Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sıvı Deterjan İmalathanesi Kurmayı Düşünüyorum

BaşlatanaxuTarih07/05/2010 19:32:23Yorum3

İlk mesaj
Yeni Üye51 yazı
Selamlar,
Ben 3 yıldır iş hayatında olan bir kimya mühendisiyim. Sıvı deterjan imalathanesi kurmayı düşünüyorum. Ürün portföyüm ev temizlik ürünleri, araç temizlik ve bakım ürünleri ve endüstriyel temizlik ürünleri olacak. İzmitte çok uygun kirası olan 60m2 lik bir alan buldum. Şu an formülasyon ve maliyet çalışmaları yapmaktayım. En geç 4 ay içinde ufak sermaye ile orta kalitede ürünlerle başlayacağım. İlgilenenler ve bu işte pazarlama izinler vs hakkında bilgisi olanlar azimle çalışacak 5 yıl sonraki hedefi oldukça büyümüş bir işletmeye sahip olmak isteyenler bana ulaşabilirler.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Yeni Üye2 yazı
merhaba bu işle saglık bakanlıgı.ilgileniyor..ve sektör..bitik..imalat yapmak.izinler almak çok zor ben açık deterjan satışı yaıyordum onuda yasakladılar...imalat zordur..marka firmaların yanında şansın olmaz bitirler..insanı...devlet elinden gelen zorlugu yapıyor.....onun için biraz düşün..........açık satışları....yasaklandı,,,,,,,,,,al...sat.....arkadaş........saglıcakla kal....üretim...yapma bu zamanda.............tavsiye.....sadece...kanunlar...büyüklere kolay...seni bitirirler....devlet....yani..saglık bakanlıgından torpilin varsa neyse...........yoksa bulaşma

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye6 yazı
İştelmeniz için Türk Standartları Enstitüsü'nden imalata yeterlilik belgesi almanızı tavsiye ederim. Aksi halde merdiyen altı üretim yapan bir işletme muamelesi görürsünüz. Hiç bir ihale veya kurumsal firmaya mal satamazsınız. İlgili standardı TSE.org.tr'den satın alabilirsdiniz. Belge detaylarını hatırklamıyorum. Sanırım 60m2 lik bir işletmede üretim alanı düşünüldüğünde, asgari şartları sağlamıyor olabilirsiniz.
Yatırımlarınızı yasal izinle ile belgelendirmediğiniz taktirde, çok zorlanırsınız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye19 yazı

izmirde imalathanem var, izinleri vs mevcut, ben ise hammadde ithalatiyla uğraşıyorum, ilgilenirseniz ortak birşeyyapabiliriz..

Yerleşim ALMANYA / MünchenMeslek Kimyager