Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Doğuda Olmayan Yeni Bir İş Kurmak İçin Fikirler!!!

Başlatanmustafa7247Tarih01/08/2010 17:07:54Yorum9

İlk mesaj
Herkese selamlar. Gerçek anlamda bu sitenin araştıran öğrenmek isteyenler için yararlı olduğuna inanıyorum.

Yaşım 26 üniversite mezunuyum ticarete girmek istiyorum 8 yıldır Diyarbakırda yaşıyorum Diyarbakır dışında Mardin,Batman,Siirt, Şırnak oldukça geniş rahat iş yapabileceğim çevrem var , biraz sermayem de var sizce doğuda ne yapılabilinir?

Yerleşim Türkiye / Diyarbakır BatmanMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Çocuk nüfus yoğunluğunu dikkate alarak onlara yönelik işler yapmanı öneririm.Sürüm ekonomisinin dinamikleri içerisinde nihai fiyatı düşük olan konulara eğilirsen oldukça başarılı olacağını sanıyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
evet Dursun Bey çocuk nüfusu oldukça fazla fakat alım gücünü yada hangi kesime hitab edebileceğimi nasıl keşfedebilirim?

Yerleşim Türkiye / Diyarbakyr BatmanMeslek Ö?retmen

Size başlangıçta herhangi bir üretime girmeden al-sat türü işleri tavsiye ederim,çünkü riskiniz minimuma iner.Belli bir sermaye ile küçük çapta başlarsınız hem işe ısınır hem çevre edinirsiniz.Sonrasında aklınıza yatan bir sektör seçip imalata girebilirsiniz.Diğer taraftan Diyarbakır,Gaziantep gibi şehirlerde çocukların 1 tl ye alabilecekleri şeyleri kolay satarsınız ancak urfa,mardin,van gibi şehirlerde bu rakam 50 kuruşa iner.Bu dediğim ciklet,şekerleme türü şeyler için.Tekstili seçerseniz de başarılı olma ihtimaliniz var.Bana göre her konuda yaptığınız iş değil,aslolan göstereceğiniz çabalardır.Hayat=satmak....Sonuçta her şey insan ihtiyaçlarından doğar ve her malın bir alıcısı vardır.Başarı dileklerimle...

Fikir olarak derseniz güneydoğuda bildiğim kadarıyla bugüne dek hiç olmadı,trambolin işletmeciliği yapın.Akarı yok,kokarı yok.Çocuklar zıplasın dursun,yatırım bedeli düşük,kazancı fazla,riski sıfır..

Dursun Bey paylaşımınız için gerçekten teşekkür ederim. Dediğiniz gibi küçük çapta al-sat ticaretide biraz araştırdım risk yok ve dediğiniz gibi koşturulması gereken bir iş ve hayat=satmak görüşünüze katılıyorum. teşekkürler.

Diğer Trambolin işletmeciliğine gelince aslına bakarsanız bende beden eğ. öğretmeniyim benim aklıma gelmediği için suçlu hissetim kendimi çünkü buna benzer projelerim olmuştu teşekkür ederim yani Dursun Bey. fakat trambolin işi için gelir gider hesabını tahmin edemem o konuda da kendi çapımda araştırma yapacağım kesinlikle.

Umarım bu taraflarla ilgili bi projeniz olursa yada aklınıza herhangi birşey gelirse benimle paylaşırsınız.Çok teşekkür ederim.

Merhaba Mustafa bey,trambolin işletmeciliği görece olarak diğer iş kollarından daha az maliyetli.Fikir olarak söylersem ben bir dönem üç aylığına kiralama düşünmüştüm,kurulması,geri taşınması dahil o süre için 7 bin tl civarında fiyat çıkmıştı ki henüz görüşme safhasıydı.Gerçi alım şekliyle sahip olunması daha karlı olabilecektir.Değişik ebat ve boylarda var,6 kişilik,8 kişilik gibi.Çocuklarda özgürlük duygusu uyandırdığından çok sevilen bir oyun yeri.Örneğin 10 dakikası 3 tl gibi ücretlerle çok iyi iş yapabileceğini varsayıyorum bu durumda pik saatlerde (Anne/baba ile gezmelerde bilhassa) full olduğunu düşünürsek 6*6*3 = 108 tl saatlik getirisi olur ( 6 kişilik trambolinde) .Herhaliyle günlük 500 tl'den az ciro elde edilmez zannındayım.Başarı dileklerimle...

merhabalar efendim ben haluk çaha van ercişteyim 24 yaşındayım üniversite mezunuyum ercişte bir iş fikrim var ma biraz teredütteyim bana yardımcı yada yol gösterecek birileri var mı

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Di?er
Buyrun haluk bey ben size yardımcı olabilirim van erciş taraflarını iyi bilirim ?
Rüzgarın nasıl estiği fark etmez. Farkı yaratan Kaptanın yelkeneri nasıl açtığıdır...

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Halkla ili?kiler