Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Mersin'de Ne İs Kurabilirim??

BaşlatanserefhanTarih12/05/2010 07:47:36Yorum12

İlk mesaj
Üye114 yazı
Merhaba Arkadaslar:
Su anda yurt disinda yasiyorum ve cok kisa bir sure sonra turkiyeye yerlesmeyi dusunuyorum.
Ama Turki yeye gelince ne is yapacagimi bilmiyorum.Benim her hangi bir meslegim yok yani herhangi biir universiteden yada bir usta nin yaninda hic bir is ogrenmedim.
Tek bildigim is Ithalat ve ihracat ustume de kimse yoktur,Tum asya ulkeleri ile baglantilarim var bir cok yerde kendi ofisim var, ama turkiye de baska isler yapmak istiyorum. Bana yardimci olursaniz sevinirim..
Saygilar

Well Woodlinx Indonesia
CEO
Serefhan Temiz

Yerleşim Endonezya / JakartaMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye61 yazı
Dostum

Bu yazdıkların bana biraz tuhaf geldi, yani hiçbir iş bilmiyorsun, üniversite eğitimin yok, ama bir yandan da ithalat ihracatta üstüne kimse yok ve birçok yabancı ülkede kendi ofisin var

Ve tüm bunların yanında ne iş yapacağını bilmeyip bize akıl danışıyorsun

Sanırım ya kendini yanlış ifade ediyorsun, yada dalga geçmek için yazdın bu mesajı

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye114 yazı
Merhaba Netdigital:
Estafurrullah neden oyle bir sey yapayim ki?
Benim demek istedigim Yurt disindan sikildim ve artik Turkiye ye yerlesmek istiyorum.Onun icin Turkiyede ne yapabilirim diye sizlere danismak.
Benim yurt disinda yaptigim is bir nevi takipcilik,uzun yillardir yaptigim icin artik ofislerimin basinda durmama gerek yok, Onun icin kendime yeni bir ugras ariyorum beni mesgul edecem bir is,Farkli bir sektor yani.
Umarim kendimi ifade edebilmisimdir.
Saygilar

Well Woodlinx Indonesia
CEO
Serefhan Temiz

Yerleşim Endonezya / JakartaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye90 yazı

Merhaba serefhan ben istanbuldaym aslen mersinliyim textille uğraşıyorum dilersen fikir paylaşımı yapabiliriz. msn adresim hakan_kuccuk@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye114 yazı
Merhaba hakan,
Memnun olurum tabi ki.
Ne tekstili ile ugrasiyorsun?

Well Woodlinx Indonesia
CEO
Serefhan Temiz

Yeni Üye90 yazı
bay bayan gömlek imalatı ve ihracat fazlası alım satım

Üye114 yazı
Merhaba Halime Bilgili
Bana bu konu hakkinda biraz daha bilgi verirsenizn sevinirim,ileriye donuk olarak turkiyenin vazgecilmez sektoru olacagina eminim solar enerji urunlerinin.
Simdiden tesekkur ederim.

Well Woodlinx Indonesia
CEO
Serefhan Temiz

Yeni Üye2 yazı
Mersin'de ithalat, ihracat, gümrük, nakliye kısacası lojistik üzerine işi bilen herkes çok rahat iş kurabilir.
m.e.g

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Yleti?imci
Üye114 yazı
Merhaba
Mersingenc: Aslinda oyle bir isin iyi oldugunu biliyorum ama gumruk takipcilik belgem yok.Ve o islerde basarili olabilmek icin iyi bir cevre sahibi olmak gerekir diye biliyorum..Birde Nakliye isine gelince Mersinin %60 nakliye isi ile ugrasiyor.O pazara yeni birisinin girip basarili olacagini dusunmuyorum.Olursa da baya bir zaman alir diye dusunuyorum.
Nayim; sitenizi inceledim yapmis oldugunuz urunler goruldugu kadari ile imitasyon urunler resimler deki sahislar unlu ve orda ki kiyafetlerin orjinali cok pahalli Mersin o kadar luks bir yer degil.Birde ic giyim diyorsunuz ama orda elbiseler de var gunluk kulanimlik bazilari ise gece kiyafetleri.
eger markali urun satisi yapmak isterseniz size endonezya dan yardimci olabilirim butun unlu markalar burda uretim yapiyor ve size burda fabrika fazlasi urunleri alabilirim..
Saygilarimla

Well Woodlinx Indonesia
CEO
Serefhan Temiz

Yeni Üye90 yazı
merhaba seref bey daha öncede yazmıştım size fabrika fazlası ürünlerle ilgileniyorum nasıl görüşebiliriz bunu msn kullanıyorsanız eklerseniz sevinirim tşk. kolay gelsin hakan_kuccuk@hotmail.com

Üye114 yazı
Merhaba Hakan,
Surekli disarda oldugumdan msn kullanmiyorum, bana mail atarsaniz ne gibi urunler istediginizi size yardimci olabilirim,
Saygilarimla

Well Woodlinx Indonesia
CEO
Serefhan Temiz

Yeni Üye3 yazı
Merhabalar,
Öncelikle kötü senaryo ile başlamak istiyrum; naçizane ilk tavsiyem kesinlikle oradaki işinizi gücünüzü kesinlikle kapatıp hemen buraya yerleşmeyin çünkü sonucunda üzücü olaylar yaşabilirsiniz diye düşünüyorum. Uzak doğu pazarındaki iş ahlakı ile ülkemizdeki iş ahlakı arasında biraz farklılıklar olduğunu söyleyebilirim. Zaten "yurt dışındayım Türkiye'de iş yapmak istiyorum" tabiri sözüm meclisden dışarı ama maalesef ülkemizde şu anlama gelmektedir "ben bir kaz'ım ve beni kim yolmak istiyor". Bende Avustralya'da yaşadım ve yurt dışında paranın vatan hasreti ateşiyle ne kadar zor kazanıldığının farkındayım. Ben her zaman ülkeye geri dönmek isteyen kişilere önce şunu öneriyorum "ne olursa olsun diğer taraftaki tüm bağlarını kopartma" yani burada bir terslik yada bir sıkıntı olursa sektörünü bildiğiniz ve asıl parayı kazandığınız ülkede sıfırdan başlamak, sizi sıfıra çekmiş bir ülkede sıfırdan başlamaktan iyidir diye düşünüyorum.
İyi senaryoya gelince; uzak doğu pazarı gerçekten büyük bir pazar ve dünya ticaretinin yönünü batıdan doğuya dönmesi ile de hızla önemini kazanmaktadır. Özellikle Avustralya-Çin-Japonya önderliğinde kurulan Pasifik Birliği, ileriki dönemlerde uzak doğu pazarının ticari önemini katlayacağını düşünüyorum. İthalat ve ihracatta bilgili olduğunuzu söylüyorsunuz ve ayrıca ofisleriniz olduğundan da bahsediyorsunuz. Bence Endonezya'da hemen bir çinliyi önce işe alın ve ordaki ofislerinizin birinde konumlandırın. Daha sonra Çin'deki her yıl düzenlenen belli başlı büyük fuarlara bu çinli ile birlikte katılın, ürünleri inceleyin, irtibatlar kurun. Bu ilişkileri sürdürürken bir taraftan da senenin 4-5 ayını Türkiye'de geçirin, Özellikle İstanbul ve diğer büyük pazarlarda. Fuarlarda gördüğünüz hoşunuza giden ürünleri Türkiye'de tanıştığınız firmalara sunun ve satışlarınızı gerçekleştirin. Yukarı da da geçen solar işinde bu sene için görünmüyor ama yakın bir tarihte devlet teşviki getirilecek. Almanya bu konu hakkında sürekli baskı da kuruyor çünkü elindeki fazla solar panellerini bize satmak istiyor. Solarda en önemli maliyet depolama ve panel fiyatlarıdır. Bu fiyatların artışı KW başına düşen maliyeti arttırır. Daha ekonomik ve kaliteli bulduğunuz solar ürünleri size büyük bir kazanç kapısı açabilir. Ama unutmayın bu pastada birçok büyük firmanın da gözü var ve hepsi de teşviki bekliyor.
Aslında konuyu uzatmadım umarım ama inşallah yazdıklarımın size bir faydası olur.
Saygılarımla,
Fatih ÇETİN
Antalya Girişimci İşadamları Derneği Proje Koordinatörü

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Yöneticilik
Üye114 yazı
Merhaba Fatih bey:
Yazdiginiz oneriler icin tesekkur ederim.
Ben istesem de asya ulkeleri ile olan bagi mi koparamam zaten yatirimlarim var. Ozellikle Endonezya da yuksek miktarda arazilerim var.Ve esim Endonezyali,
Ben burdaki arkadaslardan Gerek kucuk gerek buyuk is ortakligi yapmak istiyorum,Sektor farketmez.
Benim turkiye ile yaptigim bazi isler var ama ben yeni yeni olusum olusturup bir grup is adamini bir araya getirip beraber is yapmak isteyisimiz.Benim asya ulkelerinde olan tecrubem ile ve oralarla olan baglantilarim ile Turkiye de kisa bir sure icerisinde buyuk lerle ayni tarafta yer alabiliriz.
Saygilar

Well Woodlinx Indonesia
CEO
Serefhan Temiz