Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

El Yapımı (hand-made) Ürünler İçin E-ticaret Fikri

BaşlatanzeustasarimTarih25/06/2010 14:11:32Yorum37

İlk mesaj
Üye143 yazı
Merhaba,
İş fikrimi özetleyeyim ve geldiğim noktayı aktarayım. Sonrasında fikir ve yorumlarınıza ihtiyacımız var.

Bodrum'da çok sayıda sanatçı insan yaşamaktadır. Bu sanatçıların arasında gerçekten eski zanaatları ele alıp, güncel sanatsal çizgiyle harman edebilen yetenekli insanlar var. Örneğin, kırmızı topraktan yaptığı çömlek, kupa vs'lere çok güzel figürler ve desenler işleyebilen bir ressam-heykeltraş veya keten bezine tablo tadında antik yunan figürleri, tasvirleri resmeden bir ressam gibi sanatçılara eriştim.

Bu insanlar, sanayi üretimi olmayan, tümüyle kendi evlerinde ya da küçük atölyelerinde ürettikleri bu ürünleri paraya çevirmek ve üretmeye devam edecek parayı elde etmek istiyorlar.

Elbette ürettikleri herşey "dünyada tek". Bir yaptıklarını bir daha yapmıyorlar. Bir bardak kırılsa, aynısından bir daha yok...

Ve elbette ürünlerinin fiyatları da yüksek. Örneğin, orta boy bir kupa 60 tl gibi.

Bu ürünleri fabrikasyon hediyelik eşya satan dükkanlara da vermek istemiyorlar. Benden talepleri, sadece kendileri gibi sanatçılara yönelik bir dükkan yapmam veya böyle bir e-ticaret sitesi açmam oldu.

Ne diyorsunuz? Ne yapayım, nasıl yapayım?

sevgiler

Yerleşim Türkiye / MuğlaMeslek Mimar
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
37 yorum
Üye2981 yazı
Otantik ve sanatsal ürünler, yerinde ve sanatçının çalışmasını da görerek alındığında, bir hikayesi de beraberinde satın alınıyor. Bu yapıldıktan sonra e-ticaret ile desteklendiğinde , netice hasıl olabilir. Yerinden bir ürünü satın alan biri, sonradan, evine döndüğünde , ürünü gören, eşine dostuna tavsiye ettiğinde , bilgisayarının başına geçip sipariş verebilir. Zira yerinde görüp o ürünün nasıl üretildiğine dair hikayesi zaten vardır . Yeni siparişlerini internet üzerinden verebilir.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye355 yazı
arkadaşım senin bu fikrin inşallah sadece bir fikir olarak kalmaz çünkü bu tarzda bir oluşum gerçektende ihtiyaç duyulan bir iş ürün fiyatları konusunda hiç dert etme sadece ürünleri sergilerken sitenin tasarımına ürün fotoğrafarına çok özen göster bütün detaylarıyla öne çıkabilecek şekilde ürünü tanıt .ürünler için sanatcı imzalı sertifika hazırla ve kesinlikle isim olarak yok el emeği yok yurdumun malı gibi basit bir isim koyma sattığın ürünlerin yıllar sonra bile bir koleksiyon değeri olabileceği imajı yaraat mümkünse bodrum merkeli konsept bir mağza aç turistler için ve ürünlerini yurt dışında da tanınmasını sağla bu fikir örnek olarak mudo consept i örnek alabilirsin orada mağza sahipleri dünyayı geziyorlar ve gördükleri el yapımı ürünleri mağzalarında pazrlıyorlar fiyat konusunda dertleri yok çünkü müşteri kitlesi hem alım gücü olarak hemde kültür olarak oldukca ileri düzeyde fikrir kesinlikle tutar ve yapmazssan pişman olursun diyorum başarılar diliyorum

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Üye143 yazı

Sevgili manta400,
sertifika önerine şapka çıkartıyorum, aklınla bin yaşa. İsim konusundaki önerilerine de sonuna kadar katılıyorum.
Fiyat hakkındaki cesaretlendirmene teşekkür ederim. Mağaza için ise, cesaretten daha fazlasına ihtiyaç var :)

başka yorum yapan olacak mı acaba?

sevgiler

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Mimar
Üye163 yazı
En uygun mekan Bodrum cezaevidir, nokta atışı yapın cezaevini Bodrum içinden Bodrum Mumcular karayolu üzerine taşınması için çaba sarfedin daha sonra ilgili bina ve mülkü 49 yıllıgına adalet bakalıgından kiralayın tabiki bunlar bir süreç; Daha sonra küçük çaplı bir restorasyonun ardından burayı amacına uygun bir kültür merkezi haline getirin ardından dikkatleri bu mekana çekmek amaçlı bir organizasyon olayına başlayın bu Dünya çapında olmalı World finest wine awards veya World olive oil contest şeklinde olabilir katılımcılardan belli bir katılım bedeli alın sanatçılarda bu bakış açısına uygun ödüller ve hediyelik eşyalar tasarlasınlar ,örgütlenin kooperatifleşin başarıyı daha hızlı yakalarsınız.Ayrıca bu bölgenin kültürüne has birtakım pulluk degirmen taşı gibi eski degerleri mekanın bahçesine taşıyın ,mekan içine bir zeytinyagı veya Bal şelalesi yapın ,toplam gelirin belli bir yüzdesini UNICEF Türkiye kanadına bagışlayın inanın ilgi ve katılım artacaktır.

Good Luck !
Laser shop 4 sale !!

Yerleşim / The Planet EarthMeslek Di?er
Üye143 yazı
Sevgili Purpose,
önce ufak bi e-ticaret sitesi açıp, günlük harçlığımızı çıkarır duruma gelsek, sonra bu büyük planı uygulasak?? :)

Yeni Üye1 yazı
merhaba; fikrinizi beğendim, eşimde el sanatları ile uğraşmaktadır. yapılmış ve yapılmamış goblen satmak için e-ticaret portallarına ilanlar bıraktık. işlenmemiz goblenleri yurtdışından kendimiz getiriyoruz. ancak bizimde düşüncemiz turistlik bölgelerde ufakda olsa bir işletme açarak daha iyi pazarlayabilmek istiyoruz. sizinle fikir alışverişinde bulunarak ilerlemekten mulu olurum . bana g mail adresimden ulaşabilirsiniz. saygılarımla...cem

Yerleşim Türkiye
Yeni Üye51 yazı
Merhaba,

Tam e-ticeret değil ama, benim buna benzer bir sayfam var: www.mykermes.com
Sanal kermes...
Ben de beklerim.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye11 yazı
dostum e-ticaret ve marka konsepti konusunda destek olabilirim sana. 5065812165 oaydin@turkishpub.com
muahakkak iletişime geç
free your mind

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye103 yazı
Suat kardeşim fikirlerine bugüne kadar hep değer vermişimdir. Ve gene düşüncelerinle etkiledin beni. Bende bu hand-made tarzı bi e-ticaret sitesi düşündüm. Hatta senin düşüncelerine ve mağaza açma fikri veren arkadaşın düşüncesine artı olarak sattığım ürünleri nezih bir cafe (Roberts Coffe, Kahve Dünyası, Coffee Republic vb.. ) açarak orada hem sergilemeyi hem satışını yapmayı düşündüm.

Hatta cafemin adı bile hazırdı '' HanDmaDe Coffe '' .

Umarım dediklerini başarırsın. Bu hafta Fethiyeye geçicem tatile, eğer fırsat bulursam zeus tasarıma uğrayıp bi çayını içmek isterim.

Saygılarımla.
Mustafa TÜZÜNER
N lmş byk dm lmdysk, hyllrmz stmdky...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye355 yazı
evet ya gerçekten cafelerde pazarlama fikri güzel bir fikir ancak burada şöyle bir şey yapılabilir bir katalog yapılıp seçme ürünler katalogta yayınlana bilir orada kahve içmeye gelenler kataloglara göz ucuyla bile baksalar dikkat çeken birşey gördüklerinde satınabilirler bu fikir tutarsa devamında ürünler cafenin dekorasyonunun bir parçasıymış gibi üzerlerinde minik fiyat etiketletiyle sergilenebilir daha uçuk bir fikir olarakta cafede 2 yada 3 ayda 1 belirli periyodlarla müzayede açıkarttıma yapılabilir ve bu olay bir gelenek haline dönüştürülebilir ancak dikkat edilmesi gereken şu avm lerdeki cafelerde bu sanırım olmaz maddi durumu iyi olan semtlerde sürekli müşterisi olan sanatsever cafelerde olabilir diye düşünüyorum ancak cafelerin amacı insanların yorgunluk atıp keyifli sohbet ortamı oluşturmaktır sözkonusu iş bu amacın önüne asla geçmemelidir aradaki dengeyi iyi ayarlamak gerekir

gördüğünüz gibi bir hand ın nesivar 2 hand ın voicesi var bu koniks iyiki var birşey yapmasakta beynimize biraz jimnastik yaptırıyor

Üye143 yazı
:) yine güzel yorumlar, destekleyici mesajlar. İyi ki varsınız.
efxturkey, manta400 ve diğer yorumcu arkadaşlar, Zeustasarım'a bekliyoruz efendim. Değerli fikirlerinizin yanında kahvenin lafı olmaz.

sevgiler

Üye103 yazı
Aynen öyle manta400 kardeşim birşey yapamasakda beyin jimnastiği yapıyoruz. Ama aslında bunun ne kadar faydalı olduğunu sadece bu işi yapanlar bilir. Sonuçta bu bir beyin fırtınası, her türlü fikri paylaşmak serbest illaki mantıklı yada tutarlı bir fikir olması gerekmiyor. Adı üstünde beyin fırtınası sadece düşünüyoruz,

ama

bu düşünceler ilerisi için okadar faydalı oluyorki az öncede dediğim gibi sadece bunu yapan anlar.

HanDmaDe Coffe benim hayalim birgün mutlaka yapacağım. Ben ürünleri orada sergilerken satışınıda yapmayı düşünüyordum internetle birlikte fakat belirli periyotlarda müzayede ve açıkarttımayı hiç düşünmemiştim ama kulağa çok hoş geliyor.

İyi bir semt fikrinede fazlasıyla katılıyorum. Hatta kafamdaki yerde İstanbul için konuşuyorum Cihangir.

Cihangir bu iş için biçilmiş kaftan.

Adım gibi eminim ki böyle bir yeri açarsam eğer bana bitanede para sayma makinası lazım. :) Tutmaması imkansız bu fikrin.

Fakat gel gelelim benim böyle bir yeri açmak için yaptığım hesaplara göre 300 ile 350 bin arası bir money gerekiyor. Buda bardağın dolu tarafı.

Ben bu kadar parayı biriktiremeyeceğimi de biliyorum ama asla vazgeçmiyeceğim çünkü hesaplarımı yapıp bu maliyetin beni aştığını görünce aklıma başka bir fikir geldi. Ben fikrimi ensesi kalın bir sanatsevere satıp o işin başınada kendimi otutturucağım.

2 yıldır ensesi kalın bir sanatsever bulamadım hala ama yılmayacağım :)

Bulduğumda hepiniz açılışa davetlisiniz. :)

Artık zeustasarımda mimari hizmetlerimizle ilgilenir heralde. :) Çünkü böyle bir yerin konsepti oranın ruhu olacaktır eğer ruh bedenle uyuşmassa sıkıntı olur.

Hepinize saygılarımla
N lmş byk dm lmdysk, hyllrmz stmdky...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye143 yazı
efxturkey, böyle bir proje hayata geçtiğinde mekanın tasarımına elimizi sürmek bizim için keyifli olacaktır. Teşekkürler.

sevgiler

Üye355 yazı
mekanın tabelasının arka yüzüne benim ismimin baş harfini yazarsınız herhalde :-)
böylesine güzel ve kültürel zenginliklerimize katkıda bulunan bir işletme hayaliniz inşallah maddi destek bulur bu iş parası olanın bile tek başına idare edemyeceği kadar ağır sorumluluk isteyen bir iş aynı fikirde olupta daha az sermayesi olan zeki ve yetenekli insanların bir araya gelip böyle bir iş yapması bana göre daha iyi sonuçlar vereceği kanaatindeyim ve kat kat ortakları ihya edebilecek bir potansiyelin bu işte var olduğuna inanıyorum
burada sanatcıların ürünlri sergilenip satılıcak ve sonuçta satcıların yaratıcı yönlerini güçlendirmek ve her yaptıkları objeniin bir öncekini aşması anlamında sanatcıların hırslarını körüklemek gibi gizli bir misyonuda üstlenmiş olucaksınız
bir fikir daha bulunduğunuz bölgede sanatcıların bir envanterini çıkartın yapmak istediğiniz işin kaba maliyetini hesaplayın ve bir sunum hazırlayın ve bu sunumu sanatcılarla paylaşın onlara bir koperatif yada dernek gibi ayidatı olan bir klüp üyeliği teklifinde bulunun çok abartı bir ayidat olmasın ama sizin işinizede yarasın bu klübe üye olanlar yapmak istediğiniz sitenin içeriğine de katkıda bulunsunlar sonuç itibariyle önlar bu işten en fazla payı alıcak kişiler ve taşın altına ellerini sokmaları gerekir diye düşünüyorum ama tabi bazı sanatcıların kendilerini halktan tamamen soyutlayıp villalarının bahçesinden çıkmayan tipleri ikna etmeniz biraz zor olabilir çünkü bu insanlar çok narin insanlardır biraz burunları havada görünmelerinin sebebide sanırım bundan ötürüdür dolayısıyla bu şahısların ürünlerini evlerinden itina ile paketleyip güvenilir bir nakliye hizmetiide verirseniz küçük dostluklar kurup samimiyetlerini kazanabilirseniz daha baçşarılı olabileceğiniz muhakkak

Yeni Üye16 yazı
Merhabalar,

Fikrinize yönelik www.elisipazari.com adli bir site var,gecenlerde site yöneticisi işleri yoğunluğundan dolayı satacakmıs siteyi (500 tl gibi komik bir rakama),bana önerdi ama benim zaten sitem var...İsterseniz Ömer Bey site yöneticisi ile bir görüşün derim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye143 yazı
Başlığı güncelleyeyim.
Bu hafta e-ticaret web sitesi, hosting ve domain gibi bağlantılara geçeceğim. Eylül ayı, fotoğraf çekimleri ve kataloglama işlerine ayırılacak. Aradaki dönem mali altyapı ile depolama ve ambalajlama sorunlarına ayrılacak.
Hala web için bir isim belirlemedik. Birkaç önerimiz oldu ama son kararı vermedik. Sizin önerilerinizi de duymak isterim.

Not: Bu site elişi, örgü, nakış vs gibi evde yapılan "elişi" sitesi olmayacak. Hakikaten "sanatçı" olan kişilerin yaptığı gerçek "zanaat" ürünleri satacağız. Yakında birkaç foto ile daha ayrıntılı açıklama yapabilirim sanırım.

sevgiler

Yeni Üye19 yazı
e-ticaret sitesi için ürünlerin var ama sanal posların yoksa sana yardımcı olacak bir adres vereceğim. www.justandfast.com bu adresten sistemi incele. Ben bu sistemden sanal mağaza aldım. Sadece tavsiye ediyorum. Sanal mağaza demosu içinse www.justandfast.net adresine bakmanı tavsiye ederim. Bu sistem sana ödeme alt yapısı ile birlikte bir sanal mağaza veriyor. Yani sana kendi sanal poslarını belli bir komisyon karşılığında kiraya veriyor. Üstelik fiyatı da çok uygun tam bilmiyorum ama yanılmıyorsam 700.-TL + KDV. Benim aldığım sanal mağaza 1750.-TL + KDV idi çünkü ben ürünleride onlardan aldım benim tüm faturalarımı da onlar kesip müşterime kadar ürünleri onlar gönderiyor. Ama senin projene göre de modülleri var. Ürünler sana ait olduğu için sanal mağazanı çok uygun fiyata alabilirsin. Üstelik hemen açıyorlar sanal mağazanı. Bir güzel tarfı daha var senin ürünlerini kendi sistemlerine entegre olan sanal mağazalarda da satışa çıkartabilirler. Fikrin çok güzel ve uygulanmaya değer bir fikir ama uygulaması seni çok zorlayacak bir iş. Allah yardımcın olsun kutluyorum.
Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme ***ürür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye277 yazı
İşin en zor kısmı isim bulmak. Hem de boş olanlarından.

www.galeryum.com
www.sanatsalgaleri.com
www.sergikafe.com
www.sadecebirtane.com

İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye780 yazı
Merhabalar;

Fikriniz çok güzel ve umarım en kısa sürede hayata geçirirsiniz.Benimde bu konu ile ilgili çalışmalarım var,tedarikçi firmalar ile anlaşmalar yapıldı,ürünlerin katalog resimleri çekiliyor,kısa bir süre içinde oda neticeye ulaşacak..

Ancak benimde yardıma ihtiyacım var, sitede satışları havale sistemi ile yapmak istemiyorum,ancak sanal pos almak neredeyse imkansız,görüştüğüm bankalardan çok olumlu yanıt alamadım..

PTT ödeme sistemi ve paypal ödeme sistemi yeterli olabilirmi ,yada başka alternatifler varmı?

http://hediyecini.net/
Strotaş

söve ,mimari restorasyon,dekoratif iç,dış mekan elemanları ve ısı yalıtım malzemeleri

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Ymalat
Yeni Üye54 yazı
google checkout sistemi var insanlar kredi kartı ödemesini google a yapıyor, google da size ödüyor..
BASİTLEŞTİR, SADELEŞTİR, EKONOMİKLEŞTİR

http://www.tekbisey.com

Üye143 yazı
tunahanakcay, dün size mail attım. Mailinizde zeustasarım ve suat türköz imzalı bir mail yoksa haber verin, yenisini atayım.

Üye143 yazı
Tekrar merhaba,
Web master arayışlarımda geldiğim noktayı aktarayım. Elimde 2 alternatif var. Bunlardan bir tanesi 1 ay kadar uğraşarak bana özel bir e-ticaret sitesi yapacağını söylüyor. Ama anladığım kadarıyla, mevcut altyapılardan birini alıp bana uyarlayacak. ancak hangi altyapıyı kullanacağını bilmiyorum.
Diğeri açıkca joomla altyapısı üzerine e-ticaret sitesi kuracağını beyan ediyor ve bana joomla'yı incelememi öneriyor. Söylediğine göre açık kaynak kullanan bir altyapı imiş...
Joomla kullanan 500 $ fiyat verdi (domain ve hosting dahil), diğeri tahminen 1.500 $ diyecek.
İkisi de faturalı, dükkanlı firma. İkisinin de geçmişte yaptığı e-ticaret siteleri var ama 500 $lık olanın e-ticaret siteleri artık kapanmış. Diğerinin 2 tane e-ticaret sitesi çalışıyor.
Aradaki bu uçurumdan dolayı karar veremiyorum. Karar vermeme etkili olabilecek en önemli bilgi, joomla hakkında alacağım istihbaratlardır.
Bu sebeple soruyorum, acaba joomla hakkında bilgisi olan var mı? İyi midir, kötü müdür bununla yapılan e-ticaret sitesine güvenilir mi?

Sevgiler

suat

Üye353 yazı
Merhaba sayın zeus tasarım öncelikle Allah yolunuzu açık etsin ama yukardan aşağıya dikkatlice okdum yazılarınızı fikir önerilerini canan uysal isimli arkadaşımız size güzel bir fikir sunmuş ama sizizn dikkatinizden kaçmış söylediği firma size sanal mağazayı veriyor hostu veriyor ve sanal posuda kullandırıyor yani siz sadece ürünlerinizi yerleştireceksiniz 1500 $ vermeyi göze almışssınız ama sadece 1500 $ kalmıyacak sanal pos almanız cok zor aldıgnızda site güvenliğini almak zorundasınız ssl sertifikası lazım bir sürü sıkıntısı var canan hanımın önerdiği site sahibiyle ben gittim tanıştım gerçekten bülent bey işini severek yapıyor bence verdiği adresleri inceleyin bülent bey belki size destekte olcaktır

Projenizde başarılar dilerim kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye143 yazı
Herkse merhaba,
dün web sitesini sipariş ettim. Ama bulunduğum yerdeki bir webmaster ile anlaştım.
Kurumsal büyüklükteki firmalarla iş yapabilmek için onlar kadar kurumsal olmak gerekiyor. Halbuki ben daha alan adımı bile seçmedim. Ayrıca özel bazı durumlarda yardım istediğinizde benim gibi girişimcileri "sorunlu müşteri" kategorisine atmaları çok kolaylarına geliyor. Basit bir düzenleme için bile "webmaster'ınız yok mu?" sorusunu duyduğum oldu. Küçük bütçelerle iş yaptığımız için hem web designer, hem de web master parası bulmak zorun olabiliyor. Üstelik kurumsal firmaların yıllık hosting bedelleri de epey yüksek oluyor.
Bu tür argümanlar yüzünden "elimin altında" olabilecek bir "webci" seçtim.
Arkadaşların bahsettiği justandfast olayı da ilgimi çekmedi değil. Bu oluşumun ilk zamanlarını hatırlar gibiyim. Belki bu siteden belki de başka bir yerden takip etmiştim. Eski kafalı olduğum için, bir ara Bursa'ya gidip çaylarını içmeden sisteme katılmayı düşünmem. Zaten "sıkça sorulan sorular" ve onlara verilen kalıp cevaplarda daime boş yerler bulunur. Bunları ancak sohbet sırasında farkedebilirsiniz.
Bizim site eylül ayı içinde faaliyete başlar zannediyorum. Şimdi sırada mal tedarik, depo, ambalaj, kargo, ürün fotoğrafları gibi somut konular var.
Ama önce alan adı bulmam lazım.
Sizce, Bodrum'un marka gücünü kullanmak için alan adında bodrum ismi geçmeli mi? Örneğin bodrumart gibi birşey olmalı mı? (bodrumart ismi başkasına ait, yani alamam. Sadece örnek olsun diye verdim)

sevgiler

Yeni Üye94 yazı
bende el yapımı doldurma oyuncak var antbakteriyel yıkanabilirler yardımcı olurum

dursunbeyli45@hotmail.com
onlar eller havaya diye dursun bizler alınlar secdeye

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye49 yazı
Merhaba,
Yurt dışında bunun güzel bir örneği var : http://www.etsy.com/
Türkiyedede değişik versiyonları var ama bir türlü gerektiği kadar ilgiyi göremedi.
E-ticaret siteyi yaptırmakla bitmiyor, öncelikle bir firma olman gerekiyor fatura kesabilmen için. Firma hem sanal pos için hemde kargo ile ürünleri gönderebilmen için gerekli. Sanal posuda kolay kolay vermiyorlar. Ve daha bir sürü sorun..Stok sorunları, ürünlerin temin edilememesi vs. vs. Bunları gözünüzü korkutmak için söylemiyorum ama yola çıkarken bunları göz önünde bulundurup ona göre hazırlıklı olun. Hesapta olmayan şeyler yüzünden işi yarıda bırakırsanız yazık olur.
X_WriteR

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye17 yazı
6 sene önce elemegi.com adında alan adını almıştım.Sitenin de %80 ini yapmıştım.Amacı aynı idi sitenin.Sonra tabi benzerlerini görünce vazgeçtim,alan adını da boşta bıraktım.Aynı amaçlı çok varyasyonu var fakat hiçbiri iş yapmıyor.Hepsinin yerine sahibinden.com ve gittigidiyor.com da satılıyor bu tip ürünler. Yine de benim ilk fikirlerimdendi , güzel işletildiğinde fayda sağlar, denemen faydalı olur bence.
Kolay gelsin.

Yeni Üye51 yazı
Bence yukarıda munen arkadaşın önerdiği www.sadecebirtane.com güzel bir fikir isim için. Umarım başarılı olursun, eminim çok güzel ürünler olacaktır. Bence çalıştığın her sanatçı için zahmetli olsa da hikeyalerini ve ya biyografilerini varsa resimlerini ekleyip sayfalar yapabilirsin. Üründen sanatçıya git tarzı bir link eklenip en azından emektarlarımızın da tanınmasını sağlarsınız.
Kolay gelsin

Üye143 yazı
Herkese merhaba,
Gelişmelerden haberdar edeyim istedim. Sitenin adı galeribodrum oldu. (manta400, senin önerdiğin ismi de aldım, o yedekte bekliyor)
joomla, Virtuamart altyapısı üzerine güzel bir site yapımı devam ediyor. Sitenin hazır olmasına pek fazla birşey kalmadı ama daha ürünler, ambalaj, kargo vs sorunları çözmek için harcamam gereken çok mesai var. Zaten ürünleri teslim edecek olan ilk sanatçı ile Eylül ayının başlarında görüşeceğimiz için sitenin açılışı en erken ekim ayını bulacaktır.
Böylesi işime de geliyor. Eylül sonuna kadar sanatçılar turiste mal satma hevesi içinde oluyorlar. Ekim ayı, onların satışlarını kapattığı ve 8-9 ay satış yapamayacaklarını düşündükleri bir dönemdir. Benimle birlikte çalışmayı istemeleri daha kolay olur kanaatindeyim.

Özetle şimdiki arayışlarım şöyle şeyler:
1- Üzerine tek renk baskı yapılabilecek kutular lazım. Bu kutuların içine yumuşak birşeyler doldurup (önerilere açığım), seramiklerin kırılmasını önlemem gerekiyor. Kutular 15*15*15 cm gibi bir ebattan başlamalı ve 30*30*50 ebadına kadar birkaç çeşit olmalı. Elbette birim maliyetlerini düşürmek için saman rengi mukavva felan olabilir.
2- Kargo firmalarıyla anlaşma yapmam gerekecek. Yurtiçi kargoyu düşünüyorum. Bu adamlarla hangi şartlarla anlaşmalıyım. Daha önce anlaşma yapmış arkadaşlardan bana ipucu verebilecek olan var mı?
3- Yurtdışından mal sipariş etmek isteyenlere kargo için nasıl bir öneriniz olur acaba? Bu konuda deneyimi olan var mı?
4- Paypal ile ödeme sistemi de koymamı tavsiye ettiler. Paypal hakkında bilgisi olan, tavsiyeleri olan var mı?

Eh şimdilik bu kadar.

sevgiler