Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Devren Mi Sıfırdan Açmak Mı Karlı

BaşlatanömerfTarih16/07/2010 00:38:44Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye17 yazı
Sevgili arkadaşlar malumunuz sıfırdan işyeri açmanın pek çok prosedürü var. Aynı zamanda birsürü şuraya buraya paralar yatırılıyor.
Oysa devren bir işyeri satın alınarak başlansa daha karlı olmaz mı ?
yorum ve düşüncelerinizi bekliyorum. selamlar..
ömer

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye77 yazı
Merhaba,devir almakla prosedürlerden veya ödemen gereken paralardan kaçacağını sanıyorsan yanılıyorsun,
firma sahibinin değişmesi neredeyse herşeyi silbaştan yapman demek eğer devir alacağın bir şirketse durum varklı
ama şahıs firmalarında masraftan kaçamazsınız.
İşin diğer bir yüzü devir edenin neden devrettiğini çok iyi irdelemen lazım,
devirlerde genelde sağlık,askerlik,yurt dışına çıkış gibi sebebler söylenir.Ama gerçek farklıdır kar eden bir firmayı kimse devir etmeyi düşünmez.Kolay gelsin.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Serbest meslek
Üye150 yazı
üstelik dünyanın hava parasını istiyorlar.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
Yeni Üye54 yazı

Arkadaşım biraz ukalaca bi örnek vericem ama afbuyrun...

Bir kız arkadaş istiyorsun; daha önce erkek arkadaşı olması mı sana uygun yada ilki olman mı sana uygun?

Daha önceden erkek arkadaşı var diyelim, nerden bilicen onun neler yaşamadığını, sana herşeyi toz pembe gösterdikten sonra...

Bu işte böyle; farzet ki o iş yeri mimlenmiştir, düşün ki orası iş yapmıyor ama sana daha farklı gösteriliyor... ha bu böyle olmayabilirde ama bana sorarsan kimse altın yumurtlayan tavuğu satmaz...

Sıfırdan kurman senin adına daha iyi olur, görmüş olduğum olumsuz bi örneği paylaşmak istiyorum...

Çok değerli bi dostum parasal anlamda çok büyük rakamlar açıldı 3 trilyona yakın açık çıktı, ha hoş alacaklarıda bu kadar ama alacak ile borç ödenmiyor... ki öyle de oldu işin batacağını anladığında ( ki o firma aslında bulunduğu yerde bi marka idi ) başkasına devretti, devreden kişide sektörden biri fakat orayı işletemedi, o işletme 1 senede tam 5 sefer isim ve sahip değiştirdi, sonunda koca işletme temelli kapandı...

Umarım herşey gönlünce olur, iyi çalışamalar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye7 yazı
bende devir aldım işyerini 2 milyar gibi küçük bir meblağa lakin istediğim işii yapamadım gerçekten devir işi saçmalık ama çalıştıgım çarşıda yasak olmasına karşın herkes devir yapıyor daha yeni 15 e küçücük dukkanı devir ettiler banada ön tarafa geç diyorlar ama 20 ve 30 milyardan agızlarını açıyorlar o parayı kesin kazanıcamı bilsem kredi çekip alıcam valla suan kafa karışık ama devir de ki hava parasııı boşa giden para birde kazanıcakmıyız kesin belli deği acaib kızıyorum kendime

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Tekstil