Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Ticaret Yapmak İstiyorum Diyenler Mutlaka Okuyun

Başlatan7byumutTarih18/06/2010 10:56:09Yorum101

İlk mesaj
Yeni Üye31 yazı
Merhaba arkadaşlar

Konu : Yeni İş fikri
Alan : Petshop İmalat
Ürün : Türkiye'de üretilmeyen ama çok satan bir ürün.

Kendi işini kurmak, imalat yapmak, sermayesi küçük ama özveri ile çalışırım diyenler için kaçırılmayacak bir fırsat.

Pet sektörü Türkiye'de Krizden etkilenmeyen nadir sektörlerden biri. Ürünleri çok pahalı kullananlar bilir. Bu sektörün ürün satışının %90 ı ithal. bunların içinde bir tanesi var ki herhalde hammadesinin en çok bulunduğu ülke Türkiye. Ama ürün ya uzakdoğudan yada İtalyadan getiriliyor. Türkiyede asla üretimi ve üreticisi yok.

Bu ürün Piyasa satış fiyatı : 6TL-10TL arasında değişiyor. Toptan pazarda : 3TL-3,5TL arasında. Siz ise tüm giderleri dahil olmak üzere 15 kuruşa mal edeceksiniz.

Nasıl mı?

Bir süre önce bu işe yoğunlaştığımda üretimi yapacak bir makina tasarladım. Yurtdışındaki sistemleri örnek alarak özgün bir tasarım. Üretim için sadece fazla yer kaplamayan yaklaşık 150 Kg ağrılığındaki bu makina yeterli. Fakat eşimin tayini dolayısı ile şu an çok hevesle başladığım bu işi yapabilecek durumda değilim. Elimde tüm doneler mevcut. Hammadde temini, Pazarı, Hazır müşterileri vs. gibi.

Üretimi düşünen arkadaşa
Makina
Hammadde
İmalat eğitimi
Ambalaj ve tasarımı
Pazarı konularında yeter miktarda yardımcı olabilirim.

Tabi benim öncelikli amacım 5 ay kadar uğraşla ortaya çıkardığım makinayı satmak ve alan arkadaşın benim yarım bırakmak zorunda kaldığım bu işte huzurlu para kazanması.

Yatırım gözünüzü korkutmasın
30 metre kare bir alan (tüm üretim ve stok için)
1 makina
Hammadde ve ambalaj yeterli.
Makine için düşündüğüm rakam 6500TL (inanın sadece maliyeti ben bunu üretip satan biri değilim.)
Diğerleri içinde elinizde 3500 TL niz olsa bol bol yeter.
Personel ihtiyacı duymazsınız.

Sonuç olarak 10bin TL param var. Dürüst ve kazançlı bir iş yapmak emeğimle para kazanmak istiyorum diyorsanız. Aylık 5 bin TL geliri gönül rahattlığı ile garanti ediyorum.

Fikre ilgi duyanlar lütfen site üzerinden ulaşsınlar.

Ürünün ne olduğunu sadece yapmak konusunda beni ikna eden arkadaşla paylaşacağım. Amacım bu işi yapan kişinin haklarını korumak. Ve asla ürünle ilgi tekrardan ben yada benim temas edeceğim kimse ilgilenmeyecek garantisi ile. Bu konuda yazılı garanti verilir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
101 yorum
Yeni Üye2 yazı
Ayrıntılı bilgi almak istiyorum lütfen

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Üye277 yazı
Kardeş,

Aylık 5000 TL. kazandıracak makinanı ve iş planını 6500 TL. ye devredeksin. Bunun nedeni de eşinin tayini öyle mi? Kusura kalma ama yılda 60.000 TL. kar bırakacak bir iş tayin için falan bırakılmaz. Bence sen ya kafa buluyon ya da attın oltayı sazan bekliyon.
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye31 yazı

Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim. Eşimin tayini bizim için önemli. Gittiğimiz bölgede hammadeyi temin etmek imkansız. Ürün hakkında bilginiz olmadığı için hammaddenin kargo bedelinin kendisinden çok daha fazla tuttuğunun (yaklaşık 10 katı) hakkında bilginiz olmamasıda normal karşılanmalı.
Genel görüşüm şahsınıza almazsanız fikir sahibi olmadan söz sahibi olmamak lazım. Mutlaka bu fikrin kıymetini bilecek. Anlayıp dinledikten sonra yatırım yapmayı düşünecek insanlar vardır diye inanıyorum. Yinede ilginize teşekkür ederim.

Yeni Üye57 yazı
mail ve ozel den mesaj attım slm lar

Yerleşim Azerbaycan / BakuMeslek Turizm
Yeni Üye31 yazı
Sn Alex355 cevaben size mail gönderilmiştir.

Yeni Üye22 yazı
ilgilenıyorum bu konuyla ayrıntılı bılgı alabılırmıyım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye89 yazı
hammedesi nedir ne ürün cıkacak makinayı aldıkdan sonra açıklarsanız sevinirim

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Yeni Üye31 yazı
Volkan bey mailimden ulaşabilirsiniz. Görüşmek üzere.

Yeni Üye31 yazı
Sn. sf_temizlik buradan bilgi veremiyorum.

Yeni Üye36 yazı
detaylı bilgi verirmisiniz
jb300@mynet.com
girişimci

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye31 yazı
Sn. jb300 lütfen msn adresi veriniz. İlginiz için teşekkürler.

Yeni Üye31 yazı
Sn Faruk bey msniniz eklendi.

Yeni Üye31 yazı
Sn. MACT mail gönderdim.

Yeni Üye31 yazı
Sn hanniibal maile bilgi göndermiyorum msn adresi verirseniz görüşebiliriz.

Üye390 yazı
Bu sektörde ciddi birikimim ve tanıdığım bir sürü malı satacak kişi var ama soracağım şey şu.Sanırım bir akvaryum filtresinden bahsediyorsunuz yada benzeri bir konudan(bana öyle geldi)bu sektörü ne kadar tanıyorsunuz ve bu sektöre yatırım sonucu ayda x adet satabileceğinizi nereden biliyorsunuz.Nasıl bir satış fizibilitesi mevcut elinizde.hangi pet shop cu yada akvaryumcu bu malın muadili şu fiyata olsa şu kadara alırım dedi merak ettim.Bu konulara hakim değilseniz bu teklifi bir daha düşünmekte fayda var.
Ciddi olarak bu konularda çalıştıysanız ve beni ikna ederseniz(sonuçta bende bir yatırımcı adayıyım)bu sektöre yatırım yapabilirim.
İyi çalışmalar.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Yeni Üye31 yazı
Sn Metin bey

İlginize teşekkür ederim. Çok güzel sorular sormuşsunuz banada açıklama şansı doğdu.

Herşeyden önce ben bir mühendisim, analitik düşünürüm ve ölçülebilir değerlere itimat ederim. Dolayısı ile öncelikle fikri satmak değil kendim yapmak istediğimden dolayı ve mali imkanlarımın çok iyi olmamasından dolayı bu soruları kendimede 10 larca kere sormuş, cevaplamış ona göre girişmiştim bu işe. Nasip değilmiş bana gözüm kalmayacak satınca ama gönlüm kalacak muhakkak. Bununla beraber bu işi yapacak kişi ile iyi bir dost olacağımız kesin.

Ürün petshoplarda mutlak ama mutlak var. Lakin bir kafes, akvaryum, yem yada ilaç değil. Zaten bunların ithal olanlarıda olsa muadili Türk malı olmayanı yok. Fakat benim önerimin Türkiye'de ne yapanı ne üreteni var.

Ürünün toptan fiyatı Şadanlar, Tropikal, Juenpet gibi lider PetShoplardan alınmış fiyatların ortalamasıdır. Satış fiyatı ise onlarca internet sitesi, mahalle arası ve AVM petShoplarından alınmış Fiyatların ortalamasıdır. Hemen her Petshopta muhakkak bulunan olmazsa olmaz bir üründür.

Bana bunları açıklama fırsatı verdiğinizden dolay teşekkür etmekle beraber, Konuya çok hakim olduğumu, Projemde cevap verilemeyecek tek bir açık noktanın olmadığını belitmek isterim.

Not : Bu vesile ile merakını gidermek isteyen, Çok ilgimi çekti ama bende 10 bin yok 5 bin var size borçlansam vs. Diyen arkadaşların konudan uzak durmasını rica ederim. Zira ayda 5000 TL gelirin garanti edildiği risksiz, rakipsiz ve legal bir işe yatıcak 10 bin TL si olmayan bir arkadaşın bir süre daha profesyonel çalışma (maaşlı) hayatında devam etmelerini salık veririm.

Yeni Üye31 yazı
Yazımı yayınlamadan sonra okudum. Sorunun beni heyecanlındırmasından dolayı bir takım yazım hataları yapmışım. Okuyucunun göz zevkini bozduğumdan dolayı özür dilerim.

Üye100 yazı
Sayin 7byumut
OZEL KONUSALIM.PROJENİZİ HAYATA GECİREBİLİRİZ O KADAR EMİNSENİZ
Abdulkerim cosar
olivendoils
dış tic.uzm
+90 05357170193

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye31 yazı
Sn olivendoils değerli görüşleriniz için teşekkür ederim. Saygılar...

Yeni Üye87 yazı
sivas'tayım, bilgi veririmisiniz?msn kullanma durumum şu an yok mail için
yusufyilmaz2009@hotmail.com
iyi çalışmalar
y

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye88 yazı
bu makineyi iki kişi almak isterse neyapcaksınız belikide ben alana kadar satcaksınız

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Muhasebe
Yeni Üye31 yazı
Sn. Seda hanım sadece msn den görüşebiliyorum. Mail yolu ile iletebileceğim ilan dışında bir bilgi yok efendim.
İkinci kişi olmayı düşünürseniz. O konuda da yardımcı olmayacağım. Çünki ikinciside yok makinanın...

Yeni Üye31 yazı
Arkadaşlar
Konu 25/06/2010 tarihinden itibaren geçersiz olacaktır.

Yeni Üye89 yazı
bu konuyla gercekten ılgılenebılırım bana mail yoluyla konuyu acarsanız sevınırım tşk ederım zek4321@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Yeni Üye93 yazı
petshop işini çok yakınen bılıyorum pıyasanın bıttıgını kımsenın peşin bişey satamadıgını görüyorum.arkadaşlar bişey uretmek mesele değil mesele satmakta eger ben satarım dıyosanız pazarlama işi çok, bol şans..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye31 yazı
SN Devrim74

Derin bilgilerinizi bizle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Sizin geceyarısı üç sularında uykusuz kalarak yaptığınız bu detaylı piyasa analizi sanırım bütün koniks kullanıcılarının takdiri toplamıştır.
Benimde müsadenizle eklemek istediklerim var.

Global Biopet firmasının genel müdürü bir röportaj vermiş :

"Ekonomik kriz sektörü ve sizi nasıl etkiledi?

Tüm sektörler gibi biz de etkilendik. Ancak tahribatı diğerlerine göre daha az oldu. Global Biopet olarak bizi minimal değerde etkiledi. Bunda gerek ürünlerimizin kalitesinin gerekse de fiyatlarımızın etkili olduğunu düşünüyoruz.

2008 cironuz nedir, 2009'u hangi rakamla kapatmayı hedefliyorsunuz?

Geçen yılı 9-10 milyon dolar ciroyla kapattık. Bu yılı yüzde 15-20 büyümeyle tamamlamayı hedefliyoruz. Amacımız, her yıl yüzde 15 büyüyebilmek. Tabi bu, dünya finans piyasalarıyla, ekonomik krizlerle doğru orantılı bir konu. Hiçbir zaman için tam olarak kestirebilmek ne yazık ki mümkün değil. Ama hedefimiz minimum yüzde 10."

Tabi sektör oyuncularından birinin bu sektörle ilgili bilgisi Sn. Devrim74 kadar derin olmayabilir. Yanılıyor olabilirler. Ama devrim74 ün sektörel analiz raporunu Global Biopet firmasına mail olarak ulaştırdım. Sanırım firmayı kapatırlar bu durumda.

Sonuç olarak Devrim74'e "YÜREKTEN" katıldığımı, Evcil hayvan sektörüne girmektense CocaCola şişelerini nasıl değerlendirim, 40 kuruşa jel mum gibi konulara kanalize olmanızıda bu vesile ile tavsiye ederim.

Konuyla ilgilenen her bireye teşekkürler.