Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bir Fikrim Var. (katkıya İhtiyacı Var)

Başlatanturk3458Tarih05/05/2010 08:37:51Yorum17

İlk mesaj
Üye277 yazı
Arkadaşlar merhaba. Ne yapabilirimi düşünüyordum. Sermayem pek yok. en fazla 20 bine kadar çıkabilirim. Şu an ücretli olarak çalışmaktayım. Sizde bilirsiniz ki ücretli çalışan ve hiç ticareti denememiş bir insanın işi bırakıpta bulduğu fikrin arkasından işini kurmaya çalışması çok zor hatta cesaret ister. Alışmış insan işi bırakıp bu riske girmekten korkar yada cesaret edemez.

Bunları düşünerek çalışırken kurabileceğim yürümeye başladığında işimi bırakıp onunla ilgilenebileceğim bir fikir arıyordum.

Sermaye skıntısından dolayı temizlik hizmetlerini düşünüyorum.

İnternette bu konuda araştırma yaparken gördümki herkes bu işle meşgul. İnternet kaynıyor. Yer edinmek ve tutunmak zor yani.

Ancak dün bir şey aklıma geldi. Çevremde abartısız 10 adet organize sanayi bölgesi mevcut. Bunları nasıl yararlı halde kullanırım diye düşündüm. Ancak sermaye kısıtlamalarından dolayı bir şey bulamadım.

Aklıma gelen ise şu. Herkes klasik büro temizliği, cam silme, inşaat sonrası vs temizlik üzerine iş yapıyor. Belki benim söyleyecek olduğum iş üzerine de çalışıyorlar ancak 1. öncelik olarak buna yoğunlaşmıyorlar.

Benim düşündüğüm iste fabrika temizliği, daha da ayrıntısı makine temizliği.
Şöyle düşünelim bir fabrika makinelerin temizliğine ne kadar süre ayırmakta, üstelik elindeki kalifiye elamanı burda kullanmakta, verimini düşürmekte ve zaman israfı yapmakta.
Üstelik zaman+maaş+verecekse mesai+mesaiden doalyı sigorta artışı+yemek vs gibi ek giderlere katlanmakta.
Oysa cuma akşam makinelerini kapatıp pazartesi sabah açan bir fabrikada, bir firma haftasonu tüm makinelerin temizliğini, ihtiyaç varsa yağlama işlemlerini yapar. Bu fikir uygulanmamış değil ancak az uygulanan bir fikir. Doğru hizmet sunulduğunda talep görür diye düşünüyorum.

Fikrimi kimseden saklamam, ihtiyacı olan geliştirir kullanır, birbirimize yardımcı oluyoruz.
Burda takıldığım nokta bana alet edavat oalrak ne gerekir, bunu nasıl yapmalıyım, böyle bir işte fiyatlandırma nasıl yapılmalı, ayrıntıları bilmiyorum.
Bu konuda fikri olan yada değişik önerileri olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa memnun olurum.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İnsan kaynakları
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Yeni Üye59 yazı
Merhabalar fikir güzel gerçekten ben fiyatlandırma değilde kullanılıcak makinalarla ilgili bazı şeyler yazmak isterim.
Mesela sağlık sektöründe kullanılan ilaç şişelerini üreten makinalarının temizliği için ince uçlu elektrik süpürgeleri gerekli çünkü içeride cam kırıklarını almak gerekiyor.
Yani sizin sektöre göre makinaları araştırmanız ve temizliğini ona göre belirlemeniz gerekiyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye277 yazı
Evet sektör sektör değerlendirmek gerekiyor haklısınız bu konuda. Ancak bir makine alındığında bunu süpürge olarak düşünelim. Hem süpürge olarak kullanılabiliyor hem sıcak sulu olanını aldığımızda sıcak su temizliğinde kullanılıyor, yine bunların buharlı olanıda var. Ama sizinde söylediğiniz gibi değişik amaçlar için kullanabilmek adına bu makinelerin değişik başlıkları mevcut kullanım amacına göre bu konuda sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Makineden çok sektörlerde kullanılacak temizlik maddelerinde ciddi değişiklikler olacaktır. Temizlik maddelerini iyi tanımak gerekir bu açıdan. Bir sürü temizlik maddesi var hangisi amacıma uygun olur kestirmek zor.
İlk etapta benim için ihtiyaç olduğunu düşündüğüm ekipman;
sert zemin temizleme makinesi (halı yıkama için kullanılan makine)
buharlı yada sıcak su vakumlu endüsttriyel tip süpürge.
temizlik malzemeleri
yağ sökücüler vs. diye düşünüyorum. Daha tecrübeli arkadaşalrımız vardır içimizde

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynsan kaynaklary
Üye277 yazı

Son olarak devamlı araştırma içerisindeyim ama önceki araştırmalarımda cesaretim kırılıyordu yada önüme çıkan güçlükte bu bana göre değil diye düşünüp yarım bırakıyordum. Ama bu sefer kararlıyım. Yapacağınız öneriler ışığında toplayacağım bilgilerden sonra hepsi uygulama alanı bulacak.

Yeni Üye13 yazı
kardeşim meraba işten çıkmadan sana kendi işini yapacağın bir teklifim var bu işi yaptığın takdirde mevcut işinden aldığın paranın 5-10 katı sana bağlı olrak çok rahat kazanabilirsin işindende çıkmadan ek gelirin olur bir süre sonra sırf bu işi yapmak isteyeceksin yaptığın her iş için 550-650 şeklind epara kazanacak işinede devem edeceksin kendi işinin patronu dahi olabilceksin patron seni değil sen patronunu seçeceksin işten atılma korkusu olmadan rahat bir şekilde yaşayacaksın eğer ilgilenirsen görüşelim ben bu işi yapıyorum memnunum hem yatırım hem ticaret hemde sağlık var bu işin içinde eğer bu işi tercih etmez isen ne olur kaybettiklerin kazandıklarından daha çok olur ah vahlarla geçer ömrün

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Üye144 yazı
Sn.Turk3458,

Fikriniz güzelde birde şu açıdan baktınızmı hiç duruma?
Fabrikalar makinaları aldıkları yerler ile garanti süresince zaten ücretsiz garanti sonrası da bakım anlaşması yaparak zaten bu hizmetleri alıyorlar.Milyarlarca lira verilen makinaların temizliği ve bakımı için sizce herhangi birisine bu temizlik işini yaptırabilirmi insanlar?

empati yapalım siz kendinizi herhangi bir fabrikanın bozulduğu an herşeyi duracak bir makinasını herhangi birisine temizletirmiydiniz?

Saygılar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye277 yazı
makine bakımı farklı bir konu temizliği farklı bir konu diye düşünüyorum.
bakım diyince en ince ayrıntısına kadar makinenin bakımının teknik ekiplerce yapılmasıdır.
ancak temizlik, kullanımdan kaynaklanan tozlanma, pislenme, paslanma, yağlanma, hatta tabakalaşan kirlerin giderilmesidir.
Haklısınız ama ben garanti veren bir firmanın temizlik için geleceğini düşünmüyorum.

Üye277 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tufan5734
kardeşim meraba işten çıkmadan sana kendi işini yapacağın bir teklifim var bu işi yaptığın takdirde mevcut işinden aldığın paranın 5-10 katı sana bağlı olrak çok rahat kazanabilirsin işindende çıkmadan ek gelirin olur bir süre sonra sırf bu işi yapmak isteyeceksin yaptığın her iş için 550-650 şeklind epara kazanacak işinede devem edeceksin kendi işinin patronu dahi olabilceksin patron seni değil sen patronunu seçeceksin işten atılma korkusu olmadan rahat bir şekilde yaşayacaksın eğer ilgilenirsen görüşelim ben bu işi yapıyorum memnunum hem yatırım hem ticaret hemde sağlık var bu işin içinde eğer bu işi tercih etmez isen ne olur kaybettiklerin kazandıklarından daha çok olur ah vahlarla geçer ömrün

detaylarını paylaşsaydınız hepimiz yararlanırdık. Bu tür yazılar sitede o kadar çok ki. İşe yarayacak olanlarda arada kaybolup gidiyor. Biraz anlayabildiğim kadarı ile devremülk satışı ile ilgili bir şey veya buna benzer

Editör5590 yazı
Makine temizliği güzel fikir aslında ama az sermayeyle sadece makinelerin tozunu alıp yağını kabaca silmek yerleri süpürmek lavaboları ovmak kapsamında değerlendirilebilir.

Oysa bu konu çok özel bir konu ve sadece bu işi yaparak bütün dünya ya hizmet veren firmalar var. Mesela Türkiye' den sırf temizlik için dünyanın öbür ucundaki bir firmaya giden makineler mevcut. Makinedeki kökleşmiş kiri özel yöntemlerle çıkarıp sıfır görüntüsünde geri yolluyorlar. Bazen bu temizlik o kadar cazip bir hale geliyor ki yol için ödenecek para temizliğe ödenecek paradan daha fazla olabiliyor.

Düşünceniz güzel ve uygulamaya değer bir fikir, toz almakla başlar özel temizlik metotlarına terfi edersiniz belki ama riski bol ve sizin durumunuzda göze alınamayacak bir iş fikri gibi görünüyor.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye277 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Makine temizliği güzel fikir aslında ama az sermayeyle sadece makinelerin tozunu alıp yağını kabaca silmek yerleri süpürmek lavaboları ovmak kapsamında değerlendirilebilir.

Oysa bu konu çok özel bir konu ve sadece bu işi yaparak bütün dünya ya hizmet veren firmalar var. Mesela Türkiye' den sırf temizlik için dünyanın öbür ucundaki bir firmaya giden makineler mevcut. Makinedeki kökleşmiş kiri özel yöntemlerle çıkarıp sıfır görüntüsünde geri yolluyorlar. Bazen bu temizlik o kadar cazip bir hale geliyor ki yol için ödenecek para temizliğe ödenecek paradan daha fazla olabiliyor.

Düşünceniz güzel ve uygulamaya değer bir fikir, toz almakla başlar özel temizlik metotlarına terfi edersiniz belki ama riski bol ve sizin durumunuzda göze alınamayacak bir iş fikri gibi görünüyor.

özel temizlik yöntemlerinden biraz söz edebilirmisiniz. Bunun için mesala ne tür bir makineye ihtiyaç duyuluyor. Daha yeni rastladım. Örneğin bir firma dış cephe yüksek bina camlarını silmek için tamamen bilgisayar kontrollü otomasyonlu bir makine yapmış. İşin içine girilince ihtiyaçlara göre çözümler üretilebiliyor.
Risk derken makineye zarar verme anlamında mı oluyor bu risk.
benim ilk olarak düşündüğüm, makine parkurunun çalışmadığı durumlarda veya uzun zaman çalışmayacak olmasıdurumunda temizliğinin yapılması, toz tartarları varsa temizlenmesi, yeniden kullanıma hazır hale getirilmesidir. Buraya makine parkuru yanına üretim alanının temizliğide eklenebilir.

Yeni Üye23 yazı
Merhaba,
Bahsi geçen konuda acizane tecrübelerim var. Ben 2006-2008 yıllarında endüstriyel temizlik işleriyle uğraştım. Bursa'da otomotiv yan sanayi çok yaygındır. Benim yaptığım iş, boyahanelerde kullanılan boya askıları, çok çeşitli aparatlar, ızgaralar v.b. aletlerin boyalarının sökülüp tekrar kullanıma kazandırılmasıydı. Öyle bir kat boya falan değil. Bir parmak hatta daha kalın hale gelmiş fırın boyaları çözüp aletleri temizliyor ve geri fabrikalara vererek para kazanıyordum. Ancak kriz fabrikaları kapanma noktasına getirdiğinde ve çed (çevre etkinlik düzenlemesi) yönetmelikleri gereğince işi bırakmak zorunda kaldım. Bunun yanında boyahanesi olan firmalar düzenli boyahane temizliği yaptırmak zorundadırlar ve bunları fason iş olarak dışarıya verirler. Güçlü bir basınçlı yıkama makinesi (en az 250 bar) ve çok sayıda işçi ile boyahaneler temizlenir. Otomotiv sektöründe boya çok önemli bir konu. Boyahanelerde elemanlar özel giysiler giyer. Toz tutmayan malzeme kullanılır. Duvarlardan ve yerden sürekli su sirkülasyonu vardır ki tozlar su ya yapışarak elimine edilsin. Hatta parfüm sıkıp boyahanelere giremezsiniz bile çünkü boya ile etkileşime girdiğinden kaliteyi etkiliyormuş. Herneyse, bu iş ciddiyetle yapılırsa para kazandırır.Birde kuru buz denen bir yöntem var ki "dry ice blasting & cleaning" yazarak internette arayabilirsiniz. Bu yöntem kuru buz denen donmuş karbondioksidin (-79°C), hızla temizlenecek yüzeye püskürtülmesi ve karbondioksidin oradan pisliği sökerek süblimleşmesi ile gerçekleşir. Süblimleşme işi, katı halden sıvı ya geçmeksizin maddenin direk gaz galine geçmesi demektir. Bu yöntemde hiç ıslaklık söz konusu olmaz. Hatta elektrik panoları bile bu yolla temizlenebilir. Ayrıca sağlıktan tutun da sanayiye ve hatta restorasyon işlerine kadar kullanabilir ancak makina maliyeti yüksektir. Malzeme aldığım arkadaş vasıtasıyla, ihracat yapan bir sebze kurutma fabrikasının dev kurutma fırınlarını temizleme işini incelemiştik ancak yapamadım. Kuru buz makinamız olsaydı hiç kaçmayacak bir işti. Gıda makinalarında hijyen açısından ve kurulama gibi basit bir ek iş bile çıkarmadığından çok kullanışlı bir yöntem kuru buz yöntemi. Ayar da yapılabiliyor ister ahşap temizliği, ister boya söküm işi, ister restorasyon , tarihi eser temizliği olsun mükemmel iş çıkarıyor bu makineler.
Allah yardımcınız olsun.
*Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur*

Yerleşim TürkiyeMeslek Ticaret
Üye277 yazı
değerli bilgiler için teşekküt ederim size. Tam olarak aradığım bu ayrıntılardı zaten. Nasıl mümkün olur bilmiyorum ama yakınımda ford ve isuzunun fabrikası var incelenebilse bir çok fikir verir. Ancak çok profesyonellik ve uzmanlık isteyen bir kısma geçmiş oluyoruz. Bakalım sounçta ne çıkacak. Belkide sayın akınselçuk beyinde vurguladığı gibi beni ve sermayemi aşacak boyutlara ulaşabilecek.
Ama yinede aaz sermaye ile başla**** bilgi birikimine orantılı olarak sermaye birikimine olanak sağlayabilecek bir alan gibi görüyorum.

Üye113 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - turk3458

Ancak dün bir şey aklıma geldi. Çevremde abartısız 10 adet organize sanayi bölgesi mevcut. Bunları nasıl yararlı halde kullanırım diye düşündüm. Ancak sermaye kısıtlamalarından dolayı bir şey bulamadım.

Aklıma gelen ise şu. Herkes klasik büro temizliği, cam silme, inşaat sonrası vs temizlik üzerine iş yapıyor. Belki benim söyleyecek olduğum iş üzerine de çalışıyorlar ancak 1. öncelik olarak buna yoğunlaşmıyorlar.

Benim düşündüğüm iste fabrika temizliği, daha da ayrıntısı makine temizliği.
Şöyle düşünelim bir fabrika makinelerin temizliğine ne kadar süre ayırmakta, üstelik elindeki kalifiye elamanı burda kullanmakta, verimini düşürmekte ve zaman israfı yapmakta.
Üstelik zaman+maaş+verecekse mesai+mesaiden doalyı sigorta artışı+yemek vs gibi ek giderlere katlanmakta.
Oysa cuma akşam makinelerini kapatıp pazartesi sabah açan bir fabrikada, bir firma haftasonu tüm makinelerin temizliğini, ihtiyaç varsa yağlama işlemlerini yapar. Bu fikir uygulanmamış değil ancak az uygulanan bir fikir. Doğru hizmet sunulduğunda talep görür diye düşünüyorum.

Fikrimi kimseden saklamam, ihtiyacı olan geliştirir kullanır, birbirimize yardımcı oluyoruz.
Burda takıldığım nokta bana alet edavat oalrak ne gerekir, bunu nasıl yapmalıyım, böyle bir işte fiyatlandırma nasıl yapılmalı, ayrıntıları bilmiyorum.
Bu konuda fikri olan yada değişik önerileri olan arkadaşlar bilgilerini paylaşırlarsa memnun olurum.

Cevrenizde bu sekilde calisan bir firma varmi ?
Ticaret, saygı duyulması gereken bir savaş gibidir Ana strateji doğruysa yapılacak sayısız taktik hata bile başarıyı engelleyemez
Robert E Wood

Bir malı, kusurunu söylemeden satmak, hiç kimseye helal olmaz Malın bu kusurunu bilene de, onu söylememek helal olmaz

Hadis-i Şerif

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ticaret
Üye277 yazı
çevremde hayır ama istanbulun merkezi yerlerinde kurulu olup bu bölgelerden iş almaya çalışan firmalar vardır sanırım. Bu işi yapan bir kaç firma buldum. bunlardan 1-2 tanesi ciddi anlamda ve profesyonel yapıyor. Onların çalışma sistemlerini inceliyorum.

Üye277 yazı
bu işte tecrübesi olan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Fikir verecek yok mu.
makine temizliği yanında bu fikir inşaat sonrası, fabrika ve mağaza temizliğide olabilir. kullanılan malzeme, fiyatlandırma vs ile ilgili

Yeni Üye3 yazı
Öncelikle girişim fikrinizin başarılı olduğunu düşündüğümü belirteyim. Bunun dışında bu işi başarabileceğinize dair sadece şevkinizin bulunduğunu ve bunun yeterli olmadığını söyleyeceğim, lütfen alınmayın. İyiniyetli olarak size yardımcı olmak için bunu söylüyorum.

Ticaret ile aranız nasıl bilmiyorum ya da bir deneyiminiz oldu mu onu da bilmiyorum ama bir girişimde bulunulduğunda kesinlikle önceden kestirilemeyen bir çok gelişmeye açık olmalı ama bir taraftan da olacakları önceden kestirmeye çalışmalısınız.
O kadar çok şey var ki araştırmanız gereken:
- İşleri yürütecek ya da bu işte başarılı olup olmadığınıza karar verecek kadar süre geçene kadar ne düzeyde bir sermayeye ihtiyacınız olduğunu tepsit etmelisiniz.
- Hiç sermayeniz yoksa eğer, bir ortak bulmalısınız. Sermayeniz az ise bunu çok dikkatle kullanmalısınız. Bazen çok basit çözümler büyük bir iş kurmak için faydalı olabilir. Temizliği iyi yapacağınıza dair bir belge veya herhangi bir araç gereç bir işyeriniz olmasından daha kıymetli olabilir. Lütfen, bol bol görüşme yapın. Komik duruma düşmekten falan rahatsız olmadan kocaman fabrikanın kapısından kovarlar diye düşünmeden işin inceliklerini tespit edin.
- Planladığınız iş çok güzel bir iş kabul ediyorum. Kafamda yüzlerce şimşek çaktı, keşke yeni bir işe atılabilecek imkanım olsa bu işi mutlaka değerlendirirdim. Gerçi fikirden bol bir şey yok, önemli olan imkana sahip olmak ve çalışmaktır. Size nihai tavsiyem bu güzel işi ilk etapta tam anlamıyla yerine getirme imkanınız yoksa yılmayın ve daha basit bir yönüyle ele alın işi. En masrafsız ve elde edilebilir bölümünde uzmanlaşın ve hizmet verin sonra imkan oldukça işinizi genişletin. Yani zor görüneni yapılabilir hale getirmeye çalışın. Bir fabrikayı dört başı mamur temizlerim ya da endüstriyel temizlik işinde bir noktaya ilk günden geleceğim diyorsanız komik olur bu. Ama bu tür bir nihai amacınız olsun tabii, sadece bir şartla bunu bir yol olarak görün ve yolun başından itibaren yakıtınızın devam edebilmesi için güzel bir plan yapın. -- bir işyeri açmak yürütmek stresli ve masraflı bir iş. kayba tahammülünüz yoksa girmeyin lütfen hiç bir işe. sizin gibi bir insana karnını doyuracak işi verecek mutlaka birileri çıkacaktır. Amacınız ille de ticaret yapmaksa lütfen neyi kaybetmeyi göze alacağınıza karar verin öyle girin. sonradan evinizi arabanızı satmak isteyebilecekseniz bunu baştan yapın ve işletmenizi en kısa sürede karlı hale getirin, sürüncemede kalan ve başabaş noktasını geç yakalayan işletmeler aslında başarılı bir girişimcinin elinde de olsalar başarısız duruma düşme tehlikesindedirler. O halde bu noktaya gelmek için çok iyi bir strateji belirlemeli ve o şekilde girmelisiniz.
- Ticaret yapacaksanız lütfen hiç bir alanda bonkör davranmayın, çalışanlarınıza ve size bel bağlayanlara yazık olur. Acımasız da olun demiyorum ama parayı sıkmak lazım, temel ticari kaide bu. Sonra çok kazanırsanız ve vakit ve sağlık da bulabilirseniz para harcamak kolaydır. Ama, ticari faaliyet devam ederken ne yazık ki bonkör davranma lüksü olmuyor insanın, paranız varsa da böyle davranmayın lütfen. Sonra kazancınıza bakın zekatınızı verin yardımınızı yapın veya dünya turuna çıkın ama ticarette nakdin kıymetinin hiç bir şeye benzemeyeceğini unutmayın.

Saygılar

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - turk3458
bu işte tecrübesi olan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Fikir verecek yok mu.
makine temizliği yanında bu fikir inşaat sonrası, fabrika ve mağaza temizliğide olabilir. kullanılan malzeme, fiyatlandırma vs ile ilgili

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Memur
Üye277 yazı
güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
biraz bu fikrin nasıl oluştuğunu anlatayım.
daha önceden bir plastik firmasında çalışıyordum. bu firmada seri üretim mevcuttu. Extruder makinaları ile. Bu makinalar kapatıldığında kalıpların temizlemesi, makine içinin temizlenmesi gerekiyordu. Bunun içinde fabrika gece vardiyasyı bitiminde yani cumartesi sabah 5 te makineleri tek tek kapatır temizliklerini yaprdı. Bu temizlik 3 saat sürerdi. Ve işçiler saat 8 de çıkardı firmadan.
Burda 3 saatlik üretim kaybı+ personelin temizlikle ilgilenmesi gerekiyor.
Bu noktada aklıma gelen makine temizliği burdan çıktı. Ben bir sistem oluştursam ve bu fabrika üretimini saat 8 de bıraksa ve personeli temizlikle uğraşmadan gitse. ben temizliğini yapıp teslim etsem.
Mesala burda kalıp içerisine yapışan plastikleri çıkarmak için sterik asit kullanılırdı, kaydırıcı olarak. kalıplar sıcak olduğu için erir sabun görevi yapadı. Yine personel sarı çubuklarla kalıbın içini temizlerdi. Burda daha gerçekçi, ekonomik ve seri bir çözüm bulmak gerek tabi. Bunun yanında 2 olarak bu firma makinenin sağına soluna içine giren plastik tozlarını ise hava tutarak temizlemeye çalışırdı. Ortaya çıkanları süpürür alır, uçanlarda yine makinenin üsatüne ve imal edilmiş ürünlerin üzerine ve yere inerdi. Yani kaba pisliği almış olurlardı sadece. Ortalık toz duman olurdu.Bu anlamda eğer kalıparın temizliği ile ilgili daha ekonomik ve kolay bir yol bulabilirsem, ilk müşterim bu firma olacaktır.
Dolayısıyla sanayi de iş yapacağımız diğer firmaların farklı özellikte makineleri içinde farklı çözümler. Yada hepsi için tek çözüm ama ekonomik, hızlı ve daha temiz yapabilecek bir çözüm.
Yukarıda arkadaşın sözünü ettiği kuru buz sistemi bunların hepsini gerçekleştiriyor üstelik gıda da bile kullanılabiliyor.
Bir kaç firmadan fiyat istedim yakında gelecek. Bakalım bu makineyi alabilecekmiyiz. O zaman ortaya çıkacak.
Yok makineyi almaya param yetmeyecek olursa yukarıda da dedğim gibi inşaat sonrası temizliğe yöneleceğim. Onun ayrıntıları vs. araştırıp. Gerekirse ilk seferde cuzzi fiyata kendim yapacağım temizliği. Bunun içinde dekorasyon firmaları, inşaat firmaları vs ile konuşacağım.

Bu ayrıntılar eşliğinde arkadaşlardan yardım ve bilgi istiyorum. Yol göstermelerini istiyorum.
Sermaye olarak 20 tl ye çıkabilirim nakit.
Kira derdim yok.
Eşim çalışıyor ev geçindirme işini bir süre üstlenebilir vs.
Henüz çocuğumuz da yok.
İş kurma ve riske girmek için bundan uygun zaman olamaz diye düşünüyorum.
Sizinde dediğiniz gibi önce en küçük ayrıntısına kadar araştıracağım tabi.
Yukarıdaki arkadaş boyahanelerin temizliğinden söz etti. Şimdi onu araştırıyorum. Fazla ekipmansız kritik olmayan bir imalat fabrikasının boyahanesi temizlenebilir diye düşünüyorum ama bakalım.

Üye277 yazı
evet bir firmadan fiyat aldım bu kuru buz temizlemesi ile ilgili
püskürtme makinesi : en düşük olan 7500 E
buz taşıma haznesi : 500 E
Bunun yanına kompresör alınmalı
yine buz yapıcı makinesi alınmalı
taşıyıcı araç alınmalı
toplama bakarsanız 100 milyar gerekir.
bu beni çok aşar zaten yaygında bir sistem yapan da var.
makineleri temizlemek için başka hangi sistemler var acaba.
gıda yada diğer sanayi makinelerini sadece bu yöntemle temizlemiyorlardır herhalde.
Mesala bir kalıbı aşındırmadan ekonomik şekilde de temizlemek mümkün olmalı