Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Zeytin Ve Mısırı Aynı Tesiste İşlemek

BaşlataniskarTarih08/05/2010 21:59:43Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye15 yazı
Merhabalar;

Ben şu anda yurtdışında dil eğitimi alıyorum. Ancak Türkiye'ye döndüğümde bazı iş planlarım var bunlardan en ağır basanı kendi sektörümüz olduğu için mısır ve zeytini aynı tesiste yağını çıkarmak böylece yatırım maliyetini düşürmüş tesisi yılın sadece 3-4 ay çalışmasını (zeytin sezonu 2 yılda bir 3-4 ay olur Aydın yöresinde) değil heryıl en az 6 ay tesisi çalışır halde tutmaktır.

Bu fikrim şu an proje halinde yani bütün finansal ve üretim olarak kendim proje yaptım ve devlet kuruluşundan onayını aldım.

bunu siz değerli arkadaşlarımın görüşlerini almak için foruma yazma isteği duydum.

İlgilenen ve yorum yazan arkadaşlara teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / AydınMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Yeni Üye25 yazı
ilk maliyeti yuksekk hatta baya yuksek ama sonrasında ıyı gelır getırıyo gucun varsa kesın gır derımm

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Tekstil
Yeni Üye15 yazı
BU KONU HAKKINDA yardımcı olabilecek arkadaşlar yok mu acaba?

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Serbest meslek
Yeni Üye63 yazı

marmara bölgesinde zeytin her sene toplanıp yağhanelere ***ürülüyor, neden iki senede bir toplanıyor yaglıklar ?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
Yeni Üye83 yazı
MERHABALAR

ÇOK İSABETLİ BİR SEÇİM YAPMIŞSIN ANCAK MISIRI İŞLERKEN HER ÜRÜNÜ ÇIKARTABİLMEK İÇİN AYRI APARAT CİHAZLARIN OLMASI GEREKLİDİR BAYAĞI YÜKSEK MALİYETTE ANCAK KURULUMU BİTİPTE SATIŞA BAŞLADIĞIN AN ÇOK KEYİF VE KAZANÇ ALACAĞIN BİR İŞ KOLU SEÇMİŞSİN
YALNIZ MISIR İŞLEMESİ YANİ MISIRÖZÜ YAĞI MISIR UNU MISIR NİŞASTASI V.B ÜRÜNLERİN PİYASA FİYAT DENGESİNİ ADINI ŞİMDİ ANIMSAMADIĞIM MISIR ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ DİYE BİR İŞLETME VAR ÖNCE FİYAT PARİTELERİNİ ORDAN BİR ARAŞTIR ÜRETİM MALİYETLERİN SENİ BU SATIŞ FİYATLARINA KURTARIRMI ONU ÖĞREN VE BU İŞE GİR DERİM.AMA YİNEDE ÇOK İYİ BİR İŞ KOLU ÜRÜN TEMİNİ ŞU ANDA TÜRKİYEDE ÇOK PAHALI VE İHRACAT İLE BU İŞLER KURTARILMA ÇALIŞILMAKTADIR.BİR ÇOK ALICI VAR ANCAK ÜRÜN YOK ÜRETİME BAŞLAR İSENİZ BEN SATIŞ KONUSUNDA SİZE E-BROKER OLARAK YARDIMCI OLABİLİRİM

SAYGILARIMLA

SERTAÇ AKGÜL
serakgul@mynet.com

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GirneMeslek Yöneticilik
Yeni Üye15 yazı
yorumlarınız için teşekkür ederim her bölgede zeytin hersene olur ama bir sene var yılı bir sene yok yılı olur yani bir senede işletme tam kapasite ile 3-4 ay çalışırken diğer senede 1 ay bile çalışmaz. Benim amacım tek bir makina hattı ile her ikisini işlemek tabi bazı makinalar zeytinde veya mısırda olmayacak yada daha fazla makina gerekecek.

tek zeytinyağı işletmesinde 7 ana makinaya ihtiyaç duyuluyor fakat mısırı bilmiyorum yani daha önce bu işi yapmadım. Onun için mısır hakkında bilgisi olan arkadaşlar yorum yazabilirse çok mutlu olurum

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Serbest meslek