Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Moda Evi Ve Çiçekçilik

Başlatanlider_27Tarih22/07/2010 19:06:34Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye73 yazı
merhaba arkadaşlar

moda evi yani gelinlik abiye satışı ve kiralama işi sizce nasıl bir iştir uygun biyerde güzel bir dükan tutup bu işi yapmayı düşünüyorum bir bölümündede çiçek satımayı düşünüyorum ürenlerin toptan alımı bayilik,karmarjı,ne kadar sermaye olması gerektiğini ve bu iki söktör hakkında bilgilerinizi verirseniz çok sevinirim.

Karlı söktör gibi görünen bu iki işi yapanlar bu işlerin püf noktaları nedir tavsiye edermiisiniz ayrıntalarını paylaşırsanız sevinirim...

mehmetkarayilan@yahoo.com
Rızkın onda dokuzu ticarettedir.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Yeni Üye14 yazı
slm arkadaşım bende bursada gelinlik sektöründe faliyet gösteriyorum aklında ki soru işaretlerini çözmende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. armagan_kosbay@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
Yeni Üye73 yazı
teşekkür ederim xarmaganx bu işle ilgili bütün detayları burda sen ve sektördeki diğer arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

Yeni Üye73 yazı

yokmu bu işler hakkında fikri olan arkadaşlar

Yeni Üye14 yazı
sen öğrenmek istediklerini açık bir şekilde belirtirsen ben cevaplamaya çalışacağım bildiğim kadarı ile şuan sadece şunu söyleye bilirim doğru yerde tahmininden çok daha fazlasını kazanabilirsin

Yeni Üye73 yazı
xarmaganx yukardada dediğim gibi benim istediğim bu işi yapan arkadaşlar olarak sizin iş hakkındaki a dan z ye bütün bilgileri paylaşmanızdır mesala fiyatlar kaçtan başlar gelinlikte bir gelinliği kaç defa kiralayabiliriz bunları en uygun nereden alabiliriz söktör ile ilgiili bütün detayları paylaşırsanız sevinirim yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Yeni Üye14 yazı
öncelikle çevreni kontrol altına al hangi kesime hitab edeceğini iyi gözlemlemelisin işyerini açmayı düşündüğün bölgeyi araştır senden başka firmaların mallarını gözlemle ne tür ve hangi kalite ürünler satıyorlar şuan piyasada alıp satabileceğin 250 tl yede gelinlik var 600 tl yede malla gömülmenin bir anlamı yok şunu hiç bir zaman unutma bu sene aldığın bir gelinliğin seneye satış şansı %50 düşer müşteriler modelleri senden benden daha iyi takip ediyor çok satan modelleri yakalamaya çalışacaksın bölgende satılan malın en iyisini satmaya çalışmalısın şimdilik bu kadar...

Yeni Üye31 yazı
Öncelikle işinizle ilgili analizleri çok iyi yapmanız gerekir. 1.Bulunduğunuz şehirde bu işi yapan kişi sayısı 2.Demografik hareketler (Yani ilinizdeki nüfusun projeksiyonu ) 3. Düğünler genelde hasat dönemleriyle doğru orantılı olduğundan hangi ürünün hangi dönemde hasatları var. 4.Hitap edeceğiniz müşteri kesimi (Zengin/orta halli vb.) Türkiye genelini düşünecek olursanız ülkemizde her yıl yaklaşık 600 bin kişi evleniyor,bu demektirki siz bu sekyörden ilinizle doğru orantılı bir talep göreceksiniz. Abiye kıyafetlerin pazar payı daha yüksek,çünkü nişan,kına gecesi,sünnet düğünü,düğün gibi pek çok sosyal paylaşımda insanlar elden geldiğince yenisini almaya çalışıyor.Tek handikapı elden geldiğince çok çeşit bulundurma zorunluluğu,çünkü hiç bir kadın giydiği kıyafeti birbaşkasının üstünde görmek istemez,hele aynı ortamda asla..Ama en büyük avantajı insanların en heyecan duyduğu dönem olduğu için fiyatı gözardı edilebiliyor.Yanında diğer düğün ihtiyaçlarının bulunacağı aksesuarlarda koyarsanız başarı şansınız çok yüksek.Ben size başarılar diliyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye73 yazı
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler yeni yorumlarınızı bekliyorum....

Yeni Üye73 yazı
arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum..

Yeni Üye11 yazı
mrb. çiçekcilik güzel karıda güzel ancak çevreni bağlarsan ek gelir olur, işten anlamanda gerek özellikle kesme çiçekten, saksı çiçeğinden bakımı tanzimi servisi mezatı çiçek alımı hepsi onemli bide yapay tanzimler karlıdır, gelin elide satarsın gelin arabası. getirisi iyidir bir çiçekci olarak yazıyorum bol şans.
denizcilik

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Denizci