İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Pazarda Tezgah Açmak İçin Ne Yapmalıyım?
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorumN
Yeni Üye13 yazı
B
Yeni Üye80 yazı
M
Üye134 yazı
İstanbul için için söylüyorum. İstanbul semt pazarlarında bir günlük kiralama olayı, Semt ve pazarına göre değişir. Hatta aynı pazarın içinde ki yerin konumuna göre de. Bir tahta-tezgah (1. 300 X 1000 cm Ebattır) 10 Liradan başlar, 200 liraya kadar değişir.
Bu paraya ilave 1.50 ile 2 lira arası ayrıca tahta parası (pazarın tahta sahipleri toplar) ve ayrıca 1.50 lira gibi Pazarcılar derneğine bir ödeme yaparsınız.
Pazarın kuraları:
Pazarda, çorap satan bir esnafın karşısında çorap satamazsınız. Meyve sebze olayını da zaten hiç düşünnmeyin derim.. Sattırmazlar
Sabah erken pazara gitmeniz durumunda yer bulabilmeniz her zaman olasıdır.
Tezgah satın almayı düşündüğünüzde ise, bir tahta 1500 liradan başlar..
25 yıldır çalışıyor
H
Üye2981 yazı
11/04/2009 : 14:14:02#4
Web sitesi
Alıntı
1) malı pazara ***ürüp getirme , yani nakliye parası.
2) pazar ücretli ise, pazar ücreti tahta parası. birde orada yeme içme masrafın, (anadoluda bazı pazarlarda ücret alınmadığını biliyorum, ama iş yapan her pazarda, ücret vardır.)
bu pazar parası, buradan öğrenilecek bir şey değil, hangi pazarı düşünüyorsan sabah erkenden gidip, bakacaksın ve orada soracaksın.
- bence karar ver, ürünü al, arabaya koy, pazara git. malı sat parayı cebine koy.akşam rahat bir uyku çek, zira tatlı bir yorgunluğun olacak, açık havada çalıştığın için.
ismail karagülle
B
Yeni Üye80 yazı
merhaba arkadaşlar herse teşekkür ederim ilginizden dolayı huyhuyhuy kardeş ne satacağına karar verdinmi demişsin benim iki düşüncem vardı birincisi uygun fiyata nevresim alıp 7,50 yada 8 alıp köyleri gezip 10 liraya satarak adette 2 lira ama sürüm yaparak kazanma fikri vardı ama buradaki köylerde muhtarlar pek izin vermiyorlar (aydın'da oturuyorum bu arada) o yüzden pazara yöneldim bayan kıyafetleri satmayı düşünüyorum düşük ihtimallede bebek çocuk gibi senin tanıdıkların varsa bana resim ve fiyat yollayabilirler sanada minnettar olurum.
mail adresim blackweitt@hotmail.com
mail adresim blackweitt@hotmail.com
H
Üye2981 yazı
12/04/2009 : 21:38:43#6
Web sitesi
Alıntı
blackweit , benim pazar konusunda biraz bilgim var, ama bu dediğin, bayan, bebe konularını bir zamanlar denedim.
bir daire parası harcadım. Ve şimdi kalıplarını kendi yaptığım, alçı hediyelikleri, pazarda, festivallerde, yazın İstanbul Büyükçekmece ve Avcılar gece pazarlarında satıyorum. Ve satan arkadaşlara veriyorum. Aydın, yazın turistik yerlere yakın, bir yer. Oralarda da pazar ve hediyelik satan yerler var. Bence bu turistik yerlerde satılacak hedşyelik konusunu da düşün ve araştır. ben sana alçı hediyeliklerin resimlerini gönderiyorum. ve sana kolaylıklar diliyorum benim yardım edebileceğim bir şey varsa yaz bana.
bir daire parası harcadım. Ve şimdi kalıplarını kendi yaptığım, alçı hediyelikleri, pazarda, festivallerde, yazın İstanbul Büyükçekmece ve Avcılar gece pazarlarında satıyorum. Ve satan arkadaşlara veriyorum. Aydın, yazın turistik yerlere yakın, bir yer. Oralarda da pazar ve hediyelik satan yerler var. Bence bu turistik yerlerde satılacak hedşyelik konusunu da düşün ve araştır. ben sana alçı hediyeliklerin resimlerini gönderiyorum. ve sana kolaylıklar diliyorum benim yardım edebileceğim bir şey varsa yaz bana.
ismail karagülle
M
Yeni Üye13 yazı
slm balavkweit madem Aydın lısın bak sana ne diyeceğim sen başka yerde olan malzemeleri alıp kendi memleketinizdeki malzemeleride başka memlekete satmalısın bence böylece mazot parasını yarıya indirmiş sayılırsın mesela sana şöle diyeyim Aydından zeytin zeytin yağı portakal olabilir özelliklede bal olabilir mesela Antalya tarafına gelebilirsin buradanda giderken üzüm üzüm pekmezi kayısı kiraz vişne gibi malzemeler yada elma vs şeyler yapa bilirsin bu arada üzüm elma kiraz gibi meyvalarda da alımında numara verip bu işleri yapan kişilerlede tanışmanda yardımcı olurum 0544 544 20 54
Musa Örmeci
N
Yeni Üye2 yazı
Merhaba Arkadaşlar ,
Ben az önce üye oldum siteye , üye olmadan öncede bir çok yazı , görüş okudum . Gerçekten ilgimi çekti ve aranıza katılarak ( Kafasına semt pazarlarında ürün satmayı koymuş biri olarak ) , değerli bilgi deneyimlerinizden ışık almak gereği hissettim .
İnternette ne için dolaşıyor neyi araştırıyordum . ( ? )
Ben istanbulda yaşıyorum . Mayıs-2010 tarihi itibarıyla herhangi bir semt pazarında ufak bir tezgah kiralamak ne kadardır .
Daha önceki yorumlar eski tarihli , gerçektende çok ayrıntılı bilgiler ( Tecrübe ile entegre ) . Bana Bugün itibarıyla dışarı çıktığımda pazarda kiralayacağım yer vs. çıkacak maliyet ne olur bilgisini dönebilirseniz çok yardımcı olursunuz .
Şimdiden herkese teşekkürler ,
Ve Tekrar Merhaba .
Ben az önce üye oldum siteye , üye olmadan öncede bir çok yazı , görüş okudum . Gerçekten ilgimi çekti ve aranıza katılarak ( Kafasına semt pazarlarında ürün satmayı koymuş biri olarak ) , değerli bilgi deneyimlerinizden ışık almak gereği hissettim .
İnternette ne için dolaşıyor neyi araştırıyordum . ( ? )
Ben istanbulda yaşıyorum . Mayıs-2010 tarihi itibarıyla herhangi bir semt pazarında ufak bir tezgah kiralamak ne kadardır .
Daha önceki yorumlar eski tarihli , gerçektende çok ayrıntılı bilgiler ( Tecrübe ile entegre ) . Bana Bugün itibarıyla dışarı çıktığımda pazarda kiralayacağım yer vs. çıkacak maliyet ne olur bilgisini dönebilirseniz çok yardımcı olursunuz .
Şimdiden herkese teşekkürler ,
Ve Tekrar Merhaba .
NEW
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz