Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Dragons Den Türkiye-hayaller İşe Dönüşüyor

BaşlatanschalerTarih22/05/2010 13:55:17Yorum7

İlk mesaj
KENDİ İŞİNE SAHİP OLMAYI,
VAROLAN İŞİNİ BÜYÜTMEYİ
HİÇ HAYAL ETTİN Mİ?

Biliyor musunuz bilmiyorum ama Cumartesi ve Pazar günleri Bloomberg TV de bir tv programı var. Dragons Den. Bu programda 5 tane multimilyoner insan var. Hepsi bir iş dalında büyük imparatorluklar kurmuş kişilerdir. Girişimciler icad ettikleri, buldukları, keşfettikleri ya da kara dönüşebilecek iş fikirlerini bu programa getirirler. Multimilyonerler değerlendirir. Ortak olup beraber büyümek isterlerse ortak olurlar. Programı izlerseniz daha iyi anlayacaksınız.

Başvurularınız için: http://www.ddturkiye.com/

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
yabancı ınsanlar bence bızden daha durustler
o kişinin sadece fıkrı ıcın yarı yarıya kar verdıklerı oluyor tabıkı tum ıcı fıkır ıcadı yapıyor ama bence bızım patronlar fıkırı alırlar bıkac ıscı tutup yaptırırlar
kımseye pay may vermezler alısmıslar patron mılletı ıscının sırtından koseyı donmeye
onların ememgını somurmeye
bu konuda cok seyler yasadıgım ıcın her kese kararlı olup kendılerını somurtmemeyı onerıyorum
bu yarısma turkıyede olmaz bence
dedıgım gıbı parası olanlar fıkrı calarlar fıkır sahıbınede 5 kurus koklatmadan yuz ustu bırakırlar
demedı demeyın
yok

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Bence çok büyük hataya düşülen program. dragon's den bir mucitlik programı değildir. yani arşimet gibi "aha buldum" diye anadan üryan hamamdan fırlayıp bu programa katılırsanız havayı alırsınız.

dragon's den, bir iş fikri programıdır. orjinali böyledir en azından.

orjinalde salt mucitlik değildir kıstas, aynı zamanda yarışmacının bu icadını nasıl üretebildiği, pazar payı bulup bulmadığı, karlılığı, olası dağıtım kanalları, vergi sonrası net karı gibi bir çok ticari koşul da didik didik edilir.

orjinal dragon's den'de, genelde yarışmacılar zaten işlerini kurmuş kişilerdir, ve destek beklemektedirler. "dün tuvaletteyken aklıma geldi, böyle birşey var, bana yatırım yapın bunu üretiyim" diyen yarışmacı neredeyse yoktur, tamamına yakını iş fikirlerinden veya icatlarından zaten iyi kötü bir para kazanmaktadırlar ve bu kazançlarını çoğaltabilmek için yatırım istemektedirler. bu yüzden ejderlere de gerekirse kafa tutabilir, pazarlığa girişebilirler,

Bizdekinde öyle değil. adamın teki geliyor, "aha böyle birşey yapsak nasıl olur haci? acayip tutar ha? yeter ki sen parayı bas" şeklinde yarışmaya çalışıyor. yatırım almaz ise belli ki hiç bir şekilde o icadıyla ilgilenmeyecek bir daha

Kısaca... hal böyleyken, orjinalin ekseninden sapmış programdır.
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama

İlgi çekici İşi bulacaksın,işe başlayacaksın,biraz faaliyetlerinle olabilirliğini süre bazında göstereceksin,programa çıkıp ikna edebilirsen destek alırsın.Peki sonra sonuç ne olur ???
Arkadaşım ben işimi kurup satışımı yapmaya başlayınca Kosgeb gibi kurumlardan desteğimi ararım hiç mi olmadı getir bilançolarını limit açayım:)

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
"aha böyle birşey yapsak nasıl olur haci? acayip tutar ha? yeter ki sen parayı bas"

cok güldüm ama malesef doğru
Fırat ALBAY
Satış Geliştirme Uzmanı / Dış ticaret

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - alışveriş
"aha böyle birşey yapsak nasıl olur haci? acayip tutar ha? yeter ki sen parayı bas"

cok güldüm ama malesef doğru

Aslında koniksteki iş fikri olan bazı arkadaşlarda biraz böyle değilmi :))

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Netice itibariyle türkün dragons' den'i de bir garip, bir eğreti olmuş.. bir ukala peter jones, mantıklı olduğu sürece çoğu projeye teklif veren babacan james caan, 320 milyon usd'lik servet sahibi duncan bannatyne nerde, bizim ipekyolcu, yemeksepeti.com.cu nerde. zannedersem zihin yapısı, tavırları ve "çapı" itibariyle dragon'a benzeyen tek dragon Alphan Manas. diğerleri hariçten gazel okuyan esnaf görünümündeler.

'Keşke'Leri Sevmem !!

Dragonlardan biriyle oturup konuştuk.Ailesiyle olduğundan herhangi bir projeden bahsetmedim.oradaki insanlar gerçekten mütevazi adamlar ve işçinin sırtından para kazanmayı değil onlarla kazanmayı düşünen kişiler.
İbrahim KIZILIRMAK

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Saty? / Pazarlama