Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Zeytinyağı Üretim Tesisi

Başlatansametcicek71Tarih22/08/2012 20:41:40Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Herkese merhabalar,
Ben 40-50 ton/gün kapasiteli bir zeytinyağı fabrikası kurmayı düşünüyorum. Henüz işin çok başındayım ve verebileceğiniz her türlü bilgi, öneri, uyarı bana çok yarayacaktır.

-Bana yardımcı olabilecek bir fizibilite raporu örneği,
-Sistemin bina, arsa hariç yaklaşık maliyeti,
-Gerekli tüm yasal izinler (Hangi aşamada neler yapmamız gerekiyor),
-Zeytin yağı üretimi için verilen devlet teşvikleri nelerdir, nasıl yararlanabilirim, neler yapmam gerekir,
-Kaç işçi çalıştırmak gerekir,
-Sistemin kurulumu ne kadar zaman alır...
Kısacası verebileceğiniz her türlü bilgiyi sizlerden rica ediyorum. Paylaşmak istediğiniz döküman olursa sametcicek71@gmail.com mail adresime gönderebilirsiniz çok memnun olurum. Şimdiden herkese teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / OsmaniyeMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Yeni Üye59 yazı
gunluk 50 ton zeytin yagi uretmek isteyen bir kisinin bu bilgilere sahip olmamasi gercekten tezat geldi bana.

hani gunde 100-200 kilo kapasitesi olan bir isyeri acmak isteyen kisi isinde yenidir, isten anlamiyordur falan buraya fikir danismaya gelir.

ancak gunde 40-50 ton zeytin yagi uretecek bir insanin burada maliyet hesabi sormasi garip degil mi sizce de?

zeytin yaginin kilo fiyatini (ornek olarak) 6TL deseniz, tonu 6.000TL, 50 tonu 300.000TL/gun yapiyor... Tam kapasitede yillik uretim miktari 18.000.000kg yapar ki bu da tum ulkede halihazirda uretilen zeytin yaginin sanirim 10da birine falan tekabul ediyor.

Bu kapasitede bir isyeri dusunuyorsunuz MarmaraBirlik yada TARIS gibi kurumlardan danismanlik almanizi tavsiye ederim

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Memur
Üye450 yazı
Evet benimde dikkatimi çekti. Oldukça yüksek bir kapasite.
Makina Mühendisi/İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye2 yazı

bahsettiğim kapasite gunluk uretilecek zeytinyağı miktarı değil,işlenecek zeytin miktarıdır. Ayrıca sizin hesapladığınız gibi tum urun bana kalmayacak ki cıkan zeytinyağının sadece %10 unu alacagız,geri kalanı zaten ureticinin. Açtığım baslık yanlış anlasılmasın, bir miktar param var ve devlet teşviklerini de kullanarak karlı olabileceğini duşundugum bir yatırım dusunuyorum. Bunun için de her seyi ögrenmek istiyorum, kendime guveniyorum. Actıgım konunun altında biseyler aramanıza gerek yok,tamamen iyi niyetliyim, verilen cevapların da oyle olmasını isterim.

Yerleşim Türkiye / OsmaniyeMeslek Mühendis
Yeni Üye94 yazı
aslında zeytinde teşvik konusundan başlamak daha avantajlı olacak, galiba daha ortada zeytin yok işlenecek, ama üretimden kazanabilirsiniz, yada direk üreticiden alıp satıştan, edremitten izmire kadar tüm sahilde zeytin fabrikaları var, bence yerinde ziyaret etsen daha iyi olur, forumdan cevap alınacak bişey değil bu, ayrıca yukarda arkadaşların da dediklerine katılıyorum, sen mevcut pozisyonunu bi anlat bize ona göre herkes kendince fikrini soyler, mevcut pozisyonda klavye önünde bi de bu işe baksam gibi duruyosun, bizi aydınlat,
kolay gelsin, hayırlı işler
Siracboran

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye58 yazı
bu iş az sermaye ile olmaz .bütün tesisi kursan sana enaz 200000tl de cepte olması lazım . iş sadece işlemekle bitmez üreticin yağınıda alman lazım bazen piyasada sıkıntı olur fiyat düşer stok eridemezsin daha birsürü sorunu varbu lşin . Etrafında işletme yoksa bakirse bulunduğun yer bilemem yoksa hiç bulaşma

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Ticaret