kardeşim ben 2 yıldır yapmayı düşünüyorum yakında istediğimi yerde bir dükkan boşalacak oraya aacağım. ilk başta kendinin açması mantıklı gibi görünsede aslında bayilik daha mantıklı
artıları
+tapon ürün kalmıyor elinde satılmayan ürünü firma geri allıyor
+ürünlerde sıkıntı olursa iade şansın var
+ürünler barkodlu geliyor direkt satışa hazır yazılım sayesinde stok bigisi tutabiliyorsun . ayrıca eleman çalıştırıyorsan elemanın cebine indirme riski ortadan kalkıyor yazılım sayesinde ürün girdi çıktısından takip daha kolay.
+ firmanın iç mimarı gelip ücretsiz tasarım yapıyor
+tahtakaleden ordan burdan modayı trendi sürekli takip etmen gerekli istanbuldaysan kolay ama başka şehirden ürün tedariği zor. Diyeceksin netten alırım ama ürün fotoğrafta durduğu gibi durmuyor gidip direkt görerek almak gerekli.
+ iyi bir firmayla çalışıyorsan git incele bayilikleri merdiven altı üretilen ve çinden ihtal ürünlerle arasında hem tarz hemde kalite olarak çok fark olduğunu göreceksin.
sana birde tavsiye bu işlerin tutmasını istiyorsan kuytu bir yere dükkan açıp kiradan yırtmayı düşünüyorsan hiç açma işlek caddede iyi tasarlanmış vitrini geniş bir dükkan aç yoksa diğer sıradan bujiterlerden biri olursun. başka sektörlede bir sürü bayilik alan firma var onlar enayimi binlerce dolar havaparası veriyor.
atıyorum millet kendi pizza dükkanı açamazmı dominosa birkaçyüzbin dolar bağlıyor yada burgerkinge yada madoya bu liste uzar gider.
bence işi yaptınmı iyi yapacaksın dükkan iyi yerde olacak zaten takı işi teşhir işi vitrinin geniş olacak. dükkanda lcd yerleştirip müşteriyi gaza getirmek için fashion tv tarzı defileleri yayınlayabilirsin dükkanda fon müziği olarak fransız müzikleri koyabilirsin bütçen iyiyse bilboardlara reklam verebilirsin bi kaç katalog bastırıp avone veya oriflame'ın yaptığı gibi çeşitli kurumlara okul,hastane çalışanlarının bulunduğu yerlere bu katalogları gönderebilirsin umarım yardımcı olabilmişimdir. ticari zekan yoksa sırf heves uğruna bu işlere hiç girme derim ben hele krediyle aman ha ;) umarım kazançlı sen çıkarsın, saygılar...