Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Şampuan Üretimi Yapmak İstiyorum

Başlatanhakan4545Tarih25/05/2010 10:45:37Yorum43

İlk mesaj
Üye116 yazı
su an elımde 100,000 tl gıbı bı sermayem var ve sampuan uretımı yapmak ıstıyorum.buyuk sayılcak fırmalardan ton bazında sampuan alıp kendı kutu ve markamla pıyasaya gırmeyı dusunuyorum.ortalama kalıtelı bı sampuanın malıyetı 1,52 lıra.ılk basta 3 adet araba alıp yada kıralayıp ege bolgesınde toptancılara vermeyı dusunuyorum.reklam calısmalarınıda ılk basta sadece kolilerın ıcıne 1 er tane afiş ko**** bakkal camlarına yapısacak sekılde yapıcam.uzerınede 5,99tl yerıne tanıtım ıcın 3,99 yazıcam ve ıkı kapak getırene 1 adette hedıye seklınde olucak yanı musterı 2 tane aldımı yanında 1 hedıye boylece 3 defa mal satmıs olucam bı kısıyekı pıyasada marka bılınırlıgı artıcak kişi her dusa gırdıgınde markamı gorucek.3 sıse sampuanı 8 tl ye almıs olucak musterı.bana malıyetı 4,56 olucak ben toptancılara 6 tl satmayı dusunuyorum yanı sısesını 2 tl vermıs olucam.burada onemlı olan ara toptancılar onlarada 10,000 tl mal alana 4 gun antalyada tatıl vermeyı dusunuyorum.bana malıyetı erken rezarvasyon yaparsak ıkı kısı ortalama 360 lıra ama boylelıkle ara toptancılarda elındekı malı satmak ıcın her markete urun vermeye calısacak.sizce olurmu yada olmaz mı eksıklerım nelerdır lutfen yardım
cesur

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
43 yorum
Yeni Üye2 yazı
merhaba arkadaşlar internetteki formüllerden ziyade merak ettigim kostik olmadan sls ve sles olmadan şampuan ya da sabun yapmamız mümkün degilmi?? sizde bilirsinizki türkiye genelinde saf bitki ve bitki yagı özüyle kostik olmadan sabun imalatında bulunan çok az sayıda yer var. araştırdıgım kadarıyla kostik olmadan olmuyor malesef ya da ben henüz bulamadım..:) düşünceleriniz nedir arkadaşlar bu konuda bana yardım edebilecek beni aydınlatabilecek birileri varmı???

Yerleşim Türkiye / Balykesir
Üye377 yazı
neden kostiksiz ?kostik ucuz bir malzeme zaten saglık acısından diyorsanız elimdeki formüllere bakarım kostiksiz formul var mı diye ..saygılar..
Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye2 yazı

irandan şampuan isteyen vatandaş istediğiniz kalitede şampuan üretimi yapabiliriz fakat sahte mal değil
furkan kozmetik

Yerleşim Türkiye / ÇatalcaMeslek Ymalat
Yeni Üye7 yazı
Kozmetik konusunda 30 yıllık tecrübeye sahibim, yardıma ihtiyacı olan arkadaşalar mesaj gönderebilirler.
KD

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye23 yazı
mrb ben 2.5 sene önce toptan temizlik ürünleri satışı üzerine bir firma kurdum ist da ağabeyimle
çok hoş ve karlı bir sektör olduğunu gördüm anladım ama aralarında en karlı olanı şampuan ve kağıt grubu olduğunu gördüm.
neyse sizinle ÖZEL BİR BİLGİ paylaşayım
bi gün çok değer verdiğim sanayici bir arkadaşım çok ünlü bir markanın şampuanlarının kg nı bu gün ki fiyatıyla 25 kuruşa alabileceğimi sölediğinde asla olmaz o arka o fiyata diye direttim.
sağolsun adresi verdi ilişki kurabilmem için gerekli ismide
arabama binip gebzeye gittim.
ve şunu gördüm o çok büyük marka üretim yaparken 1-2 tonluk bigbag leri kullandıktan ora fason yıkamaya veriyor
bigbaglerin dibinde 50 60 kilo kadar ürün kalıyor fason yıkama firması bunları temiz düzgün bir şekilde bigbaglerden vakumluyor.gerisini anlamışsınızdır eminim.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye23 yazı
mrb ben 2.5 sene önce toptan temizlik ürünleri satışı üzerine bir firma kurdum ist da ağabeyimle
çok hoş ve karlı bir sektör olduğunu gördüm anladım ama aralarında en karlı olanı şampuan ve kağıt grubu olduğunu gördüm.
neyse sizinle ÖZEL BİR BİLGİ paylaşayım
bi gün çok değer verdiğim sanayici bir arkadaşım çok ünlü bir markanın şampuanlarının kg nı bu gün ki fiyatıyla 25 kuruşa alabileceğimi sölediğinde asla olmaz o arka o fiyata diye direttim.
sağolsun adresi verdi ilişki kurabilmem için gerekli ismide
arabama binip gebzeye gittim.
ve şunu gördüm o çok büyük marka üretim yaparken 1-2 tonluk bigbag leri kullandıktan ora fason yıkamaya veriyor
bigbaglerin dibinde 50 60 kilo kadar ürün kalıyor fason yıkama firması bunları temiz düzgün bir şekilde bigbaglerden vakumluyor.gerisini anlamışsınızdır eminim.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye2 yazı
nerde
furkan kozmetik

Yerleşim Türkiye / ÇatalcaMeslek Ymalat
Yeni Üye33 yazı
Şampuan üretiyorum. 5 litresi 2 lira ile 10 lira arasında çeşitli kalitelerde şampuanlar var. Fakat satış başta olmak üzere Kozmetik müdürü, ekipman, izin, işçi, reklam ve en önemlisi dayanabilecek gücünüz var mıdır? İsterseniz kendi markanıza fason üretebilirim. Biraz deneyin bakalım satabiliyor musunuz?
Semih

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ymalat
Yeni Üye33 yazı
Marketlere ürün vermek kolay değil. Örneğin migros yıllık 35000 raf parası istiyor. Malı da yanında istiyor ve hiçbir ücret vermiyor. 3 ay sonra satılan malın parasını ödüyor sadece. Ve yeni bir yer açarken de onun parasını falan da istiyor kafasına göre rakamlar belirtiyor. Küçük marketlere mal vermeyi sakın düşünme malını satarlar paranı da vermezler. Tabi migros gibi yerlere mal verebilmek için 100000 tl sermayeden çok daha fazla paran olması gerekir. Üretim işine hiç girme çünkü hiç para yok. Üstelllik olarak karı çok düşük olan bir ürün için araç tutup gezmek maliyetini arttırır. Yanında başka ürünler de satman gerekir. Örneğin izmir gibi bir şehir ayda kuaförler ve berberler için söylüyorum: aylık 15 tona yakın şampuan kullanır. ortalama 4 liraya aldığın 5 litrelik bir bidon şampuanı 6-7 liraya satabilirsin yani bir dükkan 3 lira. 1000 dükkan gezsen 3000 tl bunun için yakacağın yakıt çalıştıracağın eleman vs. yani bir dükkana gittiğinde 15 tl kar elde etmen gerekir ki 15000 para kazanabilesin bunun ne kadarı yakıt olur siz tahmin edin...
Semih

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ymalat
Yeni Üye8 yazı
İstanbul'da 0.50krş a 500ml yada 1000ml sıvı bulaşık deterjanı üreten satan yerler varmış varmıdır bilgisi olan yada o fiyat aralığında herhangi bir ürünler...?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er