Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

5000tl Ye İş Kurulabilir Mi?

BaşlataneyırkıfTarih25/06/2010 16:11:22Yorum22

İlk mesaj
Yeni Üye38 yazı
herkese merhaba öncelikle başlıkta da belirttiğim gibi 5000 tl ye iş kurulabilir mi bunu öğrenmek istiyorum ne gibi şeyler yapılabilir az bir mebla ama bu parayı değerlendirmem lazım.. fikir verirseniz sevinirim..

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
22 yorum
Yeni Üye19 yazı
İcradan mal alıp satabilirsiniz am bu konuda gerçek bilgim yok.

www.icralik.com
www.icradanihaleler.com

Diğer arkadaşların da fikirlerini bekleyelim. Bu yazı ile harekete geçmeyiniz. Selamlar

Yerleşim Romanya / Bra?ovMeslek Emekli
Üye450 yazı
5000 tl ile,pazarcılık yapabilirsiniz.Pazarlarda şu aralar sıcaklardan faan bir sürü boş yer vardır.20-30 Tl gibi bir rakama,en fazla 50 tl dir yer kiralayıp,5000 tl ile peşin para çok uyguna mal alıp satabilirsiniz.
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye49 yazı

soft dondurma makinesi kiralyip, dondurma satabilirsin. 1e 4 kazandiran bir is...

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye38 yazı
öncelikle fikirleriniz için teşekkür ederim .. peki dondurma makinesini nereye koyabilirim acaba

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye38 yazı
bir de hakan arkadaşıma sormak istiyorum, pazar yeri nasıl nerden kiralanıyor bilgin var mı

Üye153 yazı
slm pazar yeri kiralanıp yazlık kıyafet gider veya 5000 tl ambalaj alınıp restorant ve lokanta ihtiyacları karşılanır SAYGILAR

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye127 yazı
5000 tl sermaya ile pıyasadan ucuza alıp dukkan dahı doldurabılırsın.Ben 1 Haftadır pazarlara cıkıyorum gordgum bazı seyler hatta anladıgım diyim.Millette para olmaz hale gelmıs.Pazarlara Kimler Çıkar Bayanlar genelde dımı ? Bir bayan eşinden 30 tl harclık aldıgımıızı var sayarsak bu parayı nasıl harcar.hemen ornek ıle hesaplıyalım...

15 tl:sebze ve meyve
5 tl : beyaz veya kırmızı et belkıde balık....
5 tl ise kendıne yada evıne ıhtıyac alır..

Geriye kaldı 5 tl işte bu cok onemlı...!!!! bu parayı kendıne yanı esınden gızlı saklı seyler alır.yada borcu varsa onu verır.Demek oluyorkı yapacagın iş mutlaka bayanlara yonelık olması gerekıyor.Bunada sen karar ver.Benim sana önerım..Kozmetık urunlerı-makyaj urunlerı vs........
kozmetik sarayından dev kampanyalar

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye38 yazı
kozmetıksarayı önerin için teşekkür ederim..

Yeni Üye38 yazı
Arkadaşlar peki bayiliklerle ilgili fikri olan var mı.. Bayilik almak mantıklı mı kazancı ne olur vs...

Üye127 yazı
açık parfum konusunu dusunebılırsın.sen sadece 20-30 m kare alan bır ıs yerı buluyorsun.anahtarını verıyorsun 1 hafta ıcınde sana dukkanın dekorasyonuna varana kadar ıcındekı urune kadar reklama kadar yapıyorlar fakar.5000 tl degıl sanırım.10.000 tl
istersen sana resımde atabılırım..
kozmetik sarayından dev kampanyalar

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Saty? / Pazarlama
Üye450 yazı
Sayın eyırkıf,

5000 tl sermaye ile bir iş yeri açma girişiminde bulunmanız ne kadara maal olur biliyormusunuz?

Dükkanı düzmekten bahsetmiyorum,yazar kasasından,muhasebecisinden,defter tasdik ücretlerinden,dükkan depozitosu,kirası vs.. vs..

Öte yandan olduki işler tersine gitti,siz zaten 5000 tl sermaye sahibi birisiniz,bir dükkanın 3-5 ay iş yapmaması vs. kiradır muhasebedir vergidir algıdır ne kötü en az 5 bin tllik bir delik daha açar sizde..10 bin içeri girersiniz..Bu kötü senaryo..Birde elinizde patlayacak mal stoğunuz falan olduğunu konuşmadık bile..

Benim pazarcılık önermemin sebebi,ticaret ticarettir..Ancak bir çoğumuz malesefki pazarda çanta satmakla mağazada çanta satmayı sanki farklı birşeymiş gibi algılıyor.Biri pazarcı,diğeri patron dükkan sahibi herneyse..ikiside aynı parayı kazanır biri 50 tl kira öder,diğeri 500 tl,biri 300 tl üç aylık muhasebeci parası öder,diğeri senede 300 tl bile değil.Biri hiç vergisi çıkmasa,stopajdır şudur budur aylık 150-200 tl ötc damgavergisi vs. öder,diğeri senede belki 300 tl..Birinde % 70 cirona dokunmamışsındır hiç görmemişsindir bile,posdan satış senetle satış vs.den bahsediyorum.Diğerinde sıcak sıcak alırsın eline paranı.

Risk almadan para kazanılmaz diyenler vardır,doğrudurda ancak,risk de körü körüne alınmaz.5000 tl sermayen ile dükkan açmak körü körüne risk almaktır.Allah yürü ya kulum diyecek..

Sizi tenzih ederek söylüyorum ancak,malesefki kriz nedeni ile işten çıkarılıyor yüzlerce kişi,eline 3-5 - 10 bin neyse bir para geçiyor haydiii dükkan açayım...Burada soranlar oluyor,kuru yemişci açsam ayda 1500 tl kazanmazmıyım?Kazanırsın kazanmasına ama bu rakam seni tatmin edermi? 3-5 ay sonra 700 tl ye iş bulup harıl harıl dükkanı satacak adam arıyor..Batmasını falan geçiyorum..Hadi borca girmesin elindekini dükkanını devredip kurtarsın...Ama iş veren olmak,iş yeri sahibi olmak başka bişeydir..
Dükkanın var,bırakıp gidemezsin,hastalansanda açacaksın kapısını yada biri gidecek,sen git gitme kiran işliyor,muhasebeci parasını alacak,vergi işliyor vs..Müşteri açık görmeli dükkanı ayağı alışmalı,kaçırmamalı ..

Ama pazarda bugun cıkmayım dıyebılırsın,3-5 gunde gıtmedıgınde zararın aynı sey degıldır..
Bugün pazarcılık yaptığında bir pazar yerini günlük 20-30 tl ye kiralayabilirsin hadi 50 olsun...Önünden o kadar müşteri geçecek bir dükkanı 10 bin tl yede kiralayamazsın..Kendini deneyebilirsin bakalım yapabiliyormusun ticareti,1000-2000 tl gibi ufak bir sermaye ile girebilirsin bu işe..İlk günlerinde vergiye algıya bulaşmadan deneyebilir,olmadı yapamacağım dediğinde elindeki malı iade edip kurtulabilirsin..Zaten elindeki 3-5 kuruş birikim ile dükkan açmaya kalkışmak,bayilik almak pek akıl işi değil bana göre..

Parayla para kolay kazanılıyor emin olun,yatırıyorsun bankaya bugun 100 000 tl en varsa 600-700 tl faız alıyorsun,ama parasız yada az parayla da Allah muhafaza 100 000 içeri girmek işten bile değil şu şartlarda..

Bu yuzden ben 5000 tl ıle pazarcılık yapılır dıyorum,otekı turlu koru korune bataga yurumek dıyorum..Sen parfum satacaksan yada ne satacaksan sat ama pazarda sat,dukkan acayım moduna gırmek korune korune bataga gıtmek..Bunu en iyi dükkan sahipleri bilir,Türkiye de malesefki tamam vergi kaçırıyoruz ama ne kadar kaçırsakda ***ürüp öyle böyle kazancın %30-40 ını hatta 50 sini devlete veriyoruz farkında bile olmadan..

Bu arada,pazar yeri kiralama ile ilgili olarak sana en iyi en yakınındaki pazar yerindeki pazarcılar yardımcı olur..Yanında yer verirler,sıcaktan hastadır adam çıkamıyordur şu kişi gelmiyor telefonunu verirler..Baktın yapıyorsun anlaşırsın,senelik yer kiralarsın,basit usulde vergi mükellefi olursun vs.. vs...Haa daha da iyi işler bir 5000 kazandın kenara koyun 10 bını 5 bın ıle bır dukkan acarsın derım ben o zaman...

Saygılar..Kolay gelsın..Bol kazanclar...

... ... ...

Yeni Üye38 yazı
hakan finans , detaylı anlatımın için gerçekten çok teşekkür ediyorum zamanını ayırmışsın sağol.. Dediğin gibi ancak pazarcılık olur düşünmüyor değilim aslında.. ama bana tezgahta duracak biri gerecek çünkü aynı zaman da şu an için çalışmam gerekiyor.. İnşallah uygun olduğunu düşündüğüm biri çıkarsa girerim bu işe..
Sana mümkünse birşey daha sormak istiyorum , ortaklık işine nasıl bakıyorsun acaba...?

Yeni Üye38 yazı
kozmetıksarayı sana da teşekkür ediyorum şu an için 10,000 tl bana fazla gelir.. Daha iyi bir gelirim olmuş olsaydı kredi kullanılır bir şekilde hallederdim ama şu an zor biraz..

Yeni Üye64 yazı
HAKAn bey gerçek Bir yardım sever. ALLAH razı olsun
Kaç darbe alıp hayatta yoluna devam edebiliyorsun?"

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Yeni Üye36 yazı
HakanFinans, süpersin abicim .....emeğine sağlık. bu arada ben de antalya da pazarcılık yapmak istiyorum . Eyırkıf, keşke antalya da olsaydın :(((((((((

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye38 yazı
mutlu5144 , üzgünüm :( :(

Üye450 yazı
Sayın eyırkıf,

Rica ederim,eğer faydalı birşey yapabiliyorsam ne mutlu bana..Ki bende size ve diğer arkadaşlara da teşekkür ederim.Çünkü bazen bazı kişiler ukalalık olarak algılayadabiliyor bu tür yazıları.

Sorunuza gelince..Türkiye de ortak işin olacağına ortak ... olsun,nerde çokluk orda yokluk, :))ortak olan ortada kalır, vs.. vs.. sürü ile söz var.Bunlar boşuna söylenmemiştir herhalde bu sözler.. :)

Şimdi ortaklıkta 2 durum söz konusu,1 cisi mevcut bir işe sermaye koyup ortak olmak,2.sıfırdan bir başka kişi ile bir iş yapmak..
Valla 1. durum malesefki bana hiç uymuyor.Mantığım bir kişinin para kazandığı işine,işi geliştirmek için,sağlık sebebinden,tek başına yetişememesinden,dükkan iş yapıyor ama mal olmamasından vs..vs.. bir sebeble kar ını böleceğini kabul etmiyor.
Öteki taraftan da 1. durum para kazanamayan,sıkışmış olan,başka çaresi kalmayan birçok kişi için iyi niyetli yada kötü niyetli olarak suistimal edilebilir bir durum.Dolayısı ilede riski çok ama çok fazla,bence alınabilirliği çok çok düşük..

2. durum içinse,ben biri ile ortak olacak olsam,neden ortak bir iş yapma ihtiyacı duyuyorum u tespit eder,karşımda ortak olacağım kişininde benimle birebir olarak ortak arama ihtiyaçlarının birebir örtüşmesini isterim.Bunda koyulacak sermayeden,ayrılacak zamana kadar diğer tüm faktörlerde bence zaten eşit olmalı..Olmalıki işler yürüsün..Yani benim 5 bin tl em olsa,zaman darlığından dolayı kendime bir ortak arasam,ortağımında benmle aynı sermayeye sahip,bir yerde çalışan olupta zaman darlığından ortak arayan,benimle aynı iş planını yapmak arzusunda ve aynı kazanç düzeyini bekleyen,aynı zamanı ve emeği koyabilecek biri ile ortak olurum.Yani tüm şartların birebir örtüşmesi durumunda ortaklığın yürüyebileceğine inanıyorum.Öteki türlü seni bir konuda bir durum için kullanıyor olacak buda insan psikolojineiruhuna aykırı bir durum,yürümez gibi geliyor bana.

Öteki tarafdan da işin başında duramayacaksan,senide idare edebilecek eş,anne baba kardeş yoksa yine bu tarz işler riskli geliyor bana..Amaç 2ci bir iş yaparak para kazanmaksa taksicilik yaparım,yine bir ortak ile taksi kiralarım,bir yerde başka bir işte çalışırım daha iyi.

Pazarcılık deyip geçiyoruz ama,ben 2000 li yıllardaydı orta 1de falandım sanıyorum,yaz tatilinde haftada 3 günde,patates soğan satan bir pazarcının yanında,halden atıyorum kilosu 50 kuruşa 2 çuval sarımsak alıp 3-5 baş bağlayıp,bağını 50 kuruşa satıyordum,şaka maka babamın memur maaşına yakın para kazanıyordum 3 gün çalışıp :) hiç unutmuyorum..

Bence riski iyi tespit etmek,şüpheci davranmak,iyi sorgulamak lazım..Bir işi yaparken,ve bir iş planı yaparken,ne kadar bir kazancı,ne kadar sürede,ne amaçlı istediğini tespit edip,ona göre mümkün olan en düşük sermaye ile,en fazla parayı kazanmaya yönelmek lazım.Bakış açıcı çok önemli..

Ben hayvancılık yapmak için arazi arıyorum dolaşıyorum köy köy,bakıyorum bütün köy kırahathanede,diyorum böyle bir arazi arıyorum,hayvancılık yapacağım..Hepsi yaaaa ne etcen hayvancılığı ona yatırcağın parayla 3-5 dönüm fazla arazi al 3-5 yıl dişini sık fazlasını kazanırsın diyor adamlar..Kısmen haklılarda..Bir bardak süt için bir inek beslememek lazım..

Sayg..

... ... ...

Yeni Üye38 yazı
hakan finans, sorumu cevapladığın için teşekkür ediyorum ve sana katılıyorum mantıklı..

Yeni Üye38 yazı
arkadaşlar peki, gıda toptancılığı ne kadara mal olur gıdadan bahsettiğim kuru baklıyat , meşrubat, sıvı yağ , salça v.s

Yeni Üye57 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - HakanFinans
Sayın eyırkıf,

2. durum içinse,ben biri ile ortak olacak olsam,neden ortak bir iş yapma ihtiyacı duyuyorum u tespit eder,karşımda ortak olacağım kişininde benimle birebir olarak ortak arama ihtiyaçlarının birebir örtüşmesini isterim.Bunda koyulacak sermayeden,ayrılacak zamana kadar diğer tüm faktörlerde bence zaten eşit olmalı..Olmalıki işler yürüsün..Yani benim 5 bin tl em olsa,zaman darlığından dolayı kendime bir ortak arasam,ortağımında benmle aynı sermayeye sahip,bir yerde çalışan olupta zaman darlığından ortak arayan,benimle aynı iş planını yapmak arzusunda ve aynı kazanç düzeyini bekleyen,aynı zamanı ve emeği koyabilecek biri ile ortak olurum.Yani tüm şartların birebir örtüşmesi durumunda ortaklığın yürüyebileceğine inanıyorum.Öteki türlü seni bir konuda bir durum için kullanıyor olacak buda insan psikolojineiruhuna aykırı bir durum,yürümez gibi geliyor bana.

Ben yazınının bu bölümüne katılmıyorum HakanFinans. Ortaklık kavramı nedense birebir eşitlik gibi algılanıyor. Bu bence her zaman geçerli değil bence. Yeri geldiğinde ortaklar birbirinin eksiklerini tamamlayan kişilerde olabilir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
bursada olsaydınız ortaklıkta yapardık o paraya nerdeyse 2 iş kurarım ben
ama sabretmeniz gerekir
aşçıyım
fikişrlerim çok ama parayok malesef yeni boşandım şuan birikimim yok

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
Üye300 yazı
Arkadaşlar, Limited şirketlerde kayıtlı sermayeyi kuruluş aşamasında 5000TL göstermekle 50000TL göstermek arasında bir fark varmıdır banka kredibilitesi, piyasadaki güvenilirlik gibi konular haricinde ?

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek