Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Franchise İçin Teminat Mektupları Hk.

BaşlatanafcaglarTarih12/05/2010 09:17:28Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye95 yazı
Merhaba arkadaşlar...

Bayiliğini almak istediğim tekstil firması benden alacağım ürün karşılığı teminat mektubu istemektedir.

Fakat kafamda şu soru var Teminat mektubu nasıl alınır ve ilk defa mükellef olacağım için banka nasıl bir prosedür uygular, kolay bir şekilde alabilirmiyim acaba. Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlarımdan yardım istiyorum saygılarımla iyi çalışmalar...
AFÇ

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Hazır giyim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Üye203 yazı
Merhaba,
1- çek karşılığı
2- Nakit karşılığı
3- Kefalet karşılığı

Çek Karşılığı alman için vereceğin çeklerin kefilliği kullanılır nitelikte olmalıdır. Bu işlemi genelde devamlı çalıştıkları müşterilerde yaparlar.
Nakit Karşılığı olan ise siz yeni hesap açtıracağınız için size uygun olanıdır. Teminat Mektubu Miktarı kadar bankaya nakit yatırıyorsunuz. Onlar size aynı miktarı mektubu vermek isteyeceğiniz firmaya istinaden veriyor.
Kefalet karşılığı ise büyük firma ve devamlı faal olarak çalışmış olmanız gerektiğinden bu size uymamaktadır.

Benim bildiğim bu şekilde, ama siz yine de herhangi bir bankanın müşteri temsilcisiyle görüşürseniz daha net bilgi alırsınız. Çünkü çalışma şartları bankadan bankaya değişim göstermektedir.
Bu dünyada herkes bir şey olmaya çalışırken sen hiç ol! Menzilin yokluk olsun. İnsanın çömlekten farkı olmamalı.Nasıl ki çömleği tutan dışında ki biçim değil içinde ki boşluk ise, insanı ayakta tutan da benlik zannı değil hiçlik bilincidir.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye63 yazı
bana da bir tekstil firması bayilik şartlarında teminat yok demişti ama bss sistemi mi yoksa buna yakın bir sistem mi, o var demişti, o sistem nasıl oluyor peki, bankayla bbs sisteminde çalışıyoruz falan demişti, banka bize teminat veriyormus, firma bizden teminat almıyormus, peki banka neden bize teminat versin , anlayamadım tam bu nasıl oluyor peki ?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
Üye203 yazı

engincan1976
sizin bahsettiğiniz direk otomatik ödeme sistemidir. İsmi bankadan bankaya değişsede sistem teminat mektubu mantığıyla aynıdır. Farkı siz bayiliğini yaptığınız ana firmadan mal aldığınızda ana firmaya çek vermeyip, kredi kartı ile ödemeyip firmayla anlaşmış olduğunuz vadelerin dolduğu gün, örneğin 45.gün o parayı sizin anlaştığınız bankadaki SİZİN hesabınızdan otomatik olarak tahsil etmesidir. Ancak bankalar ile yeni çalışmaya başlayacaksanız sizin durumunuzda afcaglar gibi teminat mektubunda olduğu gibi TEMİNAT MİKTARI KADAR NAKİT yatırmanız gerekebilir.
Kendi bankacı değilim. Benim bildiğim bu şekilde, ama siz de aynı şekilde yine de herhangi bir bankanın müşteri temsilcisiyle görüşürseniz daha net bilgi alırsınız. Çünkü çalışma şartları bankadan bankaya değişim göstermektedir.
Bu dünyada herkes bir şey olmaya çalışırken sen hiç ol! Menzilin yokluk olsun. İnsanın çömlekten farkı olmamalı.Nasıl ki çömleği tutan dışında ki biçim değil içinde ki boşluk ise, insanı ayakta tutan da benlik zannı değil hiçlik bilincidir.

Yeni Üye63 yazı
teşekkür ederim perkusyon

Üye203 yazı
Az da olsa yardımcı olabildiysem sevinirim. Rica ederim.

Yeni Üye63 yazı
sonuçta firma bankayı tanıyor, üzerinden riski atıyor, bankanın da size kefil olması için ya nakit yatırmanız şart ve nekadar ekmek o kadar köfte mantıgı yanı :)

Üye203 yazı
evet aynen öyle maalesef.

Yeni Üye95 yazı
Perkusyon çok teşekkür ederim dün bir arkadaşımla görüştüm oda sizin dediğiniz gibi aynısını anlattı bana bana çok yardımcı oldunuz. peki çek koçanı içinde aynı şeyler geçerlimi mesela bankadaki hesabındaki tutar önemlimi. şimdiden teşekkürler..
AFÇ

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Hazyr giyim
Üye203 yazı
Merhaba,

Rica ederim. Çek koçanı için aynı şey geçerli değil. Bankalar için çek verme kriteri Temiz sicil veya en az 3 yıllık bir bilanço veya işletme özetine sahip işletme veya şirket olması yeterlidir.

Yeni Üye95 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - perkusyon
Merhaba,

Rica ederim. Çek koçanı için aynı şey geçerli değil. Bankalar için çek verme kriteri Temiz sicil veya en az 3 yıllık bir bilanço veya işletme özetine sahip işletme veya şirket olması yeterlidir.

Çok Teşekkür edrim çok aydınlattınız beni Saygılarımla
AFÇ

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Hazyr giyim
Üye203 yazı
Rica ederim. iyi çalışmalar