Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Emlak Danışmanlığı

BaşlatankrdemlakTarih20/05/2007 17:44:59Yorum63

İlk mesaj
Yeni Üye10 yazı
arkadaşlar 20 yıldır emlak sektörü içerisindeyim ve bu bilgive deneyimim iücretsiz sizlerle paylaşamak istiyorum
yavuzkır

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Danışmanlık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
63 yorum
Yeni Üye36 yazı
Cevabın için çok teşekkür ederim. Şimdi irtibata geçiyorum. Vereceğin fikirler için de şimdiden teşekkürler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye36 yazı
METTİN, tanıştığıma memnun oldum. Fikirlerin ve anlattıkların için teşekkür ederim. Güzel bir paylaşım oldu. Daha da paylaşmaya devam edeceğiz. Görüşmek üzere.

Değerli arkadaşlar burdan sizlere sesleniyorum.
EMLAK DANIŞMANLIĞI konusunda hertürlü bilgi paylaşımı için fikirlerinizi bekliyorum. Sektör dışından gözlemcilerin fikirlerinden, çalışmakta olanların ve daha önce çalışmış olanların tecrübelerinden de faydalanmak istiyorum. Teşekkürler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye3 yazı

arkadaşlar konuyu yeni gördüm ve gerçekten yazılan şeylerden kafama yatan bir çok şey oldu hepinize teşekkür ederim... ben bu yazıyı okumadan önce yaklaşık bir ay önce emlakçılık yapmaya karar verdim ve bir hafta önce bulundugum şehrin en güzel yerinde büro tuttum şimdi mobilya ve diğer işler için ugrasıyorum bir aya kadar tam anlamıyla açmış olacağım. artık benim dönüşüm yok bu işe kesin başlıyorum acaba bundan sonrası için ne yapalıyım...

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Yleti?imci
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kaan42
arkadaşlar konuyu yeni gördüm ve gerçekten yazılan şeylerden kafama yatan bir çok şey oldu hepinize teşekkür ederim... ben bu yazıyı okumadan önce yaklaşık bir ay önce emlakçılık yapmaya karar verdim ve bir hafta önce bulundugum şehrin en güzel yerinde büro tuttum şimdi mobilya ve diğer işler için ugrasıyorum bir aya kadar tam anlamıyla açmış olacağım. artık benim dönüşüm yok bu işe kesin başlıyorum acaba bundan sonrası için ne yapalıyım...

Anlaşılan bu sektör ile ilgili bir deneyimin yok değilmi
Bu arada
Allah Muaffak etsin
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2311 yazı
Çevrenizde aktif güvenilir arkadaşları sizinle çalışmaya ikna edin,başarılı bulduğunuz emlakçılarla irtibatı kesmeyin,sürekli sektörle ilgili gelişmeleri takip edin,ilk başlarda çok büyük işlere yanaşmayın,dağılmadan cazip bulduğunuz 4-5 emlağa yoğunlaşın,sürekli ilk başta kendiniz portföyü gezin ki artıları eksileri değerlendirme seviyesine geliniz..Planlı çalışın dağınık olmayın..Bir hata yaptınız aynı hatayı da ikinci kez yapmamaya çalışın,sabırlı olun dikkatli olun ayrıntıları atlamayın,müşterinin isteğinide gayrimenkülün özelliklerini de iyice tuşlayın,özellikle müşterinizin nakitinin hazır olup olmadığına,dikkat edin zira sadece almayı düşünen hazırlığı olmayan müşteri size zaman ve para kaybettirir,kelepir emlaklarda,saygılarımla Allah muaffak etsin,başarılar..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye12 yazı
merhaba metin bey.. ismim mustafa. emlakçılıkla ilgili yazılarınızı okudum, bende uzun süredir bu konuyla ilgileniyorum. sizden ricam bana ilk olarak nasıl başlamam gerektiğini, müşterileri yani emlak satan kişileri (arsa, ev, satılık, kiralık vb) nereden bulabileceğimi, ilk başlarda izleme gereken stratejileri anlatmanız.. vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ediyorum.. iyi günler..
wehr

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye2311 yazı
Mustafa kardeşim,madem bu konuda kararlısınız,met.tin@hotmail.com dan bana ulaşın elimden geldiğince size yardımcı olmaya çalışayım,artı telefonuzu yazarsdanız ben sizi ararım,kolay gelsin başarılar..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye1 yazı
Merhaba ; konu açılma tarihi eski olsada hala güncelliğini koruyor. İnşaat Mühendisiyim ,16 yıldır gayrimenkul sektöründe profesyonel danışmanlık yapıyorum.Bu mesleğin Ülkemizde hakettiği yere gelmesi için 1998 yılından beri değişik seminer ve toplantılarda destek olmaya çalışıyorum.Gayrimenkul sektörü zevkli ve kazançlı bir sektördür.Yeni İş kurmak ve bu sektörde temsilcilik almak mı almamak mı doğru konusunda, karar verme aşamasındaki kişilere yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Üye2659 yazı
Ben bu emlakçıların (Yeni ve asortik adıyla Gayrimenkul danışmanı) Bir gününün nasıl geçtiğini çok merak ediyorum:))

Hele birde sektöre yeni adım attıysanız ve bir portföyünüz yoksa:))

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Üye300 yazı
Bizim emlak dukkani vardi once soyleyeyim, tum gun es dost akrabaya cay,gazoz,yemek ismarlayip komsu esnafla cene calarak geciyordu.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye4 yazı
istanbul halkalıda açmayın ..toki burada milletin anasını ağlattı.. özel sektörün kaliteli binalar yaptığı yerlerde etüd çalışması yapın.. belirlediğiniz yerde mümkünse bir emlak bürosunda çalışın.. EMLAKÇILIĞI NEREDE YAPARSANIZ O BÖLGENİN STANDARTLARINA GÖRE YAŞARSINIZ.. 10 YIL YAPTIM .. ÇOK KAZANÇLI BİR İŞ ..ŞU ANDA KENDİME İŞ YOĞUNLUĞU OLAN YER BAKIYORUM.. İSTANBULDA İLGİMİ PENDİK KURTKÖY VE HADIMKÖY TARAFLARI ÇEKİYOR..
Can

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - meleti
Bizim emlak dukkani vardi once soyleyeyim, tum gun es dost akrabaya cay,gazoz,yemek ismarlayip komsu esnafla cene calarak geciyordu.

Eee Nasıl para kazanıyordunuz?:)) Anlaşılan o ki Bu iş öyle günlük planlı bir çalışma sistemiyle olacak iş değil

Örneğin bir satışçı portföyündeki müşterilere satış için bir plan dahilinde belirli peryotlarla ziyaretler yapar, Portföyüne yeni müşteriler eklemek için uğraşır.vb...

Emlakçı dükkanını açtık diyelim Zor da olsa bir iki kiralık ve Satılık emlaktan oluşan portföyümüzü oluşturduk
Peki bunlara müşteri bulmak için gün içinde ne gibi atraksiyonlar yapacağız. Gayrimenkulun camına büronun ismini ve telini koyduk, emlak sitelerine ilan verdik :)) herhalde sonra birinin bunları görüp bizi aramasınımı bekleyeceğiz:)) işte Bu Arayı da es dost akrabaya cay,gazoz,yemek ismarlayip komsu esnafla cene calarak mı geçireceğiz:)) :))

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye355 yazı
benim anlayamadığım frenchize veren firmaların ne gibi bir avantajı var bir dam düşünün aynı mahallede 30 yıldır ikamet ediyor ve orada emlakcı bu kişi bulunduğu bölgede bu işi yaparken bayilik alınca satşlar daha fazlamı olacak işleri ikiyemi katlanıcak bu bayilerin avantajı bana göre hiç yok sen kafayı kullan işini kendin büyüt sen bayilik ver işten anlamayan birisi olarak yanlışmı düşünüyorum acaba

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Üye390 yazı
Manta alanda satanda aynı bölgenin adamıysa tabiki franchise gerek yok ama örnek satılan yer çekmeköy yada kurtköy ama alıcı mecidiyeköyden yada leventten ise kime güvenir önce tüm Türkiyede tanınan marka yerlere.Neden dersen buralardan bayilik almak pahalıdır ve firma ciddi ise bayilik verdikleri sokaktan geçen değildir diye düşünür ve kendini birazda iş bilen -markalı bir firmaya daha rahat teslim eder.O yüzdende emlak işiyle ucundan kıyısından ilgilenenler markalı yerlere biraz daha ciddi bakar.En azından şikayet edecek bir üst makamı vardır.O firma ismi lekeleneceğine zarar etmeyi tercih eder.
metinmetin

Üye300 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masal06
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - meleti

Eee Nasıl para kazanıyordunuz?:)) Anlaşılan o ki Bu iş öyle günlük planlı bir çalışma sistemiyle olacak iş değil

Örneğin bir satışçı portföyündeki müşterilere satış için bir plan dahilinde belirli peryotlarla ziyaretler yapar, Portföyüne yeni müşteriler eklemek için uğraşır.vb...

Emlakçı dükkanını açtık diyelim Zor da olsa bir iki kiralık ve Satılık emlaktan oluşan portföyümüzü oluşturduk
Peki bunlara müşteri bulmak için gün içinde ne gibi atraksiyonlar yapacağız. Gayrimenkulun camına büronun ismini ve telini koyduk, emlak sitelerine ilan verdik :)) herhalde sonra birinin bunları görüp bizi aramasınımı bekleyeceğiz:)) işte Bu Arayı da es dost akrabaya cay,gazoz,yemek ismarlayip komsu esnafla cene calarak mı geçireceğiz:)) :))

Dukkan kendimizin oldugundan birde baska gelirlerimiz oldugundan koymuyordu yoksa birde kira falan versek halimiz dumandi ki yapmazdik zaten oyle olsa.Aylarca is olmayip pat diye ardi ardina olduguda oluyordu ama hem kira verip hemde birtek oradan gelecek paraya boyun baglamak akil kari degil.Bu soylediklerim kucuk emlakcilar icin gecerli.Birde benden uyari yapacaksaniz resmi gorevliye ki anladiniz siz onu ne ev verin ne baska birsey isi yokusa surun basiniz agrimaz.Yoksa uc kurus icin ya basiniza bela alirsiniz ya da enayiliginize doymazsiniz.

Üye2659 yazı
Büyük emlakçılar için ne geçerli meleti? Onlar Gayrimenkulun camına yazı asmaktan ve tel nolarının aranmasını beklemekten başka satış arttırıcı hangi stratejileri uyguluyorlar?

Onlar çevre esnafla sohbet edip dükkanın önüne sandalye atıp eş dostla birlikte içmiyorlar herhalde Onların 1 günü nasıl geçiyor?

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye300 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Büyük emlakçılar için ne geçerli meleti? Onlar Gayrimenkulun camına yazı asmaktan ve tel nolarının aranmasını beklemekten başka satış arttırıcı hangi stratejileri uyguluyorlar?

Onlar çevre esnafla sohbet edip dükkanın önüne sandalye atıp eş dostla birlikte içmiyorlar herhalde Onların 1 günü nasıl geçiyor?

Onlar zaten isimden bir kazaniyorlar millet bunlar buyukler iste Turkiyenin heryerinde varlar bizim evi kesin satarlar yada bize kesin ev bulurlar diye onlari tercih ediyor.Internetide iyi kullaniyorlar hepsinin internet siteleri, ortak kullanilan internet sitelerinde dukkanlari var.Birde benim gordugum kadariyla biraz daha kurumsal bir havaya burunduklerinden ya da oyle olmak zorunda oldugu icin islerine konsantreler hep oyle kapinin onune iki sandalye atayim gormedim, birde bayan falan calistirdiklarindan bir rahatlik yok.

Biz musteriyi cekmek icin ne yapiyorduk soyleyeyim, kartvizitin disinda takvim,anahtarlik,kalem gibi seyler yaptirip herkese dagitiyorduk.Cevrede herkes taniyordu ve size soyle soyleyeyim cevrenin tanimasi cok onemli birsey yani cevre esnafin birinin tanidigi digerini getiriyor tabi surekliligi varmi derseniz hayir ama bir kac ayda bir is yapmak bile en azindan insani sevindiriyordu.Ailemizde vefat sebebi ustune kapadik sonra dukkanimizi.

Üye390 yazı
Tüm resmi satış sitelerinde mağazamız var.Toplam kendi sitemizle 5 sanal mağaza.gazete ilanları.Özellikle Hürriyet hafta sonu.satılan yada kiralanan mülke extra büyük brandalar.Bu sayede çok uzaktan görülebilme-seçilebilme.Bölgedeki(komşu bölge ofisleri)tüm komşıu marka ofislerle ortak çalışma ve paylaşım.Bu sayede aldığımız tüm portföyler oldukça hızlı satılır kiralanır.yanımızdaki asistan arkadaşlara(ben bu tip bir ofiste müşteri temsilcisiyim)iyi prim vererek işe asılmalarını sağlamak vb.
metinmetin

Yeni Üye14 yazı
bir emlakcı olarak soyluyorum aylık 1000 lira ödeme gucun varsa 5-6 ay hıc ıs yapmadan bu işi yapın derım.genış bir cevreye sahip olman lazım ve paralı olacak al satcı olacak hem sen kazanacaksın hemde onlar.kendı sermayen varsa piyasayı ıyı bılıyorsan kendın al sat yap derım yılda ıkı yer alıp satsan hem kendı hemde iş yerının masrafını cıkar rahatca gecınırsınız hemde paranız degerlenır.

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Emlakçy
Yeni Üye50 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - turnam
?

Bkz. Hasan Can (RE/MAX) ın azimi...
Fırın arabası ile Acarkent'e girişleri...
Mühendisliğini terk edip , bu sektörde son kuruşuna kadar harcadığı günleri...
9 ay iş yapmadığı günleri ...
Ve şu anda kendisinde Q7 - Eşinde Q7 =)
Belki çok basit anlattım , bunların hepsi böyle üç beş satırlık değil elbette , çok yorucu , çok uzun , çok disiplinli ve sabır isteyen bir süreç.. Ama azim ve sabır lazım bu sektörde başarı için...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Yeni Üye2 yazı
emlak danışmanlığı yapacak kişinin aylık başka bir yerden 3000 tl sabit geliri olması lazımdır. aksi takdirde ailesi parçalanabilir. benden uyarması....
ahmet uzun

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye7 yazı
mesela kaçmaz emlak var aylık 50 tl ile bayilik veriyor bu nasıl bir şey ben anlamadım onun portföyünüde mi kullanıyor bayi bu konuda hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilirmi?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye145 yazı
Merhaba arkadaşlar. Bu iş gerçekten fetbazlık isteyen iş şöyleki. Müşterilerin hiç biri komisyon vermek istemez. Ben Beylikdüzünde oturuyorum burda güzel iş var lakin satıcılar kesenlikle komisyon vermiyor burda sistem böyle oturmuş. Alıcı ve satıcıyı karşılaştırıyorsunuz hemen fırıldaklar başlıyor biraz esnek olayım diyosunuz ekarte oluyorsunuz. Ben emlak işini üç senedir yapıyorum en güzel iş arsada var. Yeni başlıyaçak arkadaşlara açizane tavsiyen birini yanında bir kaç ay dakılsınlar.Allaha emanet

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye2659 yazı
Anlaşılan o ki Bu iş öyle günlük planlı bir çalışma sistemiyle olacak iş değil

Yazıları takip ettiğim kadarıyla bu sektörle ilgili herkes dilinin döndüğünce birşeyler anlatmaya çalışmış:))

Valla bizim mahallede Saçı sakalı karışmış Görünüşüne dikkat etmeyen, Mesleki ciddiyetten ve Danışman veya satışçı nezaketinden bir haber ,İş yapmaya korkacağınız kılıkta bir sürü emlakçı var:)) Gayrimenkul sektörü meslek örgütü bu algıyı temizlemedikçe bu iş yapılmaz bu ülkede.

-Emlak portföyü hangi yöntemlerle oluşturulur?
-Satış için ilan asma, çene yapma!!! haricinde:)) ne gibi stratejilerle çalışılır?
-Pozitif ve negatif yanları nelerdir?
-Bu sektörde başarılı olmak için hangi konulara dikkat etmek gerekli?
-Büyük emlak şirketlerinin başarıyı yakalamasındaki temel etken ne?
-Mahalle emlakçıları bu sektörün neresinde?
-Türkiyede emlakçıya yaklaşım ve mesleğe olan ciddiyetli yaklaşım nasıl?

Doğru düzgün bu sorulara cevap verecek ,işinin ehli, ağız kalabalıklığı yapmayan arkadaşlar varsa

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye2659 yazı
evet yokmu cevap:))

'Keşke'Leri Sevmem !!

Yeni Üye1 yazı
1989 yılından bu yana emlak sektöründe hizmet vermekteyiz.sizleri en yakın ofisimize bekliyoruz

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Emlakçy
Üye149 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Anlaşılan o ki Bu iş öyle günlük planlı bir çalışma sistemiyle olacak iş değil

Yazıları takip ettiğim kadarıyla bu sektörle ilgili herkes dilinin döndüğünce birşeyler anlatmaya çalışmış:))

Valla bizim mahallede Saçı sakalı karışmış Görünüşüne dikkat etmeyen, Mesleki ciddiyetten ve Danışman veya satışçı nezaketinden bir haber ,İş yapmaya korkacağınız kılıkta bir sürü emlakçı var:)) Gayrimenkul sektörü meslek örgütü bu algıyı temizlemedikçe bu iş yapılmaz bu ülkede.

-Emlak portföyü hangi yöntemlerle oluşturulur?
-Satış için ilan asma, çene yapma!!! haricinde:)) ne gibi stratejilerle çalışılır?
-Pozitif ve negatif yanları nelerdir?
-Bu sektörde başarılı olmak için hangi konulara dikkat etmek gerekli?
-Mahalle emlakçıları bu sektörün neresinde?
-Türkiyede emlakçıya yaklaşım ve mesleğe olan ciddiyetli yaklaşım nasıl?

Doğru düzgün bu sorulara cevap verecek ,işinin ehli, ağız kalabalıklığı yapmayan arkadaşlar varsa

kendim emlakçı değilim ama bu sektörde hizmet verdiğim müşterilerim var dolayısıyla biraz tecrübe sahibiyim.

Emlak portföyü hangi yöntemlerle oluşturulur?
- Yapı fuarı, proje lansmanları vb. organizasyonlar takip edilir.
-Belli periyotlarla hedef muhitte keşif gezileri yapılır, kiralık satılık ilanı gördüğünüz ev sahiplerini türlü komplimanlar ile sizinle çalışması gerektiği ikna edilir.
- internet ortamında sahibinden verilmiş ilanlar aranır yine türlü dalavere ile ev sahipleri sizinle çalışmaya ikna edilir.

Satış için ilan asma, çene yapma!!! haricinde:)) ne gibi stratejilerle çalışılır?
- malum ilan siteleri en etkili satış/tanıtım yöntemi
- mümkünse banka şubeleri ile kredi oranları üzerinde anlaşmalar yapılır, bunlar yine çeşitli komplimanlar ile potansiyel müşterilere gerek döküman gerek telefon yolu ile taciz ederek aktarılır. (potansiyel ev satın alma ihtimali olanların bilgileri para ile çeşitli anket ajans vb. yerlerden temin ediliyor)

Pozitif ve negatif yanları nelerdir?
- emek/kazanç oranı ters orantılı olarak en yüksek iş koludur.
- haybeden para kazandırır.
negatif olarak sokakta araba park ederken para talep eden değnekçiler ile beraber en çok küfür edilen iki iş kolundan biri onun harici bi negatif etkisi yok. kiracılar falan ara sıra problem çıkarır, ev sahibi sizi aradan çıkarmaya çalışır vs. tabii o kadarıda olucak artık.

Bu sektörde başarılı olmak için hangi konulara dikkat etmek gerekli?

yüzünüz kızarmadan bilimum yalanları tek seferde söyleyebilmek en fazla dikkat edilmesi gereken konu çünkü ev sahibini ikna etmek için iyi yalanlar söylemelisiniz, proje sahiplerini ikna etmek içinde yine bu yeteneğiniz maksimum düzeyde olmalı.

remax gibi şirketler insanların para kazanma ihtiyacından para kazanırlar. nasıl açıklayayım :

- girerken bi hava parası veriyosun (100 $ civarıydı sanırım)
- işi bilmiyosun, eğitim veriyorlar, parasıyla tabi 350$ (zorunlu eğitim)
- kendi adına bir şirket kuruyorsun, vergi levhası, muhasebe açılışı falan (tüm masraflar sana ait tabi)
- hiç kullanmasan bile onların kullandığı ofisin kirasına ortak oluyosun.
- her ay için belirlenen satışı yapamdığında yine şirkete tazminat ödüyorsun.
- ilan, afiş, gazete reklamı, yol masrafı, araç yakıt vs. tüm masraflar sana ait.
- havuz falan sistemi yok, satılacak gayrimenkulü sen buluyosun, tabi müşteriyi de.

bunlarıda onların markasını kullandığın için yapıyorsun onlarda senden para kazanıyor.

Mahalle emlakçıları bu sektörün neresinde?

sirkülasyonun falza olduğu açmak gerekirse mesela üniversite yakınlarında bulunan muhitlerde ev boşaltma taşınma sürekli olur her daim ev arayan öğrenciler vardır her daim ev sahibiyle papaz olup ev boşaltan öğrencilerde vardır bunlarda kurumsal firmaların adından korktuğu için bu tarz mahalle emlakçılarının eline düşer.

Türkiyede emlakçıya yaklaşım ve mesleğe olan ciddiyetli yaklaşım nasıl?

bu hangi kesimden baktığımıza göre değişir. en başta anlaşılması gereken bu ciddi bi meslek değildir. insanların temel ihtiyacı olan sömürüden doğar. gerek kiralık gerek satın almak amacıyla ev bakan müşteriler için bakıyorsak işte aklınıza gelen her türlü ben yazmayayım ama siz mesela çeşitli platformlardan eksisozluk olur itusozluk olur emlakçı başlığını okuyun gerekeni anlıyacaksınız.

özetle 3 yetenek çok önemli, kusursuz yalan söyleme, oluşabilicek her türlü sorunda bilimum çirkinliğe yatabilme, ve en önemliside konuya dair kanun maddelerine yeterli seviyede hakim olmak gerekir. işte sözleşme nasıl hazırlanır hangi maddeleri ekleyerek sizi aradan çıkarmalarını imkansızlaştırırsınız gibi şeyler. mesela emlakçıların çoğu kontrat imzalanırken aynı anda tahliye belgesi imzalatır ama bilmezler ki kontrat ile aynı anda imzalanan tahliye belgeleri kanunen geçersizdir.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Üye216 yazı
Arkadaşlar daha güzel bilgi almak için http://abitgulistan.blogspot.com bir bakın derim
Sizlerin daha varlıklı olmanız için işletmeniz den daha fazla kar sağlamanıza doğru yatırım yapmanıza yardım ediyorum

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Dany?manlyk
Üye546 yazı
Hocam hazır konu hortlamışken bende sorayim güzel bir emlak firmasından teklif geldi (tecrübesizim) ama insan ilişkilerim iyidir amatör olarak fotografcılık ve iyi düzeyde masörlük yapıyorum (çevre açısından cok etkili oluyor) yoga,hipnoz tarzı kurslara derneklere katılarak çevre yapmayı planlıyorm onun haricinde önerebileceğiniz bir şey varsa çok sevinirim.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy