Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kahvaltılık Organik Reçel

BaşlatanGroznyTarih28/08/2012 14:56:34Yorum14

İlk mesaj
Üye118 yazı
Herkese selamlar.
Bir konu hakkında siz büyüklerimden bilgi almak istedim.

Kendimize ait bağ bahçe var.Meyveleri kendimiz yetiştiriyoruz.

Karadut,Vişne,Kızılcık,Elma,Kayısı,Şeftali,Kivi,Çilek,Dağ böğürtleni,Dağ Çileği,Ayva reçellerimiz var.

Dağ Böğürtleni ve Dağ Çileği Dağdan toplanmaktadır çok az miktarda vardır.

Üretimi Odun ateşinde yapıyoruz.

Ufak kavanozlar aldık bir güzel süsledik eş dost tanıdık satışlar siparişler iyi.

Ben kafelere minik kavonozlarda pazarlamayı düşünüyorum yakında numuneleri alıp herkesin bildiği kafelere ***üreceğim.

Fiyatta anlaşırsak eğer üretimi büyütmeyi düşünüyorum.

Yalnız ortada bir şirket yok bir şey yok. Bu işler nasıl olur ne yapılır. Şimdi kafeler ile anlaşırsam ben umutluyum olmak ihtimali çok yüksek en azından bir kaç sipariş alınabilir.

Reçellerin üzerine kafelerin markasını bile basabiliriz.

Sonuçta reçel üretiyoruz ürünümüzü satarken nereden izin alınır ne yapılır şirket kurmadan bu işler yapılabilir mi ya da en uygun hangi şirket kurulmalı akıl verirseniz sevinirim.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Yeni Üye52 yazı
Merhabalar,

Ücretli olarak danışmanlık almak isterseniz e-postanızı bekliyorum: girisimuzmani [at] gmail. com

Saygılar...
Girişim Uzmanı

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Üye160 yazı
Reçellerinden ben alabilirim mesela:)
Şİmdi üretim izni almanız etiket patent vs almanız bildiğiniz gibi paraya dayalı birsey parayı ödediğinizde alırsınız, miktar nedir bilemiyorum, şirket olmak o maliyetlerin yanında okadar kolay ki, 200 tl ye bir sahıs şirketi kurarsınız adınızı fatura vs bastırırsınız okadar,
ama ben derim ki siz bence böyle devam edin elden satın biraz görün önünüzü ondan sonra Üretim izni alırsınız (üretim izni alacağınız bir tesis olmalı yani o üretimi yapabileceğiniz hijyenik kurallar uygun bir yer)
Siz nerde üretiyorsunuz ürünleriniz.
Cidden biraz detaylı bilgi ve biraz numune gönderirseniz sizden bahsi gecen reçellerden alabilirim en azından bizim de katkımız motivasyonumuz olsun size:)

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Dany?manlyk
Üye118 yazı

İyi Günler Arzu Hanım,
Ben şimdi reçellerin fotoğraflarını çektim.
Reçellerimiz geleneksel yöntemler ile odun ateşinde kuzine sobada üretiliyor.
Ev hijyeninde meyve ve şekerden oluşmaktadır herhangi bir gıda boyası ve koruyucu madde içermemektedir.
Tıpkı annenizin babaannenizin ve anneannenizin yaptığı çocukluğunuzda yediğiniz reçellerden hiçbir farkı yoktur çünkü meyvelerin tamamı organiktir kimyasal gübre ve besi hayvanı gübresi dahi yoktur.Gübreler dahi yayladan temin edilmektedir.Böceklere karşı önlem ziraat odasının organik tarım için uygun gördüğü arap sabunu,sarmısak gibi doğal ilaçlar ile yapılır.
Meyvelerin sulanması herhangi bir fabrika atığı olmayan Kelkit Çayından temin edilir.
Meyvelerin toplanması,meyve bahçemiz ve reçellerin üretimi ile ilgili fotoğrafları size mail olarak göndereceğim.
Şuanda piyasa araştırması içerisindeyiz organik tarım sertifikası ve organik toprak sertifikası için başvuruda bulunacağız.
Merak ettiğiniz konular için mesajınızı bekliyorum.
[img=left]

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye28 yazı
Merhaba,
Şirket kurup resmileşmek, fatura kesmek işin kolay kısmı, sorun olmaz, ucuz şeyler onlar. Ama esas masraf ve uğraş, resmi satışlar başlayınca çeşitli mecburiyetler başlayacak. Sonuçta gıda üretiyorsunuz, çeşitli onaylar alınacak. Üretim izni için üretim yeriniz denetlenecek, üretim akışınızı, içerik ve oranlarını dahil isteyebilirler. Verdiğiniz içerik ve oranıda sonradan değiştiremezsiniz. Sonra mesela kavanozlara üstünde içerik, garanti bilgisi, adresler, onaylar, üretim ve son kullanım tarihi gibi bilgiler olan etiketler yapıştırılması zorunlu. Bazı şeyleri el değmeden makinalarla yapmanız istenecek. Açık odun ateşini hijyenik bulacaklarından şüpheliyim. Pastorizasyon yapmanız şart, istenecek, kavanozladıktan sonra kavanozları önce soğutup sorna ısıtarak yapılıyor genelde reçellerde. Birde perakende halka satış yapacaksanız uzun raf ömrü için koruyucu koymanız gerekecek, istenecek zaten, reçellerde benzoik asit, sorbik asit, kükürt dioksit kullanıyorlar koruyucu olarak.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye53 yazı
Güzel bir çalışma tebrikler ancak şimdi siz organik diyosunuz ama belgeleye bilicekmisiniz bi ürüne organik ürün belgesi almak çok zor eger olurda tarım bakanlığından bu belgeleri alabilirsen ben pazarlama ve dağıtımını üslenebilirim kolay gelsin

Yeni Üye83 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bytepoem
Merhaba,
Şirket kurup resmileşmek, fatura kesmek işin kolay kısmı, sorun olmaz, ucuz şeyler onlar. Ama esas masraf ve uğraş, resmi satışlar başlayınca çeşitli mecburiyetler başlayacak. Sonuçta gıda üretiyorsunuz, çeşitli onaylar alınacak. Üretim izni için üretim yeriniz denetlenecek, üretim akışınızı, içerik ve oranlarını dahil isteyebilirler. Verdiğiniz içerik ve oranıda sonradan değiştiremezsiniz. Sonra mesela kavanozlara üstünde içerik, garanti bilgisi, adresler, onaylar, üretim ve son kullanım tarihi gibi bilgiler olan etiketler yapıştırılması zorunlu. Bazı şeyleri el değmeden makinalarla yapmanız istenecek. Açık odun ateşini hijyenik bulacaklarından şüpheliyim. Pastorizasyon yapmanız şart, istenecek, kavanozladıktan sonra kavanozları önce soğutup sorna ısıtarak yapılıyor genelde reçellerde. Birde perakende halka satış yapacaksanız uzun raf ömrü için koruyucu koymanız gerekecek, istenecek zaten, reçellerde benzoik asit, sorbik asit, kükürt dioksit kullanıyorlar koruyucu olarak.

Merhaba;

Bütün bu süreçleri tamamladıktan sonra eğer enerjiniz ve paranız kalırsa bu yaptığınız harcamaların karşılığını alabilmek için çok daha fazla ürün satmanız gerekecek. Bunu yapabilmek için de ciddi bir tanıtım ve pazarlama stratejisi geliştirmeniz lazım. Bence bu iş sizin ana gelir kaynağınız değilse şimdiki gibi pazarlamaya devam edin.
www.toptanistiyorum.com
www.ekisfikirleri.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye118 yazı
Üretimi kapalı ortamı taşıyıp bir üretim tesisi kurmak kolay.ü
Organik Sertifikası kesinlikle şart fakat kesinlikle hem toprak hem ürün olarak organik sertifikasına başvuruda bulunulacak.
Toprağın organik olması da çok önemli. Kimyasal kalıntılar olan bir toprakta organik tarımdan bahsedilemez sonuçta.
Şimdi şöyle bir durum var ben herkesin gözü kapalı alabileceği güvenebileceği bir ürün üretmek isterim bu yüzden kesinlikle koruyucu madde vs gibi kimyasallar kullanamayız
buna ihtiyaç olduğunu da düşünmüyorum annenizin yaptığı reçeller hemen 1 ayda bozuluyor mu tabii ki hayır çok rahat 1 yıl şu haliyle raf ömrü var.
Meyve toplanır gün içinde reçel yapılır hemen ertesi güne kalmaz.
İlk etapta siparişlerimiz iyi benim derdim fatura kesip vergimi vermek usulüne uygun çalışmak.
Şuan siparişlerimiz iyi bu yılı böyle geçirebiliriz.
Mevsiminde olan tüm meyvelerin reçellerini yapmayı planlıyoruz.
Piyasayı öğrendikten sonra gerekli tüm izinleri ve sertifikaları alıp resmiyete kavuşabiliriz.
En iyi reklamın ise tavsiye olduğuna inanıyoruz.
Tekrar altını çiziyorum herkesin gönül rahatlığı ile tüketebileceği bir reçel üretmek derdimiz.

Yeni Üye35 yazı
Merhaba daha önceden bu işi yapan emekli bir bankacının kendi anlattığına göre bu işi İstanbul'da yapıyor ve esnaflarda dolaşarak pazarlıyor.
Bunu anlattığı zamanlarda ayda 3.000 Tl kazandığını söylemiştiki aradan 5 seneye yakın geçti. Sizde aynı şekilde pazarlamacılar tutarak pazarlayabilirsiniz.
Şirketleşme aşamanız bittiğinde ise aktarlar, ufak marketler ve cafelerede dağıtabilirsiniz.
http://www.iskurun.com

iş kurmanın yolları, bayilikler, iş fikirleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye118 yazı
Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Aynı şekilde yol gösteren büyüklerime de teşekkür ederim.

Üye118 yazı
Şimdi Ziraat Odasını aradım en kısa zamanda görüşeceğim.
Merak ettiğim konular var.
Organik Sertifikası almam gerekli bölge Kelkit Havzası Organik tarım için destekleniyormuş bu iyi haber.
Üretici olarak alabilir miyim yine şirket vs kurmam gerekli mi?

Üye129 yazı
Konu ile alakalı olmaması dolayısıyla çook özür dileyerek,

resmi foruma nasıl eklediniz? ben bir yazıda resim eklemek istemiştim çok uğraştım olmadı.
mmm...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?retmen
Yeni Üye27 yazı
fiyatlar hakkında bilgi alabilir miyim
sevil

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye118 yazı
Üretim ile ilgili tüm detaylar için https://www.facebook.com/NevaOrganik adresini ziyaret edebilirsiniz.
Eşe dosta tanıdıklara elden satıyoruz.
Perakende fiyatımız 10 TL toplu alımda tabii ki indirim olabilir.
Ufak Tek lokmalık kavanozlar 1.25 TL.
Meyve ağaclarından meyvelerin toplanısına hemen hemen her detayı paylastık.
Umarım en kısa zamanda bir markamız olur ve şirketleşiriz.

Organik Gıda Sertifikası biz küçük üreticiler için almak imkansız.
50 yeri aradım bu sertifikayı veren kurumlar bizi muhattap dahi almadılar haliyle.

Benim dağdan topladığım en yakın yerleşim ve karayoluna 20km olan yerdeki dağ böğürtlenleri için bile organik sertifikası
alamiyorum merak ediyorum dağda kendi basına yetişen bir bitki mi organik yoksa milyarlar verilerek temin edilen organik sertifikalı
ürünler mi?
Organik Gıda Sertifikam olmadığı için ürünlere organik yazamayacağız sanırım bu  lığa giriyormuş bir kişi uyardı artık ne kadar doğru ne kadar yalan bilmiyorum.