Tüm foruma baktım ancak konuyu nereye açacağıma tam karar veremedim o yüzden yanlış yere açtıysam konuyu editör arkadaşların affına sığınıyorum. Gelelim soruma.
İnternet satışlarında (gittigidiyor.com,sanalpazar.com,sahibinden.com, vs.) gibi interaktif online satış sitelerinde biliyorsunuzki satılan her ürün faturalandırılmak zorundadır. Zira acaba maliye bu satışları adet olarakmı yoksa toplam satış fiyatı üzerindenmi (fatura girdi-çıktısı) takip etmektedir. Çünkü biliyorsunuzki kişisel olarak satış yaparken 1 adet ürün listeleme fiyatı farklı 1'den fazla ürün listeleme fiyatı farklıdır. Bende fazla listeleme parası vermek istemiyorum. Şimdi diyelim ben 1 adetlik ilan açtım ve 1 adetlik ilandan 8 adet penyeyi toplu olarak satmak istiyorum. Toplam 8 adet penye fiyatı 80 TL ve faturalandırmam gereken 8adetx10tl=80TL bu şekildedir. Tamam bunu ben faturalandırdım bu şekilde ama GG sisteminde 1 işlem gözükmektedir. Uzun lafın kısası Maliye adet başınamı yoksa tutar peşinden mi takibini yapmaktadır?