Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

El Yapımı (hand-made) Ürünler İçin E-ticaret Fikri

BaşlatanzeustasarimTarih25/06/2010 14:11:32Yorum37

İlk mesaj
Üye143 yazı
Merhaba,
İş fikrimi özetleyeyim ve geldiğim noktayı aktarayım. Sonrasında fikir ve yorumlarınıza ihtiyacımız var.

Bodrum'da çok sayıda sanatçı insan yaşamaktadır. Bu sanatçıların arasında gerçekten eski zanaatları ele alıp, güncel sanatsal çizgiyle harman edebilen yetenekli insanlar var. Örneğin, kırmızı topraktan yaptığı çömlek, kupa vs'lere çok güzel figürler ve desenler işleyebilen bir ressam-heykeltraş veya keten bezine tablo tadında antik yunan figürleri, tasvirleri resmeden bir ressam gibi sanatçılara eriştim.

Bu insanlar, sanayi üretimi olmayan, tümüyle kendi evlerinde ya da küçük atölyelerinde ürettikleri bu ürünleri paraya çevirmek ve üretmeye devam edecek parayı elde etmek istiyorlar.

Elbette ürettikleri herşey "dünyada tek". Bir yaptıklarını bir daha yapmıyorlar. Bir bardak kırılsa, aynısından bir daha yok...

Ve elbette ürünlerinin fiyatları da yüksek. Örneğin, orta boy bir kupa 60 tl gibi.

Bu ürünleri fabrikasyon hediyelik eşya satan dükkanlara da vermek istemiyorlar. Benden talepleri, sadece kendileri gibi sanatçılara yönelik bir dükkan yapmam veya böyle bir e-ticaret sitesi açmam oldu.

Ne diyorsunuz? Ne yapayım, nasıl yapayım?

sevgiler

Yerleşim Türkiye / MuğlaMeslek Mimar
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
37 yorum
Üye355 yazı
hacu baskılı kartonla uğraşma oluklu mukavva üreten firmalar var örnek olarrak izmirde olmuksa var önlarda istediğin ebatta kutu bulabilrsin aylık anlaşma yapıyorsun belli periyotlarla getiriyorlar kutu başına aadetlere bağlı olarak çok ekonomik rakamlarla alabilirsin
yurtiçi yada aras kargo bunlar en hesaplısı kargo ücretini sen ödeyeceksin ve aylık belli bir gönderim anlaşması yapıyorsun ve her ay otomatik olarak ödeme yapıyorsun ilk etapta 4,5 liradan aşağı çekmen zor olur ancak ileride işler açılırsa kendiliğinden çözülür
yurtdışına tabiki ptt den başka bir alternatifin yok dağer kargo firmaları çok büyük meblalar ödemek durumunda kalırsın yurtdışına gönderi yapmadan önce pttye elinde belli büyüklükteki paketlerle git ve amerika ve avrupa için fiyat iste inan başka bir yöntemi yok ve yurtdışına en ekonomik şekilde göndermenin yolu mektup kategorisidir ürünlerin için balonlu aylondan zarf hazırla ve ürünle birlikte çimento kağıdına benzeyen zarfların içine koy yolla
ödeme işlemine gelince paypal ın ödeme aracını kendi sitene eklemen gerek bu işlem senin yapabileceğin bir durum değil tabi önce kendine bu hesaptan açman gerek yanlız siteni yurtdışında da duyurmanın en etkili yolu ebay dan geçer ebaya üye ol ürünlerini orada listele sattığın kişilere mail adreslerine yada zarfın içine web sitenin adresini koy yolla yurtdışında ürünlerini beğenen insanlar inan bana çok sadıktırlar tekrar tekrar sana dönüş yaparlar emin ol paypalı yurtiçimde ödeme aracı olarakta kullanabilirsin kredi karı için sanal pos alman şu anda çok zor senin gbi tasarım değeri olan ürünleri alan kişiler paypalı etkin şekilde kullana kişiler olması ihtimali yüksek
paypala gel,ince çok basit bir ödeme sistemi e posta adresinle ödeme gerçekleştirebiliyorsun bir kez kayıt yapınca ömür boyu kullan çok pratik

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Üye149 yazı
Siteyi kaça yaptırdınız merak ettim ? Yukarda sanal pos hizmeti veren firmanın kurduğu sistemin ismi PrestaShop ücretsiz bi e-ticaret scripti. Onlar sanal posları kirala**** kazanıyorlar yani. Joomla! açık kaynak kodlu bi yazılımdır aklınıza gelebilecek herşeyi Joomla! ile yapabilirsiniz: e-ticaret, kişisel site, şehir portalı vs vs ama bu asla 500 $ etmez, 150 TL 'ye kusursuz kurup teslim edecek adam bile bulunur hemde işin ehli sürümden kazanan.
Diğer eleman yazacağım dediği de kesinlikle ya PrestaShop, ya Oscommorce ya da bir çok e-ticaret paketi satan firmanın kullandığı OpenCart adlı sistem. Bunların en kullanışlı olanı OpenCart. ( http://demo.hemensite.net ) adamlar 650 TL 'ye falan satıyolardı ancak OpenCart'ta tamamen ücretsiz bi scripttir hatta Türkçe dil hizmeti veren sitede bunu parayla satanları epey kalaylıyorlar :)
Umarım tasarım için büyük paralar dökmemişsinizdir. Host ve domain de öyle yüksek paralar gerektirmiyor sadece araştırmanız gerekiyor.
Sitenizi tasarlattığınız firma'nın web sitesinden alıntı yapıyorum
- fiyat çok fahiş -

1 Alan Adı + 500 Mb hosting (Web Alanı) + Tasarım (Template) 1 Dil Toplam 999 TL'dir.
1 Yıllık Güncelleme Sözleşmesi: 350 TL (1 yıl süresince sitenizde değiştirmek istediğiniz herşey bizim tarafımızdan değiştirilir)
Sitenizi Birkaç Farklı Dilde yayınlamak İsterseniz Her Dil için Alınan Ücret 200 TL'dir

Hayırlı olsun yine de umuyorum açılıştan kısa süre sonra telafi edersiniz proje çok güzel.
Selamlar :)
http://www.gencdenizli.net - Kişisel Blog Sitem

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye143 yazı

Sevgili gencdenizli.net,
site altyapısı hakkındaki sorularım ve yazılım seçme konusunda yardım isteğim 15 gün önceki mesajda kaldı. Ama bu bilgiler bir sonraki web işimde bana yardımcı olacaktır. Hem bu sayfayı okuyan yüzlerce insana da fikir vereceğinden eminim.
Şu dakika ambalaj, kargo, paypal konularında deneyimi olan arkadaşların bilgileri çok işime yarayacak.
Sevgili manta400, paylaştığın değerli bilgiler için teşekkür ederim. Umarım bunca bilgi birikimini ödüllendirecek bir işin vardır.
sevgiler

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Mimar
Üye143 yazı
Webmaster'ın yanından geliyorum.
Biraz önce sitenin çalışır halini gördüm. Adam emek vermiş, belli. Sadece scriptleri yanyana koymakla kalmamış yani. Verdiğim para helal olsun.
Benim görevlerime sıra geldi.
Banka/pos işleri (ortak ödeme noktası)
Havale ile ödeme için bir şirket hesabı daha
Paypal aboneliği
Kargo firması ile anlaşma
Hakkımızda sayfası için içerik
Mukavva kutu araştırması (hafta içi İzmir'e gidilecek)
Sanatçı sertifikası baskısı için grafiker ve matbaa işleri
Galeri Bodrum için ayrı bir fatura koçanı
Depo düzenlemesi
Sanatçılarla toplantı
Ürünlerin taşınması
Ürün ve fiyat listesi yapılması
Fotoğraf çekimleri
Ürünleri siteye doldurma
Ve kurdele kesimi

Çok çalışmam lazım, çoookkk...

Not: sitenin deneme versiyonu www.galeribodrum.com adresinde çalışıyor. İçindeki ürünler gerçek değil, bu nedenle alışveriş sepeti de kapalı.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Mimar
Yeni Üye7 yazı
Tebrik ederim, işfikriniz natral, orjinal ve karizmatik ilk aklıma gelenler. Tavsiyem Bodrum a özgü motifler barındırmanız,(tema olarak) header da olabilir arka planda olabilir her yerde bunu sezdirmelisniz (antik kent ve yunan mitolojisi üzerine tavsiyem) ki siz daha iyi yapabilrisiniz bu objeleri veya ikonları.

Bunların dışında sanatçıları tanıtan yazılar veürünlerine bağlayan linkeri tavsiye ederim, mesela sanatçımız bu altındada ürünleri gibi bu varyasyonlar çoğaltılabilir, onlarıda markalaştırabilirsiniz. Bu şekilde marka değerinize değer katmış olursunuz bunlar acizane fikirlerim

Yerleşim Türkiye / YstanbulpendikMeslek Saty? / Pazarlama
Üye103 yazı
Suat kardeşim merhaba,

İşlerimizin yoğunluğundan dolayı bayağı zamandır siteye giremiyordum. İşleri ilerletmişin çok sevindim (: Site örneğinide beğendim fakat anasayfada Galeri Bodrum yazısının altındaki güvenli alışveriş yazısı bence pek olmamış o kısım için başka birşeyler düşün bence. Bende düşünücem eğer uygun bir yazı bulursam en kısa zamanda haber vermeye çalışıcam. Diğer prosüdür ile ilgilide inşallah zorlanmadan halledersin tüm işlerini.

Allah yardımcın olsun.
N lmş byk dm lmdysk, hyllrmz stmdky...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam