohumla ..en uzun yollar bir adımla ..her yağmur bir damlayla başlar

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
Üye508 yazı
Çok güzel mantı yapabilirsiniz veya harika keklerde , ama emin olun bir cafe işletmek öyle kolay değildir, etrafımda sizin gibi düşünen bir çok ev hanımına sürekli şu tavsiyede bulunurum, sizede aynı tavsiyede bulunmanın bir mahsuru olduğunu düşünmüyorum

ÇOCUKLARINIZın eğitimi ile İLGİLENİN, eğitim herşeydir, 3 çocuğunuzuda öyle güzel yönlendirin ki, en güzel bölümleri okuyup en güzel işleri yapsınlar, bunun içinde internetten çok araştırma yapın,
çocuklarınızdan biri doktor, biri avukat, biri eczacı olsa emin olun aylık 5 bin tl kazanan mantı evinden daha karlı bir girişim yapmış olursunuz, çocuklarınıza hobi kazandırın, keman , çalsınlar, dans etmeyi bilsinler vb.

EN KARLI YATIRIM EĞİTİME YAPILAN YATIRIMDIR, mantı harcayacağınız emek ve parayı çocuklarınızın eğitimine harcamanızı tavsiye ederim..

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Üye105 yazı

Zaten haminefendide cocuklarinin egitimine destek vermek icin calismayi dusunuyor. Calismali, daha cok para kazanmali ki, cocuklarinin iyi bir egitime sahip olmalari icin her turlu masrafi karsilaya bilsin.
Azeri_girisimci

Tum firma ve sirketlerin, ureticilerin Azerbaycanda temsilciligini (bayilik) yapabilirim:
eldar-94@box.az

Yerleşim Azerbaycan / BakuMeslek Ticaret
Yeni Üye8 yazı
tavsiyelerin için teşekkür ediyorum hemperi.ama size katılmıyorum .kendi özbakımlarını öğrenme ,karakter oluşumu devresinde calışmayı hiç düşünmedim.cocuklarım hayatımda daima önceliklerimin sıralamasında ilk sırada oldu ve olacak inşallah.ben onlar için veya sadece kendim için yani bişeyler üretmek için bu işi denemek istiyorum .ve cocuklarımın avukat doktor eczacı olmasını beklemeden şimdiden limon satarak ticarete adapte edersem belki daha da iyi kazanırım!!! ne dersiniz hemperi.

Üye508 yazı
mutlaka herkesin kendine göre doğruları var benim demek istediğim

günde 10 saatinizi mantı evine ayıracağınıza 10 saatinizi çocuklarınıza ayırmanız, tabiki siz bilirsiniz

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Yeni Üye95 yazı
Sayın hemperi;Keşke imkanlarım daha iyi olsada çalışmak yada çalışmayı düşünmek yerine tek derdimiz çocuklarımızın geleceği olsa...Banada sürekli eleştiriler geliyor,kızım 2 yaşında ben sokaklarda satış derdindeyim,tam kişilik kazanacağı dönemde ilgilenemedim,halada üç kuruş için çocuğumu ihmal etme pahasına gece gündüz çalışıyorum...Ortada ne var hiçbişey,ama bu mücadele onun için...Şimdi sevdiği bir şeyi almak için çabalıyorsam okul dönemide eğitimi için çalışmak zorundayım..Neden başka çocuklarda bi çok şey varken benim kızım boynunu büksün,bi anneyi can evinden vuran çocuğunun aç kalması,sağlığınin yerinde olmaması,ve bi çok şeyden mahrum olmasıdır...Ayrıca eğitim için sadece araştırmak yetmiyor onada yatırım şart yani para şart!....

Sevgili mutlulukholding arkadaşım...Benden bi kaç adım öndesiniz çünkü ne güzel mutlusunuz,inşallah hep mutlu ve pozitif bakarsınız hayata....İş fikriniz içinde bulunduğunuz yerleşim yerini en iyi siz bildiğiniz için kendiniz daha iyi analiz edersiniz...İşyerlerine evinde ev yemeği yapan arkadaşlar tanıdım nette..bu iş için en uygun yeri bulup oturtursanız süper olur...Sadece cafe değil yaptirabilecek kişileri ayarlayıp işyerlerine yada evlerdeki özel günlerede siparişle çalışırısnız,2 hafta işyerinde gece gündüz çalıştık evde yemek yapamadım,özledim hemen ev yemeğini:)..

Başarılar dilerim arkadaşım..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye23 yazı
Herşey hayal edildigi gibi olsa keşke. ama ikinizin fikrinede katılıyorum zamanında calışmış ve cocuklarıyla az vakit gecirmiş kadınların belli bir zamandan sonra en büyük pişmanlıgı cocuklarından ayrı gecirdigi zamanlar oluyor bunu cok gördüm ama başkalarına muhtaç veya mahrum büyümeleride bir o kadar insanı yıpratıyor en güzel kararı viçdanınızla beraber siz vereceksiniz yapacagınız işte başarılar ama bana kalsa yemek işine girmez bozulmayacak kokmayacak başka bir iş denerdim tuhafiye ceyiz gibi..

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Serbest meslek
Yeni Üye95 yazı
Ben kızımla geçiremediğim o zmanalrın pişmanlığı an an yaşıyorum,belli bir zamana gerek kalmıyor...Konuyu dağıtmak istemem ama kısa bir süre önce yaşadığım küçük bi hikayem var...

Sultanahmette bir derneğin düzenlediği kermese belki katılabilirim ümidiyle giderken bir fast food önünden geçtik,kızım gördü ve çok ağladı..Cebimdeki 5 tl yi akbile doldurduğum için unutturmaya çalıştım ama kermes yerine gittik geri dönüş yolunda hiç susmadı...Oturdum parka açıklamaya çalıştım ama yok,çıkardım elimdeki ürünleri yere serdim,bi tane satılsında kızımı Mc donaltsa ***ürcem,satamadım topladım,otobüse giderken yine gördü,anne yüreğim dayanamadı,başka çocukları çook sevindiren ben kendi çocuğuma kıyabilirmiyim,tekrar açtım kenarda bi tane patik sattım,hem onun gözyaşı durdu hem benim....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye4 yazı
en ksa sürede çalışma hayatıa başlayın arkadaşım evde otur çocuğuna bak diyenlerede pek itibar etmeyin.Biz çalışan anneler herzman ikisine birarada yürütmüşüzdür hem işi hem çocuklar.....
dconcept

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Tekstil
Yeni Üye22 yazı
toptan ucuza ayakkabı verebilirim satarsın kârlı bi şekilde

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye8 yazı
arkadaşlar yorumlarınız için cook teşekkür ediyorum .eminem zor hayat şartlarında sana da başarılar diliyorum
cafe işletmenin kolay olmayacağının farkındayım .o yüzden araştırıp soruşturuyorum işi öğrenmeye calışıyorum.cocuklarım iyi kimse merak etmesin.ben bu işi denemeye kararlıyım.dediğin gibi yapıcamDConcept sağol.
nadir03tuhafiye işini yapanlar tavsiye etmiyor ve ilgimi de çekmiyor acıkcası.mantı derin dondurucuda stoklanabilir.günlük gidere göre cıkartılır.
böyle biryerde konseptle ilgili fikirleriniz.mesela porsiyon fiyatı bilenler varsa ..değişik yerlerde nasıl yapılıyor sunumda hoşunza giden ayrıntılar.gibi konularda düşüncelerinizi bekliyorum

Yeni Üye21 yazı
Bir çok alışveriş merkezinde mantı yapan küçük standlar veya yemek katlarında dükkanlar var. Benim önerim bir alışveriş merkezinde bardakta mantı diye farklı bir konseptle başlayabilirsin. Mantıyı bardağa koyarsın, üzerine sosunu, yoğurdunu koy, uygunda bir fiyat belirle. Küçük bir stand kirala başla. Başarılar dilerim...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye78 yazı
sayın mutlulukholding eminim bir anne olarak holding gibi bir yüreğiniz vardır, severim bütün anneleri annem den dolayı...

şimdi gelelim konumuza...
çalışmak istemeniz en doğal hakkınız tabiki... bunu takdirle karşılamamak mümkün değil, Ben kafe işletmedim daha önce ama öğrencilik yıllarımda bu tip yemek salonlarında ve cafe lerde geçti hayatımız, tabi bir süre sonra mekan sahibiyle ahbab oluyorsun aile ortamı vs... bana herzaman yaptıkları öneri oku adam ol bu tip işler sadece ömür törpüsüdür( bu işleri yapanlara saygı duyuyorum fakat bana söylenen) gün geçmiyorduki belediyeden yakınmasnlar, gün geçmezdi gelen faturaları, kirayı , vergiyi ödedikten sonra ellerinde bişey kalamdığını, bunun yanında gece 12 den önce eve gidemediklerinden hafta sonu tatili bayramı seyranı olmadığından şikayet etmesinler, birde okullar tatile girdimmi müşteri yok zaten...yılın 9 ayı çalış 3 ayı kurtarmaz diye şikayetleri....

yani benzer işleri yapan arkadaşlarda farklı şeyler söylemiyor bana...bu işi ben bilmem...ama bana pek sizin temel prensibiniz olan(her insan gibi)
"cocuklarım hayatımda daima önceliklerimin sıralamasında ilk sırada oldu ve olacak inşallah."(sizin cümleniz) düşüncenize uyuşmayacağı kanatindeyim...

çünküüüü,! bir işletmeniz varsa ve hayatınızda bu işletmeden öncelikli şeyleriniz varsa derimki derhal o işletmeyi kapatın! şimdi burada yok yaa olurmu öyle şey diyenler olur, ben bunu yaşadımda konuşuyorum, haytınızın merkezine işletmenizi almaz iseniz başarı için bide 1 bile ihtimal vermiyorum, yaşayanlar beni doğrulayacaktır.!! ne ana ne baba ne koca, ne hanım ne çocuk! sağlık anlamında bir sıkıntı olmadıkça allah kimseye vermesin hayatınızın merkezinde iştemeniz olmak zorundadır bu başarı için bir düstur dur! bunlar yazılı olmayan kurallardır. sevdiklerinden arta kalan zamanda işimi yaparım bir fantazidir. siz işinizden arta kalan zamanda, hesaplarınızı yaparsınız, ondan da zaman artarsa sevdiklerinizle zaman geçirirsiniz tabi öyle bir zaman dilimi bulabilirseniz..( ben bulamadım :) )

yani yanlış anlamayın bu iş olmaz demiyorum, ama sizin dediğiniz gibi..bir işletme sahibi olmak ek gelir için mantıklı bir fikir değildir, bu şekilde totalde bir ek gider yaratmış olursunuz hemde uzunca bir süre...çünkü zaman gelir çocuğunuzun okul harçlığını kısar işletmenizin giderlerini ödemek zorundasınız, el çocuğuna akülü araba alır siz pedallı alırsınız! sizi bundan fazla yıpratacak bişey daha bulamam... çok karamsar biri değilimdir sadece gerçekçiyimdir. realiteyi önünüze tam koyamazsanız hayallerinizin üstüne bir bidon siyah boya dökülür temizle temizkeyebilirsen... şimdi duyuyorum peki napim kardeşim...oturup kaderime razımı olayım...yok hayır oturmayın... burda sadece moral bozan biri değilim ben çözümde söylicem size...

gelelim mantıklı olan çözüme(bana göre)

ingilizce öğrenmek

şimdi diyeceksinizki ne alaka, yada bu yaşatan sonramı? ben derimki bu yaştan sonra işletme aömaya cesaretin varda dil öğrenmeyemi cesaretin yok! kaldıki, işletme açınca öğreneceklerin mantıdan ziyade işletme yönetimi , ingilizceden çok da ağır. peki neden ingilizce, çünkü inglice evde öğrenilir ylda 500 tl masraf yaparsın gelecek 1 yılını bu işe ayır başka bişeyle ilgilenme dil öğren..nette abone ol eğitim sitelerine...1 yılda kurdu olursun! peki ne işe yarıyhcak bu...

a) çocuklarına öğreteceksin..veya pekiştirmelerini sağlıyacaksın evde onlarla ingilizce konuşacaksın ve onların gelecekte olmazsa olmaz bir yetenek kazanmalarına vesile olacaksın, ( 3 çocuğun var herbirine ayrı eğitim yerine evde yardımcı olarak 3 çocuğun ing eğitimnden tasarruf sağlayacaksın ) ve altın bilezik vereceksin... şimdi diyeceksin gitsinler kursta öğrensinler...senin 1 yılda onlara öğreteceğini kurs 3 yılda öğretebilirse ben adımı değiştiririm.

b) ingilizce bilen bir lise mezunu = ingilizce bilmeyen üniversite mastır mezunu dur. denklem budur, bildiğin dil sayesinde iyi bir şirkette sekreterlik işi çok rahatlıkla bulabilirsin sabah 8:30- 17:30 ehh iyide bir maaşın olur..800-1000 tl arası bilgisayar sertifikası ve ön muhasebe sertifikası da alırsın bunların ikisi sana 450 tl ve 3 ay a patlar.. sonuçta bir işinde çok kolay olabilir... çocuklarında büyümüş olur... tam zaman lı çalışabliirsin. ve sana garanti veririm mantı işinden bukadar kazanamazsın SSK + YOl vs ... nasıl ama?

c) yok sekreterlik olmadımı... geliştir kendini sertifikalan... sertifikalar al bol bol dil konusunda... herkez saati 60 tl ye ders verirken sen 20 tl ye ver!
backround olarak sertifikalarını göster.. zaten vereceğin dersler sonucu çocuk olkulda ing dersinde iyi not alırsa kimse sormaz sana...sen nerden öğrendin diye...!!!

d) buda mı olmadı! ing bidiğin için birçok call center sana iş verir evden para kazanırsın. yada call center bünyesinde çalışırsın...

ve bu özellik sana şimdi aklıma gelmeyen birçok alanda iş imkanı sağlar...

benden bukadar..benim acizhane aklım bukadar basıyo....

saygılar başarılar....

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Üye270 yazı
mrb sayın mutlulukholding bence doğru yolda ilerliyorsunuz tabiki bizim insanlarımızın çoğu bir bayanın iş hayatında olmasını pek istemez bir bayanın aileye katkıda bulunması ne güzel insanın hayat sıtandardı yükselecekki bunu ailesine yansıtabilsinler işyeri açmaktansa(vergi+kira+eleman+ssk+gider vs)bunlarla uğraşmaktansa tekstil pazarı kuruluyorsa sizin orada bir pazar yeri kiralayıp daha az maliyetli olan tekstil ürünleri satmak işini isterseniz bir araştırın
:) bence çalışmakta fayda var size başarılar ve iş hayatınızda işallah başarılı olursunuz başlığınız gibi mutlulukholding olursunuz :)

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
Yeni Üye8 yazı
sayın andehap desteğiniz için teşekjkür ederim.
sayın temizlik işleri avm de stand iyi fikir ileride neden olmasın..
tüm anneler adına teşekkürler sayın flomilk. Tesbitlerinizi okudum.Bu işin en güzel yanı çocuklarımın etrafımda olacak olması.
Ben öğrenci merkezli bir yer düşünmüyorum.
Nezih bir semtte en işlek caddenin yan sokağında küçük bir yer.
Gece geç vakte kadar sürmeyecek çünküü sadece öğle yemeğini hedefliyorum. Çok çeşit olmayacak. Mantının yanında alternatif her gün değişen tatlı, meze tarzı bir salata,börek,kurabiye veya pastamsı kek düşünyorum.
Ayrıca mantıyı pişmemiş olarak , erişte, ege tarhanası vb. yöresel köşemde pazarlıcam.
Satışın en yoğun olduğu günde bir bayana gözleme açtırmayı da düşünüyorum.
Gelelim gerçekçi hesaba...
Hesapladım aylık giderim 2600-2700 tl civarında
günde 100 tl satış yaparsam zarar etmem.
Bu da porsiyonu 5 tl den 20 porsiyon demektir ki olacağına inanıyorum.

Hesabım yanlış mı?
İkinci sınıf yerde birinci sınıf bol malzemeli mantı ..

Editör5590 yazı
Sayın Mutlulukholding,

Fikrinizde bir gariplik yok. İyi fikir. Evde oturan bayanların ve hatta ne iş yapsam diye düşünen bir çok erkeğin ilk aklına gelen bir fikir. Uygulaması oldukca bol. Yaşadığım şehirde son yıllarda işlek yerlerde de şehrin gürültüsünden uzak olsun diye taşındığım sakin mahallemde de açılmış bir çok mantı kökenli dükkan açıldı.

İşlek yerde açılanların çoğu 2. yılını doldurmadan devrettiler veya kapandılar. Mahallemde açılan 4 yıldır açık hala güzel işliyor. Başka kapanmayıp iyi kötü kazanmaya devam eden bir kaç örnek daha var önümde. Bu mantı veya ev yemeği dükkanlarına bir ara ilgi gösterip merakımı gidermeye çalıştım.

İlk olarak yaptığınız kaba hesap çok hayalprest bir hesap. Ayakları yere basmadığı gibi yerden de bayağı yüksekte. düştüğünde kafa yarılmasından fazlasını getirir.

Aylık masraf kalemlerinizde neler var bilmem ama bir çok şeyin eksik olduğuna eminim. Hadi denk geldi doğru diyelim ve 3000 lira olduğunu varsayalım. Net ve kesin 3000 lira masrafı olan dükkanın günlük kazancı size göre 100 liradan çok olursa kazanıyor sayılacak. Ayın sadece 25 günü kazanç hesap etmelisiniz. Her gün açık olacaksanız bile hesabı böyle yapın. Aylık 3000 lira masraf olacaksa günde 200-250 alıyor olmalısınız. Bu günlük ciro size ayda 4000-5000 lira para getirir ki hala kazanıyor sayılmazsınız. Şaka yapmıyorum. İnanın bu sonuca ulaşırsınız.

Birinci kural kağıt üzerindeki hiç bir hesap gerçeklerle denk gitmez. ikinci kural kağıt üzerindekine bakıp gelecek planlanmaz. Hayalgücüne de ihtiyaç var.

Fikriniz güzel. Heves, motivasyon inanç ve azim yerinde. Sanıyorum ki ; üç beş kuruş da bu işe ayrılabiliyor. Yani iyi kötü bir imkan da var. Eşinizle aranızda bu konuda uyum var hatta o da çok istekli. Hissettiğim bu.

Benim gördüğüm bu işe en az masraf ile başlayanlar daha kazançlı çıkıyor. Gelişmeye işin durumuna göre en uygun harcamaları yaparak iktisatlı verimli bir şekillenmeye giderek daha başarılı oluyorlar.

Cafe şekli daha başlangıçta bir miktar masrafı gerekli kılıyor. Başarılı olunamadığında geri alınması pek de mümkün olmayan masraflar yapılmasını gerektiriyor.

Salaş bir cafe olarak başlar baştan harcamadığınız paraları sonraya saklarsınız. Bir alternatif.

Benim büyüyüp geliştiğini gözlediğim mantı evleri başlangıçta hep sokak aralarında tabelasız başlayanlardı. İş sonradan büyüdü. Başta bir masa iki tencere olan dükkan sonradan bir tür pastane-cafeye dönüştü mesela.

Sadece mantıyla başlayan bir dükkan zamanla yakındaki evlere kek kurabiye yapmaya başladı siparişle. Hanım dayanışması bir nevi. Dükkanın etrafı dev sitelerle çevrili ve sakin bir yer. Nüfus çok ama işlerlik yok. Su böreği, şekerli veya tuzlu kurupastalar. Kısır, mercimek köftesi, saç böreği, çeşitli çorbalar yapılıyor şimdi. Mantı eskisinden daha az yapılmıyor hala mevcut ama tek kalemken 10 kalemden sadece biri haline geldi.

Örneğin hanımlar aralarında gün yapıyor. Evin hanımı ya kendi yapacak yada bir pastaneye sipariş verecek. Birinci şık iş gücü gerektriyor bir de maharet. Misafirlerinizin zoraki iltifatları ne kadar da can sıkıcıdır. İkinci şık bu sorunu çözer ama pastane işi olduğu bellidir. Sizin marifetiniz olmadığından gene bir çok övgüden mahrum kalırsınız. Bizim bu dükkan iki şıkkı birden çözüyor mahallede. Bir hanımın elinden çıkmış pastane işi değil üstelik işin içinde epey de marifet var. Tek yapılması gereken ben yaptım diye yalan söylemek !!

İşte bu dükkan buradan kazandı. Bir karı koca birlikte açmışlardı. Biri mantı sipariş etse diye bekleşip duruyor gelen eş dost ve mahalle sakini ilede sohbet ediyorlardı. Millet bunları yavaş yavaş keşfetti. Şimdi hanımın yanında birkaç becerikli genç kız daha var. Dükkan sürekli çalışan büyük bir evin mutfağına benziyor artık.

Bakın bir incelik var burada önemli. Dükkan kiraları ucuzdu. 300 lü bir şeyler. Mali kayıtları yoktu ve işler açılana kadar şanşları yaver gitti. Bir mahalledeki gizli talebi farkında olmadan yakaladılar. Farkında olmadan plansızca yaptıkları sohbetler çok sempati topladı reklamın hası gibi oldu. Bütün çevre binaların posta kutularına yarım sayfalık bir basit broşür de atmışlardı bu da işi destekledi.

Başlangıçta aylık masrafları 700 lirayı bulmuyordu. Kira elektrik su aidat yol yemek. Şimdi sadece malzeme parası 3000 lirayı geçiyor. İşin içine eleman, sigorta, vergi, muhasebe, telefon giderleri de eklendi.

İşlek bir yerde cafe olsalardı. Bütün paralarını harcamış olacaklardı. Direk vergi ödüyor olacaklardı. Eski işletmeci olamdıklarından bir memur geldiğinde elleri ayakları birbirine dolaşacak daha baştan bir kaç usulsüzlük cezası yemiş olacaklardı. Bir de müşteri azlığını ilave edin. Baştan pes etmeye herşey hazır olmuş olacaktı.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye8 yazı
Sayın editörüm yapacağım işi ciddiye alarak yaptığınız acıklayıcı yorum için teşekkür ediyorum .
Ben dediğim gibi şimdiye kadar hiç çalışmadım tecrübesiz olduğum için hesabımın yanlış olabilme ihtimalini yüksek tutuyordum.

Yapacağım işe inanıyorum .Neden.durduğum yerde durmayı düşünmüyorum .uyanık olup ne gidiyor neye talep var onların üzerine yoğunlaşacağım .mantı herzaman olacak ama insanlar sürekli mantı da yemezler değişen çeşitler bu yüzden cazip olacak.

dev sitelerin ortasında evhanımlarına hizmet vermektense işyerlerine yakın bir yer olması hergün kebap yemekten bıkmış çalışanlara alternatif olacaktır.
Sabah kahvaltılarını simit ya da poğaçayla geçiştirenler için pratik kahvaltılıklar olacak tutmadımı çekerim başka birşey demerim
sonra profosyenel çalışan işyerlerine birgün değişiklik yapın evyemeklerini deneyini ***ürücem .
şeffaf saklama kaplarına mercimek köftesini paketleyip 3tl ye başka bir çarşı semtine pazarlıycam. kendimi ispat edene kadar ...
ilk planda ikici el masa sandalye veya gereçleri almayı düşünüyorum.
mesela plastik sandalyeleri cicekli kılıflar masaları aynı şekilde örtülerle sevimli sıcak bir görüntüye dönüştürmekle samimi bi ortam oluşabilir.
Bunları ilk ben mi düşünüyorum .Hayır tabiki de bunları deneyip başaramamış olanlar da vardır .ama bana göre hiçbir başarı veya başarısızlık birebir kopyalanmaz.Hiçbirşey yolunda gitmezse nasip böyleymiş de diyebilirim .
başlangıç çok zor olacak ama imkansız değil..
Aslına bakarsanız hiçkimse inanmıyor bu işe eşim de zoraki kabul etti.
Bakalım ne olacak okullar acılınca başlıycam.. paylaşırım gelişmeleri sizlerle

Üye187 yazı
bence önce yapmaktansa yapan birilerinin yanında çalışmak birazçevre edinmek piyasayı öğrenmek şartları tartmak daha iyi bir yol.
Mesela şu işhanlarının ara sokaklarında hamur iişi yiyecekler yapıp esnafalra servis eden hanımların yanında çalışsanız piyasayı istekleri yorumları şartları gördükten sonra elinizdeki işi kaybetmeden yavaş yavaş kendi düşüncenize hazırlansanız ve en son olarak işten ayrılsanız daha garanti olır.
hatta bir süre düşüncenizi ek iş olarakta yapabilirsiniz.
Biliyorsunuz o tür ablalar sadece öğlene doğru ve ikindin çalışır sabahhları ve akşamları çalışmaz
Hatta bizim burdaki ablaların çocuklarıda okuldan geldiklerinde ev yerine oraya gelirler parkta vicir vicir vicirlaşırlardı.Mahallenin maskotu olurlardı

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ticaret
Üye844 yazı
daha az calısarak daha fazla para kazanabılırsını.. mantı kafe acarak butun gununuzu orda harcamayın bence..sıze onerebılecegım guzel işler var.. pazarlama ıle ılgılı konusması duzgun bırı gıbı duruosunuz.. tam sızlık cok guzel işler var..
toptan Tesettür giyim
http://instagram.com/butik_inegol

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Editör5590 yazı
Bir işin gerçekleşmesi için en önece gereken şey yapacak olanın kesin inancıdır. Ben hayatım boyunca hiç kimsenin aklına yatmayan bir çok iş yaptım. Hiç biri hüsranla bitmedi. Fakat şimdi geriye dönüp baktığımda ben bu işi nasıl yapmışım o zamanlar diye hayret ediyorum. Bazıları hakikatten olmayacak işlermiş. Ama oldular.

Doğru yoldasınız. Ama para hesabınızı bir saatliğine bile ihmal etmeyin. Kanunlara kurallara uyun ama işi bazen doğasına bırakın. Orta yolu kendiniz belirleyin. Başarısız olacağınıza dair en küçük bir hissiyata dahi sahipseniz hiç başlamayın. Asla kendinizi kandırmayın.

Bu işi zararla kapatmadıkça başarısız oldunuz sayılmaz. Siz geleceğin iş hanımısınız.

Saygılar. (Kesinlikle samimi fikirlerim)
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye450 yazı
Sayın mutlulukholding,

Size şimdiden yolunuzda başarılar diliyorum...

İş yerini nerede kuracağınız çok çok önemli...Bence iyi bir yer bulmadan açmayın,hevesinize kapılıp biran önce para kazanmaya başlayayım duygusuyla acele etmeyin..Sorun,soruşturun,etrafı bir inceleyin ne var ne yok..Mahalle muhitlerinde bankaların koğuşlandığı etrafta iş yerleride bulunan bir yer bakabilirsiniz..Bankalara gelen giden çok olur..Bununla birlikte bankalar yer olarak da iyi bir seçici,experdir...

Bununla birlikte böyle yerlerde en önemli tercih faktörü smart ticket sodexso oluyor..

Birde tanıtım çok çok önemli..Ben bankada çalışırken sayısız broşür,menü vs. gelirdi..Bir sürü iş yeri açılır kapanırdı o muhitte..

Hiç unutmuyorum..Bir gün sizin gibi girişimci bir ev hanımı küçük bir lokanta açmıştı,Arayıp kaç kişi çalıştığımızı ikram getireceğini söyledi ve bankaya broşür yerine,akşama doğru yaptığı sütlacı getirmişti.Herkese merhaba dedi tektek kendi eliyle dağıttı,peçete ve metal tatlı kaşığı getirdi ve boşları toplamaya geldiğinde herkese tek tek afiyet olsun,inşallah begenmıssınızdır,begendınıze cook cok sevındım teşekkürlerr deyip gitti.. :)

Ertesi gün bütün banka abartısız söylüyorum yaklaşık 20 kişi yemeğe oraya gitmiştik..Ve akabinde de devam ettik..

İnşallah muvakkak olursunuz...Kolaylıklar..

... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Üye450 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - hemperi
Çok güzel mantı yapabilirsiniz veya harika keklerde , ama emin olun bir cafe işletmek öyle kolay değildir, etrafımda sizin gibi düşünen bir çok ev hanımına sürekli şu tavsiyede bulunurum, sizede aynı tavsiyede bulunmanın bir mahsuru olduğunu düşünmüyorum

ÇOCUKLARINIZın eğitimi ile İLGİLENİN, eğitim herşeydir, 3 çocuğunuzuda öyle güzel yönlendirin ki, en güzel bölümleri okuyup en güzel işleri yapsınlar, bunun içinde internetten çok araştırma yapın,
çocuklarınızdan biri doktor, biri avukat, biri eczacı olsa emin olun aylık 5 bin tl kazanan mantı evinden daha karlı bir girişim yapmış olursunuz, çocuklarınıza hobi kazandırın, keman , çalsınlar, dans etmeyi bilsinler vb.

EN KARLI YATIRIM EĞİTİME YAPILAN YATIRIMDIR, mantı harcayacağınız emek ve parayı çocuklarınızın eğitimine harcamanızı tavsiye ederim..

Sayın hemperi,

Bir annenin çocuğuna verebileceği en büyük eğitim,çocuklarının ihtiyaçları için eşine destek olmak için çabalaması,uğraşması,çocuklarına hayatı öğretmesidir..

Memlekette doktor,avukat kadar,mantıcı,börekçiye yani esnafa da ihtiyacı var..Belki o küçük mantıcı doktordan fazla vergi ödeyecek,avukattan daha fazla kişiyi istihdam edecek..

Kaldıki,kadın zaten bu işi yapmayı çocuklarının eğitim masrafları artacağı için eşine yardımcı olmak,çocuklarına daha iyi şartlar sunmak için istiyor..Siz 3 çocuklu bir memura çocuklarınız dans kursuna gitsin keman öğrensin diyorsunuz,ben en çok buna güldüm..mutlulukholding ablada evin elektrik su parasını çocuklara sokakta keman çaldırıp,dans ettirerek öder artık..

Belki mutlulukholding cocuklarını,dansa kemana gönderecek maddi gücü hiçbir zaman temin edemeyebilir,ancak eminimki mutlulukholding in cocukları istediği kemanı almak ve kursuna gitmek için yazın çalışıp bu parayı temin edebilir ve ailenin yükünü azaltabilir...
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye27 yazı
ev yemeklerine rağbet her zaman var ama yapılan yemegin çok kaliteli olması gerekiyor,yane tüketicide bağımlılık yaratacak bir lezzet olmalıki,tüketici sizin yemeginizi aynı isim altındaki yemeklere tercih etsin..ben bu yemekte uzmanım dediginiz yemek,tatlı,kurupasta türü v.b yiyecekler varsa iyi iş yaparsınız..cevremde bunların bi sürü örnegi var..
Black_Dranza

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Ö?renci
Yeni Üye8 yazı
yorumlarınız için teşekkür ediyorum özellikle de iş fikrimi odaklanıp açıklama yapanlara ..
işyeri açmak için bankalara veya resmi kurumlardan birine yakın olması benim de aklımda . Sayın Hakanfinans sizin de tavsiye ettiğiniz gibi planlarımı iyice ölçüp tartıp öyle hayata geçiricem Allahın yardımıyla..

ya bu arada cocuklarım için sosyal içerikli kursları takip ediyorum.bu sene spor kurslarında 3. yılları..önümüzdeki sezon belediye konservatuarında kızım keman oğlum ney kursuna başlıyor. ücretsiz bu kurslar küçük bir aidat alıyor belediye bilginize.. evhanımı deyince aklınızda ne canlanıyor bilmiyorum .saygılar.

Yeni Üye51 yazı
bana pek düşmez ama benim arkadaşımın annesi yapıyordu çokda güzel oluyordu benim fikrim temizlik ürünü satmanız bayan olarak mahalle arasında tabii işlek bi mahalle özellikle oturdugunuz sizi tanıyan semt deterjan plastik kova legen mandal vb ürünler satabilirsiniz dükkanı tutarsınız suntayla bölersiniz böldügünüz bölmeye fırınınızı koyarsınız yemeginizi yaparsınız çocuklarınız için pc koyarsınız hem gözünüzün önünde olurlar ilginizden mahrum kalmazlar hem para bende mesela evlendigimde kısmetse petshop açıcam eşim ilgilenecek müşterilerle bende hem hayvan üretimi yapıcam hem dükkanda durucam hemde çinden getirdigim malları haftanın 2 günü diger petshopculara pazarlıcam bu dünyaya kimse üstün gelmedi kimse üstün gitmeyecek allah şimdiden hayırlı ugurlu etsin inşaallah
hayatını boşa geçiren insanların mezarıda boş olur

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Y?siz