Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Japon Style Mağaza Mı, Bujiteri Dükkanı Mı?

Başlatanturk3458Tarih08/04/2010 13:26:56Yorum13

İlk mesaj
Üye277 yazı
Nerhaba arkadaşalr;
Benim yapmak istedğim 2 fikir var aralarında seçim yapamadım.
Biri daha zahmetli ama yazayım belki yanlış düşündüğüm şeyler vardır aydınlatırsınız.

1. İnternette özellikle gg da gördüğüm, peynir ekmek gibi giden japon style kıyafetleri satan bir mağaza açmak. Daha reelde bu tür bir mağaza görmedim. Bu çoğunlukla yurtdışından getirilen ürünlerin internetten pazarlanması ile yapılıyor. Böyle bir mağaza açmak hem diğerlerinden farklılık olur hemde tutulur sanırım.
Ancak bir farkla, araştırmalarım sonucunda yurt dışından gelen bu japon style ürünlerin çok ince içini gösteren kalitesiz ürünler olduğunu gördüm. Modelini belirlediğim ürünlerin türkiyede fason imalatını yaptırarak mağazamda satmak istiyorum.
2. Bijuteri, iç giyim, kemer, makyaj malzemeleri, cüzdan, çanta vs. ürünlerin satıldığı bir maaza açmak istiyorum.
Uzun araştırmalarım sonucunda ikisi üzerinde karar verdim ama hangisi olmalı bilmiyorum. Henüz pazar araştırması ve maliyet kısmına geçmedim.
Sizce bu 2 projeden hangisini yapmalıyım.
bunların sizce dükkan+ürün maliyetleri toplam kuruluşları ne kadar olur.
fikirler ve maliyetleri açısından yardımcı olursanız sevinirim

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek İnsan kaynakları
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
13 yorum
Üye277 yazı
biraz önce bir bijuteri firması ile bayilik için görüştüm
30 metre kare yer için 35000 tl istiyorla. Raf stand vs. hepsi dahil olmak üzere.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynsan kaynaklary
Üye277 yazı
peki istediğim model japon style elbiseyi üretecek fason üretici arkadaşlar var mı aramızda. Böyle bir üretim yapılabilir mi ve en fazla kaç model olarak üretiriz ve en az kaç adet üretmek gerekir her modelden.

Üye277 yazı

Hımm kimse yok demekki

Yeni Üye63 yazı
bursada bir yer görmüştüm alibaba.com adlı sitede http://www.alibaba.com/member/moralt/contactinfo.html adres bu.başka da bilmiyorum ülke içinden.sana tavsiyem fasoncuya üreteceğine taobaodan yani çin ebayından alman binlerce çeşit ürün var burda fasoncu yok fazla renge kaçmayalım yok fazla çeşit masraflı olur diye söylenip durur.kaliteye gelince aynı ürün 1 dolarada var 2 dolarada.numune alır karar verirsin.taobaodan da ucuz yer bulamazsın yada bulursan haber ver

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Üye277 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - warlock1907
bursada bir yer görmüştüm alibaba.com adlı sitede http://www.alibaba.com/member/moralt/contactinfo.html adres bu.başka da bilmiyorum ülke içinden.sana tavsiyem fasoncuya üreteceğine taobaodan yani çin ebayından alman binlerce çeşit ürün var burda fasoncu yok fazla renge kaçmayalım yok fazla çeşit masraflı olur diye söylenip durur.kaliteye gelince aynı ürün 1 dolarada var 2 dolarada.numune alır karar verirsin.taobaodan da ucuz yer bulamazsın yada bulursan haber ver

daha önce yine bu siteden bir arkadaşla ortak çalışma yürütelim demiştik. Sözünü ettiğin site çince zaten google ile yarım yamalak türkçeye çevriliyor. Bu arkadaşın çinde bir bağlantısı varmış, seçiyorsun siteden arkadaşa gönderiyorsun o da bağlantısı ile irtibata geçip sana fiyat veriyor ama çok uçuk fiyatlar gelmişti bende bırakmıştım.
bu sitenin çin dışına satışı yok. Dolayısı ile alım yapabilmek için çinden güvenilir birini bulmak gerekir.
Zor iş onu da bulmak.

Üye292 yazı
Beyoğlunda böyle bir magaza var . Hatta japon bir firmanın türkiye bayisi. Meşrutiyet caddesinden trt ye giden yol üzerinde sol tarafta
Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at.
KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye63 yazı
site çince doğru ama arkadaşım eksiğin var bu.taobaodan ürün almak için yardımcı acentalar var az bir komisyonla yüzde 10 ki bence hiçbirşey.sana istediğin ürünü buluyolar alıyolar kargoluyolar kalitesine bakıyorlar.ödemeleri de güvenli paypal ile ödeme alıyorlar.özelden msn yaz yardımcı oluyum.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ö?renci
Üye277 yazı
teşekkür ederim arkadaşlar

peki japon style giyim mağazası açma fikrine nasıl bakoyrsunuz.
Piyasada diğerlerinden biraz farklı olduğu için tutuna bilir mi.

Üye292 yazı
Sayın Turk3458,
Sen bu konuda biraz araştırma yapmışsındır tabiki ama takip etmek lasım, örnekler varsa gözlem yapmak fikir almak gerekir. Japon style giyime ilgisi olanlar nedir ne değildir bir araştırmak gerekir. Türkiye'de diyorum öünkü sen İstanbul'da böyle bir yer açarsan meraklısı seni Türkiyenin neresinde olursa olsun bulacaktır.
Biraz Araştır, Beyoğlundaki mağaza sana yol gösterir mi bilmiyorum. Para kazanmada zaman sıkıntın yok ise ( acil değilse ) açıp 2-3 ay sabırlı olmak lazımdır diye düşünüyorum.
Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın. Sadece adım at.
KARTPOSTAL İÇİN www.instagram.com/postcard_kartpostal
Pul, efemera, tarzıma göre eski koleksiyonlar ve eski ürünlerle ilgilenmekteyim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye1 yazı
iyi geceler bende japon style mağazası acma fikrine sıcak bakıyorum malzemelerini bilmiyorum kalite bakımından ama cok guzel kesmi ve harika tarzları var en azından turkiye için degişik bende magazasını acmak istiyorum ama sizlerin fikirlerini de merak ediyorum nasıl olur sizce teşekkürler yorumlarınız için
atmaca

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye150 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - turk3458
biraz önce bir bijuteri firması ile bayilik için görüştüm
30 metre kare yer için 35000 tl istiyorla. Raf stand vs. hepsi dahil olmak üzere.

raf stand dediğin nedir ki arkadaşım, bu kadar para verme boş yere, kendin yaptır kalan paranlada dükkanın içini doldurursun.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
Yeni Üye5 yazı
Japon Style almanyada internet üzeri peynir ekmek gibi gidiyor.
Bu tarz giyimi türkiyede yapacak bir firma varmi? Ben almanyadan satisini yapabilirim.

Yerleşim ALMANYA / StuttgartMeslek Serbest meslek